Gość: lokator IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.05.12, 21:57 A co z eksmisjami tych rodzin co nie płacą mieszkania do tej pory był okres ochronny):słyszałem ze mieli budować blok przy ul. Kwiatkowskiego dla tych rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Eksmisje IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.05.12, 22:08 Komuś kto nie płaci ktoś ma wybudować blok i dać mieszkanie? W imię czego pytam, za czyje pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarzan Re: Eksmisje IP: *.flash-net.pl 08.05.12, 22:11 > Komuś kto nie płaci ktoś ma wybudować blok i dać mieszkanie? > W imię czego pytam, za czyje pieniądze? Za pieniądze podatników, a w imię solidarności społecznej i humanitaryzmu lub chrześcijańskiej miłości bliźniego (niepotrzebne skreślić). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Eksmisje IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.05.12, 21:46 Tarzan! malo wiesz Ci co nie płacą to mają dopłacane z Urzedu Miasta moze zaczniemy wszyscy nie płacic bo Ci co naprawde nie mają to placa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarzan Re: Eksmisje IP: *.flash-net.pl 10.05.12, 22:56 > Tarzan! malo wiesz Ci co nie płacą to mają dopłacane z Urzedu Miasta moze zac > zniemy wszyscy nie płacic bo Ci co naprawde nie mają to placa . Jeśli mają dopłatę, to jakim cudem nie trafia ona na konto spółdzielni, skoro nikt przecież takiej dopłaty nie dostaje w gotówce do ręki? Przecież to przyznana ulga, a nie zapomoga w formie gotówki. A nawet jeśli ci, którym się pomaga nie wywiązują się ze swoich obowiązków, nadużywają tejże pomocy, to napisałem wcześniej, czemu jestem przeciwny zniesieniu form pomocy rodzinom z problemami. Wystarczy "uszczelnić" system kontroli, a nie pozbawiać pomocy. Krzywdę można wielu ludziom zrobić ... tylko dlatego, że jeden Józek z drugim Mietkiem faktycznie zapomogę z jakiegoś MOPS-u przechlali, wydają pieniądze na hazard mamy nie tylko Mietka i Józka, ale i dwie żony + 5 dzieci wywalić na bruk? Może odebrać dzieci, wsadzić do bidula, będzie im ciepło i miskę pomidorówki ktoś podsunie? Pomyśl... Odpowiedz Link Zgłoś
marco_tbg Re: Eksmisje 09.05.12, 08:02 Mamy piękne tereny w Jeziórku gdzie z powodzeniem można by zrobić slamsy - nie rozumiem, czemu uczciwe społeczeństwo, pracujące, płacące podatki ma opłacać ze swoich pieniędzy cudzą egzystencję. Państwo socjalne mieliśmy w socjaliźmie, teraz mamy tak, że ten kto ma troszkę więcej (choć i im się przecież nie przelewa) od tych co nie mają najczęściej z własnego wyboru muszą na nich łożyć. Jak słyszę hasło nowy blok dla niepłacących to mi się flaki przewracają - za co nowy - za to, że mają wszystko w dupie powysiedlamy ich ze starych bloków i wsadzimy do nowych. Jeszcze im samochody kupmy, domy pobudujmy (nie będzie stałego czynszu przecież). To jest wszystko chore. Jak ktoś nie spełnia swoich lokatorskich obowiązków to won na pole, oczywiście nie chcę generalizować, bo problemy nielicznych trzeba jednak analizować indywidulanie. Pytanie czy ludzie mieszkający w mieszkaniach socjalnych płacą za nie - gdyby została opublikowana lista zadłużeń można by się ostro zdziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarzan Re: Eksmisje IP: *.flash-net.pl 09.05.12, 14:29 > Państwo socjalne mieliśmy w socjaliźmie Drogi marco, Bezpieczeństwo socjalne to nie jest domena PRL. Większość krajów cywilizowanego świata nie pozwoli - z pobudek, które wspomniałem - by ludzie pałętali się po ulicach jak bezdomne psy. Fakt jest faktem, że mamy bezdomnych, niektórych z wyboru, niektórzy sami są sobie winni, ale rodziny z dziećmi miały spać latem po działkach? Nawet jeśli zaległości czynszowe wynikają z pijaństwa "tatusia", to czy płacić za jego grzechy mają też dzieci? Myślę, że nie, dlatego z dwóch skrajnych opcji: a) eksmisja i zero pomocy b) pomagać, i stąd również i tym, którzy na pomoc nie zasługują wybieram drugą. Zresztą nie wszyscy w tarapatach finansowych są w nich z powodu pijaństwa, narkotyków, hazardu, czy zwykłej totalnej głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Eksmisje IP: *.tktelekom.pl 10.05.12, 23:12 Wiele ludzi nie płaci czynszu bo nie ma pieniędzy, a nie ma, bo nie ma pracy, a i te czynsze są coraz wyższe.Prezes spółdzielni podobno zarabia 16 tys. na miesiąc i za co? Ktoś ma małą rentę chorobową, dorobić nie ma gdzie nie ma pieniędzy to nie płaci.Jest ciężko z pracą,beznadzieja, taki los nam zgotowali.Nie wszyscy mają szczęście w życiu, pomyśl może dlatego,że on nie pracuje to pracujesz ty? Ubolewam nad tą rzeczywistością, współczuję ludziom,którzy mają problemy nie zawsze ze swojej winy.Tu w kraju nad Wisłą nie wszyscy mają możliwości.Więcej wyrozumiałości i współczucia dla bliżniego życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
monikakrzes1983 Re: Eksmisje 09.07.24, 22:42 Jeżeli chodzi o eksmisję, polecam firmę trudny lokator. Pomogli mi z lokatorami, którzy nie płacili od lat i nie chcieli się wyprowadzić trudnylokator.pl Odpowiedz Link Zgłoś