Dodaj do ulubionych

1/2 Polski miała być zmieciona

27.12.15, 13:03
"Narodowe Archiwum Bezpieczeństwa w Stanach Zjednoczonych ujawniło dokument "Strategic Air Command Atomic Weapons Requirements Study" z czasów zimnej wojny. Wynika z niego, że w razie ataku Związku Radzieckiego na USA, Amerykanie zrzuciliby bombę nuklearną na m.in. Polskę. 1/2 Polski miała być zmieciona przez amerykańskie "atomówki. Oficjalny dokument, który ujawniono po blisko 60 latach, ujawnia ponad 1 200 punktów w bloku wschodnim oraz Chinach, które zostałaby zbombardowane przez USA w odpowiedzi na agresję ZSRR. Na liście znajdują się m.in. takie miasta, jak Moskwa, Leningrad (dziś Petersburg) czy Pekin, tereny Czechosłowacji, Litwy i NRD, a także Warszawa czy Poznań. Wojsko amerykańskie zrzuciłoby bomby nuklearne również na wybrane punkty w innych polskich miejscowościach: Łebie, Władysławowie, Przemyślu, Mrągowie, Katowicach, Sosnowcu czy Gliwicach." :-((

Czytaj więcej: www.polskatimes.pl/artykul/9229245,polska-miala-byc-zmieciona-przez-amerykanskie-atomowki-ujawniono-dokument-z-czasow-zimnej-wojny,id,t.htmlWpisz swoją odpowiedź
Obserwuj wątek
    • edekzgredek99 Re: 1/2 Polski miała być zmieciona 27.12.15, 15:04
      Jak trza bedzie to i teraz "przyjaciele" nas zmiota. Bo to tacy "przyjaciele" ;)
    • polak1706 Re: 1/2 Polski miała być zmieciona 27.12.15, 16:28
      POdziękuj Kuklińskiemu!
      • wislocki12 Za to, że wyznaczył cele? 27.12.15, 22:19
        Za co? Za to, że wyznaczył cele? :-((
        • polak1706 Re: Za to, że wyznaczył cele? 27.12.15, 22:51
          No widzisz jak się rozumiemy!
          • wislocki12 Wielka radość w domu Gucia... 28.12.15, 02:07
            Ciekawe, jak czułbyś się po trafieniu. Cicho, wiem, cieszyłbyś się, że komuchy oberwały... ;-))
    • polak1706 Re: 1/2 Polski miała być zmieciona 27.12.15, 16:30
      Wybieraj. Warto obejrzeć:
      www.youtube.com/results?search_query=uk%C5%82ad+warszawski+bro%C5%84+atomowa
      • wislocki12 "A u Was biją murzynów!" 27.12.15, 22:21
        No tak - "A u Was biją murzynów!" ;-))
    • polak1706 Re: 1/2 Polski miała być zmieciona 27.12.15, 21:40
      no i co? Zapoznałaś się z materiałem?
      • wislocki12 Nic nie rozumiesz 27.12.15, 22:28
        Nie bardzo mogę zorientować się, o jaki materiał Ci chodzi, niestety. :-((
        PS. Nie do końca chyba zrozumiałeś mnie. Linkując test o polskich celach ewentualnego amerykańskiego odwetu atomowego, chciałem przestrzec ludzi twojego pokroju, którzy jakże ochoczo deklarują udział w wojnie przeciw każdemu, ze szczególnym zaś uwzględnieniem uciekinierów z Syrii, już bombardowanej przez, nie zgadniesz, m.in. amerykańskie samoloty! :-((
        • polak1706 Re: Nic nie rozumiesz 27.12.15, 22:56
          To naucz się pisać jasno, wyrażnie itd i nie bredź później że ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem.
          Typowa lewaczka. Wywraca kota ogonem.
          Znasz takie prawo fizyki:
          Każdemu działaniu towarzyszy przeciwdziałanie? To się marnie wszystko kończy dla przeciętnego zjadacza chleba.
          A poza tym... czy ja namawiam do wojen przeciw każdemu zwłaszcza wobec dzikich z Syrii? Lecz się!
          • wislocki12 "Dzicy z Syrii" 28.12.15, 01:39
            Myślę, że to raczej wyrażenie "dzicy z Syrii" wymaga leczenia dla jego autora... :-(
            PS. Przepraszam, ale moje wpisy wymagają minimum wysiłku intelektualnego... ;-))
            PS2. Próbowałem, ale za każdym razem lekarz, psychiatra zresztą, wyrzucał mnie za drzwi! :-(
            • polak1706 Re: "Dzicy z Syrii" 28.12.15, 01:41
              > psychiatra zresztą, wyrzucał mnie za drzwi! :-<
              Czyli... leczenie szpitalne w psychiatryku! Gorzej niż myślałem :-/
              • wislocki12 Nie nudź 28.12.15, 02:05
                Nudny jesteś i... mało finezyjny! :-(
            • palacz67 Re: "Dzicy z Syrii" 28.12.15, 08:18
              Witaj, Wislocki, rozumiem Cię. Wiem, kiedy lekarz wyrzuca za drzwi. Wtedy, kiedy nie chce się słuchac Jego diagnozy i stosować do zaleceń. Znam osoby chore psychicznie, które były wyrzucone za drzwi. Warto czasem posłuchać rad życzliwych Ci osób. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia, zwłaszcza tego psychicznego.
              • palacz67 Re: "Dzicy z Syrii" 28.12.15, 08:25
                Jeszcze wtedy, gdy pacjent zachowuje się agresywnie, obraża lekarza lub innych pracowników, nie przestrzega regulaminu przychodni i utrudnia pracę lekarzowi i pielęgniarkom.
        • ja-tarzan Re: Nic nie rozumiesz 28.12.15, 10:18
          >>Linkując test o polskich celach ewentualnego amerykańskiego odwetu atomowego, chciałem przestrzec ludzi twojego pokroju, którzy jakże ochoczo deklarują udział w wojnie przeciw każdemu, ze szczególnym zaś uwzględnieniem uciekinierów z Syrii, już bombardowanej przez, nie zgadniesz, m.in. amerykańskie samoloty! :-((

A co ma piernik do wiatraka?
          • wislocki12 Piernik i wiatrak 28.12.15, 11:36
            Co ma piernik do wiatraka? No to obejrzyj sobie parę filmików z Syrii... :-)
    • pamietamy3322 Re: 1/2 Polski miała być zmieciona 28.12.15, 08:32
      Tylko dlatego ruscy nie zaczeli III Wojny Swiatowej bo Kukliński wykradł ruskie plany i przekazał im USA. Bardzo prawdopodobne, ze gdyby nie Kuklinski Polska by juz nie istniala.
      Ale dla czlowieka pokroju wislockiego ktory pluje jadem w kierunku naszego kraju zapewne taka przyszlosc/przeszlosc bylaby spelnieniem marzen.
      • edekzgredek99 Re: 1/2 Polski miała być zmieciona 28.12.15, 08:34
        Zdrajca zawsze pozostanie zdrajca
        • pamietamy3322 Re: 1/2 Polski miała być zmieciona 28.12.15, 08:36
          ty stary glupi dziadu a kogo on zdradzil??? ruskich i ruskie dowodztwo Ludowego Wojska Polskiego? Jaruzelskiego?? A uratowal miliony zwyklych Polakow. Ty stary glupcze
          • edekzgredek99 Re: 1/2 Polski miała być zmieciona 28.12.15, 10:36
            Uratowal? Chyba tylko siebie bo spieprzyl ze az milo.
          • polak1706 Re: 1/2 Polski miała być zmieciona 29.12.15, 23:59
            >A uratowal miliony zwyklych Polakow. <
            Czy ty wiesz co w tej chwili napisałeś?
            Spowodował, że cele głowic rakietowych skierowanych na polskie miasta zostały zmienione na cele w innych miastach innego państwa albo głowice zostały zutylizowane?
            Nie bredź, bo w tym już przeszedłeś samego siebie!
            • wislocki12 A przecież nie umierał z głodu... 30.12.15, 00:06
              Szkoda tylko, że za swoją radosną działalność płk Kukliński brał żywą gotówkę, niestety! A przecież nie umierał z głodu i mógł honorowo walczyć z komuną! :-((

„My jesteśmy tu, gdzie wtedy, oni tam, gdzie stało ZOMO” (J. Kaczyński)
    • pamietamy3322 Re: 1/2 Polski miała być zmieciona 28.12.15, 08:34
      Najzabawniejsze jest to ze ruscy atakujac europe zachodnia przewidywali ze amerykanie zarzuca Polske bronia jadrowa poniewaz przez Polske mialy isc ruskie armie i powszechnie to akceptowali. Malo tego, dowodztwo LWP tez to wiedzialo i powszechnie akceptowalo.
      • wislocki12 Ruscy atakowali Europę Zachodnią? 28.12.15, 11:42
        A kiedy to Ruscy atakowali Europę Zachodnią? ;-))
        PS. Zastanawiam się, czy dowództwo LWP mogło nie akceptować zamiary amerykańskie? ;-))
        • ja-tarzan Re: Ruscy atakowali Europę Zachodnią? 28.12.15, 13:50
          >>Co ma piernik do wiatraka? No to obejrzyj sobie parę filmików z Syrii... :-)

Powtórzyć mógłbym pytanie. Ale może zadam inaczej. Co ma zimnowojenna doktryna wojenna NATO, czy Układu Warszawskiego do obecnej sytuacji międzynarodowej?

>>A kiedy to Ruscy atakowali Europę Zachodnią? ;-))

Przewidywali, że atakując - zamiast - atakując przewidywali.

I wszystko jasne ;)
          • wislocki12 Wojna zawsze jest wojną! 30.12.15, 00:18
            "Co ma zimnowojenna doktryna wojenna NATO, czy Układu Warszawskiego do obecnej sytuacji międzynarodowej?"
            Nic! Ale jej potencjalne konsekwencje mogą być porównywalne. Bo wojna zawsze jest wojną! Czy zdarzyło Ci się spotkać na tym forum wpisy niejakiego pamietam3322? Właśnie o niego mi chodzi! :-((
            PS. Składnię też warto znać! ;-)
    • pamietamy3322 Re: 1/2 Polski miała być zmieciona 28.12.15, 15:20
      Wislocki artykul o tobie.

www.forbes.pl/marketing-szeptany-ile-zarabiaja-szeptacze-,artykuly,200048,1,1.html#
      • ja-tarzan Re: 1/2 Polski miała być zmieciona 28.12.15, 16:12
        >>Wislocki artykul o tobie.

Wisłocki, zakładając nawet, że pracuje w takim biznesie, bo trudno określić by było pracodawcę - to pikuś. Ala-Lechowskie to chyba dziś na wakacjach na Kajmanach siedzą ;)
        jakby tak popatrzeć po internetowych komentarzach, to 99% to powtarzane slogany o lewakach, rumunach-petru, utraconych korytach i ciemnych interesach itp. Nic merytorycznego, żadnych konkretów.
        ... że ktoś za to chce płacić? Kurde, ciężko sobie wyobrazić, że to popłaca.
      • wislocki12 Szeptacz? 29.12.15, 21:30
        Dziękuje za informację. I oczywiście nie o Tobie! ;-))

"Żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne" (J. Kaczyński)
    • wiesieeek Re: 1/2 Polski miała być zmieciona 29.12.15, 14:23
      Od paru lat jest o tym wiadomo.

"Mapa Kuklińskiego"
      www.noweklimaty.com/wp-content/uploads/2015/02/mapa-cel%C3%B3w-ataku.jpg

broń atomowa w PRL
      www.foia.cia.gov/sites/default/files/document_conversions/1700321/1979-01-31a.pdf

miejsca uderzeń
      www.plus-minus.net.pl/Intelligence/AmericanBaconAndEggs.html

zasięg upieczeni
      nuclearsecrecy.com/nukemap/
      • wislocki12 Motywacje? 29.12.15, 21:35
        A tak wracając do sprawy Kuklińskiego, to uważam, że rzeczony byłby godny wszelakich honorów i uznania, gdyby nie pobierał za swoje wyczyny, nomen omen, honorariów... :-((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka