Dodaj do ulubionych

No i mamy Bolka

11.04.15, 11:01
w pełnej krasie!.Kapuś jak to kapuś.Nie ma krzty honoru i ambicji.Gdyby nie WSI-24,to nikt by o nim nie pamietał
parezja.pl/prokuratura-ustalila-ze-sb-nie-falszowala-donosow-walesy/
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Re: No i mamy Bolka 11.04.15, 11:13
    • wislocki12 Red. Wyszkowski i... 11.04.15, 11:19
      Odnoszę wrażenie, że sprawa Wałęsy podnieca już tylko red. Wyszkowskiego i... Ciebie!
      • edekzgredek99 Re: Red. Wyszkowski i... 11.04.15, 12:30
        A ja odnosze wrazenie ze lechowski jest nieustannie podniecony. I jak z tym zyc?
        • ja-tarzan Re: Red. Wyszkowski i... 11.04.15, 12:53
          Prokuratura zdecydowała o umorzeniu śledztwa w sprawie fałszowania donosów.

A dlaczego podjęto taką decyzję?
          Czy drogi Lechowski masz na tyle uczciwości, by cytować prokuraturę, czy tylko pasuje ci cytowanie publicystów Jedynie_Słusznej_Opcji?
    • genia50 Re: No i mamy Bolka 11.04.15, 12:52
      Nie chce sie wymadrzac ,ale stale podniecenie powoduje problemy z krazeniem i prostata.
      • edekzgredek99 Re: No i mamy Bolka 11.04.15, 18:53
        Malo estetyczny to widok a i chodzenie pewnie utrudnis
        • e-zyleta Re: No i mamy Bolka 12.04.15, 13:16
          A ktoś miał ksywę "pajac" dobrze pamiętam.
    • smieszekleszek Re: No i mamy Bolka 11.04.15, 17:16
      americano2014 napisał(a):

> w pełnej krasie!.Kapuś jak to kapuś.Nie ma krzty honoru i ambicji.Gdyby nie WSI
      > -24,to nikt by o nim nie pamietał
      > parezja.pl/prokuratura-ustalila-ze-sb-nie-falszowala-donosow-walesy/
      Większego durnia nie widziałem jak katabasiński. HIHi
    • wislocki12 Cyryl to Cyryl, ale... te metody! 12.04.15, 23:19
      No tak, kapuś... Ciekaw jestem jednak, jakie miałeś zdanie o Wałęsie w latach 1980/81? I dlaczego tak łatwo zmieniłeś swoją opinię o nim? Przecież oskarżasz go o czyny z 1976 r. A podziwiałeś za to, co zrobił później? :-((
      PS. A co Ty robiłeś w latach 1980/81, że o 1976 r. nie wspomnę? :-((
      • ja-tarzan Dlaczego tak jest, Lechowski? 13.04.15, 16:35
        Lechowski jak zwykle nie odpowiada na konkretne pytania, podnieca się faktem, że może coś chlapnąć.
        Przyjmijmy, że sprawa agenturalności Wałęsy jest godna rozważenia, założyć możemy nawet, że niektórzy maja prawo wierzyć w jego współpracę, czy nawet, że sa przesłanki by tak sądzić.
        Ale wszystkie newsy, które pojawiają sie na ten temat w Niezależnej, Frondzie i paru jeszcze Jedynie-Słusznych-Mediach, twierdzą, że decyzja IPN o umorzeniu śledztwa jest :
        a) dowodem na to, że te dokumenty nie były fabrykowane,
        b) że UB nie miało nawet zamiaru ich fabrykować
        c) że Wałęsa był oczywiście agentem ubecji.

DLACZEGO W TAKIM RAZIE IPN W BIAŁYMSTOKU PUBLIKUJE TAKIE OŚWIADCZENIE:

Zakończenie śledztwa w sprawie zbrodni komunistycznych popełnionych w latach 1982–1983 na szkodę Lecha Wałęsy

Instytut Pamięci Narodowej – Oddziałowa Komisja Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu w Białymstoku zawiadamia, iż postanowieniem z dnia 31 marca 2015 roku umorzone zostało śledztwo w sprawie zbrodni komunistycznej, polegającej na przekroczeniu uprawnień przez funkcjonariuszy Służby Bezpieczeństwa MSW, poprzez podrabianie w celu użycia za autentyczne w okresie od 1982 do 1983 roku w Warszawie dokumentów dotyczących rzekomej współpracy Lecha Wałęsy z organami resortu spraw wewnętrznych PRL, przedłożonych następnie Komitetowi Pokojowej Nagrody Nobla w Oslo w Norwegii w celu uniemożliwienia pokrzywdzonemu otrzymania tego wyróżnienia.

W oparciu o zgromadzony w sprawie materiał dowodowy ustalono, że w latach 1982–1983 w ramach Biura Studiów Ministerstwa Spraw Wewnętrznych podjęto próbę podrobienia dokumentów dotyczących współpracy Lecha Wałęsy z organami bezpieczeństwa państwa. Wytworzone materiały miały być przedłożone w Komitecie Nagrody Nobla, w celu uniemożliwienia otrzymania przez Lecha Wałęsę Pokojowej Nagrody Nobla. Sporządzane w trakcie tej operacji „dokumenty” były na bieżąco poddawane badaniom przez pracujących w strukturach MSW biegłych z zakresu identyfikacji pisma ręcznego, którzy za każdym razem stwierdzali ich nieautentyczność. W tej sytuacji wszystkie wytworzone materiały zostały zniszczone.

Z uwagi na fakt, iż karalność czynów będących przedmiotem niniejszego postępowania uległa przedawnieniu, w sprawie wydano postanowienie o umorzeniu śledztwa.

Dlaczego?

Odpowiesz drogi Lechowski? ;)
        • americano2014 Re: Dlaczego tak jest, Lechowski? 14.04.15, 00:21
          Mylisz jak zwykle celowo fakty i manipulujesz.Kapus Wałęsa donosił za pieniadze w latach 70-tych a te papiery SB fabrykowało na okoliczność przyznania kapusiowi Nobla.
          • wislocki12 Zespoły i... syndromy 14.04.15, 00:37
            Każdy ma swój syndrom, Wyszkowski i Klechowski mają zespół Wałęsy, a Macierewicz syndrom smoleński, niestety! ;-))
          • ja-tarzan Re: Dlaczego tak jest, Lechowski? 14.04.15, 07:39
            >>Mylisz jak zwykle celowo fakty i manipulujesz.Kapus Wałęsa donosił za pieniadze w latach 70-tych a te papiery SB fabrykowało na okoliczność przyznania kapusiowi Nobla.<<

To zacytuj proszę oświadczenie prokuratury w tamtej, niby innej, sprawie. Czekam.
            • oloztbg Re: Dlaczego tak jest, Lechowski? 14.04.15, 08:40
              Napisał @lechowski ..Kapus Wałęsa donosił za pieniadze w latach 70-tych a te papiery SB fabrykowało na okoliczność przyznania kapusiowi Nobla...

Doprawdy @lechowski, wykazujesz totalne skretynienie.
              Po co SB miałoby fabrykować cokolwiek na Wałęsę, skoro jak twierdzisz, Wałęsa za pieniądze donosił. Wystarczyłoby ujawnić te dowody na donosicielstwo Wałęsy.

Pamiętam jak wówczas, już w stanie wojennym, SB stawało na głowie by oczernić Lecha. Słynna "podsłuchana" rozmowa z bratem o rzekomo ukradzionych milionach dolarów czy rozsiewane informacje o 'lojalności' Wałęsy. Widocznie dowodów na donosicielstwo Wałęsy nie było.Wtedy. A dziś ponoć są. Zabawne.

Zastanów się trochę, o ile jeszcze potrafisz.

• ja-tarzan Re: Dlaczego tak jest, Lechowski? 18.04.15, 09:34
              >>To zacytuj proszę oświadczenie prokuratury w tamtej, niby innej, sprawie. Czekam.<<

Lechowski, nadal czekam na cytat oświadczenia prokuratury o umorzeniu śledztwa.

Nie chcę manipulować, więc wskaż prawdę. ;)
              • edekzgredek99 Re: Dlaczego tak jest, Lechowski? 18.04.15, 19:16
                Lechowski nie ma teraz czasu na takie pierdoły ;) Ciężko zapiernicza na zmywaku i organizuje rowerowy Rajd Flagi. Może zrobimy mu niespodziankę i się zgłosimy? Ucieszy sie dziadek.
                • genia50 Re: Dlaczego tak jest, Lechowski? 18.04.15, 19:22
                  Moge sie zglosic do szarfy,bo wienca ciezkiego nie chce mi sie dzwigac,ewentualnie flage,ale na lekkim drzewcu.
                  • edekzgredek99 Re: Dlaczego tak jest, Lechowski? 18.04.15, 19:30
                    Pani Geniu weźmiemy małą, lekką flagę. A może jakiś transparent? Np. "Tarnobrzeg łączy się z pedałującym Leszkiem K."
                    • genia50 Re: Dlaczego tak jest, Lechowski? 18.04.15, 19:37
                      Jak lekka to sie zgadzam,ale transparent moze byc nieporeczny,bo teraz wieja wiatry i wiatr moze go wydymac.
                      • edekzgredek99 Re: Dlaczego tak jest, Lechowski? 18.04.15, 19:41
                        I to będzie wydęcie symboliczne pani Geniu. Gorzej jak nas porwie i powlecze Bóg wie gdzie.
                        • genia50 Re: Dlaczego tak jest, Lechowski? 18.04.15, 19:52
                          Nie martwmy sie za wczesnie,razem troche wazymy,to moze sie nie damy wiatrowi.
                          • edekzgredek99 Re: Dlaczego tak jest, Lechowski? 18.04.15, 19:57
                            Pani Geniu chce pani powiedzieć, że jestem gruby?
                            • genia50 Re: Dlaczego tak jest, Lechowski? 18.04.15, 20:02
                              Absolutnie nie,ale nawet po 50 kg x2=100,ale poswiecmy sie ,bo radocc americano z naszego przybycia i jego zadowolona mina na nasz widok sa bezcenne.
                              • edekzgredek99 Re: Dlaczego tak jest, Lechowski? 18.04.15, 20:04
                                Pewnie mu z wrażenia czapka spadnie
    • genia50 Re: No i mamy Bolka 14.04.15, 15:43
      U Walesy nie podoba mi sie,ze za zycia nazwano lotnisko jego imieniem,to nie wypada.
      • wislocki12 Szkoła im. JPII 14.04.15, 20:02
        A mnie, że wszystko, co się da, a nawet, co się nie da, np. szkoły, nazwano imieniem JPII. ;-))
        • genia50 Re: Szkoła im. JPII 14.04.15, 20:06
          Jesli chodzi o JPII ,to niedlugo nie bedzie mozna nigdzie trafic,bo wszystko wokol,obiekty,place i ulice beda sie tak samo nazywaly.
          • ursi51 Re: Szkoła im. JPII 18.04.15, 19:41
            Obawiam się, że jak PiS dojdzie do władzy, to wszystko co się da będzie nosiło imię i nazwisko prezydenta tysiąclecia. JPII jest zagrożony.
            • edekzgredek99 Re: Szkoła im. JPII 18.04.15, 20:00
              A ile nowych pomników mieć będziemy.
    • wislocki12 Pamiętliwy 18.04.15, 21:06
      Nikt by o nim pamiętał? A Ty? ;-))
    • wislocki12 Honor tam, gdzie ambicja? 19.04.15, 01:21
      "Parezja albo parrezja (grec. parrhesia παρρησία [παν = wszystko + ρησις / ρημα = mówienie / mowa] znaczy dosłownie "mówić wszystko") – wolna, otwarta, szczera i jasna wypowiedź. Dotyczy aktu mówienia: jest wyrażeniem siebie w jakimś konkretnym zakresie. Jest wyrazem przekonania o prawdzie lub wierze mówiącego. Chrześcijańskie wyznanie wiary w Boga Ojca to przykład parezji jako świadectwa wiary religijnej." (Wikipedia)
      Jesteś naprawdę przekonany, że "Kapuś jak to kapuś. Nie ma krzty honoru i ambicji."? A gdzie jest twój honor, że o ambicji nie wspomnę?
      • americano2014 Re: Honor tam, gdzie ambicja? 19.04.15, 13:50
        Dla tych,którzy wierzą,że nie ma Boga i że wałęsa nie był kapusiem
        wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/214121,walesa-przez-przypadek-ujawnil-donosy-bolka.html
        • edekzgredek99 Re: Honor tam, gdzie ambicja? 19.04.15, 13:59
          Ciekawe. Bóg stwórcą takiego pomyleńca jak ty? Niemożliwe.
        • ja-tarzan Re: Honor tam, gdzie ambicja? 20.04.15, 22:16
          >>Dla tych,którzy wierzą,że nie ma Boga i że wałęsa nie był kapusiem<<

Po pierwsze Lechowski nie mieszaj wiary w Boga z polityką, chyba, że se dupsko tą wiara obcierasz.

Po drugie, zacytuj oświadczenie prokuratury, o której decyzji sam pisałeś, jako dowód w tej sprawie.

Jeśli nie potrafisz, to znaczy, żeś zwykły politykier ... tu nie o wiarę w agenturalną przeszłość Bolka chodzi, a o twoja wiarygodność, uczciwość i honor ... o ile coś to dla ciebie znaczy...
        • wislocki12 Kłania się Dekalog 20.04.15, 22:26
          Mam wrażenie, że nadużywasz imienia Boga w nie najlepszej, zresztą, sprawie... :-((
    • genia50 Re: No i mamy Bolka 19.04.15, 14:38
      W panstwach islamskich sa miliony takich jak Americano,ktorzy sa wierzacy i dziwia sie,ze sa jacys "dziwni"chrzescijanie,baptysci, prawoslawni,zydzi,i.in.wyznawcy,jakichs w/g nich falszywych religii.
      • edekzgredek99 Re: No i mamy Bolka 19.04.15, 14:49
        Strach pomyśleć co będzie jak lechowski odkryje że w jego żyłach płynie arabska i żydowska krew.
        • genia50 Re: No i mamy Bolka 19.04.15, 15:06
          Niech sie przygotuje,niech obejrzy "Cud purymowy",moze cos mu to da do myslenia.
          • edekzgredek99 Re: No i mamy Bolka 19.04.15, 15:27
            A co to będzie, jak się okaże że pradziadek to Murzyn
            • genia50 Re: No i mamy Bolka 19.04.15, 15:30
              Panie Edku ,to jest mozliwe,zreszta nasza pramatka ponoc(wg.naukowcow)byla czarna.
              • edekzgredek99 Re: No i mamy Bolka 19.04.15, 15:38
                Ja tam nie mam nic do ludzi o innym kolorze skóry. Uważam nawet że są bardzo piękni. Ale lechowski to potworny rasista. Jak on się modli skoro Jezus był Żydem a Maryja Żydówką. Ciekawe to
                • genia50 Re: No i mamy Bolka 19.04.15, 15:49
                  Pewnie nie jest ciekawy i nie docieka.
      • wislocki12 Taka jest uroda wierzących i nawiedzonych... 20.04.15, 22:44
        Cóż, taka jest uroda nawiedzonych, wszystkowiedzących i... wierzących! Niezalaeżnie od wyznania, zresztą! Tylko oni znają prawdę! ;-))
        • americano2014 Re: Taka jest uroda wierzących i nawiedzonych... 20.04.15, 23:00
          Kiedyś tacy jak ty bredzili i kłamali że polską elitę w Katyniu wymordowali brunatni socjaliści z Niemiec a nie ich sprzymierzeńcy sowieci.I na tym kłamstwie zbudowano 50 lat duperelu.Teraz na kłamstwie o tym,że Bolek wałęsa obalił komunizm zbudowano duperel bis czyli III Rzeczpospolitą
          • wislocki12 Sam się obalił? 20.04.15, 23:20
            Jak podejrzewam, komunizm sam się obalił. No bo jak nie Bolek, to kto? Wyszkowski, Kaczyński w 2 osobach, zresztą, a może Klechowski, że o Lechowskim, Rzeszowskim i Americano nie wspomnę? Nie żartuj! :-((
            Nie bardzo tylko rozumiem, co ma to wspólnego z "nawiedzonymi, wszystkowiedzącymi i... wierzącymi! Niezależnie od wyznania, zresztą!" ;-))
            PS. Mam również wrażenie, że generalnie nie ma większego znaczenia, kto zamordował polskich oficerów w Katyniu, niestety! Przecież byli Rosjanie i Niemcy byli sprzymierzeńcami, jak sam zresztą piszesz... :-((
            PS2. Podejrzewam ponadto, że IV RP zostanie zbudowana na micie, że dzięki temu, iż Jarosław Kaczyński nie został internowany, mógł opracować perspektywiczne plany oswobodzenia Rzeczypospolitej! ;-))
          • ja-tarzan Re: Taka jest uroda wierzących i nawiedzonych... 22.04.15, 07:18
            >>Teraz na kłamstwie o tym,że Bolek wałęsa obalił komunizm zbudowano duperel bis czyli III Rzeczpospolitą

Mało kto tak twierdzi Lechowski.
            Powszechnie wiadomo, że komunizm obalili Polacy, wielu z nich, to byli członkowie Solidarności.

Roi ci się wiele rzeczy, bo potrzebujesz powodu do walki. A jak go nie ma, to można sobie wymyślić.

PODAJ OŚWIADCZENIE PROKURATURY, O KTÓRE PROSIŁEM.
            ... no chyba, że sobie coś zmyślasz...

PO RAZ KOLEJNY NAZYWASZ TO CO PISZĘ NIEPRAWDĄ, MITEM, MANIPULACJĄ I PO RAZ KOLEJNY NIE POTRAFISZ NIC UDOWODNIĆ.

I ty masz czelność nazywać innych manipulatorami?

Gdzie honor i uczciwość? Wiesz co to?
    • wislocki12 Komunizm sam sie obalił! 22.04.15, 00:56
      Jak podejrzewam, komunizm sam się obalił. No bo jak nie Bolek, to kto? Wyszkowski, Kaczyński w 2 osobach, zresztą, a może Klechowski, że o Lechowskim, Rzeszowskim i Americano nie wspomnę? Nie żartuj! :-((
      PS. Mam również wrażenie, że generalnie nie ma większego znaczenia, kto zamordował polskich oficerów w Katyniu, niestety! Przecież Rosjanie i Niemcy byli sprzymierzeńcami!
      PS2. Podejrzewam ponadto, że IV RP zostanie zbudowana na micie, że dzięki temu, iż Jarosław Kaczyński nie został internowany, mógł opracować perspektywiczne plany oswobodzenia Rzeczypospolitej! ;-))
      • americano2014 Re: Komunizm sam sie obalił! 22.04.15, 08:23
        Spłodzieś wreszcie samodzielnie trz zdania i z dumą je kopiujesz!
        • wislocki12 Spłodzieś 22.04.15, 21:49
          Nigdy dość prawdy! ;-))
          • americano2014 Re: Spłodzieś 22.04.15, 22:52
            A tak na marginesie!.Napewno więcej zrobiłem dla obalenia komunizmu aniżeli ty obrońco zbrodniarza Jaruzelskiego i stanu wojennego
            • wislocki12 "Obrońca zbrodniarza Jaruzelskiego i stanu..." 22.04.15, 23:42
              Masz na myśli bibułę, czy ową incydentalną randkę z esbekiem?
              Ciekawe, ile stosownych bukietów, że o odznaczeniach nie wspomnę, odebrałeś z tego tytułu?
            • ja-tarzan Re: Spłodzieś 24.04.15, 13:55
              >>Napewno więcej zrobiłem dla obalenia komunizmu aniżeli ty obrońco zbrodniarza Jaruzelskiego i stanu wojennego<<

JA PIERDZIELĘ, CYTAT ROKU.
              • edekzgredek99 Re: Spłodzieś 24.04.15, 15:01
                Nie ma wyjscia trza mu pomnik wystawic za stodola
                • genia50 Re: Spłodzieś 24.04.15, 15:28
                  Ja proponuje ulozyc wiersz,wyjdzie taniej i oszczedzimy materialy.
                  • edekzgredek99 Re: Spłodzieś 24.04.15, 16:50
                    Właściwie to można sklecić jakąś odę i zamieścić na forum tarnobrzeskim i mieleckim. Myślę, że powinni nam pomóc pani palacz i e-zybi. Oni mają dryg do rymowania
                  • edekzgredek99 Re: Spłodzieś 24.04.15, 17:02
                    Pani Geniu oda mi nie wychodzi. Wyszło mi epitafium. pani oceni.

Bohater lechowski komunę obalił
                    teraz leży tutaj
                    bo mu się mózg spalił
                    • genia50 Re: Spłodzieś 24.04.15, 17:09
                      Panie Edku liczylam na innych tworcow,ale niech pan probuje.To dzielko nie moze byc teraz wykorzystane,a potrzebne jest jak sadze,cos na juz.Przyznam sie ,ze nie lubie epitafiow i nekrologow,chocby byly najlepsze.
                      • edekzgredek99 Re: Spłodzieś 24.04.15, 17:11
                        A ja miałem nadzieję, że się pani zachwyci. Już miałem zamiar rzucić wszystko i zacząć poezję uprawiać ale widzę, że to zły pomysł.
                        • genia50 Re: Spłodzieś 24.04.15, 17:13
                          Niech Pan pisze na razie do szuflady,moze za ktoryms razem wyjdzie arcydzielo.
                          • edekzgredek99 Re: Spłodzieś 24.04.15, 17:17
                            Chyba zrezygnuję z poezji. Tak na starcie się zniechęciłem.
                            • genia50 Re: Spłodzieś 24.04.15, 17:20
                              Jesli tak na poczatku ewentualnej tworczosci sie Pan zniecheca,to moze rzeczywiscie nie ma sensu,bo ta droga tworcza strasznie by sie wydluzyla.
                              • edekzgredek99 Re: Spłodzieś 24.04.15, 17:23
                                Pewnie bym poprawiał każdy utwór w nieskończoność. A każda krytyka bardzo by bolała
                                • genia50 Re: Spłodzieś 24.04.15, 17:27
                                  Szkoda ,ze tak pospiesznie ocenilam,nie myslalam ,ze jest Pan tak wrazliwy na krytyke swej powiedzmy wczesnej tworczosci.
                                  • edekzgredek99 Re: Spłodzieś 24.04.15, 17:30
                                    Pani Geniu ja jestem niespotykanie wrażliwy. Każda krytyka i ocena na tym forum bardzo mnie boli. Ja nie śpię po nocach. I schudłem już 7 kg.
                                    • genia50 Re: Spłodzieś 24.04.15, 17:36
                                      To tak jak ja,ale nie chudne i spie dobrze,chyba,ze jestem chora.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka