Dodaj do ulubionych

Trybuna: Mastalerz równy papieżowi

20.10.14, 09:22
Z telewizyjnego przeglądu prasy. W dzisiejszej Trybunie artykuł Piaska pt. "Równy papieżówi". O tym jak prezydent Mastalerz domaga się nadania mu ulicy swojego imienia. Z ciekawym zdjęciem ulicy Norberta Mastalerza. Tekst w wersji papierowej, nie wiem czy jest w sieci.

Jak to organ lewicy jakim jest gazeta traktuje prezydenta który się zaklina, że serce ma przecież po lewej stronie
Obserwuj wątek
    • koko1308 Re: Trybuna: Mastalerz równy papieżowi 20.10.14, 10:02
      No to są jaja!!!
      • lechowski51 Re: Trybuna: Mastalerz równy papieżowi 20.10.14, 10:09
        Są jeszcze tacy co czytają Trybunę?
        • koko1308 Re: Trybuna: Mastalerz równy papieżowi 20.10.14, 10:37
          Byłem w sklepie i na stoisku z prasą" trebunka" została wyłozona nie pierwszą strona tylko tą ze zdjęciem
          "ulicy Mastalerza". Chwytliwe bo kupiłem przedostatnią, za mną gościu, a dla nastepnego już nie starczyło.
          • e-ftalo Re: Trybuna: Mastalerz równy papieżowi 20.10.14, 13:10
            jak nie ma w internecie,to niech ktoś łaskawie zeskanuje gazetkę i wrzuci zdjęcia na serwer i zalinkuje
            • kibel76 Re: Trybuna: Mastalerz równy papieżowi 20.10.14, 17:36
              Ja pierdziele ale bzdury piszą. Mastalerz nie jest głupi aby przed wyborami strzelić sobie w kolano. Smród tylko robicie domysłami, plotkami i bzdurami. Żadne z nich nie jest poparte dowodem . Puszczacie smród i myślicie ze tarnobrzeżanie to ciemna masa co się da na to nabrać . Jak tak możecie traktować mieszkańców? Uważacie ich za głupców co uwierzą w plotki? Te czasy dawno się skończyły- ludzi czytają , obserwują i wyciągają wnioski .Potrzebują dowodów aby uwierzyć w takie wpisy. A wy jak zawsze ich nie macie. Gdybyście mieli to nie odpuścilibyście tylko sprawa za sprawą byłaby w sadzie. A autor artykułu już jest w sądzie za pomówienia wiec tylko dołożył sobie do kary kolejne parę tysięcy złotych. Ciekawe kto mu pokryje koszty procesu? Dlaczego taki wkurzony na prezydenta? Jak zwykle chodzi o osobista sprawę. Dziś jest zwykłym...a chciał być ... dopowiedzcie sobie czytelnicy sami.
              • te-be-g Re: Trybuna: Mastalerz równy papieżowi 20.10.14, 19:29
                Nie bój, nie bój. Najpierw Tarnobrzeg kopnie Mastalerza w odwłok, a potem on ciebie.
                • i-w-o Re: Trybuna: Mastalerz równy papieżowi 20.10.14, 23:46
                  www.prawica.net/39665
                  Dajcie mi ulicę

Prezydent Tarnobrzega domaga się ulicy swojego imienia

Mastalerz równy papieżowi

Tego w Polsce jeszcze nie było. Prezydent Tarnobrzega ? Norbert Mastalerz, domaga się od radnych miejskich by ustanowili ulicę jego imienia. Oznajmił to na jednej z ostatnich sesji Rady Miasta. - Mam prośbę do radnych Motyki i Uziela, by wystąpili z wnioskiem o to, by jedna z bocznych ulic nad Jeziorem Tarnobrzeskim była mojego imienia. Wystarczy boczna, nie musi być głównia. Należy mi się, za docenienie stania tu na mównicy i przekonywania radnych, których nie da się przekonać, że za 15 lat, nieodpłatne przejecie akcji Kopalni Siarki "Machów" S.A. będzie jednym z ważniejszych wydarzeń gospodarczych w Tarnobrzegu ? uzasadnia swoją propozycję Norbert Masatlerz.
                  Włodarz miasta podczas godzinnej wypowiedzi podaje oczywiście znacznie więcej argumentów za tym wnioskiem. Głównie takich, których efekty spodziewane są za kilkanaście czy kilkadziesiąt lat. Jednym z przykładów swoich osiągnięć, na który wskazuje, jest Tarnobrzeski Park Przemysłowo Technologiczny. Obiekt za 45 mln zł po ponad roku funkcjonowania nie zatrudnił ani jednej osoby (poza zarządem) i nie wiadomo czy wogóle ktoś tam znajdzie pracę. Inną podkreslaną przez prezydenta zasługą jest palnowane na przyszłą kadencję otwarcie bocznicy kolejowej na osiedlu Sobów. Czyjego imienia jeszcze nie wiadomo. W ogóle wiele dokonań prezydenta dotyczy bardzo ambitnych planów na kolejne kadencje, przyszłe, długie lata rządów, które zakłada.
                  (...)
                  jeżeli to prawda to jestem w szoku!
                  • palacz67 Re: Trybuna: Mastalerz równy papieżowi 21.10.14, 07:43
                    Teraz dopiero przeczytałam. Jaki jest Mastalerz, każdy widzi. Pozdrawiam
              • koko1308 Re: Trybuna: Mastalerz równy papieżowi 21.10.14, 11:34
                @kibel76 coś ci sie chyba pomieszało w głowie bo sprawe w sądzie (jak pisali w echu) to ma Kiełb a nie autor artykułu, no chyba że wiesz o jakichś rewelacjach niepublikowanych? A rozstrzygnięcia w sądzie jeszcze nie było więc o jakiej karze ty piszesz? Kogo sąd ukarał? Oswiec forumowiczów bo według mojej wiedzy to ty wprowadzasz ludzi w błąd a zarzucasz to autorowi artykułu. Jak przeczytasz z e z r o z u m i e n i e m to wyczytasz, że prezydent na sesji prosił wię chyba trudno o lepszy dowód, nie uwazasz?
                Piszesz, ze mastalerz nie jest głupi. Zgadzam się. Głupi nie jest tylko gubi go pycha. A pycha kroczy zazwyczaj tuz przed.....?
                • wrtbg Re: Trybuna: Mastalerz równy papieżowi 21.10.14, 14:02
                  No to jak widzę Mastalerz już próbuje przygotowywać się do podpięcia pod czyjeś zasługi. Bo przecież jeśli jakiemuś tam następcy uda się sprowadzić jakieś firmy do tych "przeludnionych" teraz hal no to przecież będzie jego zasługa. To nic, że nie potrafi sam do tego doprowadzić ale potem ogłosi wszystkim, że to jego zasługa. To samo będzie jeśli ktoś ożywi zalew Machowski. Ten koleś jest naprawdę żałosny. Ale na pewno już udowodnił wszem i wobec że do niczego się nie nadaje.
    • superleliwa Re: Trybuna: Mastalerz równy papieżowi 22.10.14, 11:27
      Serce widocznie ma wędrujące, ale żołądek mu się ostatnio rozrósł to może zaczął uciskać na serce, stąd ta wędrówka.
      • e-ftalo Re: Trybuna: Mastalerz równy papieżowi 14.11.14, 17:07
        Cała Polska po raz kolejny dowiedziała się o Tarnobrzegu,a to dzięki Piaskowi
        www.google.pl/search?q=prezydent+Tarnobrzega%2Culic%C4%99+swojego+imienia&btnG=Search&hl=en-PL&gbv=1

Jeśli to była wypowiedź publiczna na posiedzeniu rady miasta ,a nie gdzieś poza godzinami pracy w gronie znajomych,to dlaczego ma być traktowana niepoważnie? To w końcu mamy prezydenta czy kabaret?Jak odróżnić kiedy prezydent będzie mówił poważnie a kiedy będzie żartował?
        I te wszystkie "dokonania" ,to potrafiłby każdy inny prezydent na jego miejscu,bo takie rzeczy robi się we wszystkich miastach w Polsce ,wszędzie pozyskuje się środki unijne na inwestycje.
        Dobrze że publikuje i bardzo szkoda że nie wszystkie powszechne media w tym mieście to publikują i że dla przeciętnego mieszkańca jest dość ograniczony dostęp do informacji bierzących

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka