Dodaj do ulubionych

Wiarygodność obecnego Prezydenta

08.08.15, 12:52
Prezydent powołał z wielką pompą nowy gabinet. W kampanii i w expose mówił, że chce być prezydentem wszystkich Polaków. I szydło wyszło z worka. Powołał samych swoich, kolegów, przyjaciół itd. Gdzie są przedstawiciele innych opcji politycznych reprezentatywnych dla rzesz wyborców. Dlaczego nie przedstawicieli PO, SLD, PSL i innych pomniejszych? Powiecie, że nie chcieli a ja nie wierzę. Nieładnie Panie Prezydencie. Były Prezydent, Donald Tusk czy nawet Ewa Kopacz jak coś obiecali to tak było.
Obserwuj wątek
    • lechowski51 Re: Wiarygodność obecnego Prezydenta 08.08.15, 13:06
      No tak!.niestety brakuje też postępaków od chama z Biłgoraja.Znasz kogoś z PiS zatrudnionego przez Bredzisława Komorowskiego?
      • retinger Re: Wiarygodność obecnego Prezydenta 08.08.15, 13:16
        Nie daj się nabierać lechowski51, to prowokacja klanu wislockich. Klon wislockiego12 napisał bzdurny tekst by zaistnieć. To były ormowiec, który nazywa wislockiego12 wodzem i przyjacielem. Kiedyś go zapraszał na spotkanie członków ORMO. Ale nie martw się. Za chwilę wislocki12 napisze, że wislocki jest jeden i nie odpowiada za resztę tych innych. Nie wiem czy się nie zagubiłem w tych wislockich. Może kiedyś się opamiętają i będzie znowu jeden "stary" wislocki12.
        • lechowski51 Re: Wiarygodność obecnego Prezydenta 08.08.15, 13:31
          Lewactwo lubi mnożyć nieistniejące byty
          • edekzgredek99 Re: Wiarygodność obecnego Prezydenta 09.08.15, 15:10
            Najwiecej bytow namnozyles ty lechowski.
      • wislocki15 Re: Wiarygodność obecnego Prezydenta 08.08.15, 17:44
        Będę się upierał. W kancelarii Prezydenta Komorowskiego, który wywodził się z UD, Unii Wolności i PO byli przedstawiciele innych sił politycznych. Prof. Nałęcz był z SLD a wielu innych nawet z PZPR, więc był pluralizm. Doradców miał też b.różnych a przecież wybitnych. No i co?
        • ja-tarzan Re: Wiarygodność obecnego Prezydenta 08.08.15, 17:59
          >>No i co?

A kogo miał z prawicy? ;)
          Moim zdaniem jedynym błędem ekipy PiS było nie branie udziału w pracach BBN i to poważnym błędem, bo może być postrzegane, jakoby sprawa bezpieczeństwa narodowego była kwestią walki partyjnej, a nie sprawą najważniejsza dla ludzi, których społeczeństwo wybiera i opłaca, by o nie dbali.

Poprzedni prezydenci otaczali się swoimi ludźmi, ewentualnie reprezentującymi opcje, z którymi łatwo było im się "dogadać". Nie ma co roztrząsać.
        • usri Re: Wiarygodność obecnego Prezydenta 08.08.15, 18:05
          Jak zwykle rżniesz głupa. Najważniejszych i na dodatek ulubionych doradców miał z WSI, którego nie ma. Bronisław K. jako jedyny z PO głosował przeciwko rozwiązaniu WSI.
    • ja-tarzan Re: Wiarygodność obecnego Prezydenta 08.08.15, 17:52
      >>Dlaczego nie przedstawicieli PO, SLD, PSL i innych pomniejszych?

Bo kancelarię każdy prezydent obsadza "Swoimi" ludźmi, nie ma w tym nic nienormalnego.
      "Bycie prezydentem wszystkich Polaków" nie na tym polega.

>>Były Prezydent, Donald Tusk czy nawet Ewa Kopacz jak coś obiecali to tak było.

Jak daleko sięgasz pamięcią?
      Bo ja kiełbasę wyborczą kojarzę "od początku", tj. od 1989 ... ilekroć byłą podawana, tyle razy "gniła" ;)

P.S. Obiektywizm i uczciwe podejście jest szczególnie ważne, gdy otwarcie się kogoś krytykuje. Nie można "wybielać" innych, jeśli na taką samą krytykę zasługują.

Co do Prezydenta, to czas pokaże. Jak każdy powinien dostać carte blanche, a po kadencji lub jej znaczącej części zostać ocenionym.
      • lechowski51 Re: Wiarygodność obecnego Prezydenta 08.08.15, 17:59
        wisłocki pisze;
        Będę się upierał. W kancelarii Prezydenta Komorowskiego, który wywodził się z UD, Unii Wolności i PO byli przedstawiciele innych sił politycznych. Prof. Nałęcz był z SLD a wielu innych nawet z PZPR, więc był pluralizm. Doradców miał też b.różnych a przecież wybitnych. No i co?

No tak!.UD,UW,SLD...pluralizm jak w Korei Płn i na Kubie
        • ja-tarzan Re: Wiarygodność obecnego Prezydenta 08.08.15, 18:00
          >>No tak!.UD,UW,SLD...pluralizm jak w Korei Płn i na Kubie

No to teraz równie uczciwie należy napisać, że pluralizm jak w Korei był za Komorowskiego, to i będzie za Dudy.
          • lechowski51 Re: Wiarygodność obecnego Prezydenta 08.08.15, 18:10
            Brednie o pluraliźmie w kancelarii prezydenta,może uprawiać tylko taki ignorant jak wisłocki.W normalnym świecie,jak choćby w USA z chwilą ogłoszenia wyniku wyborów,poprzednia ekipa sprzata biurka i szuka pracy.
            • wislocki12 Wislocki jest tylko jeden, wislocki12 08.08.15, 21:30
              No tak, wg Ciebie Klechowski, Rzeszowski, Americano, że Polaku i Marmarze nie wspomnę, to to samo, co Wislocki12, Wislocki15, Wislocka12? Zapewniam Cię, wislocki jest tylko jeden, wislocki12! ;-))
    • wislocki12 Jest! Przedstawiciel PZPR! 08.08.15, 20:22
      Ależ skąd? A Łopiński? "Ukończył filologię polską na Uniwersytecie Gdańskim. W 1971 wstąpił do PZPR, był członkiem tej partii do 14 grudnia 1981. Pracował jako dziennikarz "Głosu Wybrzeża" (1974–1977) oraz tygodnika "Czas" (1977–1981)"! ;-))
      PS. Jest tylko jeden wislocki, 12, zresztą! :-))
    • wislocki12 Bronię Pana Prezydenta 08.08.15, 20:57
      Przyznam się, że w obronie decyzji Pana Prezydenta Dudy jeszcze nie zdarzyło się mi wystąpić... ;-))
      • peres3 Re: Bronię Pana Prezydenta 08.08.15, 21:21
        wislocki12 napisała: Przyznam się, że w obronie decyzji Pana Prezydenta Dudy jeszcze nie zdarzyło się mi wystąpić... ;-))
        WIELKA DUUUPPPPPPPPPPPPPPPAAAA Lechowskiego
        • wislocki12 Bez przesady 08.08.15, 21:49
          Chyba jednak przesadzasz... :-(
    • wislocki12 Idea prezydentury wszystkich Polaków! 08.08.15, 23:24
      Wiem, że jesteś sceptykiem, ale przyznaj - stanowisko w kancelarii dla p. M. Łopińskiego, b. członka PZPR, to znaczący krok na drodze realizacji idei A. Dudy - prezydentury wszystkich Polaków! ;-))
      • ja-tarzan Re: Idea prezydentury wszystkich Polaków! 09.08.15, 09:03
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18521174,duda-w-oredziu-o-znikaniu-kultury-a-omilanowska-sugeruje.html?lokale=local#BoxNewsLink

Kontynuacja kampanii a la "Polska w ruinie", czy naginanie rzeczywistości przez urzędnika?
        • lechowski51 Re: Idea prezydentury wszystkich Polaków! 09.08.15, 09:52
          Zamiast mnożyć pytania,sam spróbuj na to odpowiedzieć
          • ja-tarzan Re: Idea prezydentury wszystkich Polaków! 09.08.15, 10:24
            >>Zamiast mnożyć pytania,sam spróbuj na to odpowiedzieć

Może umówmy się, że ilekroć mnożę pytania, to ... nie zadaję ich tobie, więc oszczędź sobie czasu ;)
            • ja-tarzan Re: Idea prezydentury wszystkich Polaków! 09.08.15, 11:00
              Dobrze, moim zdaniem, sformułowany apel do Prezydenta:

wyborcza.pl/1,95892,18518998,agnieszka-zacharewicz-dylik-do-andrzeja-dudy-zycze-ogromniej.html#BoxGWImg
              "Życzę Panu, Panie Prezydencie, żeby zajął się Pan, wraz ze swoim rządem, ważnymi, ludzkimi sprawami. In vitro, aborcję i związki partnerskie oraz leczenie leczniczą marihuaną proszę zostawić ludzkim sumieniom. My nie jesteśmy idiotami, Panie Prezydencie" - pisze w liście do Prezydenta RP Agnieszka Zacharewicz-Dylik.
              • lechowski51 Re: Idea prezydentury wszystkich Polaków! 09.08.15, 11:20
                In vitro i zabijaniem nienarodzonych dzieci zajmie się lewactwo a prawica niech się martwi,jak dać dach dla bezdomnych,jedzienie głodującym dzieciom i zapewnić godna starość emerytom
                • gladysek Re: Idea prezydentury wszystkich Polaków! 09.08.15, 14:29
                  lechowski, zejdz na ziemie. Swiat po brzegi,byl, jest i bedzie wypelniony mordem dostarczonym ludziom przez ich stworce ktory bez zmruzenia oka mordowal na lewo i prawo , winych i niewinnych . malych i duzych. Ty dzisiaj pierd//lisz o in vitro i aborcji zapominajac o setkach tysiecy dzieci zrodzonych z jaj zakonnic i plemnikow sku...e//li w sutannach. ty katolicki matolku zapominasz o krwawych wojnach prowokowanych przez kosciol, o inkwizycji, stosach. Nie zapominaj o burdelach nadzorowanych przez watykan... itd,itd. Dzisiaj macie wielka ochote na wladze i bezkarne grzebanie w babskich ci...,ach i mlodzienczych odbytach. To jest twoja opcja religijna i polityczna. Wygrana PISu to wladza dla takich jak ty to powrot sredniowiecza, i kompletna ruina. Jesli wygra PIS znaczylo bedzie ze polacy stracili rozum z jednej stron a z drugiej ze niebo ma dosc pojeban//ych nadwisanskich plemion i szykuje im kare jakiej dotychczas nie bylo. Lechowski, bog Dudzie nie pomoze to pewne , tak jak nie pomogl Lechowi. Jaqk myslisz, powinien Duda odwiedzic Katyn z miedzyladowaniem w Smolensku ?
                • ja-tarzan Re: Idea prezydentury wszystkich Polaków! 09.08.15, 15:03
                  >>In vitro i zabijaniem nienarodzonych dzieci zajmie się lewactwo a prawica niech się martwi,jak dać dach dla bezdomnych,jedzienie głodującym dzieciom i zapewnić godna starość emerytom

Aborcja jest uregulowana dość zgrabnym kompromisem, więc i podobnie można "załatwić" kwestię in-vitro.
                  ... i zająć się sprawami, które przecież stanowią o tym, że "Polska jest w ruinie".

Nawet jeśli totalny zakaz przeprowadzania aborcji, czy stosowania metody in-vitro zostanie przegłosowany, to zainteresowani znajda pomoc w odległości do 600 km od miejsca zamieszkania.
                  Czy "obrońcom życia" satysfakcję przyniesie przekonanie ludzi do nie korzystania z tych zabiegów, czy tez wystarczy przepchnięcie w parlamencie i uczynienie Polski "krajem wolnym od nie-katolickich procedur?
                  • ja-tarzan Re: Idea prezydentury wszystkich Polaków! 09.08.15, 16:09
                    >>Aborcja jest uregulowana dość zgrabnym kompromisem, więc i podobnie można "załatwić" kwestię in-vitro.

A kompromis jest możliwy:

www.fronda.pl/a/ks-sikorski-dla-frondapl-nie-ma-kompromisu-moralnego,55079.html
    • wislocki12 Prezydent wszystkich Polaków 09.08.15, 20:31
      Myślę, że jeżeli Duda chce być prezydentem wszystkich Polaków to powinien przestać uganiać się za hostiami, wyrzucić Szczerskiego z jego (i Kaczyńskiego) koncepcją państwa wyznaniowego, przestać narzucać Polakom doktrynę katolicką, zalegalizować aborcję i eutanazję (w uzasadnionych przypadkach), edukację seksualną i antykoncepcję, ze szczególnym uwzględnieniem stosowania prezerwatyw! :-))
      • lechowski51 Re: Prezydent wszystkich Polaków 09.08.15, 20:58
        ... będzie wówczas Prezydentem wszystkich Ateistycznych Dewotek!
        • wislocki12 Prezerwatywa zabija! 09.08.15, 21:14
          Bardzo Cię przepraszam, ale nie napisałem, że prezydent ma zmuszać te normalne, tj. katolickie dewotki, do ignorowania idei państwa wyznaniowego, że o zmuszaniu do aborcji i eutanazji (w uzasadnionych przypadkach), edukacji seksualnej i antykoncepcji, ze szczególnym uwzględnieniem stosowania prezerwatyw!
          PS. Naprawdę uważasz, że stosowanie prezerwatyw to zabijanie nienarodzonych?
          • genia50 Re: Prezerwatywa zabija! 09.08.15, 21:38
            Uwazam,ze prezerwatywa to super wynalazek,oprocz promila osob,ktore maja problem z dobraniem rozmiaru(zbyt maly penis),oraz uczulenie na gume.Nie obciaza zoladka,nerek i watroby,chroni przed wieloma chorobami zakaznymi ,jest tania,nie wchodzi w reakcje z lekami itd. itp..Daje szanse na planowanie,a nie zdawanie sie na łaske losu,a w opinii niektorych czlowiek musi byc uciemiezony i zalezny.
    • polak1706 Re: Wiarygodność obecnego Prezydenta 09.08.15, 21:45
      Po roku 1989 był/jest tylko 2 prezydentów myślących o Polsce i Polakach:
      1-śp. Lech Kaczyński.
      2-Andrzej Duda.
      Reszta to tzw. SZEMRANE TOWARZYSTWO. Zapamiętaj to.
      • giesiu79 Re: Nareszcie papierz "naszych polaków" 09.08.15, 22:19
        polak1706 napisał(a):
        Po roku 1989 był/jest tylko 2 prezydentów myślących o Polsce i Polakach:
        1-śp. Lech Kaczyński.
        2-Andrzej Duda.
        Reszta to tzw. SZEMRANE TOWARZYSTWO. Zapamiętaj to.
        polak1706 ! tobie chyba za mocno słońce przygrzało w czerep !
        • polak1706 Re: Nareszcie papierz "naszych polaków" 09.08.15, 22:28
          Należysz do tych co to nie odróżniają ziarna od plew.
          • wislocki12 Plastik 09.08.15, 22:40
            A Dudy od plastiku. Przecież on nadal przemawia jak w kampanii wyborczej... :-((
      • wislocki12 "Prezydent Gruzji kazał mu czekać w salonce" 09.08.15, 22:31
        Chyba przesadzać raczysz... Andrzej Dorn twierdzi i całkowicie z nim się zgadzam:
        "Wysoko oceniam politykę zagraniczną zmarłego prezydenta, tyle że jest ona zamknięta w bańce czasu. W 2003 r. w związku z inwazją w Iraku Francja i Niemcy odwróciły się od USA, a więc Polska została największym kontynentalnym sojusznikiem Ameryki. Dostaliśmy pewne karty do gry, lecz przyszła wojna rosyjsko-gruzińska. Kaczyński zmontował koalicję głów państw i poleciał do Tbilisi, ale prezydent Gruzji kazał mu czekać w salonce, bo akurat rozmawiał z prezydentem Francji i poprzez niego z prezydentem Rosji. Kaczyński zrobił więcej, niż było wówczas możliwe, ale też zobaczył, że rola Polski, nawet przy mobilizacji całego regionu, jest mocno ograniczona, gdy przychodzi do twardej geopolitycznej gry. Zobaczyli to i zrozumieli także przywódcy państw regionu i atrakcyjność Polski dla naszych partnerów w regionie bardzo spadła, jeśli chodzi o rozgrywkę z Moskwą."
      • ja-tarzan Re: Wiarygodność obecnego Prezydenta 10.08.15, 11:52
        >>Po roku 1989 był/jest tylko 2 prezydentów myślących o Polsce i Polakach:
        1-śp. Lech Kaczyński.
        2-Andrzej Duda.
        Reszta to tzw. SZEMRANE TOWARZYSTWO. Zapamiętaj to.<<

No i jeszcze dodaj, że Prawdziwych Polaków to mamy 2/3 posłów PiS, 2/3 ich wyborców + 3 tarnobrzeskich forumowiczów.

Reszta to lewacka zaraza.
    • e-zyleta Re: Wiarygodność obecnego Prezydenta 10.08.15, 12:15
      Przecież miał być samodzielny i dla wszystkich Polaków:www.docinek.com/upload/images/large/2015/08/teraz-zapale-papierosa-tylko-nic-nie.jpg
      • jarmulka Re: Wiarygodność obecnego Prezydenta 10.08.15, 12:25
        lechowski, sprobujmy pofilozofowac. To jak piszesz dowodzi jakim jestes. Poniewaz reprezentujesz jedynie sluszna opcje religijna i polityczna nalezy sadzic ze ta opcja jest taka jak ty, taki tez jest i prezydent. Zatem wiadomo czego mozna sie spodziewac po rzadach twoich mocodawcow. Czyz tak nie jest ?
        • lechowski51 Re: Wiarygodność obecnego Prezydenta 10.08.15, 17:45
          Nikita!.Jedynym moim mocodowca jest Polska,moja Ojczyzna.Żadnej "opcji religijnej" nie reprezentuję.natomiast bliskie są mi republikańskie ideały,które nie znoszą wszelkiej maści lewactwa
          • peres3 Re: Wiarygodność obecnego Prezydenta 10.08.15, 19:47
            echowski51 napisał:Nikita!.Jedynym moim mocodowca jest Polska,moja Ojczyzna.Żadnej "opcji religijnej" nie reprezentuję
            Lechowski PUKNIJ SIĘ W PUSTY CZEREP !!! piszesz moja ojczyzna to tak jak biznesmena Solorza ,
            banku BGŻ , Tven, Kluska ,Tuska , bank PKO , LiDl, Biedronka , InterMarche to są tacy sami PATRIOCI jak ty żebraku WATYKAŃSKI
          • wislocki12 Res publica, republika, rzeczpospolita... 10.08.15, 20:34
            Mam wrażenie, że ktoś na tym forum odwoływał się już do Nikity, Żyda z Montrealu, zresztą! Już wiem! To był marmar! No tak, on podobnie jak i Ty, dystansuje się od wszelkich wierzeń ze szczególnym uwzględnieniem narodowego katolicyzmu... ;-))
            PS. Pewnie nawet nie wiesz, że łacińskie wyrażenie "res publica" (rzecz publiczna, społeczna) to nic innego jak jego europejska kalka "respublika", co tłumaczy się w języku polskim na "rzeczpospolita". Może właśnie dlatego nie staliśmy się 15. riespubliką? Sam pomyśl, jak by to brzmiało: 15. Rzeczpospolita? Redaktorzy TV Republika naprawdę zadziwiają! :-((
            • peres3 Re: Komu służy prezydent RP ? 10.08.15, 21:07
              i znów się wpier_dalasz komuchu Watykański .
              PATRIOCI są jak ty żebraku WATYKAŃSKI !!!
              Komu służy prezydent RP ? Kto klęka przed klaunem przebranym w kieckę ???
              To tylko może prezydent RP klękać i całować chłopa bez wykształcenia ubranego w kieckę
              :wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,138764,18531592,prezydent-andrzej-duda-w-jedrzejowie-zasadzil-dab-dostal-medal.html?lokale=local#BoxNewsImg
              • wislocki12 "Komuch watykański" 10.08.15, 23:49
                Obawiam się, że Ty już nic nie jesteś w stanie pojąć. No bo jak można używać zbitek typu: "komuch watykański", że o "żebraku watykańskim", "klaunie przebranym w kieckę" czy "chłopie bez wykształcenia ubranym w kieckę", nie wspomnę! Chociaż, przyznam, że dwa ostatnie są wyjątkowo mocno inspirujące intelektualnie! ;-))
          • jarmulka Re: Wiarygodność obecnego Prezydenta 10.08.15, 21:31
            Zaskoczyles mnie . Podoba mi sie to co napisales.

• jarmulka Re: Wiarygodność obecnego Prezydenta 10.08.15, 21:32
              to co wyzej napisalem skierowane bylo do lechowskiego
            • wislocki12 "Zaskoczyleś mnie" 11.08.15, 00:30
              A co sądzisz o Żydzie Nikicie, z Montrealu, zresztą, że o sotennym z bunkra nie wspomnę? ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka