polak1706 02.08.15, 23:16 ...na właściwym miejscu wiadomosci.onet.pl/swiat/zeman-do-imigrantow-nikt-was-nie-zapraszal-szanujcie-nasze-przepisy/kk6cn1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polak1706 Re: Właściwy człowiek... 02.08.15, 23:19 >Pod brukselską okupacją oraz narzuconą nam cenzurą politycznej poprawności panują antypolskie i antybiałe nastroje! Krytyka i drwiny z Polaków oraz Kościoła są synonimem "oświecenia" tudzież "postępu"... jednocześnie krytyka mniejszości, nawet najbardziej agresywnych, zboczonych i zepsutych - to rzekomy ''rasizm, antysemityzm, hitleryzm oraz homofobia'' Taka postawa, jest dyskryminacją Tradycji oraz Tożsamości! Taka postawa degeneruje Naród Polski - To jest właśnie antypolonizm. Polityczna poprawność pozwala wyszydzać i krytykować tylko białych ludzi, dlatego polityczna poprawność, to rasizm wobec białych.< Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Grzegorz Braun żywcem zerżnięty! 03.08.15, 00:10 No tak, Grzegorz Braun żywcem zerżnięty! PS. Jak już zdecydujesz się napisać coś od siebie i własnymi słowami, to poinformuj o tym forum Tarnobrzeg! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Grzegorz Braun żywcem zerżnięty! 03.08.15, 00:51 Ble, ble, ble, bla, bla, bla. Informuję forum.... Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Nie pamięta wół... 03.08.15, 00:04 Trudno nie zgodzić się z prezydentem Zemanem, który zwraca się przecież do nielegalnych imigrantów. Trudno też jednak przy okazji zapomnieć o tysiącach polskich emigrantów, którzy w swoim czasie usiłowali zaczepić się gdzieś na Zachodzie. No cóż, nie pamięta wół... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Nie pamięta wół... 03.08.15, 00:50 Polscy emigranci pracują i to bardzo ciężko. Nie narzucają swojej wiary nikomu. Ciapate zwykle żądają, nie pracują. Narzucają wiarę wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Świadomie i z własnej nieprzymuszonej woli 03.08.15, 01:26 Mój Drogi, zechciej sobie przypomnieć, że twój guru, niejaki Jezus, poddał się procedurze chrztu świadomie i z własnej nieprzymuszonej woli, a jego spadkobiercy chrzczą niemowlęta, nie oglądając się na świadomość, że własnej nieprzymuszonej woli nie wspomnę, niestety! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Świadomie i z własnej nieprzymuszonej woli 03.08.15, 18:02 Zapewniam cię, że nigdy nie zgadniesz kto jest moim GURU. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Świadomie i z własnej nieprzymuszonej woli 03.08.15, 19:34 >>Mój Drogi, zechciej sobie przypomnieć, że twój guru, niejaki Jezus, poddał się procedurze chrztu świadomie i z własnej nieprzymuszonej woli, a jego spadkobiercy chrzczą niemowlęta, nie oglądając się na świadomość, że własnej nieprzymuszonej woli nie wspomnę, niestety! :-(( No ale drogi Wisłocki, za czasów Jezusa były inne obyczaje, po drugie tymi "spadkobiercami" są m.in. Twoi rodzice, którzy podjęli taka decyzję ... jak wiele innych w imieniu i na rzecz małoletniego, który nie może decyzji podejmować. Chciałbyś, by chrzest odbywał się po uzyskaniu pełnoletniości? A niechaj tak będzie, nie mam nic przeciwko, ale ... nie walcz przynajmniej z własnymi rodzicami i tradycją, w której oni sami zostali wychowani. ;) Nic nie stoi na przeszkodzie, byś dokonał aktu apostazji i miał to z głowy. Ponoć trochę żmudny proces, ale możliwy. Zacznij działać, zamiast tak się użalać jak dziecko ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Wśród niemowląt... 03.08.15, 21:31 Drogi Tarzanie! Ja nie walczę, z własnymi rodzicami. Ja po prostu nie akceptuję ich decyzji, a tradycja, ze szczególnym uwzględnieniem tej katolickiej, raczej średnio mnie kręci! Dlatego też, nie zamierzam, jak górnolotnie piszesz, "dokonywać aktu apostazji". ;-)) PS. Ja się nie użalam jak... niemowlę. Ja ubolewam jedynie, że owa zbawcza religia rekrutuje swoich zwolenników wśród niemowląt... :-(( PS. Co sądzisz o obyczajach w czasach Jezusa? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Wśród niemowląt... 04.08.15, 07:31 >>Ja nie walczę, z własnymi rodzicami. Ja po prostu nie akceptuję ich decyzji, a tradycja, ze szczególnym uwzględnieniem tej katolickiej, raczej średnio mnie kręci! Dlatego też, nie zamierzam, jak górnolotnie piszesz, "dokonywać aktu apostazji". ;-)) No to co chciałbyś zrobić? Wyraziłeś już negatywną opinię o tej tradycji ... kilkakrotnie. Cóż więcej chciałbyś zrobić, skoro nie zamierzasz z Kościoła wystąpić, nawet jeśli "zapisano" Cię siłą. >>PS. Ja się nie użalam jak... niemowlę. Ja ubolewam jedynie, że owa zbawcza religia rekrutuje swoich zwolenników wśród niemowląt... :-(( Związane jest to z tradycją, nie świadomym rekrutowaniem. Wykształciło sie to przez wieki, gdyby nawet chrzest odbywał się z momentem wejścia w dorosłość niczego by to nie zmieniło. >>PS. Co sądzisz o obyczajach w czasach Jezusa? ;-) A cóż miałbym sądzić? Były inne od obecnych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Chrzest niemowląt "sprzeczny z naukąi praktyką NT" 04.08.15, 13:16 A baptyści dali radę: "Baptyści (jak i niektóre inne Kościoły protestanckie) uważają, że chrzest niemowląt jest sprzeczny z nauką i praktyką Nowego Testamentu. Większość z nich uznaje go za obrzęd bezwartościowy, a nawet szkodliwy, bo ich zdaniem sugeruje, że można być chrześcijaninem w sposób bierny, "z urodzenia". Takiemu podejściu przeciwstawiają konieczność podjęcia przez każdego człowieka osobistej decyzji naśladowania Chrystusa, po której dopiero może nastąpić świadome przyjęcie chrztu wiary połączone z aktywnym włączeniem się w życie Kościoła." (Wikipedia) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Chrzest niemowląt "sprzeczny z naukąi praktyk 04.08.15, 14:07 >>A baptyści dali radę No różnią się w tej materii od KK ... Ale jak baptyści podchodzą do wychowania dzieci zanim te osiągną dorosłość? W tradycji ateistycznej, czy wg nakazów własnej religii? Bo jeśli to drugie ... a zapewne tak jest, to chyba jest to problem jedynie celebracji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Nie pamięta wół... 03.08.15, 22:04 Chodziło mi o emigrantów lat 50., 60., 70. i 80, kiedy tzw. szary obywatel nie miał szans wyjechać na Zachód. Musiał uciekać. Zupełnie jak owi emigranci potępiani prze Zemana, że o Tobie nie wspomnę! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Nie pamięta wół... 03.08.15, 22:06 >Zupełnie jak owi emigranci potępiani prze Zemana, że o Tobie nie wspomnę! :-(( o co ci chodzi tym razem? Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Właściwy człowiek... 03.08.15, 21:53 Ja (nie pytana wprawdzie,ale...)wolalabym sama decydowac o tym jaka religie chce wyznawac i czy w ogole chce.Wtedy w wieku doroslym moj wybor (np.rozniacy sie od wyboru rodzicow)nie bylby traktowany jako herezja,wyrzekanie sie,czy odstepstwo,ktore to okreslenia brzmia pejoratywnie (i tak tez taki czlowiek jest postrzegany) tylko jako konsekwencja pewnych przemyslen,do ktorych czlowiek ma prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Właściwy człowiek... 03.08.15, 22:01 Miala byc odpowiedz do wpisu wislocki12 "Wsrod niemowlat..",ale polecialo gdzie indziej,pardon. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 "Wśród niemowląt..." 03.08.15, 22:22 Nic się nie stało. Poszukam! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Właściwy człowiek... 03.08.15, 22:22 wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Viktor-Orban-chcemy-Europy-dla-Europejczykow-i-Wegier-dla-Wegrow,wid,17730188,wiadomosc.html Komentarz dla wisłockiej: Ma chłop jaja! Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Ma chłop jaja? 03.08.15, 22:24 Naprawdę dziwi Cię, że "Ma chłop jaja"? Chyba żartujesz? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Ma chłop jaja? 03.08.15, 22:52 Nie żartuję. To są prawdziwe jaja. Innych chłopów jaja nawet nie nadają się na jajecznicę :-( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Zgadnij... 03.08.15, 23:28 Aż się ciśnie na usta pytanie... Zgadnij, o co? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Ma chłop jaja? 03.08.15, 22:55 no i... nie odpowiedziałaś na mój post forum.gazeta.pl/forum/w,329,158350661,158357360,Re_Nie_pamieta_wol_.html Kiedy czytam twoje posty to przypomina mi się ULICA SEZAMKOWA wydanie polskie. W jednym z odcinków owieczka bawi się w reporterkę i zadaje serię pytań góralowi. Kiedy skończyła góral pedo tak: Łowiecko! Łucono to ty jesteś ale ło co ci chłodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Uczeń Handkego 03.08.15, 23:26 Podejrzewam, że ów góral kształcił się w szkole zreformowanej przez min. Handke z AWS! ;-)) PS. Miałem na myśli polskich emigrantów lat 50.-80., o których w takim tonie jak Zeman, że o Tobie nie wspomnę, nie wypowiadał się żaden zachodni premier (prezydent) w owych czasach. :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Uczeń Handkego 04.08.15, 00:32 W owych czasach nawet islamskie dzikusy asymilowały się ze społeczeństwem do którego przybywali, że o Tobie nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś