Dodaj do ulubionych

Charlie Hebdo

08.01.15, 17:23
Co jest silniejsze w naszym zbyt skomplikowanym świecie, pióro czy pistolet?
wiadomosci.onet.pl/swiat/artysci-z-calego-swiata-oddaja-hold-ofiarom-ataku-na-redakcje-charlie-hebdo/8g1fn
Obserwuj wątek
    • e-zybi Re: Charlie Hebdo 08.01.15, 17:40
      Pióro jest potężnym orężem, ale w walce zawsze przegra z pistoletem, to pokazuje życie...
    • polak1706 Re: Charlie Hebdo 19.01.15, 00:38
      z ISLAMEM nikt nie wygra.
      ""Przejawem islamizacji jest to, że nie możemy swobodnie głosić naszych poglądów, lecz musimy się ukrywać"
      fakty.interia.pl/swiat/news-niemcy-organizator-wiecu-moze-stac-sie-celem-zamachu,nId,1591742#commentsZoneList
    • e-ftalo Re: Charlie Hebdo 19.01.15, 12:00
      pióro czy pistolet,to zależy.Napisać można wszystko,prawdę,fałsz lub dużo napisać i nic nie wnieść.A pistolet przynosi konkret i zmienia rzeczywistość. Islam jest religią bardzo konkretną,daje konkretne reguły,organizuje życie,prawo w państwie,zalezy w którym kraju bardziej lub mniej zniewala.W takich krajach pisanie nic nie wniesie,gdyż islam już wszystko wyznaczył i określił.
      A pistoletu używają tylko skrajni islamiści. Czasem wbrew pozorom takie rozwiązanie przynosi więcej korzyści niż tkwienie w wolnym ale zniewolonym wewnętrznie kraju takim jak Polska przez ostatnie 25 lat.Ludzie mają już tak dosć tej wolności że uciekają masowo za granicę.
      • 4vardtramp Re: Charlie Hebdo 19.01.15, 12:09
        A e-ftalo jako ludź ma się w Polsce bardzo dobrze. Nie wyjechał masowo za granicę, bo mu się nie chce. Dobrze, że nie ma pistoletu, bo by inspirowanej i tej drugiej kota pogonił - po islamsku:)))
        • e-ftalo Re: Charlie Hebdo 19.01.15, 12:58
          @az-m nie dlatego że mi się nie chcę,tylko mam dom i rodzinę.Nie jestem egoistą co jedzie i ma wszystko w d..
          No co ty,jestem 100% pokojowym człowiekiem,nie lubię awantur ani wojen. Ale wystarczy włączyć telewizję,co się dzieje w Polsce...
        • palacz67 Re: Charlie Hebdo 19.01.15, 14:50
          Rozbawiłeś mnie, Trampuś, pzdr.
          • az_m Re: Charlie Hebdo 19.01.15, 17:14
            Wiesz co palacz67? Teraz naprawdę obawiam się o Ciebie. i po co ja poruszyłem gorący temat.
            • e-ftalo Re: Charlie Hebdo 19.01.15, 18:38
              @4vardtramp jak to większość szyderczo odniósł się do wpisu,@az_m mu przytaknął i równieszyderczo odpisał palaczowi.
              No ale to że jesteście maxymalnie wredni ,to nie ma odniesienia do mojego wpisu ani poglądu.Po prostu uważam że ten dziki kapitalizm ostatenigo 25 lecia wychodował takich właśnie ludzi jak wy o takim szyderczym spojrzeniu na rzeczywistość.Takie mam zdanie,bo takie wnioski płyną.Nie mam absolutnie ani jednego powodu by darzyć sympatią kogokolwiek z was.I to nie jest gorący temat tylko stan który trwa wiele wiele lat i nic się nie zmieni,to miasto pozostanie beznadziejne jakie jest i tyle
              • az_m Re: Charlie Hebdo 19.01.15, 20:47
                Czy ty wiesz e-ftalo że zbyt szybko i pochopnie oceniałeś i nadal oceniasz wszystkich forumowiczów, którzy mają odmienne spojrzenie na zagadnienia i tematy tego forum. Używałeś i nadal używasz niecenzurowanych słów wobec swoich wydumanych przeciwników, nie zważając jaki poziom intelektualny prezentują.Gdy wyrazisz zgodę to ja ci przypomnę twoją historię, A teraz<Ironia i sarkazm pomagają mi znosić głupotę innych>.Pozdrawiam
                • e-zyleta Re: Charlie Hebdo 19.01.15, 21:23
                  Chcesz mu Misiu dołożyć do pieca?
            • palacz67 Re: Charlie Hebdo 19.01.15, 19:30
              No, właśnie AZ-M. Pozdrawiam:-)
            • palacz67 Re: Charlie Hebdo 19.01.15, 21:47
              Miałam przedtem to wstawić, ale przyjechała moja przyjaciółka i zeszłam z kompa. Jestem odważnym człowiekiem i wierzę w Opatrzność Bożą, dobranoc.
              www.youtube.com/watch?v=_Qkd5y_tzKk
              • e-ftalo Re: Charlie Hebdo 19.01.15, 23:48
                @az_m zarzucasz mi urojenia?Wejdź w wątek rowerowy od października,wszystko masz napisane i potwierdzone.Jakoś nie widać tego poziomu intelektualnego,a jedynie puste gadanie wirtualnych dorosłych osób bawiących się na forum a z których nic mądrego nie wynika. Nie zarzucaj mi braku cenzury,bo nigdy nie wiadomo kiedy zacznę bardziej bezpośrednio formułować moje uwagi,bez dodatkowego rozwinięcia
                • lechowski51 Re: Charlie Hebdo 20.01.15, 09:37
                  e-ftalo wyhamuj!.Ludzie mogą i mają różne poglądy.To forum jest tylko albo Aż tylko formą wirtualnej wymiany poglądów.Tobie niebezpiecznie jednak miesza się świat wirtualny ze światem realnym,bo przenosisz swoje doświadczenia,animozje itd tutaj i je upubliczniasz.Załatw to chłopie wreszcie prywatnie albo po prostu zamilcz,bo stajesz się coraz bardziej śmieszny.
                  • e-ftalo Re: Charlie Hebdo 20.01.15, 12:46
                    Lechwski ja nie żyję w świecie wirtualnym i całe szczęście.Skoro nie podoba ci się pisanie na forum,to może mam pojechać i wykrzyczeć co mam do powiedzenia bezpośrednio do wskazanych osób?Oczywiście że tak nie zrobię,bo po to wymyślono forum aby takie sprawy załatwiano w taki sposób. Nie mieszajcie już w tym wątku,zamknijcie go i będzie najlepiej
                    • az_m Re: Charlie Hebdo 20.01.15, 15:12
                      Nie rozumiem dlaczego miałby ktokolwiek zamykać ten wątek. Jeżeli tobie wadzi, więc wyluzuj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka