Dodaj do ulubionych

Niedlugo też w Mielcu

11.07.15, 08:53
zniknie pomnik sowieckich okupantow i zbrodniarzy
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Rozebrano-pomnik-czerwonoarmistow-w-Nowym-Saczu,wid,17700747,wiadomosc.html?ticaid=115338
Obserwuj wątek
    • genia50 Re: Niedlugo też w Mielcu 11.07.15, 09:01
      "Powrot lechowskiego nie wtozy nic dobrego"-na forum oczywiscie.
    • genia50 Re: Niedlugo też w Mielcu 11.07.15, 09:15
      Wydaje mi sie,ze jednak Rosjanie przepedzili Niemcow i przyczynili sie do wyzwolenia Polski.Co bylo zaraz potem to wiadomo,ale nalezy rozdzielic wyzwolenie i walke z Niemcami od pozniejszych smutnych stosunkow.
      • lechowski51 Re: Niedlugo też w Mielcu 11.07.15, 09:23
        Moze "wyzwolili" Twojego ojca lub sąsiada ORMO-wca lub dzialacza PPr a później PZPR,bo moją rodzine na pewno nie
        • edekzgredek99 Re: Niedlugo też w Mielcu 11.07.15, 14:51
          Troche szkoda ze wyzwolili bo bys lechowski pasal kozy u hrabiego i siedzial cicho. A tak bredzisz jak w goraczce.
    • genia50 Re: Niedlugo też w Mielcu 11.07.15, 09:26
      Mysle,ze wyzwalali wszystkich po kolei,a nie wybierali twoich czy moich przodkow.
      • ja-tarzan Re: Niedlugo też w Mielcu 11.07.15, 11:00
        >>Mysle,ze wyzwalali wszystkich po kolei,a nie wybierali twoich czy moich przodkow.

Gieniu, przegonili hitlerowców, to fakt, ale wyzwolenie oznacza "przywrócenie wolności". Sowiecka swołocz przyniosła kolejną niewolę.
        Oczywiście dla wielu ludzi, m.in. więźniów obozów, najważniejsze było to, że ich życie było już niezagrożone.
    • wislocki12 Nie żartuj 11.07.15, 11:17
      To on jeszcze stoi? W twoim Mielcu? Chyba żartujesz! ;-))
      • lechowski51 Re: Nie żartuj 13.07.15, 16:25
        Juz niedlugo postoi miłośniku Jaruzelskiego i Urbana
        • wislocki12 Jaruzelski, Urban i... Klechowski 13.07.15, 23:37
          Pozwoliłem sobie jedynie wyrazić zdziwienie. I nie rozumiem, co ma do tego Jaruzelski, że o Urbanie nie wspomnę. Myślę jednak, że Urban, w odróżnieniu od Jaruzelskiego, miał o wiele większe poczucie humoru od Ciebie! ;-))
          • lechowski51 Re: Jaruzelski, Urban i... Klechowski 14.07.15, 07:40
            Czyżby komunistyczna kanalia Urban poszedl w slady swojego patrona Jaruzelskiego?.I juz "miał" poczucie humoru?
            • edekzgredek99 Re: Jaruzelski, Urban i... Klechowski 14.07.15, 07:52
              Lechowski czy ty jestes taki popie...ny od urodzenia czy ci sie tak porobilo dopiero na starosc?
              • gladysek Re: Jaruzelski, Urban i... Klechowski 14.07.15, 12:22
                A ja jestem za pozostawieniem wszystkich pomnikow zolnierzy ktorzy czesto pod lufa musieli isc wyzwalac polske , tam ginac i byc pogrzebanym. Dzisiaj polskie kanalie w swej niewypowiedzianej nienawisci wykopuja szczatki tych mlodych bohaterow nie majacych nic wspolnego ani z Jalta ani z powojennymi czasami pokazujac swiatu ze polak to wypelniona nienawiscia, msciwa i zapiekla w swej nienawisci kreatura. Tak trzymac pane polaki, tylko nie miejcie w przyszlosci zalu do ruskich jesli zaorza wasz nadwislanski ugor. Niszczenie pomnikow, falszowanie histori nie zmieni wyobrazenia swiata o was.
                • genia50 Re: Jaruzelski, Urban i... Klechowski 14.07.15, 13:00
                  Glupota historyczna i pycha zawsze doprowadzaly do nieszczesc.Patriotyzm to tez madra dyplomacja a nie manifestowanie nienawisci do innych.Madruja sie teraz bo licza ,ze w razie czego schowaja sie pod spodnice Unii i USA,ale to moze nie wystarczyc.
                • ja-tarzan Re: Jaruzelski, Urban i... Klechowski 14.07.15, 14:01
                  >>Dzisiaj polskie kanalie w swej niewypowiedzianej nienawisci wykopuja szczatki tych mlodych bohaterow nie majacych nic wspolnego ani z Jalta ani z powojennymi

Nie myl pomników z cmentarzami, te nie są ruszane, bez wyraźnej konieczności.

>>Niszczenie pomnikow, falszowanie histori

Historia dowodzi, że władze sowieckie potrafiły dokonywać aktów ludobójstwa, na wielu narodach, również na swoim własnym. Nie ma powodu, by im pomniki stawiać.

Pomnik żołnierzy radzieckich, np. w Sandomierzu nikomu nie przeszkadza ... z jakich przyczyn?
                  Bo może tu, ci "oswobodziciele" nie mordowali, gwałcili, nie rabowali.

Taki pomnik to nie symbol bohaterstwa żołnierza, który nie z własnej woli najczęściej oddawał życie w walce z nazizmem.
                  To najczęściej symbole sowieckiego ładu, który przyniósł wiele ofiar, a dla kilkunastu krajów utratę suwerenności.

Wy Rosjanie nie pozwolicie na postawienie pomnika piłsudczyków na swej ziemi pamiętni roku 1920, prawda?

Historia jest skomplikowana, zamiast pomników ku czci armii, czy zwycięskich bitew należy zadbać o miejsca pochówku i tam budować wspólne pomniki poległym, ot tak ku pamięci, by to już nigdy nie wróciło
                  • wislocki12 "Wy, Rosjanie..." 14.07.15, 21:49
                    Nie bardzo rozumiem, co miałeś na myśli, pisząc: "Wy Rosjanie nie pozwolicie na postawienie pomnika piłsudczyków na swej ziemi pamiętni roku 1920, prawda?" Obawiam się, że Piłsudski pomylił Ci się z Żółkiewskim, a my z Rosjanami, niestety! :-((
                    PS. Mam wrażenie, że coraz częściej zbliżasz się do poetyki lechowskiego, jak to kiedyś nazwał "wielce zasłużony" dla tego forum rzeszowski, zresztą! ;-)
                    • ja-tarzan Re: "Wy, Rosjanie..." 15.07.15, 09:07
                      >>Obawiam się, że Piłsudski pomylił Ci się z Żółkiewskim,

Nie słyszałem o Żółkiewskim, który by bolszewię w 1920 roku pogonił. Kto zacz?

>>a my z Rosjanami, niestety! :-((

Wy? A kogo masz na myśli?

Bo ja pisałem do człowieka, o nicku gladysek, który używa określeń "polskie kanalie" i broni armii czerwonej, więc uznałem, że to Rosjanin.
                      Używam cytatów, więc chyba widać do czyich słów się odnoszę? ;)

>>PS. Mam wrażenie, że coraz częściej zbliżasz się do poetyki lechowskiego

Kpisz chyba ;)
            • wislocki12 Klechowski i... Jaruzelski, Urban 14.07.15, 12:54
              Chyba potwierdzasz moją tezę o kompletnym braku poczucia humoru, niestety! ;-)
              • rzeszowski15 Re: Klechowski i... Jaruzelski, Urban 14.07.15, 18:08
                Ty ani poczucia humoru ani rozumu nie masz niestety,zresztą
                • edekzgredek99 Re: Klechowski i... Jaruzelski, Urban 14.07.15, 19:08
                  Jak to mówią "przyganiał kocioł garnkowi". Lechowski jesteś sfrustrowanym złośliwcem,
                • wislocki12 Jak flaki z olejem 14.07.15, 20:28
                  Ciągle to samo! Jesteś nudny jak flaki z olejem, zresztą! ;-))
                  • peres3 Re: jehowy 14.07.15, 20:39
                    Lechowski jesteś sfrustrowanym złośliwcem, "wislocki12 napisała: Ciągle to samo! Jesteś nudny jak flaki z olejem, zresztą! ;-))
                    Xulu raz jesteś wzorowym KTOLEM , póżniej JUDAISTOM , a teraz jesteś JEHOWYM określ się bratku czym możesz poróżnić POLAKÓW ! wislocki12 jesteś (_|_)
                    • wislocki12 Trochę się podciągnął 14.07.15, 21:09
                      Drogi Peresie, 3, zresztą! Jak wyjaśniałem już kilkakrotnie, jestem tylko i wyłącznie wislocki12! I tylko tego nicka używam! ;-))
                      PS. Nie chodziło Ci przypadkiem o świadka Jehowy? :-(
                      PS2. Nie chcę nikogo poróżnić. Uważam tylko, że Klechowski jest nudny jak flaki z olejem, ponieważ od kilku lat pisze to samo i tak samo, chociaż, trzeba to uczciwie stwierdzić, trochę się podciągnął. Mam nadzieję, że może mam w tym jakąś zasługę! :-))
                    • edekzgredek99 Re: jehowy 15.07.15, 10:05
                      Ale belkot panie peres. Przeciez wszyscy wiedza ze lechowski to nudny, zlosliwy tetryk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka