Dodaj do ulubionych

Nowa czołówka "Wiadomości" plagiatem

02.01.15, 15:49
Ach! Och! Jaka piękna czołówka! Praca nad nią trwała aż pół roku..."Od Nowego Roku „Wiadomości” będą wyróżniać się jedną z najnowocześniejszych czołówek i tym samym wyznaczą nowe standardy także dla innych programów informacyjnych Telewizji Polskiej..."
PO prostu takiej czołowki jeszcze nikt nie ma... Mówił Kraśkowy dzień wcześniej. Och! Ach! Niesamowite! Robi wrażenie! Ojeeej...!

I oto kolejny przykład jak reżim wmawia Polaczkom bzdury. Czołówka nowych wiadomości reżimowej telewizji okazuje się zwykłym plagiatem, bezczelnie zerżniętym z serwisu „News at Ten” stacji ITV z lat 2008-2009.
Jak zwykle polscy tfurcy wykazali się kreatywnością na poziomie rynsztoku. I te tępe chamidła zarzucają innym zaściankowość i zacofanie.

Co za dno! Ile to jeszcze POtrwa? - pytają ludzie...

www.youtube.com/watch?v=cPMB1ilJ9oI
Obserwuj wątek
    • ja-tarzan Re: Nowa czołówka "Wiadomości" plagiatem 02.01.15, 16:22
      Wiesz dlaczego PiS nie ma szans na objęcie władzy?
      Bo jednak mało kto zagłosuje na ludzi, którzy wmawiają, że przypalenie kotleta to była wina Peło.

"Jak zwykle polscy tfurcy wykazali się kreatywnością na poziomie rynsztoku. I te tępe chamidła zarzucają innym zaściankowość i zacofanie. "

Masz na myśli wszystkich polskich twórców?
    • polak1706 Re: Nowa czołówka "Wiadomości" plagiatem 02.01.15, 16:26
      >Ile to jeszcze POtrwa?<
      Jeszcze długo POtrwa. W najbliższych wyborach prezydenckich wygra Komoruski. Wszystkie niemalże portale obwieściły niedawno jego zwycięstwo (patrz sondaże i nie tylko) a później znów zatriumfuje PO bo taka będzie "wola narodu" i znów DEMOKRACJA ZWYCIĘŻY (oczywiście w wydaniu PO - POlska to ch.j, d.pa i kamieni kupa. )
      Czego waść się spodziewasz?
    • e-zybi Re: Nowa czołówka "Wiadomości" plagiatem 02.01.15, 16:55
      POlacy, nic się nie stało!!...PO prostu wyszło jak zwykle, tradycja...;-)
      • lechowski51 Re: Nowa czołówka "Wiadomości" plagiatem 02.01.15, 17:04
        I oczywiście nie jest to winą Kraśków i jego mocodawców z PO i PSL,którym zawdzięcza swoje stanowisko.Dziadek Wincenty,członek policbiura PZPR byłby z niego dumny!
        • ja-tarzan Re: Nowa czołówka "Wiadomości" plagiatem 02.01.15, 18:53
          Wg tego toku myślenia, to winą za machlojki Hofmanna i kolegów należy obciążyć ich mocodawcę... choćby ówczesnego.
        • wislocki12 Re: Nowa czołówka "Wiadomości" plagiatem 02.01.15, 21:22
          No tak, Jasiński, Kryże czy Karski wcale nie potrzebowali tatusiów - sami byli komuchami! ;-))
      • wislocki12 Re: Nowa czołówka "Wiadomości" plagiatem 02.01.15, 23:17
        No tak, wina Tuska! ;-))
    • wislocki12 Re: Nowa czołówka "Wiadomości" plagiatem 02.01.15, 21:20
      Mnie się podoba. Czołówkę BBC przypomina tak jak dziesiątki innych telewizji informacyjnych. :-)
      PS. Naprawdę uważasz, że BBC nie może inspirować? ;-))
    • e-ftalo Re: Nowa czołówka "Wiadomości" plagiatem 07.01.15, 08:44
      Nie po okładce się ocenia książkę.
      Czołówka to tylko zbędna fanaberia ,ale takie czasy. Oglądam czasem zagraniczne kanały i żeby nie wiem jak się starali ,to i tak ani TVP ani żadna inna polska telewizja nie dorówna im poziomem treści.U nas mnóstwo tematów ,szczególnie jeśli chodzi o politykę światową i wydarzenia jest przemiczantch.Niewiele sie zmieniło pod tym względem od czasów PRL-u. Nieszczęśnicy bez znajomości angielskiego czy innych jezyków są skazani na te marne polskie media.Cóż
      • ja-tarzan Re: Nowa czołówka "Wiadomości" plagiatem 07.01.15, 21:40
        Oglądam czasem zagraniczne kanały i żeby nie wiem jak się starali ,to i tak ani TVP ani żadna inna polska telewizja nie dorówna im poziomem treści.U nas mnóstwo tematów ,szczególnie jeśli chodzi o politykę światową i wydarzenia jest przemiczantch

E-ftalo, mało w takim razie oglądasz, bo nasze media tylko i wyłącznie na nich się wzorują.
        Niejednokrotnie ogląda się i "tam" degrendoladę, badziew i wiochę do kwadratu.
        Napisz o konkretnych kanałach, czy programach, a pewnie znajdziemy wiele lepszych od polskich, choć to sprawa względna.
        Nie ryzykowałbym takich wyroków.

Co do przemilczania tematów, do w mediach brytyjskich, czy amerykańskich jest wiele tematów, które są przemilczane, a pojawiają się w mediach polskich, co w tym dziwnego?
        W każdym kraju, czy nawet programie są ludzie odpowiedzialni za dobór tematyki, bo wszystko sie nie zmieści. i wszędzie publikują to, co wg nich jest istotne.

"Niewiele sie zmieniło pod tym względem od czasów PRL-u. "

Sorry Eftalo, ale trudno większy nonsens napisać.
        Nie masz bladego pojęcia o mediach peerelowskich. Rozumiem, żeś jeszcze bardzo młody. Uwierz na słowo albo pooglądaj sobie na internecie, czy na powtórkach w Historia TV, ale koniecznie porównaj z faktami. Czasochłonne, ale uchroni w przyszłości przed wypisywaniem takich rewelacji. ;)

• wislocki12 Re: Nowa czołówka "Wiadomości" plagiatem 07.01.15, 21:48
          Myślę, że należało pójść w stronę TBN 24! Wreszcie byłoby i trendy, i po bożemu, i tak nam dopomóż Bóg! ;-))
          • wislocki12 Re: Nowa czołówka "Wiadomości" plagiatem 07.01.15, 21:55
            Przepraszam, miało być "...i tak nam dopomóż Putin! :-("
            • lechowski51 Re: Nowa czołówka "Wiadomości" plagiatem 08.01.15, 08:34
              ja-tarzan 02.01.15, 16:22
              Wiesz dlaczego PiS nie ma szans na objęcie władzy?
              Bo jednak mało kto zagłosuje na ludzi, którzy wmawiają, że przypalenie kotleta to była wina Peło.

Ty oczywiście wzorem TVN wiesz że Pis nie ma szans na objęcie władzy.Zapomniało ci się oczywiścię,ze to PiS wygrał ostatnie wybory samorządowe a twoim mieście prezydent popierany przez złodziei z PO dostał takiego łupnia jak mało gdzie.
              • wislocki12 Re: Nowa czołówka "Wiadomości" plagiatem 08.01.15, 12:05
                Szanowny Panie Lechowski, śpieszę wyjaśnić, że mój nick to wislocki, a nie tarzan! :-((
                PS. W moim mieście prezydentem został Tadeusz Ferenc, zdobywając 70% głosów! :-))
    • kamilx23 Re: Nowa czołówka "Wiadomości" plagiatem 21.04.16, 21:56
      Polecam program antyplagiatowy ze strony www.antyplagiat.net
      • wislocki12 Antyplagiat 21.04.16, 22:06
        Ciekawe, jaka będzie decyzja owego programu w sprawie braci, ze nie powiem bliźniaków, Kaczyńskich? ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka