Dodaj do ulubionych

Charlie Kirk

19.09.25, 21:35
Jakoś tak ominęliście ten zupełnie nieważny temat, choć ponoć cieszy się dużą popularnością w USA.

Jednyne co napisaliście, to oburzenie, że niejaki Matecki z PiSu robi listę dla Vance'a.

A CK został pokazowo zastrzelony przed publicznością i kamerami, bo miał inne poglądy, chciał o nich gadać z każdym i zdobył nie do zaakceptowania dla niektórych popularność w USA.

I pewnie jest to dla Was normalne i OK, kto nie z nami, ten przeciw nam. Super.

Nie rozumiem jedynie, dlaczego oburzacie się na Mateckiego, który zadeklarował zrobienie listy polskich osób publicznych, które wyrażały zadowolenie i radośc z faktu zabicia CK.

To był obywatel amerykański, o ile mi wiadomo nie ścigany zarzutami prokuratorskimi, więc jest to zupełnie normalne, że osoby zagraniczne wyrażające poparcie dla tego zabójstwa powinny mieć bana na wstęp do USA.

Obserwuj wątek
    • a_iii_ty Re: Charlie Kirk 19.09.25, 21:47
      Rozkrecasz sie czubku pomaranczowego jezusa?
      Spierdalaj na Wegry razem z Zioberem i Mateckim.
      Cwaniaczku jeden.
      • extramuralruraoccasional Re: Charlie Kirk 19.09.25, 21:56
        Och, cóż za piękne "namaste" w ustach miłośnika miłości i pokoju. smile
        • a_iii_ty Re: Charlie Kirk 20.09.25, 00:04
          Piekniejsze namaste ma twoj pomaranczowy golabek pokoju.
          • extramuralruraoccasional Re: Charlie Kirk 20.09.25, 00:06
            Tak, Niech będzie. Jeśli tak uważasz.

Namaste.
            • a_iii_ty Re: Charlie Kirk 20.09.25, 00:19
              Nara
    • shachar Nick Fuentes u Tuckera Carlsona 17.11.25, 18:59
      Od razu powiem, ze Nick Fuentes jest mi znany jedynie z komentarzy na spotify i youtube roznych sluchaczy podkastow niezwiazanych z nim, domagajacych sie go jako nastepnego goscia, proponujacych jego osobe ciagle i ciagle. W miedzyczasie wygooglalam, ze to ultraprawicowy antysemita. Az dzis przeczytalam w WSJ ( subskrybcja za $1/tydzien mi sie konczy, a szkoda), ze niejaki Tucker Carlson zrobil niedawno wywiad z Fuentesem, a Trump broni Carlsona, przed oskarzeniami, ze nie powinien byl dac platformy faszyscie. Tak wiec czym predzej poszlam na youtube i zaczelam od komentarzy do owego wywiadu " Najsmieszniejsze jaja jakie kiedykolwiek czytalam na youtube smile
      www.youtube.com/watch?v=efBB0D4tf1Y
      • extramuralruraoccasional Re: Nick Fuentes u Tuckera Carlsona 18.11.25, 16:19
        Nie wiem czy rzucił Ci się na oczy czy uszy inny temat związany z Charlie Kirkiem, a mianowicie teorie spiskowe powstałe po zamachu. Tu jest dopiero zabawnie...

I nie chodzi mi o to, że na głównym memoriale wdowa, niezbyt jakoś chyba smutna, wychodząc na scenę, w towarzystwie prezydenta USA, pozdrowiła tłum i kamery gestem mano cornuta, którzy jedni nazywają znakiem miłości w języku migowym, a inni mają na ten temat zupełnie inne zdanie...

Gro teorii spiskowych jest oparte na filmie z 1998 "Oczy węża (Snake eyes)".

Film jako taki słaby wg mnie oglądałem kiedyś, jakoś bez wspomnień, ale teraz też był w TV, obejrzałem uważnie.

Film mówi o zamachu na sekretarza stanu USA, który został zastrzelony publicznie w trakcie oglądania walki bokserskiej na żywo w kasynie w Atlantic City. Ale są duże wątpliwości kto i skąd strzelał, nikt nic nie wie, etc...

No i przechodzimy do wątków zabawnychbig_grin :

1. Zastrzelony publicznie sekretarz stanu został postrzelony w szyję, nie wiadomo z którego miejsca i nazywał się CHARLES KIRKLAND (tak, film z 1998) smile

2. Działo się to to w kasynie należącym do Donalda Trumpa.

3. Jednym z uwikłanych w zabójstwo, choć może nie do końca świadomie, jest bokser broniący mistrzostwa, który wziął kasę za podłożenie się w określonym momencie. Nazywa się TYLER, tak samo, jak na imię ma aresztowany domniemany zabójca oryginalnego Charliego Kirka.

4. Przez Atlantic City przechodzi niszczący huragan Jezebel. Tak samo nazywa się lewacko-feministyczna strona internetowa, która na dwa dni przez zamachem na Charliego Kirka opublikowała artykuł zatytułowany "We Paid Some Etsy Witches To Curse Charlie Kirk"

5. W pierwszej scenie filmu kamera pokazuje neonową tablicę reklamującą walkę. Tam jest data - nieco mało ostra, więc zdania są różne - albo 10 września (!!! ???) albo 19 września. A chuj, niech będzie i 19, to jest nie do rozstrzygnięcia...

Ja wiem, że podobno jakby małpa pisała losowo na maszynie przez miliardy lat, to kiedyś napisze Hamleta co do jednego znaku. Podobno.

Ale tych zbieżności tutaj coś dużo i nie mówcie mi że w USA, to co druga rzecz nazywa się Jezebel.

• shachar Re: Nick Fuentes u Tuckera Carlsona 21.11.25, 04:29
          Nie, ten caly temat nie wpadl w moj radar, no bo tak. Calkiem ciekawy zbieg okolicznosci, jak z filmu z Melem Gibsonem i z Julia Roberts bodajze, kiedy taksowkarz(chyba? juz nie pamietam) bredzi jakies brednie, a potem one okazuja sie prawda.
          Celowo unikam nakrecania sie teoriami, zeby nie zabraly mi zycia, aby dociec prawdy. Znam swoje limity umiejetnosci poslugiwania sie internetem.
          Ten wywiad Tuckera jest ok, jesli ktos nagle odkryje w nim, ze interesy USA sa jakos dziwnie sprzezone z interesami Izraela. Ja kiedys sluchalam o wiele lepszego pokastu u Rogana, kiedy gostek podbil caly temat zadziwiajacego fenomenu USA dzialania wbrew interesowi narodowemu na rzecz Izraela.
          W ogole nie przepadam za Carsonem, jest on dla mnie jakims miekkim chujem robiony, w ogole nie rozumiem jego fenomenu. No chyba ze wystarczy byc chrzescijaninem przeciw Bidenowi i Izraelowi, zeby zebrac brawa. Fuentesowi nie bede dopierniczac, bo to jeszcze dzieciak 20 pare lat. Przesluchalam prawie calosc pare chwil temu w drodze na wioche.
          • extramuralruraoccasional Re: Nick Fuentes u Tuckera Carlsona 21.11.25, 10:40
            Co do tego filmu z Gibsonem, to do dziś nadal wszystko się zgadza. Gibson twierdzi tam, że zamachowiec ZAWSZE ma dwa imiona. Tak jak Tyler James Robinson. Ten, co podobno strzelał do Trumpa też. big_grin
            • shachar Re: Nick Fuentes u Tuckera Carlsona 21.11.25, 13:58
              Fajna ciekawostka! Dzis przeczytalam inna fajna ciekawostke , ze policja, kiedy szuka ciala, na ogol znajduje przy okazji jeszcze pare innych cial.
    • wilczamia Re: Charlie Kirk 03.02.26, 12:01
      Za malo czasu minelo od tej sprawy, zeby wyplynelo dosc towaru, zeby mozna bylo wyrobic sobie poglad nt faktycznych przyczyn smierci Kirka.

Ale.

Erica Kirk jest kiepskiej klasy aktorka i najwyrazniej nie jest jej przykro, ze maz nie zyje. Chyba bylaby zainteresowana pozycja przyszlej first lady, Vance'owa juz bez obraczki chodzi na te okolicznosc wink Ale to nadal nie wyjasnia, dlaczego doszlo az do zabojstwa i to teraz, chociaz... mordy w drodze po wladze nie sa jakims ewenementem w dziejach swiata, raczej naleza do stalego repertuaru smile

Kirk niewatpliwie stanowil zagrozenie ekspozycja interesow Izraela w USA, stracil zreszta przed smiercia powaznego sponsora, o czym sam mowil, co mialo byc cena za obstawianie Tuckera.

Czasem jest tak, ze cos sie przypadkowo pierdolnie. Ale przewaznie przypadkow nie ma.

Nie widze powodow, dla ktorych USA mialyby wpuszczac zwolennikow mordowania obywateli USA. Ale nie widze tez powodu, dla ktorego Matecki mialby sie zajmowac dbaniem o interesy USA. W podobnej sprawie czlowiek Dudy dzialal de facto na niekorzysc Polski, zalatwiajac Wiechowi cofniecie amerykanskiego typendium rzadowego. W naszym interesie jest eksport takich Wiechow za ocean i usilne zabieganie, zeby tam pozostali na zawsze big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka