lechowski51 31.08.15, 20:50 rozpoczęliśmy ukręcanie łba komunistycznej hydrze.Chwała tym,którzy narażając własne życie,szczęście swoich rodzin,mieli odwagę podjąć walkę o wolną Polskę.Niech żyje Solidarność! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peres3 Re: 30 lat temu KRK wysługiwał sie SBEKOM 31.08.15, 21:06 no i Lechu ju51 poczytaj , o oswobodzeniu PRL przez kurie-wnych dupolizów : wyborcza.pl/1,75478,18444433,rzeczpospolita-rosna-wydatki na-duchownych.html#BoxGWImg Odpowiedz Link Zgłoś
peres3 Re: 30 lat temu KRK wysługiwał sie SBEKOM 31.08.15, 21:12 wyborcza.pl/1,75478,18444433,rzeczpospolita-rosna-wydatki-na-duchownych.html Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Jak pech, to pech... 31.08.15, 22:06 Lech Kaczyński ("O dwóch takich... Alfabet braci Kaczyńskich", 2006, s. 133): "Moja praca polega na tym, że mam swojego rodzaju dyżury w jego (Wachowskiego) mieszkaniu na Zaspie. W grudniu pojawia się namiar na Borsuka, ale pech chce, że choruję. Pojawia się Hall, dopytuje czego chcę od Borusewicza? W jakim celu? Dziwnie to brzmi, nie wiem dlaczego mam uzasadniać swoją chęć kontaktu z Borusewiczem." A ja się nawet domyślam... :-(( PS. Jeśli można, to może zechcesz napisać ku pamięci pokoleń, na czym polegało twoje "ukręcanie łba komunistycznej hydrze"? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Jak pech, to pech... 31.08.15, 22:23 Przed SB-ekami "spowiadałem" się 35 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Pora odkrywać nieznanych bohaterów... 31.08.15, 22:35 Tu nie chodzi o spowiedź. Czasy SB dawno już minęły i... nie ma się czego bać. Pora odkrywać bohaterów, którzy "35 lat temu rozpoczęli ukręcanie łba komunistycznej hydrze", a nikt o nich nawet nie słyszał... ;-)) PS. Myślę, że słabo szanujesz forumowiczów... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Nie ufali Kaczyńskiemu 31.08.15, 22:38 A Lech Kaczyński nawet nie wstydził się przyznać, że Hall i Borusewicz nie ufali mu... I chyba mieli rację! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Jak pech, to pech... 31.08.15, 22:39 Warto sie teraz zwierzyc,bo dla osob zasluzonych i przesladowanych sa przewidziane zadoscuczynienia pieniezne.Przeczytalm dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zyleta Re: 30 la temu 31.08.15, 22:37 Skleroza :wiadomosci.wp.pl/kat,1019379,…darnosci,wid,17811706,wiadomosc.html - 7 godz. temu - Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Brak wyobraźni 31.08.15, 22:55 Dla mnie główną przyczyną tego, co się zdarzyło jest brak wyobraźni. Gdyby Duda był w stanie wyobrazić sobie, ze już wkrótce może zostać prezydentem RP, to do owego Nowego Tomyśla zasuwałby na piechotę, a nie łakomił się na jakieś nędzne 10 tys. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
gladysek Re: Brak wyobraźni 01.09.15, 06:35 lechowski, bajdurzysz. Moskwa zostala wymieniona na Bruksele. RWPG to dzisiejsza EU, dawne pakty militarne zastapilo NATO. Zmienilo sie tylko jedno, przybylo dziadow, nedzarzy , pozbawiono ludzi zasobow materialnych i wolnosci. Dano im demokracje a zwlaszcza wolnosc slowa ale co z tego skoro ludzi nikt nie slucha. Lechowski. ty jednak jestes durniem, wypelnionym po brzegi nienawiscia do pokolen ktore wywalczyly ci wolnosc i odbudowaly kraj. Bo to nie chodzi o kacapow, w koncu od zawsze mocny trzyma za morde slabego ale o to ze twoja nienawisc obrocona jest przeciwko wlasnym rodakom. Chociaz moze ty masz racje zakladajac ze kazdy nad Wisla jest taki jak ty. A nie jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Brak wyobraźni 01.09.15, 16:25 >>Zmienilo sie tylko jedno, przybylo dziadow, nedzarzy , pozbawiono ludzi zasobow materialnych i wolnosci. Czyli 30 lat temu byliśmy zamożniejsi, mieliśmy więcej swobód obywatelskich, a jako kraj mieliśmy więcej suwerenności... Ech... żebyś Ty chłopie miał okazję żyć te 30 lat temu, to byś inaczej gadał. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Brak wyobraźni 01.09.15, 20:31 Ty tarzan nie zachowuj się jak antysemita.Gładysek/nikita/ pożali sę na tą impertynencję swojemu rabinowi! Odpowiedz Link Zgłoś
peres3 Re: Brak rozumu 01.09.15, 20:47 echowski51 napisał: Ty tarzan nie zachowuj się jak antysemita.Gładysek/nikita/ pożali sę na tą impertynencję swojemu rabinowi! a ty parobku swojemu "Proboszczowi" ? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Wszystko Ci się pomieszało! 01.09.15, 21:01 Przepraszam, ze się wtrącam, ale mam wrażenie, Drogi Klechowski, że wszystko Ci pomieszało! Przecież Żyd Nikita, do którego jakże często odwołujesz się, pochodzi z Montrealu, a Gladysek? No sam powiedz! Niech się już nawet skarży temu temu swojemu rabinowi... ;-)) PS. Szkoda, że ostatnio zapominasz o sotennym z bunkra... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Brak wyobraźni 03.09.15, 18:37 >>Ty tarzan nie zachowuj się jak antysemita. Przecież nie wspomniałem nawet słowa o Żydach, więc gdzie niby wrogość do nich? Odpowiedz Link Zgłoś