Dodaj do ulubionych

-> ROWER to jest to!, kręci...cd.

• e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 05.08.15, 19:07
      Żar leje się z nieba, ale dla chcącego to żadna przeszkoda, wystarczy wcześniej wstać i można cieszyć się jazdą rowerem, do czego zachęcam. Pozdrawiam wytrwałych rowerzystów :)
      www.youtube.com/watch?v=QmacACk3QS4
      • giesiu79 Re: -> ROWER to jest to!pogoda zmienna to jest to 05.08.15, 19:26
        e-zybi napisał: Żar leje się z nieba, ale dla chcącego to żadna przeszkoda,
        czy ty w ogóle jeżdzisz rowerem ? KTO JEŻDZI ROWEREM W SAMO POŁUDNIE ?
        Jeżeli jeżdzisz po obiadku to po godz.17 byś spie_niczał do domciu ze strachem że zarobisz
        konarem z drzewa w kask !
        • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!pogoda zmienna to jes 05.08.15, 20:08
          Pewnie Cię rozczaruję, ale JEŻDŻĘ, chodź nigdzie nie napisałem, że w samo południe, łaskawco ;-)
          • giesiu79 Re: -> ROWER to jest to!pogoda zmienna to jes 05.08.15, 20:40
            no to dobrze DOBRODZIEJU że się rozczarowałem ha ha ha (_Ş_)
            ps. poczytaj co sam piszesz " żar leje się itd........
            • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!pogoda zmienna to jes 06.08.15, 07:43
              i w tym itd......masz odpowiedź na nurtujący Cię problem, czyżby i Tobie żar dokuczał? ...lejesz wodę z nudów? ;-)
          • genia50 Re: -> ROWER to jest to!pogoda zmienna to jes 05.08.15, 20:44
            Mnie dzisiaj popsul sie rower na trasie i musialam go ciagnac,wiec zlapalo mnie poludnie.Czasami nie mozemy wszystkiego zaplanowac. Juz naprawiony na szczescie.
            • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!pogoda zmienna to jes 07.08.15, 09:29
              Ojej czyżby kapeć pani Geniu?
              • genia50 Re: -> ROWER to jest to!pogoda zmienna to jes 07.08.15, 14:28
                To byla drobna,ale uciazliwa usterka.Urwala sie sruba od hamulca i mialam zablokowane kola,wiec musialam krecic nawet z gorki,a na prostym ciagnac,Wstyd,bo usuwanie trwalo chwile,a ja nie umialam tego zrobic.
                • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!pogoda zmienna to jes 09.08.15, 15:48
                  To nie wstyd pani Geniu. Kobiety z reguly nie interesuja sie technika.
                  • ja-tarzan Re: -> ROWER to jest to!pogoda zmienna to jes 11.08.15, 18:16
                    Chyba o tym ustrojstwie tu nie było

www.google.pl/search?q=fatbike&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=ux_KVe6ELKXnyQPq0KvIAw#q=fatbike+youtube
                    • genia50 Re: -> ROWER to jest to!pogoda zmienna to jes 12.08.15, 09:20
                      Mam inny rower i inaczej z niego korzystam.
          • wislocki12 Królowa Doda 05.08.15, 20:47
            Jeżeli masz naklejony na kierownicy portret królowej Dody, to wcale nie dziwię się! ;-))
            • giesiu79 Re: Król Dudka 05.08.15, 21:04
              wislocki12 napisała:" Jeżeli masz naklejony na kierownicy portret królowej Dody, "
              pomyliłeś parafialne królestwo (PiSu) z królestwem urody hej....
              • wislocki12 Kto nigdy nie pomylił się... 05.08.15, 21:19
                Niestety, pomyłki mnie też zdarzają się... ;-))
    • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 12.08.15, 10:23
      W te upalne dni, tylko wczesne poranne wyjazdy dają satysfakcję, jeżeli oczywiście komuś się chce i nie ceni bardziej lenistwa ponad wszystko. Dzisiaj 50 km przyjemnej jazdy w porannym chłodzie. Pozdrawiam :)
      www.youtube.com/watch?v=ii6pRq0-mhY
    • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 19.08.15, 20:25
      Miało być dzisiaj 60 km, a na liczniku 115 i czas na zasłużony wypoczynek. Nareszcie pogoda sprzyja wyjazdom rowerowym, warto korzystać. Pozdrawiam :) ...i ciekawostka rowerowa x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_91XZoBrcUld4CaIGq237MvSo9D6C2E1Q,w400.jpg stare, ale...tylko podziwiać!
      • peres3 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 19.08.15, 21:08
        e-zybi napisał: Miało być dzisiaj 60 km, a na liczniku 115 i czas na zasłużony wypoczynek. Nareszcie pogoda sprzyja wyjazdom rowerowym, warto ?
        koleś jak Ty jeżdzisz to chyba wiatr o sile 29-30 km/godz śpi i śni jak Ty ! 115 km wirtualnie i fajnie pod wiatr , FANTAZJA
        • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 20.08.15, 06:53
          Zdziwiony? widzisz czego może dokonać mężczyzna! a to żaden wyczyn. Chłopcom zawsze wiatr wieje w oczy, ale z wiekiem dorastają (choć różnie to bywa) i fantazję przekuwają w CZYN, czego i Tobie życzę ;-)
        • ja-tarzan Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 20.08.15, 13:15
          >>FANTAZJA

Nie, jak się nie spędza połowy życia przed komputerem, a w piłkę kopie tylko, gdy wuefista każe, to taki dystans nie jest fantazją.
          Większy dystans można w jeden dzień zrobić i to nie szosówka bynajmniej.

Kiedy ostatni raz spędziłeś dzień na rowerze? Ile przejechałeś, jak dużo czasu potrzebowałeś?
          • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 22.08.15, 18:29
            Myślę, że ZNAWCA tematyki rowerowej nie ma nic do powiedzenia, a jego komentarz był jedynie dla zabicia nudy ;-)
            • milutek3 Re: -> ROWER 22.08.15, 19:53
              e-zybi napisał: Myślę, że ZNAWCA tematyki rowerowej nie ma nic do powiedzenia ?
              ?
            • ja-tarzan Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 23.08.15, 12:39
              >>Myślę, że ZNAWCA tematyki rowerowej nie ma nic do powiedzenia, a jego komentarz był jedynie dla zabicia nudy ;-)

No ewentualnie z jakichś przyczyn ma tak kiepską kondycję...
              • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 26.08.15, 17:25
                Okazuje się, że jazda na rowerze to również dobry sposób na poprawę kondycji intelektualnej. Najnowsze badania wykazały, że trening na rowerze to również świetne ćwiczenie dla... mózgu. >Badacze z Holandii wykazali, że pod wpływem regularnego jeżdżenia na rowerze, impulsy pomiędzy komórkami układu nerwowego przebiegają szybciej, czego skutkiem jest lepsza praca mózgu, zdolność do szybkiego podejmowania decyzji, poprawa pamięci i ulepszenie procesów uczenia się.<
                >Na tym jednak korzyści z jazdy na rowerze się nie kończą. Naukowcy z Tajwanu przeprowadzili test z wykorzystaniem roweru. Uczestnicy przez 12 tygodni trenowali na rowerze. Po tym czasie nie tylko wzmocnili mięśnie nóg, ale również pobudzili do pracy neurotropowy czynnik pochodzenia mózgowego (BDNF). Choć nazwa brzmi tajemniczo, oznacza białko, które odpowiada za regulację nastroju, poziomu stresu oraz usprawnienie pamięci. Doniesienie z Tajwanu potwierdziły wcześniej stawiane tezy, że jazda na rowerze zmniejsza ryzyko depresji oraz zaburzeń lękowych.<...warto więc poświecić trochę czasu dla zdrowia Nie chwaląc się takie skromne 65 km...bez zadyszki ;-)
                • milutek3 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 26.08.15, 19:51
                  Okazuje się, że jazda na rowerze to ??? ble ble bla !!!
                  e-zybi napisał: Nie chwaląc się takie skromne 65 km...bez zadyszki ;-) ?????
                  o jakiej zadyszce piszesz ? aha rozumie po dysze zł. na łebek ! ha ha ha !!!
                  żartowałem !!! ja też nie chwaląc się dziś przekręciłem 72,8 km.

• ja-tarzan Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 26.08.15, 22:28
                    Nigdzie dziś nie wychodziłem, wpierdzieliłem 3 paczki czipsów, 2 pizze i zgrzewkę piwa i sie zesrałem po same pachy.
                    Idąc do kibla zasłabłem, a wracając dostałem zadyszki, nie za10szki
                    Nie cierpię sportu, a jazda na rowerze, bieganie i inne głupoty to dobre dla ciot.
                    Za to spłodziłem 120 postów, nie chwaląc się....

będą oklaski chyba...
                    • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 27.08.15, 09:54
                      Ja nie lubie zuzla,bo slysze ciagle,ze mlodzi (dopiero zaczynajacy uprawiac ten sport) lamia sobie kregoslupy i zostaja kalekami,ale rower nie jest tak niebezpieczny,gdy sie nie przesadza.Poza tym pozwala sie przeruszac,oszczedzajac i nie obciazajac niektorych slabszych stawow.Jest tez ekologiczny.Moda na rowery odrywa tez mlodych od calkowitej bezczynnosci.Wg mnie nawet najbardziej ciotowaty ruch jest lepszy od jego braku i nikt mnie nie przekona,ze jest inaczej.Jezdze kiepsko,ale dzieki zachecie znawcow,nie wstydze sie tego czynic,dzieki temu wiecej sie ruszam.
                      • ja-tarzan Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 27.08.15, 10:34
                        >>Jezdze kiepsko

A co to droga Geniu, wg Ciebie, oznacza?
                        • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 27.08.15, 10:45
                          Zbyt wolno,na latwym terenie (przewaznie po prostym),techniką babciowo-dziadkowa,na krotkich traskach,ale jak mnie ci co super jezdza zachecaja i nie kaza sie wstydzic to jezdze .Musze tez powiedziec,ze robie postepy ,chociaz wolno ale jednak.
                          • ja-tarzan Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 27.08.15, 14:12
                            >>Zbyt wolno,na latwym terenie (przewaznie po prostym),techniką babciowo-dziadkowa,na krotkich traskach,

Technika mnie zaciekawiła... ;)

>>ale jak mnie ci co super jezdza zachecaja i nie kaza sie wstydzic to jezdze .Musze tez powiedziec,ze robie postepy ,chociaz wolno ale jednak.

Super - wg powyższego opisu - to jeździ taki Majka, a my to możemy jeździć dla przyjemności ... dopóki sprawia Ci to radość jeździsz, nie ważne jaką techniką, na jakich dystansach, czy jakim tempem.
                            Wsiadaj ilekroć się da, zwiększaj dystans, czy tempo, znajdź swoje optimum i wio;)
                          • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 27.08.15, 17:20
                            Pani Geniu i tak trzymać, swoim tempem, tu nie chodzi o wyczyn, choć satysfakcja duża gdy się przejedzie tych ...ąt km i więcej. Kobieta gdy się uprze to potrafi tnij.org/8yqyrum i Polskę objechać na rowerze, czyli coś w tym jest ;-)
                    • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 27.08.15, 10:05
                      Zapewne ten post był jednym z ostatnich, jak nieostatni w tak pracowitym dniu dla Ciebie, dostrzegam w treści zmęczenie, co może być wynikiem późnej pory, złego odżywiania i oczywiście brakiem ruchu. Jeden krótki "spacer" to zbyt mało, powinieneś coś zmienić w swoim życiu, to dla Twojego dobra. Najlepiej daj upust swoim "mocom" i odpręż się...niekoniecznie przed kompem ;-)
                      • wislocki12 Z samego założenia... 27.08.15, 23:54
                        Nie dyskutuj z tarzanem. On takich "g..." z samego założenia skreśla! ;-))
                        PS. I nie licz, że Cię gdziekolwiek zatrudni! ;-((
                        • ja-tarzan Re: Z samego założenia... 28.08.15, 13:23
                          >>Nie dyskutuj z tarzanem. On takich "g..." z samego założenia skreśla! ;-))
                          PS. I nie licz, że Cię gdziekolwiek zatrudni! ;-((

Dajże spokój człowieku z jednego słowa potrafisz zrobić epopeję ;)
                          • wislocki12 Szanuję ludzi ważących słowo... 28.08.15, 21:06
                            Chyba przesadzasz, ale po części masz rację - szanuję ludzi ważących słowa... :-))
                            • e-zybi Re: Szanuję ludzi ważących słowo... 02.09.15, 21:14
                              Lepiej ważyć słowa...bo można nawarzyć sobie piwa, które trzeba będzie później wypić ;-)
                              • wislocki12 "Można nawarzyć sobie piwa..." 02.09.15, 21:27
                                Smacznego! ;-))
                                • peres3 Re: "Można nawarzyć sobie piwa..." 02.09.15, 21:40
                                  jeżeli pije ktoś piankę to się mówi na zdrowie !
                                  Pouczając-y( a) wisłos- strado ha ha ha "chodzisz w mini i na podwójnej lini !!! "
                                  za ile ?dwie dychy???????
                                  • wislocki12 To proszę to od raka... 02.09.15, 22:24
                                    To już wolę piwo! Zdrowia! Ale nie zapomnij, że alkohol szkodzi, m.in. na potencję, ze o raku nie wspomnę! ;-))
                                    • genia50 Re: To proszę to od raka... 02.09.15, 22:49
                                      Jak dla mnie to dzis juz za pozno na piwo i na rower.
                                      • e-zybi Re: Czas relaksu... 03.09.15, 18:55
                                        Chłodne piwko
                                        po przejażdżce,
                                        niczym dobry lek podziała!
                                        Trudy wszelkie
                                        wynagrodzi,
                                        to jak balsam jest dla ciała!

Wszak pamiętaj
                                        rowerzysto/tko,
                                        poczuć możesz spokój błogi!
                                        Na uwadze
                                        jednak miej,
                                        od przesady miękną nogi...

www.youtube.com/watch?v=lC207s2hpGg
                                        • genia50 Re: Czas relaksu... 03.09.15, 19:16
                                          Kiedy pisalam bylo na wszystko za pozno (przynajmniej dla mnie),ale juz dzis rano-nowe mozliwosci,ktore wykorzystalam,przynajmniej w spr.przejazdzki.Z piwem zwlekam i byc moze znowu zrobi sie za pozno.
                                        • wislocki12 Ostrzeżenie czy... uwodzenie? 03.09.15, 21:33
                                          Ostrzeżenie czy... uwodzenie? ;-(
                                          PS. Znowu palacz wkurzy się! :-)
                                          PS1. Najbardziej wyrafinowane wydają się być twoje rymy! ;-))
    • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 14.09.15, 10:48
      Jaki poniedziałek, taki tydzień cały (tak mówią), chwila "czułości" dla rowerka i zmykam w teren wykorzystując sprzyjającą pogodę i odrobinę wolnego czasu. Pozdrawiam brać rowerową i do spotkania... ;-)
      www.youtube.com/watch?v=jEpD9RH-Wds
      • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 15.09.15, 09:22
        Jezdze codziennie i zauwazylam,ze niektorzy kierowcy "nie widza"rowerzystow i trzeba to ciagle brac pod uwage,a rowerzysci czesto ubrani na szaro nie maja wieczorem oswietlenia ,nie mowiac o odblaskach.
        • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 16.09.15, 14:25
          Pani Geniu, widoczny rowerzysta to bezpieczny rowerzysta, szczególnie jesienią gdy szybko zapada zmrok i warunki jazdy nie są sprzyjające. Dobre oświetlenie, jasna kamizelka często ratują życie. Sam jestem kierowcą i wiem, że to co wpadnie pod koła samochodu ma nikłe szanse przeżycia, oby takich przypadków było jak najmniej.
          • wislocki12 Zakazać! 16.09.15, 21:45
            A to, co wpadnie pod koła rowera na deptaku czy na chodniku to już nie?
            • e-zybi Re: Zakazać! 17.09.15, 10:39
              Czy masz na myśli dżdżownicę? cudu rozmnożenia nie będzie, niestety! Jedna połowa może jednak przeżyć, przy wielkim szczęściu ;-)
              • edekzgredek99 Re: Zakazać! 17.09.15, 11:09
                Prawda jest taka ze mlodzi rowerzysci jezdza po chodnikach z zawrotna predkoscia i slalomem miedzy pieszymi.
              • wislocki12 Dziecię dwojga pedałów... 24.09.15, 23:58
                Masz rację - co znaczy, bowiem, jakaś marna dżdżownica przy rasowym dziecięciu dwojga pedałów? ;-))
                • edekzgredek99 Re: Dziecię dwojga pedałów... 25.09.15, 08:01
                  A mowia ze pedaly nie moga miec dziec. Klamia?
    • wislocki12 O pieszych na chodnikach i deptakach ani słowa? 24.09.15, 23:28
      Masz rację - o pieszych na chodnikach i deptakach ani słowa! ;-)
      • genia50 Re: O pieszych na chodnikach i deptakach ani słow 26.09.15, 20:51
        Dzisiaj fajnie sie jezdzilo ,zwlaszcza przed poludniem.Na chodnikach nie bylo rowerzystow ani pieszych.Spotkalam tylko 2 dorodne slimaki,ale je ominelam.Lekko przemoklam,ale ogolnie wyszlo na plus,czyli bylo przyjemnie.
        • wislocki12 Ślimaki się omija... 26.09.15, 22:21
          No tak, ślimaki się omija... ;-))
        • e-zybi Re: ...ślimak rowerowy 28.09.15, 11:45
          Co wspólnego ślimak może mieć z rowerem, cyklista niejeden zapewne się głowi.
          Oto prosty przykład jak posłużyć może, wzorem dla artysty, za stojaczek robi...
          htsz.pl/fotolog/slimak_rowerowy.jpg
          Komu w drogę, temu...rower, pozdrawiam rowerzystów :)

• edekzgredek99 Re: ...ślimak rowerowy 28.09.15, 14:47
            Kazdy rowerzysta winien szanowac kazde zycie napotkane na drodze. Nie przejezdzac bezmyslnie i nie zabijac bez potrzeby. Pani Genia postapila slusznie.
          • lechowski51 Re: ...ślimak rowerowy 28.09.15, 22:36
            Tzw wyrwikółka są popularne w naszym kraju.W Anglii wszędzie stojaki rowerowe są na wysokości ramy
            • wislocki12 Nieprawdą jest, że Duda latał do Poznania! 28.09.15, 23:03
              Nieprawdą jest, że Duda latał do Poznania. Duda nie latał nawet do Tomyśla, Nowego, zresztą! Jeździł rowerem, a parkował, oczywiście, przy "wyrwikółkach popularnych w naszym kraju". ;-))
              PS2. Nie wracajcie do kraju, w którym "wyrwikółki" są normą!
            • edekzgredek99 Re: ...ślimak rowerowy 30.09.15, 08:06
              To kuzwa emigruj. Nikt po tobie lechowski plakac nie bedzie.
              • wislocki12 I niech wreszcie posłucha! 30.09.15, 22:19
                I niech wreszcie posłucha Pana Prezydenta, zresztą! :-)
    • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 04.10.15, 17:08
      Pogoda dopisała, dzień wykorzystany na maxa w terenie i tylko rower może "narzekać" bo został zdrowo doceniony. Chciałoby się więcej takich dni, ale niebawem będzie można tylko pomarzyć o takiej temp., chodź jazda zawsze jest możliwa. Pozdrawiam aktywnych rowerzystów :)
      • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 05.10.15, 09:51
        Tylko pewnie malzonka byla mocno niezadowolona ;) bo pewnie werwy wieczorem braklo ;)
        • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 05.10.15, 13:10
          A kto czekałby do wieczora, panie Edku, nie ma to jak dobry "świtaniec" i wilk syty i owca cała ;-)
          • wislocki12 Owca cała? 05.10.15, 20:34
            Może i masz rację, ale nie do końca rozumiem, o co Ci chodzi z tą owcą, całą zresztą? ;-))
      • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 05.10.15, 20:50
        Nie wiem czy wypada mi sie wtracac do meskiej rozmowy,ale rano mezczyzni maja najwiecej testosteronu,stad zdarza im sie tez taka aktywnosc.
        P.S.Slyszalam rozmowe w tv na ten temat.
        • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 06.10.15, 09:00
          A pani, pani Geniu to woli rano czy wieczorem? Pytam bo ja zblizam sie do setki, jestem wiec zmeczony i wczesnie klade sie spac. Ale za to jaki ranny ptaszek ze mnie. Skowroneczek doslownie
          • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 06.10.15, 09:53
            Z kobietami jest troche inaczej,bardziej odpowiada im(pewnie nie wszystkim)nastrojowa,czyli wieczorna atmosfera.
            • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 06.10.15, 10:51
              Teraz i poranki sa i beda nastrojowe
    • subiektyvna Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 09.10.15, 14:37
      Ile już macie km w tym sezonie?
      Może ktoś z was odkrył nową trasę godną polecenia na rower?

Cieszy mnie fakt zaasfaltowania drogi ul. Polna przez pola do ul. Ceglanej na osiedlu Zakrzów i zaasfaltowanie całej ul. Sobowskiej od ul.Warszawskiej na osiedlu Sielec

www.google.pl/maps/place/Polna,+Tarnobrzeg/@50.621758,21.7474403,15z/data=!4m2!3m1!1s0x473d4a683f1ed6a5:0xf4294b98a0e5802c

:)pozdrawiam rowerzystów:)
      • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 09.10.15, 15:25
        Ciekawosc pierwszy stopien do piekla ;)
      • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 10.10.15, 17:33
        Hejka! tak skromnie dwie 5 i para zer i dalej dobijam do stanu z poprzedniego roku. Jeżeli pogoda jutro dopisze 6 dyszek wykręcę. Pozdrawiam ;-)
    • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 10.10.15, 19:24
      Czym zmierzyc przejechane kilometry?Sugerowac sie mapa,czy kupic sobie licznik km.Widzialam takie nawet od kilku zlotych,ale to chyba nie jest powazne i wiarygodne urzadzenie.Jesli w ogole licznik rowerowy moze cos zmierzyc..Nie wiem na jakiej zasadzie dziala.Kazdy jezdzi w roznym tempie i na roznych rowerach przeciez.
      • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 10.10.15, 20:29
        Pani Geniu, w sklepach rowerowych jest szeroka gama liczników, na każdą kieszeń (cena), które zadowolą nawet wybrednego rowerzystę. Wszystkie działają na zasadzie zliczania impulsu ( impuls- to obwód koła 2πr, który wyliczamy i wczytujemy do pamięci licznika, na jednej ze szprych montuje się magnes, który wzbudza impuls). Na widelcu przedniego koła montuje się czujnik licznika, który zlicza te impulsy i przetwarza na wiele funkcji np. prędkość, czas jazdy, przejechany dystans, średnia prędkość, max. prędkość...przykładowo podałem. Firma SIGMA, popularna na rynku sprawdza się w tym temacie. Nie polecam tanich liczników tzw. bazarowych, trwałość i jakość wykonania znacznie odbiega od przyzwoitości. Jeżeli jeździmy dużo taki gadżet jest nieodzowny dla naszej wygody. Sam korzystam i polecam.
        • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 10.10.15, 22:21
          Dziekuje za odpowiedz,bo licze sobie "na oko" ile km.przejechalam,a chcialabym bardziej precyzyjnie.Troche mi glupio,ze sama nie szukam informacji,tylko licze na gotowe,ale nie znam sie i troche tez jestem wygodna,bo internet"psuje",nawet panie w slusznym wieku.
      • wislocki12 A jednak się kręci... 11.10.15, 00:13
        Nie bardzo potrafię zrozumieć, co jest takiego w nas, że jak już wsiądziemy na rower czy zaczniemy biegać, że o innych ćwiczeniach ciała nie wspomnę, to chcemy to wyrazić w jednostkach systemu metrycznego, a najlepiej... ustanowić rekord świata. Nawet na rowerze treningowym... ;-))
        • genia50 Re: A jednak się kręci... 11.10.15, 11:23
          Troche dlatego,ze chce sprawdzic na sobie,czy to prawda,ze jak sie przejedzie tyle i tyle km. z taka to a taka predkoscia (itp).iles tam razy w miesiacu,czy tygodniu to spali tyle co mowia kalorii,wyrzezbi (sylwetke),schudnie czy wrecz nic sie nie zmieni.Poza tym dla zdrowia no i z tego powodu,ze drzemie we mnie jakas czasteczka sportowca pozostala z dawnych (bardzo)lat.
          P.S.To tez walka z lenistwem ruchowym,aby sie nie poszerzalo.
          • edekzgredek99 Re: A jednak się kręci... 11.10.15, 12:47
            Przepraszam ze pytam ale co sie pani poszerza?
            • genia50 Re: A jednak się kręci... 11.10.15, 12:59
              Zle sie wyrazilam,ale chodzilo mi o to,zeby nie ograniczac aktywnosci ruchowej,bo wtedy czlowiek sie przyzwyczaja do lenistwa.
              P.S.Nie wiem czy teraz tez dobrze to wyjasnilam.
              • subiektyvna Re: A jednak się kręci... 11.10.15, 13:35
                ostani sloneczny dzien, korzystajmy,
                podziwiam Zybi-:)

ja jeszcze zaziebiona, ale to nic na mala rowerowa przejazdzke sie wybieram tez:) a mam ok.3200 dopiero

na chlodne dni jesienno-zimowe-zaczynam nordic walking bo

nie ma nic gorszego niż zasiedzieć się :x

Pani Gieniu ma Pani rację trzeba się ruszać :)

pozdrawiam
              • edekzgredek99 Re: A jednak się kręci... 11.10.15, 13:54
                A ja sie przerazilem ze od jazdy na rowerze poszerzyla sie pani pupa. Pani wie ze zblizam sie do setki to i wzrok juz szwankuje
                • genia50 Re: A jednak się kręci... 11.10.15, 18:15
                  Panie Edku,chyba tu nie o wzrok chodzilo....ale o mala szpileczke ...
                  • edekzgredek99 Re: A jednak się kręci... 12.10.15, 09:12
                    Pani Geniu sama pani widzi jaki ze mnie zgred zlosliwy ;)
                  • e-zybi Re: A jednak się kręci... 12.10.15, 14:07
                    Zapewne chodziło...o magię szpilek ;) img3.demotywatoryfb.pl//uploads/201409/1411832147_gdrmzj_600.jpg
                    • genia50 Re: A jednak się kręci... 14.10.15, 09:44
                      Niestety szpilki trzeba odlozyc,bo nieodpowiednia pogoda.Trzeba tez sie cieplej ubierac.Sa takie dni(np.ostatni poniedzialek),ze nie chce sie wsiadac na rower.
                      • subiektyvna Re: A jednak się kręci... 15.10.15, 08:44
                        zbliżający się weekend ma być ponoć ciepły, to parę km uda się podkręcić,

kijki nordic walking już przetestowane mam, :)

zapraszam na spacerki poranne :)

i weekendowe :)

info dla rowerzystów ul. Żabia na Nadolu zaasfaltowana do samego kortu tenisowego nad Wisłą można dojechać, spokój cisza, z dala od Warszawskiej, ...to jeszcze czekamy na pociągniecie asfaltu który kończy się w środku pól w Sielcu do Koćmierzowa i Wielowsi , i wtedy będzie można pojechać do Sandmierza od terenów zielonych omijając Warszawską i centrum Tbg,
                        • genia50 Re: A jednak się kręci... 15.10.15, 08:55
                          Najgorszy do jazdy do Sandomierza jest odcinek ,gdzie konczy sie nasz powiat i dalej do mostu,bo tam jak sie jedzie poboczem,to czuje sie podmuch powietrza przejezdzajacego tira i ja sie tego boje,chociaz nie jestem "kurczątkiem".Gdyby byl chociaz chodnik...
                          • subiektyvna Re: A jednak się kręci... 15.10.15, 09:57
                            dlatego rowerzyści omijają ten odcinek kierując w Wielowsi koło klasztoru na Koćmierzów, piękna trasa, nowy asfalt , spokój ,mały ruch samochodów,

:)
                            • genia50 Re: A jednak się kręci... 15.10.15, 10:34
                              Dziekuje,wyprobuje,jak sie pogoda poprawi..:)
                              • edekzgredek99 Re: A jednak się kręci... 15.10.15, 11:20
                                Przykro mi pani Geniu ale pogoda juz sie nie poprawi. Krzyz i prawa golen mi to mowia
                                • genia50 Re: A jednak się kręci... 15.10.15, 17:33
                                  Trzeba bylo chociaz nóżke(jesli krzyza pan nie mogl) wystawiac na slonce w lecie,to by teraz nie bolala.Ja tak robilam i teraz mam zdrową.I wedlug mnie pogoda sie poprawi.
                                  • edekzgredek99 Re: A jednak się kręci... 16.10.15, 08:25
                                    Alez pani Geniu ja na slonce wystawialem wszystko. Ale pani wie ze ja zblizam sie do setki a w tym wieku slonce wiele nie pomoze
                        • e-zybi Re: A jednak się kręci... 16.10.15, 16:57
                          Tak mówią, że weekend ma być ciepły i to mnie cieszy, jeżeli tylko nie będzie padać to sob-nd spędzę w plenerze na rowerku. Pozdrawiam :)
    • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 18.10.15, 16:55
      Wczoraj totalny luzik, wiadomo (się rozpadało) i nici z jazdy, dzisiaj chodź słońca brakowało udało mi się 65 km wykręcić rowerkiem. Sezon pomału ma się ku końcowi, co widać, rowerzystów jak na lekarstwo. Tylko wytrwali jeszcze kręcą...pozdrawiam :)
      • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 18.10.15, 19:52
        Jak zalozyc cieple majtki i kalesony to i w styczniu mozna krecic pod warunkiem ze sie ma zimowe opony
        • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 18.10.15, 20:43
          Odpowiedni ubiór to podstawa jak i osprzęt rowerowy, ale jazda zimowa to czasami walka o życie (przy zaśnieżonych drogach), nie mówiąc już o przyjemności, która powinna z tego wynikać. Jeździć można jeśli ktoś lubi ryzyko i to go nakręca.
    • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 18.10.15, 23:19
      Ja dzisiaj jezdzilam 2,5 godziny od 17,30 do 20,00 i bylo fajnie;maly ruch,nawet cieplo,tak ze nie zaluje.
      • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 19.10.15, 08:22
        Tak sama i tak pociemku?
        • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 19.10.15, 09:55
          A komu by sie chcialo mi towarzyszyc wlasnie po ciemku i jeszcze w niedziele wieczor?
          • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 19.10.15, 10:39
            Z pewnoscia by sie taki znalazl.
    • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 19.10.15, 08:26
      Zapewne zdrowo się pani dotleniła i problemu z zasypianiem nie było :)
      • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 19.10.15, 10:27
        Poszlam spac pózno,ale za to dlugo spalam,chyba nawet za dlugo....bo zaspalam.
        • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 19.10.15, 18:28
          Nic pani nie straciła, mgła dość długo się utrzymywała, ale gdy ustąpiła przyjemnie było dzisiaj jeździć. Kto nie wykorzystał niech żałuje, zapowiadają silne opady i pewnie tak będzie.
          • zolza670 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 19.10.15, 18:50
            Dzień był cudowny :-))) Ale jak się pracuje to nie można się było nim nacieszyć. Byle do wiosny ;-)))
            • wislocki12 Marna pociecha! 19.10.15, 20:43
              No tak, byle do wiosny... Marna pociecha! :-(
              • edekzgredek99 Re: Marna pociecha! 20.10.15, 08:59
                Wcale nie marna. Wiosna kalesonow nie trza juz ubierac, no chyba ze wiosna bedzie zimna i wilgotna to i do czerwca trza cieple gacie wdziewac.
            • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 19.10.15, 22:10
              Masz rację...byle do wiosny ;-) img2.demotywatoryfb.pl//uploads/201211/1353066096_0g2x34_600.jpg
              • subiektyvna Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 19.10.15, 22:44
                udało i mi się wykręcić 40 km , pogoda fajna choć było czuć chłodnawe powietrze:)

• e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 21.10.15, 15:26
                  Takie skromne 45 km dzisiaj dla podtrzymania kondycji, skoro nie padało (a miało) warto było wykorzystać. Wietrznie i chłodno, jak to jesienią bywa, ale jazda jeszcze jest możliwa. Pozdrawiam :)
                  • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 21.10.15, 16:54
                    Ale kalesony pan ubral?
                    • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 21.10.15, 17:05
                      Jak zwał,tak zwał...o nabiał dbać trzeba ;-)
                      • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 21.10.15, 17:10
                        Ale przegrzewac nie mozna bo pan wie ;)
                        • subiektyvna Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 21.10.15, 22:12
                          i mi udało się 40 km przekręcić dziś:)
                          warto było się posiłować z wiatrem

pozdrawiam :)
                          • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 22.10.15, 14:25
                            ;-) tak trzymaj... :*
    • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 24.10.15, 18:24
      Pogoda zajefajna to i warto było dzisiaj posadzić cztery litery na siodełku "stalowego rumaka" i poturlać się po bitumicznej nawierzchni i szutrze. Pozdrawiam aktywnych cyklistów :)
      www.youtube.com/watch?v=P0YhNuvw09o
      • subiektyvna Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 25.10.15, 11:06
        i dziś warto złapać kilkadziesiąt km zatem szerokości rowerzyści;)

rower naprzemiennie z nordic walking-fajna sprawa chodzić z tymi kijkami można się zgrzać mocno:x

cały tydzień ma być słoneczny -huraaa

zatem do zobaczenia w trasie:)
        • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 25.10.15, 11:39
          mądrze prawisz ;-)
          • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 30.10.15, 11:55
            ...a pogoda wymarzona do południowych wypadów w teren, stan z poprzedniego roku osiągnięty, czyli nie jest źle. W drogę, pozdrawiam :)
            • zolza670 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 30.10.15, 21:00
              Zazdroszczę ;-)))
              • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 01.11.15, 16:23
                ...ale zapewne tylko troszeczkę ;-)
                • zolza670 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 01.11.15, 19:35
                  ...tylko troszeczkę i... byle do wiosny!
                  • wislocki12 Dialogi na cztery nogi... 01.11.15, 20:59
                    Na takich dialogach to możecie z Zybim nawet i do lata dociągnąć! ;-))
                    • zolza670 Re: Dialogi na cztery nogi... 02.11.15, 19:58
                      Mamy czas. Nam się nie spieszy ;-)))
                      • wislocki12 Dialogi na cztery nogi... 02.11.15, 20:54
                        Wiem - najlepsze jest dobre samopoczucie! ;-))
                      • e-zybi Re: Dialogi na cztery nogi... 04.11.15, 20:37
                        By być szczęśliwym nie należy szczędzić czasu ;-)
                        • wislocki12 Lepiej już nie zsiadaj z tego roweru... 04.11.15, 21:14
                          "Nie szczędź czasu na to, aby być szczęśliwym" (Phil Bosmans). No cóż, nadmiernie nie wysiliłeś się! Szkoda jeszcze tylko, że nie podałeś źródła inspiracji. :-((
                          PS. Lepiej już nie zsiadaj z tego roweru... ;-))
                          • e-zybi Re: Lepiej już nie zsiadaj z tego roweru... 05.11.15, 12:21
                            Zainspirowałem Ciebie do myślenia, nie dziękuj...jak wiesz kij ma dwa końce, a Ty ciągle szukasz początku ;-)
                            PS. Myślę, że powinieneś wybrać się na przejażdżkę rowerem, nawet tak sporadycznie... :-)
                            • wislocki12 Ten kij 05.11.15, 12:31
                              Dziękuję za inspirację i dobrą radę" :-)
                              PS. Nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi z tym kijem? :-(
                              • edekzgredek99 Re: Ten kij 05.11.15, 14:09
                                Panie, Zybi dobrze radzi. Jedziesz pan rowerem dbasz o zdrowie i patrzysz i podziwiasz. A jest co. Ale to trzeba latem.
                                • wislocki12 Miłe złego początki - lecz koniec żałosny? 05.11.15, 20:58
                                  A co z tym kijem, o dwóch końcach, zresztą? ;-))
                                  • genia50 Re: Miłe złego początki - lecz koniec żałosny? 05.11.15, 22:12
                                    Ci co maszeruja z kijkami(2)maja 4 końce.
                                    • wislocki12 4 końce... 05.11.15, 22:52
                                      Masz rację - mała rzecz, a... cieszy! ;-))
                                  • e-zybi Re: Miłe złego początki - lecz koniec żałosny? 06.11.15, 09:49
                                    Drążysz temat? co powiesz na kij z trzema końcami...;-)
                                    • wislocki12 Kij 06.11.15, 12:18
                                      Drążę... kijem z trzema końcami! ;-))
      • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 30.10.15, 15:44
        W dzien jest fajnie,ale wieczorem rezygnuje z jazdy,bo jest duze zadymienie z kominow.Masakra,zwlaszcza w niektore dni.
        • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 30.10.15, 17:56
          No tak! kiedyś smok pożerał, a teraz smog dusi ;-)
        • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 08.11.15, 10:24
          Pogoda niepewna(...kij jej w oko)trudno oprzeć się pokusie by nie wyskoczyć w teren i rozprostować kości. Kto nie ryzykuje...pozdrawiam odważnych rowerzystów :)
          www.youtube.com/watch?v=VEzKg_reNTA
          • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 08.11.15, 18:50
            Zdrowo wiało, mało mi...siodełka nie wyrwało ;-)
            • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 08.11.15, 19:03
              Ja tez walczylam z wiatrem,ale na szczescie byl cieply.
            • wislocki12 Specjalny wątek Palacz 08.11.15, 21:30
              Pewnie nawet nie wiesz, że Palacz założyła specjalny wątek dla Ciebie i... Zołzy! ;-)
              • genia50 Re: Specjalny wątek Palacz 09.11.15, 08:26
                Zauwazylam,ale chyba dotyczy on sytuacji gdybym sie chciala wypowiedziec na temat zalozony przez Nią,bo na innych watkach moge pisac(tak zrozumiałam).
                P.S.Nie wiem jak to rozwiazac technicznie,bo gdybym chciala odpowiedziec na post w watku zalozonym przez Palacz67 to wolno mi to robic tylko TUTAJ.Wprawdzie wypowiadam sie TAM rzadko,ale gdy zechce,musze jakos skierowac do przeczytania wpisu na tamten TUTAJ.To dosc skomplikowanw,ale jakos moze dam radę.
                • genia50 Re: Specjalny wątek Palacz 09.11.15, 08:34
                  Chce tylko uzupelnic,ze slowo TUTAJ dotyczy watku zalozonego specjalnie dla nas (cos jakby dla VIP-ow).
                  P.S.Na poczatku pojawiaja sie "schody",ale poczatki takie są.
                  • e-zybi Re: Specjalny wątek Palacz 09.11.15, 10:56
                    Pani Geniu, nie ulegam emocjom, wyczuwam w tym małą nutkę złośliwości, a może i próżności, chodź ta powinna mieć jakieś granice. Najszybciej to zwykła, ludzka...zazdrość ;-)
                    • palacz67 Do Zybiego 09.11.15, 12:28
                      Witaj, Zybi, kończę z Tobą rozmowę na tym forum, przykro mi. Pozdrawiam.
                      • edekzgredek99 Re: Do Zybiego 09.11.15, 13:55
                        Lo matko, a czym ten biedny Zybi tak sie pani narazil? A moze to tylko klimakterium sie pani objawia?
                        • smieszekleszek Re: Do Zybiego 09.11.15, 16:13
                          Lechowski ostatnio nie pedałuje, chyba zajmował się formułowaniem nowego, lub pogubił pedały.
                      • e-zybi Re: Do Zybiego 09.11.15, 17:35
                        A mi nie jest przykro, bo w wielu sprawach podejmuję prawidłowe decyzje.
                        • smieszekleszek Re: Do Zybiego 09.11.15, 17:47
                          A mnie do pedałowania,nawet brak kierownicy nie przeszkadza, byleby droga była pusta.Hi hi.
                          • edekzgredek99 Re: Do Zybiego 09.11.15, 18:25
                            Co tan kierownica, najwazniejsze zeby siodelko bylo
                            • smieszekleszek Re: Do Zybiego 09.11.15, 18:37
                              Rzeczywiście. Lechowskiemu vel Americano nie przeszkadza w jeździe nawet, brak pedałów. No ale gdzie mnie równać się z nim.
                        • e-zybi Re: Do Zybiego 10.11.15, 08:16
                          ...z upływem czasu widzę, że jak zawsze...racja jest po mojej stronie.
                          • wislocki12 Nic tak nie smakuje... 10.11.15, 12:56
                            Ja też mam dobre samopoczucie! ;-))
                • edekzgredek99 Re: Specjalny wątek Palacz 09.11.15, 11:14
                  Pani Geniu, pani sie nie doktoryzuje tylko ma to w doopie jako i ja mam. Nie bedzie mi palacz mowil co mam robic
      • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 12.11.15, 08:12
        Rower z drukarki 3D...www.komputerswiat.pl/nowosci/sprzet/2015/41/rower-z-drukarki-3d-ktory-sam-zlozysz.aspx
        • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 12.11.15, 08:17
          To swietnie,moze sobie w koncu wydrukuje,bo kupuje i kupuje juz ponad rok i jezdze ciagle na "przeklętniku".
          • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 12.11.15, 08:41
            Będę dopingował, myślę, że pochwali się pani tym "cudeńkiem".
          • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 12.11.15, 08:45
            To moze i ja sobie cos wydrukuje? Tylko co bo potrzeby mam duze
            • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 12.11.15, 08:53
              Tylko z umiarem, pazerność pana zgubi ;-)
              • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 12.11.15, 10:35
                Tak pan mowisz? No to wydrukuje sobie tylko gola babe.
                • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 12.11.15, 11:19
                  Panie, lepiej ubraną...sam pan sobie rozbierzesz, a jak modnisia będzie chciała się stroić, stracisz pan majątek ;-)
                  • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 12.11.15, 12:30
                    Jak bedzie wydrukowana gola to nie bedzie wiedziala ze sie mozna stroic. Po drugie bede trzymal w domu to po co jej fatalaszki i inne dooperele
                    • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 12.11.15, 14:09
                      Aaa! to pan o takiej myśli, takie szybkie pogotowie...;-)
                      • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 12.11.15, 14:40
                        O, ladnie to pan okreslil ;) mysle, ze z taka wydrukowana nie ma klopotow ;)
                        • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 12.11.15, 16:28
                          Nie lepiej kupic dmuchana w sex-shop-ie ? Taniej i szybciej.
                          • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 12.11.15, 16:30
                            Przepraszam za smialosc,ale ja nie zaczelam tego tematu.
                            • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 12.11.15, 16:34
                              No wlasnie, kto zaczal? Pan Zybi oczywiscie ;)
                          • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 12.11.15, 16:33
                            Moze i lepiej ale postanowilem byc nowoczesny ;)
                          • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 12.11.15, 17:27
                            Pani Geniu! to miał być lek na migrenę...a nie jakieś rozpasanie ;-)
                            • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 12.11.15, 17:33
                              Nie rozumiem,to chodzilo o (golą? )etopirynę czy o Gozdzikową?To najpredzej mi sie nasuwa na bol glowy(migrenowy).
                              • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 12.11.15, 17:37
                                No! coś w tym rodzaju, z panią trudno zginąć...;-)
                              • wislocki12 To były piękne dni 12.11.15, 21:52
                                Etopiryna, Goździkowa... To były piękne dni! ;-))
                                • edekzgredek99 Re: To były piękne dni 13.11.15, 08:42
                                  Bo i Gozdzikowa byla mlodsza ;)
    • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 14.11.15, 19:46
      Nowości na 2016r -> kreidler.pl/
      www.youtube.com/watch?v=Kaz4c71Rt5s
      • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 15.11.15, 15:20
        No fajny. Bedziesz pan drukowal?
        • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 15.11.15, 17:20
          Poczekam na panią Genię, jak będzie swój drukować to się przymilę i może w swojej życzliwości będzie dla mnie łaskawa i mi to "cacko" wydrukuje ;-)
          • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 15.11.15, 20:40
            Jak tylko spotrafie (mam obawy) to chetnie pomogę.Nawet i p.Edkowi cos wydrukuję,ale nie g.b.
            • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 16.11.15, 09:19
              Pani Geniu dlaczego? Ja zblizam sie do setki i z rowerem roznie moze byc. A jak spadne? A jak sie przewroce? A jak gdzies pojade i zapomne drogi powrotnej? A na gola babe bede sobie patrzal siedzac w bujanym fotelu. Jakie to bezpieczne.
              • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 16.11.15, 11:58
                Panie Edku szczegolnie w tym wieku (podeszlym pod setke) widok g.b. moglby spowodowac szkody wieksze niz jazda na rowerze, a wstrzas po upadku z roweru to pikus w porównaniu z reakcjami w mozgu przy dluzszym patrzeniu na g.b.własnie.
                • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 16.11.15, 12:55
                  Pani Geniu. Pani sie pewnie martwi o moje cisnienie ktore mam jak na swoj podeszly wiek dobre. Od golej baby nic mi sie nie stanie a na rowerze sie spoce, zawieje mnie i polamie. Gola baba wydaje sie jednak bezpieczniejsza
                  • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 17.11.15, 14:41
                    Każdy wybiera to co woli,nawet przyczyne choroby ;-))
                    • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 17.11.15, 14:47
                      Mysli pani ze gola baba jakies chorobska roznosi?
                      • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 17.11.15, 15:29
                        Nie chodzi mi o "takie" choroby,lecz o gwaltowne reakcje w mozgu ,ktore moga nawet uszkodzic wiązania.
                        • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 17.11.15, 18:36
                          Pani Geniu pani sie o mnie martwi?
                          • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 17.11.15, 18:54
                            Nie,bo wiem ze pan jest rozsadny i sobie nie zaszkodzi a moje gadanie jest tak na wszelki wypadek.
                            P.S.Nawet kiedys skorzystalam z panskiej rady(jednej z kilku).
                            • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 17.11.15, 19:26
                              A moze mi pani przypomniec konkretnie z ktorej bo pani rozumie ze ja zblizam sie do setki i pamiec juz nie ta.
                              • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 18.11.15, 08:32
                                Nie bede jej wymieniac,ale postanowilam skorzystac i wyszlo mi na dobre ;-))
                                P.S.Na poczatku pomyslalam,ze taka "zwyczajna",ale potem sie zastanowilam i doszłam do wniosku,ze z dobrego serca to musi byc dla mnie dobra.I taką sie okazała.
                                • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 18.11.15, 11:43
                                  Pani Geniu ja bym pani nigdy zle nie radzil i nie zyczyl
    • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 17.11.15, 07:55
      Przyjemne z pożytecznym...www.youtube.com/watch?v=RnlY0gSYkwo, można i tak ;-)
      • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 17.11.15, 11:18
        Eeee tam. Kiepskie
      • wislocki12 Klechowski to kupi... 17.11.15, 21:23
        Myślę, że Klechowski to kupi... ;-))
      • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 17.11.15, 21:42
        W Mielcu zyja amisze to im by sie przydalo ,bo nie korzystaja z pradu(chyba).
        P.S.Nie korzystaja tez pewnie z internetu to sie niestrty nie dowiedza.
    • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 25.11.15, 17:37
      Zrobiłem się strasznie leniwy, wszędzie bym tylko dojeżdżał rowerem ;-) Dzisiejsza wyprawa 45 km - odwiedziłem stare kąty i zmarznięty myk na łono domowego zacisza, jakoś się nie utaplałem w błocisku :-) Pozdrawiam twardzieli.
      www.youtube.com/watch?v=SoVsIV8l-qo
      • wislocki12 Kulturalne spędzanie czasu? 25.11.15, 19:42
        I Ty naprawdę nazywasz to kulturalnym spędzaniem czasu? :-((
        • e-zybi Re: Kulturalne spędzanie czasu? 25.11.15, 20:04
          A co konia obchodzi jak się wóz przewrócił? ;-)
          • wislocki12 Wóz się przewrócił? 25.11.15, 20:08
            Rzadko zgadzam się z Tobą, ale tym razem... ;-))
      • giesiu79 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 25.11.15, 20:19
        e-zybi napisał:

> Zrobiłem się strasznie leniwy, wszędzie bym tylko dojeżdżał rowerem ;-) Dzisiej
        > sza wyprawa 45 km -
        koleś ale je*biesz fantastyczne wirtualne bajki ! na wózku (spalinowym) to jest norma !
        • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 25.11.15, 20:46
          Jeżeli twój "mózg" tego nie pojmuje to znaczy, że jeszcze dzisiaj nie ćpałeś, nie zaniedbuj się ;-)
          • wislocki12 Insynuacja? 25.11.15, 21:04
            Nie wmawiaj drugiemu, co Tobie nie miło... :-((
          • giesiu79 dobry jesteś ? 25.11.15, 22:06
            e-zybi napisał:
            > Jeżeli twój "mózg" tego nie pojmuje to znaczy, że jeszcze dzisiaj nie ćpałeś, n
            > ie zaniedbuj się ;-)
            głodny zawsze będzie myślał o ........ chlebie........

• genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 25.11.15, 20:51
        Ja tez zrobilam sie leniwa i to podwójnie,bo nie tylko jeżdze zamiast chodzic,ale tez woże (zakupy)zamiast nosić.
        • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 25.11.15, 20:56
          Myślałem, że tylko mnie to dopadło, a to jakiś wirus ;-)
          • wislocki12 To nie wirus... 25.11.15, 21:01
            To nie wirus, to Szekspir! ;-))
        • wislocki12 "To be or not to be" 25.11.15, 20:58
          No tak, jak zwykł mawiać pewien książę duński, "To be or not to be". ;-))
          • genia50 Re: "To be or not to be" 25.11.15, 21:04
            Ale gdybym musiala,to zwalczylabym to lenistwo i znowu chodziła i nosiła.
            • wislocki12 Re: "To be or not to be" 25.11.15, 21:19
            • wislocki12 Szekspir to jest to, choć rzadko to przypomina! 25.11.15, 21:25
              Przepraszam - wysłałem, zanim napisałem! ;-))
    • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 28.11.15, 13:52
      Jak tu wlezc na rower w taka pogode,jak nawet sie nie chce wyjsc z domu?Siodelko zimne i wiatr owiewa twarz.A nogi odwykle od chodzenia nie chca przebierac ....i mam dylemat.
      • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 28.11.15, 18:33
        Na wszystko jest rada pani Geniu. Ocieplane majtki, tak ze dwie pary i taka czapka kominiarka w jakiej robia napady na bank.
      • wislocki12 Trzeba wsiadać na rower już w mieszkaniu 28.11.15, 21:05
        Trzeba wsiadać na rower już w mieszkaniu i pod żadnym pozorem... nie otwierać drzwi! ;-)
        • genia50 Re: Trzeba wsiadać na rower już w mieszkaniu 28.11.15, 21:20
          Wole rade pana Edka.
          • wislocki12 Z ambicją to u mnie cienko... 29.11.15, 20:33
            Wiem, Edward Z. jest dużo bardziej ambitny niż ja. :-(
            • genia50 Re: Z ambicją to u mnie cienko... 29.11.15, 22:12
              Praktyczniejszy raczej.
              • edekzgredek99 Re: Z ambicją to u mnie cienko... 30.11.15, 09:01
                Ja prosty chlop jestem ale tak sie ucieszylem jak zobaczylem, ze pani docenila moja rade.
      • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 29.11.15, 19:42
        Pani Geniu, pogoda chodź nie rozpieszcza to pozwala jeszcze docenić sprzęt i tych parę km wykręcić (dziś Sandomierz i okolice zaliczyłem). Jak siodełko zimne to stary moher pani zakłada i przed siebie, nałapać słoneczka na zimowe dni, pozdrawiam :)
        • wislocki12 Moher na siodełko 29.11.15, 20:31
          Stary moher na siodełko? Dobry żart tynfa wart! ;-))
          • genia50 Re: Moher na siodełko 29.11.15, 22:04
            Chodzi o beret.Moherowy cieplejszy od filcowego.
            • wislocki12 Poprawności polityczna? 29.11.15, 22:08
              No tak, mainstream, że o poprawności politycznej nie wspomnę! ;-))
    • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 05.12.15, 17:48
      skroc.pl/32d71 ...kalorie?? ważne, że ROWER ;-)
      • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 05.12.15, 22:08
        Czarodziejska moc roweru,wystarczy spojrzec i sie uwierzy,ze kalorie wyfruna z organizmu.Szkoda,ze ja nie mam takiego przekonania...
        • wislocki12 Skojarzenia 05.12.15, 22:57
          Ciekawe, z kim e-zybi sypia? Tylko nie mów mi, że z rowerem... ;-))
          • genia50 Re: Skojarzenia 05.12.15, 23:15
            Nie znam tak blisko.....
          • edekzgredek99 Re: Skojarzenia 06.12.15, 13:16
            Zapytaj pan pania palacz. Ona wie ;)
            • wislocki12 Tylko sierotki 06.12.15, 22:07
              Panią palacz? Nawet nie ośmieliłbym się... Przezecież ona tylko z sierotkami! ;-))
              • edekzgredek99 Re: Tylko sierotki 07.12.15, 08:52
                Co pan mowisz, pani palacz sypia z sierotkami? Sodoma i Gomora panie.
    • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 07.12.15, 14:47
      @subiektyvvna
      Odwiesiłaś już rower na kołek? czy jeszcze ukradkiem pomykasz! Dzisiaj wybrałem się do Sandomierza, a pogoda dopisywała to zaliczyłem Klimontów->Łoniów i miałem dość...jazdy. Pozdrawiam :-)
      • wislocki12 "Dość to ja nie mam nigdy!" 07.12.15, 21:13
        Dość? Ty? Chyba zawiodłeś mnie... ;-))
        PS. "Może i jestem pijany, ale dość to ja nie mam nigdy!"
    • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 09.12.15, 15:01
      Nic tak nie smakuje jak kawa w swoim ulubionym kubku skroc.pl/a7674 po...wiadomo ;-))
      • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 09.12.15, 16:39
        A kieliszki do wodki albo pol litra na kolkach pan masz? Bo kawa to mi szkodzi a czysta to tak dla zdrowotnosci . A i na robaki dobrze robi. A kawa to tylko cisnienie podnosi
        • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 09.12.15, 16:43
          Ale nie musimy pić czarnej siekiery,tylko delikatna zbożową;anatola(pan) i kujawiankę(ja).Albo na odwrót.
          • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 09.12.15, 16:57
            Ale juz sie pod panem nie wpisuję,bo znowu powiedzą,ze za panem "latam".
            • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 09.12.15, 17:06
              Pani Geniu a kto tak gada? Osobiscie nie mam nic przeciwko ale ja juz zblizam sie do setki i wiem ze kobiety juz sie mna nie interesuja. Ale kiedys to bylo inaczej bo ja ladny bylem i one piszczaly na moj widok. Oj jak piszczaly. Pani Geniu tej urody to mi jeszcze troche zostalo.
              • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 09.12.15, 17:25
                Jest taki jeden,re bo, taki podejrzliwy i posądza to mógłby ...a ja o tym nie myślę i miałabym na darmo złą opinię.Nie zalezy mi już na dobrej opinii,ale moze niedługo będą żądać ...nic nie wiadomo..
                • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 09.12.15, 18:12
                  Jednak bardziej pani zalezy na opini takich glupkow. Bede musial odejsc skoro juz nie mam tu nikogo zyczliwego
                  • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 09.12.15, 19:17
                    Nie zalezy mi na opinii tych co sie uwzięli,nie wiem tylko dlaczego taki przypuscili ostatnio atak,to było ironicznie o tej opinii i o zaświadczeniu o moralności,niech pan nie odchodzi,będzie smutno i pusto.
                    • wislocki12 Nie seks, a zjednoczenie... 09.12.15, 20:04
                      "Nie seks, a zjednoczenie
                      Osoby żyjące w Przymierzu Małżeństwa powinny zakodować sobie głęboko w świadomości, że Bóg, który wprowadza ich w chwili wyrażania zgody małżeńskiej na teren intymności płciowej, wręcza im dar nie ‘seksu’, lecz zjednoczenia małżeńskiego. ;-))

Czytaj więcej:
                      babskiswiat.net/topic/3172-spowied%C5%BA-ma%C5%82%C5%BConk%C3%B3w-z-grzech%C3%B3w-pope%C5%82nionych-przy-wsp%C3%B3%C5%82%C5%BCyciu/
                      • genia50 Re: Nie seks, a zjednoczenie... 09.12.15, 20:16
                        Jak zwał tak zwał,na jedno wychodzi,wiec po? co to komplikować i udawać,ze cos to nie cos.A moze ja nie rozumiem?
                        • wislocki12 Pięć warunków... 09.12.15, 20:33
                          Pięć warunków ważnej Spowiedzi świętej! ;-))
                          "Dla przypomnienia wymienimy owe pięć warunków ważnej Spowiedzi Sakramentalnej:
                          1. Rachunek sumienia. Trzeba stanąć wobec prawdy swego sumienia. Jest to podjęta w obliczu Jezusa Chrystusa i Ojca Niebieskiego szczera konfrontacja z wewnętrznym prawem moralnym oraz normami Ewangelii, jak je podaje Kościół święty.
                          2. Żal za grzechy. Chodzi o skruchę serca, równoznaczną z decyzją niegrzeszenia z motywu miłości Boga i bliźniego.
                          3. Mocne postanowienie poprawy. Musi to być decyzja, a nie sama chęć. Łącznie z przemyśleniem okoliczności, które wiodą do grzechu, oraz środków dla rzeczywistego wyeliminowania grzechu.
                          4. Szczera, pełna Spowiedź. Do ważności Spowiedzi świętej należy wyznanie wszystkich grzechów ciężkich co do ich ilości oraz okoliczności modyfikujących ich jakość. Musi nastąpić uświadomienie sobie i wyznanie, że to ja osobiście zgrzeszyłem; a nie tylko, że ‘istnieje zło na świecie ...’. Z tego względu nie należy formułować wyznania bezosobowo, np. w formie: „Zdarzyło się opuścić Mszę św.; przeklinać się przeklinało... Grzech dotyczyłby czegoś anonimowego, a nie osoby penitenta: „ONO” grzeszyło; nie „JA”!
                          5. Zadośćuczynienie Bogu i bliźniemu. Bóg domaga się, by najpierw wyrównać krzywdy wyrządzone bliźnim, a potem dopiero i Jego poprosić o przebaczenie. Dotyczy to nie tylko krzywdy materialnej, która musi być wyrównana, lecz tym bardziej moralnej: niszczonej miłości i pokoju w małżeństwie-rodzinie, upokarzania bliźniego itd. Jeśli nie ma innego sposobu wynagrodzenia krzywd, pozostaje zawsze ... prośba, by bliźni zechciał przebaczyć wyrządzone mu krzywdy – dla Imienia Bożego ...!"
                          I tak nam dopomóż Bóg! ;-))
                          • edekzgredek99 Re: Pięć warunków... 10.12.15, 08:53
                            Panie, w moim wieku to zaluje sie tylko, ze tak malo sie grzeszylo. Pani Genia dba o opinie i tez nie ma sie z czego spowiadac.
                            • genia50 Re: Pięć warunków... 10.12.15, 12:55
                              Trochę by sie nazbierało(biorac też pod uwage myśli),ale wolałabym sie zwierzyć komus zamiast spowiadać.Albo spowiedz internetową posługując sie nickiem,bo P.Bog i tak wie(?) kto jest pod danym nickiem.
                          • genia50 Re: Pięć warunków... 10.12.15, 12:50
                            Watpię czy ktokolwiek nawet z tych b.wierzacych(?)spelnia te warunki.A co do rowerzystow..chyba są jak większosc.
                            P.S.Jesli chodzi o spowiedz,to straszny wstyd dla kobiety mówić intymnosci do faceta(nawet w sukience).
                            • edekzgredek99 Re: Pięć warunków... 10.12.15, 13:34
                              Po chwili zastanowienia doszedlem do wniosku, ze taki rowerzysta to okrutnie grzeszy. W ogniu piekielnym splonie. Bo jedzie sobie i patrzy i zerka a mysli kosmate go od tego nachodza.
                              • genia50 Re: Pięć warunków... 10.12.15, 13:40
                                Stąd taki temat ...na rowerowym forum,ale rowerzystki tak nie grzeszą..
                                • edekzgredek99 Re: Pięć warunków... 11.12.15, 08:57
                                  Grzesza, grzesza. Na mnie na ten przyklad zerkaja lakomie.
                      • edekzgredek99 Re: Nie seks, a zjednoczenie... 10.12.15, 08:51
                        Panie, seks to seks a nie jakies tam przymierza i zjednoczenia. I co seks ma wspolnego z kubkiem do kawy?
                        • genia50 Re: Nie seks, a zjednoczenie... 10.12.15, 12:58
                          Najbardziej do tego opisu pasuje in vitro.
                          • wislocki12 Ilość i jakość! 10.12.15, 22:03
                            "Zachowania w małżeństwie będące grzechem
                            Oto szczegółowe warunki ważnej Spowiedzi świętej w przypadku małżonków, którzy poczuwają się do popełnienia grzechów przy przeżywaniu wzajemnej bliskości.
                            1. Konieczne w przypadku niestosowania wprawdzie środków technicznych dla zapobiegania poczęciu czy ciąży, ale mimo to podejmowanych działań przeciwrodzicielskich, jest wyznanie stosunku przerywanego oraz wszelkich odmian form wynaturzonych.
                            – Do tej grupy działań należą formy zastępcze zamiast stosunku płciowego, czyli podejmowanie pettingu (zob. uwagę o ‘pettingu’ u dołu artykułu).
                            – Zarówno stosunek przerywany, jak petting jest obiektywnie biorąc każdorazowo grzechem ciężkim. Stąd też warunkiem uzyskania rozgrzeszenia – oprócz decyzji zerwania z grzechem, wymagane jest wyznanie ilości i jakości popełnionego grzechu.
                            Grupa ta obejmuje również pewne odmiany pocałunku (zob. uwagę o ‘pocałunku’ u dołu artykułu).
                            Miłej nocy! ;-))
                            • edekzgredek99 Re: Ilość i jakość! 11.12.15, 08:58
                              Panie cos pan sie tak nawrocil?
                              • e-zybi Re: Ilość i jakość! 11.12.15, 09:09
                                Nie ma co być nadgorliwym, chodź raz w roku... skroc.pl/5ef2b ;-)
                                • edekzgredek99 Re: Ilość i jakość! 11.12.15, 10:40
                                  Swieta sie panu pomerdaly. Teraz bedziemy miec Pasterke. Widze, ze pan tez niepraktykujacy
                                  • e-zybi Re: Ilość i jakość! 11.12.15, 12:18
                                    Panie! nie mi...tylko jemu (psu), wziął na ząb rady wislockiego12 i trawił do Wielkanocy ;-)
                                    • wislocki12 Konsultant! 11.12.15, 12:43
                                      To nie moje rady, to nauki jakiegoś anonimowego kapłana! ;-))babskiswiat.net/topic/3172-spowiedź-małżonków-z-grzechów-popełnionych-przy-współżyciu/
                                      • edekzgredek99 Re: Konsultant! 11.12.15, 13:13
                                        Nie rozpowszechniaj pan tego bo to zakazuje najfajniejszych rzeczy. Baby sie naczytaja i bedziecie biedne. Bo ja to juz stary jestem to mi juz nie zalezy
                                        • genia50 Re: Konsultant! 11.12.15, 13:28
                                          Panie Edku,teraz są takie leki,suplementy i hormony,ze nawet 100-latkowie sie żenią,oglądałam i czytałam.Proszę nie tracic nadziei ,każdy może(?) sie rozruszać jak tylko chce(?).
                                          • edekzgredek99 Re: Konsultant! 11.12.15, 13:38
                                            Pani Geniu ja zblizam sie to setki i chyba mi sie juz nie chce gimnastykowac.
                              • wislocki12 Śmiech to zdrowie 11.12.15, 12:35
                                A ja myślałem, że Cię rozśmieszę... ;-))
    • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 12.12.15, 17:18
      Świąteczna choinka bikera... polskanarowery.sport.pl/im/8/8901/z8901558O.jpg , pzdr. :)
    • giesiu79 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 12.12.15, 19:19
      e-zębaty pochwal się ile dziś przejechałeś km?????? pogoda wymarzona na jazdę , choć wiatr silny to ja go mam w "pendałach" (^?^)
      • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 12.12.15, 22:48
        Mnie nie pytałeś,ale chce sie pochwalic ,ze przejechalam wieczorem ponad 10 km,był mały ruch,nawet nie tak zimno i pełno kolorowych dekoracji.......
        • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 13.12.15, 09:25
          Pani Geniu zimno ciemno jest i pani tak sie nie boi? A jak pania kto porwie?
          • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 13.12.15, 10:14
            Jestem w bezpiecznym(?) wieku(choć są wyjatki;70l.zakonnica i in.staruszki),a ciemnosci rozswietlaja lampy i dekoracje i może ryzykuję,ale się nie boję'
            P.S.Bardziej obawiam sie rabunku.....
            • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 13.12.15, 10:22
              Pani Geniu nie ma bezpiecznego wieku dla kobiety. Ladna kobita zawsze ma wziecie.
      • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 13.12.15, 07:54
        @giesiu79 Za brak kultury słowa pianki z piwa się nie spija, łatwo o potknięcie i można stłuc sobie r.y.j.a (*?^)
      • giesiu79 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 13.12.15, 11:38
        " e-zybi 13.12.15, 07:54
        @giesiu79 Za brak kultury słowa pianki z piwa się nie spija, łatwo o potknięcie i można stłuc sobie r.y.j.a (*?^)"
        poniosło Cię troszeczkę troglodyto ! Twoja riposta świadczy o poziomie kultury "r.y.j.a" nie posiada człowiek bo może tego nawet nie wiesz ? to dla przypomnienia......
        Ps. MIŁEGO DNIA, PEŁNEGO HUMORU I POGODY DUCHA
        • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 13.12.15, 12:53
          Wybacz! gdy ma się taką sztukę przed sobą jak Ty to trudno zachować kulturę, "intelektualisto" ;-)
          Ps. Wzajemnie, miłego dnia...
    • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 17.12.15, 09:13
      Przenoszę aktywność do swojego wątku, wsiadam na rowerek (mroźno, ale słonecznie...to mnie skusiło do jazdy) i w drogę, byle do piątku...;-) Pozdrawiam wytrwałych rowerzystów :-)
      joyride.pl/2015/11/capra-al-2016-nowy-hit/
      • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 17.12.15, 12:49
        A jak se pan odmrozisz uszy nos i te rzeczy? Bo to pewnikiem ciagnie od siodelka. A takie odmrozone to czesto odpada.
        • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 17.12.15, 13:30
          Spoko! panie Edku, 2.5 godz śmigania i wszystko ok, wiesz pan sam jak to jest...co ma wisieć nie utonie ;-)
          • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 17.12.15, 13:51
            A widzisz pan, juz panu wisi. A jakbys pan nie mrozil tylko w cieple trzymal to by panu nie wisialo a nawet stalo. Mlody wysportowany a juz mu wisi. No szkoda. Byl chlop i nie ma chlopa.
      • subiektyvna Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 17.12.15, 13:26
        podziwiam Zybi-napisz ile już masz tych km w tym roku? :)

i ja się skusiłam na ciut km rowerem, :x
        zdecydowanie za zimno dla mnie na rowerowe wojaże, a więc byle do wiosny,
        póki co zaprzyjaźniłam się z kijkami, żwawe spacerki praktykuję 4x w tygodniu by nie wypaść z kondycji i wiosną dać radę na rowerze pojechać poza osiedle :x

*bądźmy aktywni*
        • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 17.12.15, 13:38
          6 tyś. w październiku przekręciłem, teraz już nie liczę, jak tylko nie pada, a jest na plusie to wiesz sama jak to jest - ciągnie wilka...i oby tak dalej pogoda była łaskawa. Pozdrawiam :)
          • giesiu79 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 17.12.15, 19:17
            Witam ! ja przekręciłem w tym roku prawie 10 tys. może mi się uda choć jestem optymistą ! to
            zobaczymy na co nam pogoda pozwoli . Dziś mimo silnego wiatru przejechałem 32 km. mogę
            to Panu w każdej chwili udowodnić ( niby po co ale ????)
            Niech pan napisze dowolną datę tego roku a ja wstawię na serwer fotkę ilość przejechanych km .
            w danym dniu ? Pozdrawiam upartych i wysportowanych rowerzystów !!!
            • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 17.12.15, 19:24
              Jak ktos "przekrecił" mniej to już jest gorszy?Ja" przekręciłam" dużo mniej,ale systematycznie i tez o tym piszę.
              • giesiu79 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 17.12.15, 19:43
                Stasiu ! nie żartuj .....
                • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 17.12.15, 19:53
                  Dlaczego odpowiadasz jakiemuś Stasiowi,a nie mnie ,która pytała?
                  • giesiu79 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 17.12.15, 19:58
                    STACHU , nie żartuj !!!
                    • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 18.12.15, 05:49
                      Chyba przesadziłeś z tym jeżdżeniem...wyluzuj ;-)
    • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 21.12.15, 14:15
      A sezon trwa w najlepsze i jeszcze się nie skończył. Większa przyjemność z jazdy niż ze zbliżających się Świąt, tłoczno w marketach, a na trasach rowerowych luzik, wykorzystuję to na maxa. Przedświąteczne pozdrowienia:-)
      www.youtube.com/watch?v=5ud5T5I4XcA
      • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 21.12.15, 14:46
        Swieta blisko a pan sie obijasz. Nic pan nie kupujesz nie trzepiesz no jak to tak ;)
        • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 21.12.15, 15:09
          Panie Edku!, "donos złożyłem", zakupiłem (wiadomo co...), wytrzepałem (też...)...jestem wyrobiony, tylko świętować ;-)
          • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 21.12.15, 16:23
            Ale trzepales pan przed donosem? Bo jak nie to bedziesz pan mial przechlapane u Najwyzszego :(
            • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 21.12.15, 16:28
              Ja nie trzepalam,bo nie mam bardzo czego,2 malutkie dywaniki i jeden troche wiekszy,beda trzepane grzecznosciowo,czyli nie przeze mnie(mam nadzieję).
              • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 21.12.15, 18:06
                I tutaj sie zgodze z pania, pani Geniu ;)
            • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 21.12.15, 17:35
              ...ma się rozumieć ;-)
              • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 21.12.15, 18:07
                To musisz pan ostro jezdzic na tym rowerze no bo co panu zostalo
      • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 21.12.15, 16:24
        Ja tez: swini nie biję,sprzatanie takie sobie(wieksze bedzie na wiosnę),pieke o połowe mniej niz zazwyczaj ,gotowanie szybkie z powodu doswiadczenia i mam czas na jazdy i spacery,do czego zachęcam.
    • e-zybi Re: -> Wesołych Świąt Bożego Narodzenia... 23.12.15, 06:56
      ...życzę wszystkim forumowiczom skroc.pl/a2ccd :)
      • e-zybi Re: -> Wesołych Świąt Bożego Narodzenia... 23.12.15, 07:00
        ...i tak nastrojowo www.youtube.com/watch?v=NJ6kJ7GWtv0
    • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 26.12.15, 14:01
      Święta to nie tylko żarło i wypitka, warto poświęcić chwilę na aktywny wypoczynek i poderwać swoje zacne...cztery litery. Komu rower ciąży może pospacerować, ja tradycyjnie... skroc.pl/245a7 Pozdrawiam świątecznie i zmykam na mały rekonesans:)
      • subiektyvna Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 26.12.15, 14:30
        Masz rację Zybi, aż żal nie skorzystać z uroków pogody, zatem szerokości :)

*aktywności przez cały rok życzę wszystkim*
        • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 28.12.15, 10:52
          I wzajemnie, aktywności..., zmykam na przejażdżkę by poświątecznego tłuszczyku spalić troszeczkę i zamknąć sezon rowerowy w tym roku. Pozdrawiam :)
          • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 28.12.15, 10:57
            Sadzac po pogodzie,trudno będzie zamknać tegoroczny sezon rowerowy.
            • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 28.12.15, 11:03
              Pani Geniu spokojnie, nadciaga mroz z Rosji.
              • wislocki12 Mróz 28.12.15, 21:40
                Podejrzewam, że w tym roku mróz nadciągnie z Żoliborza! :-(
            • ja-tarzan Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 28.12.15, 13:52
              >>Sadzac po pogodzie,trudno będzie zamknać tegoroczny sezon rowerowy.

Takowego sezonu, droga Geniu, nie ma potrzeby zamykać. Bez względu na pogodę. Nie jesteśmy niedźwiedziami, by zapadać w sen zimowy. ;)
          • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 28.12.15, 11:05
            Czapke i cieple majtki pan wloz. Nie moge patrzec jak chlop klejnoty mrozi. Az mnie ciarki przechodza. Potem pan nie bedziesz mogl.
            • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 28.12.15, 11:08
              No i beret na siodelko.....
              • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 28.12.15, 11:15
                Beret tam niewiele pomoze. Spuchnie mu prostata jak balon i hydraulika przestanie dzialac. Szkoda chlopa.
            • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 28.12.15, 18:43
              Spoko! panie Edku, wszystko pod kontrolą, dzięki za porady.
              • edekzgredek99 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 29.12.15, 08:14
                Ale dzisiaj to siedz pan w domu. Zadna czapka i cieple gacie na te wilgoc nie pomoga. Ja tak z troski o pana. Obejrzyj se pan film dla doroslych i lepiej pan na tym wyjdziesz
                • subiektyvna Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 30.12.15, 10:03
                  Rok zakończony wynikiem ok.3500 km :)
                  A jak u Ciebie -Zybi?
                  • e-zybi Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 30.12.15, 16:58
                    Powiem, tak skromnie 6350 km, ale zważ są i tacy co chwalą się lepszym wynikiem ( 10 tys.). Stąd wniosek, że powinienem się bardziej przyłożyć...;-). Rower dalej w gotowości, nie konserwowałem na okres zimowy, w każdej chwili mogę dosiąść i pokręcić. Pozdrawiam :)
                    • ja-tarzan Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 30.12.15, 17:33
                      Nie liczba kilometrów jest najważniejsza, wiele zależy od rodzaju tras.
                      A zima to wspaniały okres na pedałowanie, o ile jest śnieżnie ;)
                    • wislocki12 Rower wkręca? 30.12.15, 21:01
                      Niewątpliwie masz rację: rower wkręca! ;-))
                      • edekzgredek99 Re: Rower wkręca? 31.12.15, 09:01
                        A mnie sie nigdy nic w rower na szczescie nie wkrecilo bo to niebezpieczne jest. Mozna sie porozbijac. Pamietam jak w 49 roku jechalem na rowerze poniemieckim zreszta i kolo mi sie w piach zapadlo. Panie jak ja twarza w ten piach zarylem. Cale szczescie ze to byl tylko piach. Jechalem przez las do dziewczyny i musialem zawrocic bo sie caly utytlalem bo mi krew z nosa poszla. Burzliwa mialem mlodosc. A i rower zawsze mialem no i mam nadal. Ale inny nie ten poniemiecki. Tamten ruskie mi ukradli jak z Berlina wracali.
                        • genia50 Re: Rower wkręca? 31.12.15, 16:25
                          A mnie sie kiedyś wkręcila nogawka w łańcuch i musiałam udrzeć kawałek spodni,aby ruszyć z miejsca.Panie Edku,to pan naprawde jest w szacownym wieku,albo opowiada pan historie swojego przodka.Mojej babci ruscy wypili bimber i tez okradli dom,moi dziadkowie o mało nie stracili życia,broniąc własnosci.Zyczę panu aby w Nowym Roku móg lpan jeszcze pojezdzic z przyjemnoscią.
                          • edekzgredek99 Re: Rower wkręca? 31.12.15, 18:21
                            Pani Geniu przeciez ja zblizam sie do setki to nazbieralo sie tego troche. Owszem nie wygladsm na swoj wiek bo dobrze sie trzymam ale czasem mnie w kosciach lupnie. Wszelkiej pomyslnosci pani zycze w Nowym Roku i spelnienia marzen
                          • edekzgredek99 Re: Rower wkręca? 01.01.16, 12:35
                            Pani Geniu jak sie pani bawila w Sylwestra. Czy glowa bardzo boli? ;)
                            • genia50 Re: Rower wkręca? 01.01.16, 12:59
                              Dziekuje,dobrze,jestem raczej grzeczna i nie grzeszę nieumiarkowanym jedzeniem i piciem,ale samo niespanie spowodowało.ze jestem na zwolnionych obrotach.
                              P.S.A jak pan i czy z kolegą z wojska,(o ktorym pan pisał w innym wątku) fajnie sie" rozmawiało"?Szczescia i zdrowia w 2016 r.życze panu (i koledze też jesli jeszcze u pana jest).
                              • edekzgredek99 Re: Rower wkręca? 01.01.16, 13:18
                                Ciesze sie ze pani cala i zdrowa. Kolega z wojska byl. Mial butelke samogonu i gadalismy do rana. Wspominalismy stare dobre czasy i mlodosc nasza burzliwa. Bo my obaj zblizamy sie do setki jak pani wie. Dobrze ze mi sie on jeszcze ostal bo cala reszta juz wymarla. Szczescia w tym Nowym Roku pani Geniu i duzo radosci i przyjemnosci
          • genia50 Re: -> ROWER to jest to!, kręci...cd. 28.12.15, 20:15
            e-zybi napisał:

> I wzajemnie, aktywności..., zmykam na przejażdżkę by poświątecznego tłuszczyku
            > spalić troszeczkę i zamknąć sezon rowerowy w tym roku. Pozdrawiam :)
            To było tylko nawiazanie do zamykania sezonu rowerowego.
            • wislocki12 Rower wkręca 30.12.15, 21:03
              Jeżeli to tylko nawiązanie, to co będzie dalej? :-((
              • genia50 Re: Rower wkręca 31.12.15, 16:16
                Oj,sama nie wiem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka