Dodaj do ulubionych

UNIA to zdrada!

• polak1706 Re: UNIA to zdrada! 15.02.16, 21:29
      Tym się otwartość UNII skończy. To tylko kwestia czasu
      wiadomosci.onet.pl/kraj/leszek-miller-moze-nadejsc-moment-ze-trzeba-bedzie-walczyc-z-bronia-w-reku/2d2kcd
      Wasze dzieci, wnuki was przeklną!
    • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 15.02.16, 23:04
      www.youtube.com/watch?v=7X9qV935BfQ
      Przeczytajcie komentarz pod filmikiem:
      >Dagmara Keiser
      Prawda jest taka, że islamskie tsunami w Niemczech rozwaliło na łopatki całą policję - nie mówiąc o punktach przyjmowania ich. Poza tym ta szarańcza omija punkty rejestracji i tzw. "zielonymi granicami" przedostaje się do Niemiec. Oficjalnie w tutejszej TV już się mówi nie tylko o straceniu kontroli ale przede wszystkim o tym, że Niemcy sami już nie wiedzą, ile tej szarańczy mają w kraju. Do tego trzeba dorzucić przestępczość która z dnia na dzień wzrasta do niewyobrażalnych wcześniej rozmiarów. Mamy bójki, gwałty, napady, pustoszenie markietów z maczetami w dłoniach, niszczenie wszystkiego, co stoi na drogach. Mało tego, są bezczelni i arogantcy - żądają pieniędzy, mieszkań i samochodów, ale nie zamierzają absolutnie pracować. Chcą sprowadzać tutaj całe stada swoich rodzin. Rodowici Niemcy boją się wychodzić na ulice., ba.. nawet z urzędu nakazuje im się opuszczenie mieszkania, które zajmuja uchodźcy. Na dzień dzisiejszy szacując skromnie - jak podaje TV - w Niemczech jest już ponad 800 tys. tej szarańczy. Jeśli tego nie zatrzymamy, to w 2020 Europa zniknie z mapy świata a na jej mniejscu będzie powiewała flaga z półksiężycem . Tak wyglądają realia w Niemczech.?<
      UNIA to ZDRADA!
    • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 16.02.16, 23:29
      Jewropa!
      wiadomosci.onet.pl/prasa/w-brzuchu-neapolu/mzgw7s
      >turysta do ~criss: byłem w tamtym roku i to co zobaczyłem to wszechobecny bród, graffiti, podejrzanie wyglądający ciemnoskórzy męźczyźni patrzący się na turystę tak jakby go mieli zaraz okraść. Plecak z przodu, portel na dnie plecaka, smartfon schowany..Tak wygląda "przechadzka" po Neapolu. Czułem się po prostu zagrożony. Nigdy więcej Neapolu. Dziękuję zwiń

>>criss : ... polecam wyjazd do tamtejszych muzeów, na pizzę (ale warto się pokręcić na przedmieściach przy blokach by zjeść oryginalną napoletanę :)

~mizzermen do ~criss: Czy polecasz tą oryginalną pieczoną w piecu opalanym drewnem z trumien , bo jak wieść niesie kilka lat temu mafia pozyskiwała z cmentarza bo cena pizzy była wyższa od tej z pieca elektrycznego .<

SUPER! Jadę! :-)
      • e-zyleta Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 11:56
        Polaku!!! W nogach śpisz i g-wno wisz. Przedstawiasz skrajnie patologiczne zdarzenia i fakty.Więc proponuję pojechać tam gdzie mieszkają Polacy , którzy tymczasowo przebywają w kraju i za granicą. oraz w te miejsca gdzie mieszkają jako bezdomni, dopiero zobaczysz jaka jest higiena i porządek. Mówię o małych skupiskach emigrantów (polaków), ponieważ w dużych nigdy nie byłem i znam tylko z opwieści.Trudno wymagać od ciebie dużej wiedzy o migracji jak nigdzie nie byłeś dalej, jak twoje miejsce zamieszkania. Przypuszczam że mamcia z tatusiem cię wychuchali i zadbali o to, aby synuś był ksenofobem i uznawał jedną prawdziwą religię.
        • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 13:40
          Zachód to już patologia. Cały syf przychodzi z zachodu.
        • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 13:47
          >Więc proponuję pojechać tam gdzie mieszkają Polacy , którzy tymczasowo przebywają w kraju i za granicą. oraz w te miejsca gdzie mieszkają jako bezdomni, dopiero zobaczysz jaka jest higiena i porządek.<
          To są skutki POlityki po 1989roku, skutki otwartych granic i niedbania o rodowitych mieszkańców poszczególnych krajów. No, ale czy ty to zrozumiesz, że trzeba inwestować w swoich obywateli a nie przybyszów po socjal, cwaniaków na wysokich stołkach typu Soros i POdobnych?
          Prawdą jest że wolę Polskę i przeciętne w niej życie niż tułaczkę po zachodnich slumsach. Polska jest piękna tylko niszczona, sprzedawana przez POlityków
          z sieci :
          >My Narod. My Narod zydowski chcemy wypedzic wszystkich mlodych Polakow z Polski za chlebem na zachod. My Narod zydowski chcemy rzadzic Polska. My Narod zydowski jestesmy panami w Polsce, a Polacy naszymi gojami w Polsce, ktorzy nie maja zadnych praw w Polsce.
          Oto prawdziwe oblicze KOD-u. Polacy wyjdzcie na ulice i podpisujcie liste zadan KOD-u, a z pewnoscia staniecie sie szybciej niewolnikami we wlasnym Kraju i przez nastepne tysiaclecie bedziecie sluchac panow zydowskich. Nie zapomnijcie i idzcie 27.02 podpisywac listy demokracji zydowskiej w Polsce.
        • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 13:53
          Mógłbym ci opisać relację człowieka który w poszukiwaniu pracy trafił do obozów pracy w "SŁONECZNEJ ITALII" w okolicach miejscowości FOGGIA ale nie spałbyś po nocach. I tak tego nie zrozumiesz.
          Mógłbym ci opisać relacje pielęgniarek polskich które przyjęły się do pracy w szpitalach i ośrodkach dla starców jakie są zaniedbane Włoszki. Dopiero od naszych uczyły się elegancji, czystości, robienia makijażu.
          Cały syf idzie z zachodu
    • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 00:34
      www.youtube.com/watch?v=UoU3Lvqxesk
    • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 01:33
      Teraz kolej na wasze córki!
      Niemcy jeszcze mówią o INTEGRACJI zamiast wywalić to dziadostwo na zbity pysk z kraju!
      www.youtube.com/watch?v=34jIrfgIESE
      • smieszekleszek Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 11:23
        Ty córek zapewne nie masz , bo do tego trzeba chłopa a nie pajaca,hi.hi.
        • edekzgredek99 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 11:43
          Panie on nawet jeszcze nie wie po co ma bo to gimbus niedouczony jest
          • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 13:48
            każdy kto ma inne zdanie, to normalne jest dla was niedouczony i gim... coś tam. Macie baranie łby dlatego Polska przepadnie! Smutne ale prawdziwe
            • e-zybi Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 15:54
              Mylisz się! Nikt Ci nie odbiera prawa do oceny i do swoich poglądów. "Poddani" wybrali, a "elity" rządzą i to na nich spoczywa odpowiedzialność za losy państwa. Jaki masz wpływ na cokolwiek? możesz tylko pomarudzić i czekać no kolejną "loterię". Elita zawsze działa z korzyścią dla siebie i to się chyba nie zmieni (z tym, że jedni potrafią lepiej to kamuflować inni gorzej). TV, prasa, net działa zawsze na UŻYTEK władzy, informacje są często mało wiarygodne (raczej wygodne dla...) trudno więc o obiektywna ocenę. Nie sympatyzuję z żadną opcją chodź staram się wybierać zawsze mniejsze zło, ale i to staje się zbyt męczące. Kiedyś dokonałem słusznego wyboru i dzisiaj zbieram tego owoce (licz tylko na siebie).
              • e-zyleta Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 16:35
                Masz rację Zibi. Mnie osobiście jako człowieka doświadczonego razi ludzka głupota. Miałem kłopoty w PRL-u, gdyż prywaciarz to wg. tamtej władzy był złodziejem, później w Polsce wolnej, Urząd skarbowy szalał żeby coś mi udowodnić, więc szukałem oparcia w partii a dostałem takie poparcie ze jeszcze bardziej chciano mnie pogrążyć. Dla rządzących liczy się własny interes, rodziny i kolesie z którymi mogą robić brudne interesy w białych kołnierzykach, reszta to jest jest szara masa służąca jako instrument do uzyskania władzy. Ja osobiście od pewnego czasu nie sympatyzuję z żadną opcją polityczną, ale mierzi gdy ktoś, bez życiowego doświadczenia pieje że teraz będzie dobrze, i szuka wrogów w innych nacjach, siejąc nienawiść, poczekajmy a zobaczymy. I jeszcze raz powtarzam ze z pustego sam Salamon nie naleje, bez kapitału nie będzie dobrobytu.
                • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 17:27
                  >ale mierzi gdy ktoś, bez życiowego doświadczenia pieje że teraz będzie dobrze,<
                  Kto tak pieje że będzie dobrze? W moich postach tego nie ma. Aby było dobrze trzeba lat i wszyscy się do tego muszą przyłożyć, no ale jak się słuchało Balcerowicza który od ponad 25 lat mówi tylko w każdym z udzielanych przez niego z wywiadów: "trzeba zaciskać pasa" to tak jest jak jest.
              • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 16:56
                No to sie bardzo mylisz. Jednak jest roznica gdy ktos kradnie chochla czy małą łyzeczką albo wiadrem.

A wracając do tematu PiS troche ubił patologie. Np tym prowadzacym programy, dziennikarzom obciął pensje o polowe. Np za dzien zdjeciowy zamiast 8 tysiecy dostają 3. To bylo kłamstwo ze te pare osób jest tak niezastapione ze musza zarabiac po 100 tysiecy na miesiac. Byle orkiestrant z wiejskiego wesela mógłby prowadzic te programy rozrywkowe w tv.
                • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 16:59
                  Zrozumcie tez dla tuska, kopacz , platfusow, nowoczesnej itd nie ma czegos takiego jak Polska. To tak samo jakby kazac daltoniscie ktory nie widzi zielonego koloru sie nim zachwycac.
                  • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 17:00
                    Oni mieli takie myslenie ze ludzie tu mieszkajacy nie w pojeciu Polakow tylko po prostu zbioru ludzi ktorzy tu mieszkaja.
                • e-zyleta Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 17:01
                  Już jest lepiej? Zobacz:www.fakt.pl/polityka/gigantyc…stala-28-5-tys-,artykuly,557026.html
                  • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 17:03
                    poczytaj ile dostawali np prezesi stadionow narodowych za platformy. Kilka razy wiecej.
                    • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 17:10
                      Te organizacje humanitarne , te rozne broniace praw czlowieka itd. Maja na we lbie. Ostatnio czytalem ze cala europa protestuje bo Bialorus skazala na smierc jakiegos morderce dwoch osob ze szczegolnym okrucenstwem. Te france nie maja zadnej przyzwoitosci. Nie maja kogo bronic? Malo jest pokrzywdzonych niewinnych ludzi Tylko bronia cos takiego??
                      • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 17:13
                        lewactwo jest tak poje ze to szok. Jak dla mnie bardziej pokrzywdzona jest osoba ktora stracila 1 grosik niz taki zwyrodnialy morderca ktorego skazali na smierc. Jeszcze powinien sie cieszyc ze humanitarnie go zlikwiduja. Bo jakbym ja decydowal to tak latwo by nie poszlo. Zobaczylby jak to jest cierpiec.
                      • e-zyleta Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 17:14
                        teraz coś dla polaka:eurosport.onet.pl/pilka-nozna…a-internet-nie-wybacza-bledow/pntr8y
                        • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 17:34
                          Pisałem że świat jest niebezpieczny i dodaję: a ludzie nieprzewidywalni, nieobliczalni
                        • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 17:47
                          To ty historii nie znasz zyleta? Dowiedz sie jak potraktowali polskich zolnierzy sepleniacze jak im juz nie byli potrzebni do bronienia ich wysepki. Jak nasz sprzedali rzeznikowi stalinowi. A tak poza tym zaloze sie ze jakby czarny pilkarz spartolil nie byloby problemu. Nikt by nie smial. To jest wlasnie lata tego ze Polską rzadzili ci co rzadzili. Ze na swiecie Polske mozna opluwac. Ze mozna nawet pisac ze to my organizowalismy holokaust. Takie sa skutki rzadow bezpanstwowcow. Na szczescie PiS zaczyna to zmieniac miedzy innymi ta ustawa przeciw szkalowaniu Polski.
                        • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 18:11
                          I ty siebie uważasz za światowego człowieka kursującego tu i tam. Nie znasz jednak życia:
                          wgospodarce.pl/informacje/20592-bitwa-o-anglie-polacy-obronili-brytyjczykow-ci-kazali-im-za-to-zaplacic-zobacz-kwoty
                          • e-zyleta Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 18:27
                            Słuchaj to co ty kopiujesz żebym czytał, ja znałem jak ty przeskakiwałeś z jądra na jądro i nie wracaj do historii bo zbyt mało ją znasz. Pokazujesz bohaterstwo naszych lotników, ponieważ w twoim mniemaniu gdyby ich nie było, Niemcy zdobyli by Anglię bez problemu. Nie podniecaj się historią niewielkiej grupy bohaterów, gdyż wkraczasz na zbyt grząski grunt. Nie mówię że nie powinniśmy ich bohaterstwo czcić i oddawać honor, ale bez nadmiernej przesady. A po za tym jak się to ma do życia, co ma piernik do wiatraka.
                            PS
                            Chwalisz jednych a ganisz drugich - Wart Pac pałaca, a pałac Paca
                            • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 18:51
                              Masz swoją Europę uwielbiającą obcych:
                              >~Ludź do ~Chłopek: Ostatnio w Berlinie miał miesce pożar, w którym zginęło kilka osób świeżo przybyłych do Niemiec. Na parterze zginęła rodzina z Syrii, na pierwszym piętrze rodzina przybyła z Libii, na drugim piętrze rodzina przybyła z Somalii. Mieszkająca na trzecim piętrze rodzina niemiecka ocalała. Nastrojony odpowiednio dziennikarz już się zaczął doszukiwać przyczyn dlaczego zginęli imigranci z bliskiego wschodu i Afryki, a Niemcy nie<
                              i część dalsza:
                              >i strażak mu wyjaśnił. Niemcy byli w pracy. To daje do myślenia zwiń<
                              i tak będzie wyglądała Europa. Obcy po socjal, miejscowi do pracy.

>A po za tym jak się to ma do życia, co ma piernik do wiatraka.< Niewdzięczność za poświęcenie. Nie warto się poświęcać OBCYM

Albo jestem niedouczony, albo nie znam historii ale potrafię wyciągnąć z niej wnioski w przeciwieństwie do was experci.

• e-zyleta Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 19:04
                                Jak zwykle bredzisz młody człowieku i nie chwal dnia z rana, poczekaj jak słońce schowa się za widnokręgiem.
                              • genia50 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 19:08
                                500+ przy bezrobociu i minimalnej płacy,ktora jest niska, a mimo to jest marzeniem aby ją dostać (legalną z ZUS-ami),to dobry początek ku panstwu zasiłkowemu,jakiego nie popierasz.
                                • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 19:37
                                  Ja nie popieram? Gdzie to napisałem? Znów chcesz mi coś wcisnąć jak pozostali experci? Napisałem że państwo chce pomóc polskim rodzinom (>Widzę że próbują odzyskać Polskę i pomóc rodzinom< to do edkazgredka z 16.02 z 9.57 w poście >a takie tak kopiuj-wklej <
                                  Popieram 500+ i pytam dlaczego dopiero teraz? Co robiło PO? Zezwalało na wpływy sporych sum na konta zaprzyjaźnionych korporacji/firm. Działali na szkodę Polski i Polaków bo to był rząd polskojęzyczny. Teraz jest Polski ale kiedy otrzymają taka kasę obcy, to się zastanowię czy na nich głosować.
                                • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 19:53
                                  Biedy w POlsce mnogo. Możemy ją exportować pod szyldem MADE in POLAND.
                                  • genia50 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 22:16
                                    Bieda sie zwiekszy,niestety,bo aby dac extra gotówkę jednym,czesto biednym z powodu złego gospodarowania się lub patologii,trzeba zabrać pozostałym niezbyt bogatym,często żyjącym z ołowkiem w ręku,czyli ubiedzić,a ci którzy ją otrzymają też nie staną sie bogatsi z wielu powodów.Okret z polską bieda stanie sie przeładowany,bo zwiekszy sie liczba osób na pokładzie i z żalem przewiduję,ze łatwiej zatonie.
                                    • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 23:12
                                      >łatwiej zatonie<
                                      Nie waż się go wydobywać!
                                      wiadomosci.onet.pl/szczecin/choszczno-znalazl-artefakt-sprzed-2-5-tysiaca-lat-bedzie-mial-klopoty/spk92m
                                      to tak na marginesie, poza tematem
        • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 14:03
          www.youtube.com/watch?v=pnENr6nhRBU
          hi, hi, hi!
          • palacz67 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 16:54
            Witam, patrzę na to, co dzieje się w Polsce i za granicą z perspektywy zatroskanego rodzica i dziękuję Polakowi za linki i wiedzę, którą się z nami dzieli. Czasem wysyłam je córom, by przestrzec przed niebezpieczeństwami i zagrożeniami świata. Trzeba być odważnym człowiekiem, by otwarcie o tym mówić. Pozdrawiam
            • e-zybi Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 17:18
              /Trzeba być odważnym człowiekiem, by otwarcie o tym mówić. /
              O jakiej odwadze mówisz? To co nie jest zabronione jest dozwolone. Tym bardziej popieranie elity władzy w kraju, Wyjaśnij, proszę!
              • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 17:35
                I znów dodajesz coś od siebie. Nie popieram elit władzy tylko ich większość działań wobec tego co czyniło PO
                • e-zybi Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 18:09
                  Ale nie zaliczasz chyba tego do aktu odwagi? Wiem, że wszystko wymaga czasu, dobry początek nie zawsze wieńczy dzieło, może uda nam się doczekać lepszego jutra...zobaczymy!
                  • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 18:13
                    Zjadłem dzisiaj kotleta mielonego, a w takim kotlecie tylko pan Bóg i kucharz wie co jest. To był akt odwagi, desperacji, ryzykanctwa :-(
                    • palacz67 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 18:19
                      :-)
                    • e-zybi Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 18:43
                      Cięta riposta, Ulgix Total poleca Magda Gessler.
    • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 17.02.16, 18:16
      Dlaczego Europa musi upaść.
      Europa musi upaść bo lewactwo wytępiło nardowe myślenie w europejczykach.
      Oddanie życia za Ojczyzne? On jest chyba śmieszny. Większość to nawet hamburgera nie odda. I dlatego Europe szlag trafi bo araby sa nacją agresywniejszą, gotową za swoją wiare , nacje oddać życie.
    • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 18.02.16, 18:57
      Warszawski, Poznański, Wojewódzki.
      Dowiedzcie się jaka nacja przybierała takie nazwiska po wojnie.
      • exbenek Re: UNIA to zdrada! 19.02.16, 11:22
        A nasza nacja potrafi nazywać się - "Gołojuch" - i podobno zmieniła nazwisko z wiadomego - no i jest "działaczem" PIS . Czy masz mu za złe że nie chciał być "gołym ch...em"?
        • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 19.02.16, 11:29
          Odpowiedz sobie na pytanie czy twoja marna egzystencja ma sens i poczyń odpowiednie kroki.
    • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 18.02.16, 20:04
      jewropa!
      1-www.youtube.com/watch?v=rpeBiMJR4Wg
      2-www.youtube.com/watch?v=2Mx_LeNx2VY
      3-www.youtube.com/watch?v=MmaREzM7Kgs
    • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 18.02.16, 20:06
      www.youtube.com/watch?v=r8_sGFkarpw
    • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 18.02.16, 20:12
      UNIA dryfuje
      www.youtube.com/watch?v=K1TAW-cSYdM
      • e-zyleta Re: UNIA to zdrada! 18.02.16, 21:19
        www.youtube.com/watch?v=fnPUaJQmDd0
        • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 19.02.16, 15:15
          www.youtube.com/watch?v=60uQmIRknMg
          • e-zyleta Re: UNIA to zdrada! 21.02.16, 12:24
            wiadomosci.onet.pl/wielka-brytania-i-irlandia/polacy-popelniaja-najwiecej-przestepstw-na-wyspach-wyprzedzaja-imigrantow-z-innych/zb0k7r
            • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 21.02.16, 13:00
              Nie no nie moge tego glupa ktory lyka kazda lewacka propagande jak pelikan.
              Nie widzisz ze ten artykul i jemu podobne maja na celu usprawiedliwienie przestepstw popelnianych przez islamistow i czarnych?
              A to jest staystyka pelikanie ilu polskich imigrantow jest w uk a ilu z lotwy czy litwy jak te kraje maja nie wiem czy chociaz po 5 milionow mieszkancow. Jal nastepnym razem cos ,,odkryjesz" to uzyj mozgu. Takich jak ty rzeczywiscie powinni zaczipowac bo nie myslisz.
              • e-zyleta Re: UNIA to zdrada! 21.02.16, 13:08
                Twój mózg został dawno zaczipowany, kolej na jądra.
                • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 21.02.16, 13:12
                  masz cwoku W anglii jest 853 tysiace Polakow z czego 10 tysiecy zostalo skazanych

Nawet Irlandczycy od zawsze w starej europie czyli niby kulturalni maja 5 tysiecy skazan a jest ich w anglii tylko 331 tysiecy.
                  Juz nie mowiac o rumunach , lotyszach itd.

tvn24bis.pl/ze-swiata,75/w-wielkiej-brytanii-coraz-wiecej-imigrantow,572142.html
                  Jestesmy najspokojniejsza i najmniej lamiaca prawo mniejszoscia w anglii
                  • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 21.02.16, 13:17
                    je bezmozgowie albo wsciekla nienawisc do wlasnego narodu ze az zaslepia myslenie.
                • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 21.02.16, 13:18
                  Niestety, a raczej stety, pamiętamy ma rację. Myślałem że opluwanie Polaków i Polski już się w mediach skończyło ale widać nie wszędzie. ONET jest Niemiecki. Jak świat światem Niemiec Polaka nie był bratem.
                  >rafal do ~jaro: Zrobiłem zestawienie wymienionych w artykule narodowości.
                  W UK jest 853 tyś Polaków, jeśli 10300 zostało skazanych za przestępstwa daje to ogólnie 1,2% całej społeczności.
                  Rumunów jest tam raptem 155 tys a skazano 6250 osób tej nacji co daje nam wynik około 4% całej społeczności.
                  Irlandczyków jest 330 tyś skazano ich 5160 co daje nam około 1,5% całej społeczności
                  Litwinów jest około 95 tyś, skazano 4550, co daje nam około 4,5% całej społeczności.
                  Łotyszów jest w UK jakieś 62 tyś a skazano 2300 osób, co daje nam 3,7% z całej łotewskiej społeczności.
                  Czyli statystycznie popełniamy najmniej przestępstw;) <
                  Takiemu "GENIUSZOWI" jak ty trzeba to tłumaczyć?
                  • e-zyleta Re: UNIA to zdrada! 21.02.16, 13:30
                    Słuchaj barani łbie w jednej osobie (pamiętamy i polaku) o poglądach zbliżonych do Bandery i Hitlera i Musoliniego, nie ma powrotu do nacjonalizmu i faszyzmu, gdyż to może doprowadzić do katastrofy Europy i świata. Zaczynasz od nowa używać słów niecenzurowanych z powodu mojego widzenia świata, najlepiej wypij setę a kac ci minie po sobocie.
                    • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 21.02.16, 13:40
                      Do katastrofy doprowadzi lewactwo. Tylko slepy glupi i gluchy tego nie zauwaza
                      • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 21.02.16, 13:43
                        Twoja glupota , brak szerszego myslenia wyraza to jakbym ja napisal ,, Ci Anglicy to jakas mordercza nacja co roku jest ich skazywanych 200 tysiecy"
                        • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 21.02.16, 13:50
                          Niech wygonia Polakow z anglii. Zobaczymy kto im bedzie wyrabal PKB dla zacpanych , leniwych mlodych anglikow , ktorzy cale zycie siedza zacpani na socjalu. I z nienawiscia patrza na Polakow , ktorym cos sie chce. Na miejsce Polakow niech przyjma milion islamistow ktorzy razem z nimi beda zacpani dewastowac wszystko. A ja popatrze jak ta wysepka ,,tonie"
                        • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 21.02.16, 23:10
                          Zwyrodnialec Kajetan P. narodowosc wiadoma
                          Adwokat zwyrodnialca Kajetana P. Tadeusz Wolfowicz narodowosc wiadoma.
                    • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 21.02.16, 14:11
                      >Słuchaj barani łbie<
                      Czyli piszesz do exćwoka?
                      Przez takich jak ty Europa zginie!
                      I nie jestem pamietamy, a to oznacza, że są jeszcze ludzie trzeźwo myślący a nie tylko jeden "ludź"
                    • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 21.02.16, 15:10
                      >o poglądach zbliżonych do Bandery i Hitlera i Musoliniego, nie ma powrotu do nacjonalizmu i faszyzmu, gdyż to może doprowadzić do katastrofy Europy i świata.<
                      I tu masz rację w kwestii "nie ma powrotu..."!!!
                      Jednak takie działania jakie czynił Bandera, Hitler, Musolini szykują nam OBCY! I to doprowadzi Europę i świat do katastrofy! Nie dostrzegasz tego?
    • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 21.02.16, 14:09
      jewropa
      1-www.youtube.com/watch?v=XBCiq__HNks
      2-www.youtube.com/watch?v=q917oDWPm98
      3-www.youtube.com/watch?v=jH1uiK6hP0U
      4-www.youtube.com/watch?v=XpJxhxEbf9Q
      zapomnijcie o Europie którą znamy!
    • genia50 Re: UNIA to zdrada! 21.02.16, 23:00
      Zauważyłam,ze nienawiść do innych nacji ,ras ,pogladów nazywa sie teraz patriotyzmem i miłoscia do kraju.Jest to zdumiewające,ze do niedawna cieszylismy sie z pokoju.
      • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 14:45
        Zauważyłem, że nienawiść do innych nacji, ras, poglądów nasiliła się szczególnie w ostatnim czasie kiedy z OBCYCH wyszło to co siedziało ukryte/zakamuflowane a władze miast Europejskich zaczęły o tym głośno mówić gdy prasa wreszcie o tym napisała wbrew poprawności politycznej.
        Dlatego też nie jest zdumiewające, że do niedawna cieszyliśmy się z tego pokoju.
        z sieci:
        >~ONA : Czy ten pan został wybrany żeby reprezentować interesy imigrantów czy tez swoich wyborców? Politykom coś się pomyliło. A Europol oficjalnie informuje, że wśród tych imigrantów do Europy przybyło ok. 3 do 5 tysięcy bojowników ISIS. I kto tu jest przestępcą? Czy nie ci, którzy pozwalają na wpuszczenie do Europy terrorystów? Kto umożliwia terrorystom bezpieczne przedostanie się na teren innego kraju, daje im opiekę medyczną, zasiłki, jest takim samym terrorystą. Terroryzuje obywateli kraju, których miał reprezentować narzucając własna wolę przy użyciu służb, które powinny bronic obywateli swojego kraju, nie terrorystów. A jeżeli Europol oficjalnie mówi o 3 do 5 tysięcy terrorystów, to nieoficjalnie zapewne jest ich 2 razy tyle, ponieważ nadal większość tych imigrantów jest niezarejestrowana i nie podlega żadnej weryfikacji. W Europie na chwile obecna dzieje się bezprawie a sprawcami tego bezprawia nie są zwykli obywatele, tylko politycy. Żadne obowiązujące przepisy dotyczące "uchodźców" nie są przestrzegane.I to za zgoda władz. A zwykli obywatele domagający sie od rządzących zapewnienia należnego im bezpieczeństwa nazywani są przestępcami? zwiń<

A zatem... ty też naucz się odróżniać ziarno od plew!
      • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 14:49
        No i jeszcze chciałem zapytać dlaczego nie dostrzegasz nienawiści OBCYCH do białego utrzymującego ich na socjalu Europejczyka?
        ICH cel jest tylko jeden i nietrudno się domyśleć nawet przy bardzo niskim poziomie inteligencji.
      • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 14:54
        www.youtube.com/watch?v=P5EduoOAQtY
        • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 23:17
          Nie przetlumaczysz takim. Dla nich Jak michnik nie ma pejsow i jarmulki to nie zyd.
          • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 23:26
            Teraz nawet w Izraelu jakby kto pojechal by powiedzial ze tam nie ma zydow. Bo poza ortodoksami ktorzy sa poukrywani w swoich rewirach nikt tam nie nosi pejsow, czarnych strojow i jarmulek na codzien. To w Izrealu tez pewnie nie ma zydow?
            • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 23:34
              Zdjecie z ulicy Jerozolimy. No rzeczywiscie nie ma zydow. Ani jednego

www.google.pl/search?q=zdjecia+z+ulic+jerozolimy+na+codzien&client=ubuntu&hs=vuL&channel=fs&tbm=isch&imgil=F7HVVP--q2qXMM%253A%253Bckvy2uiA0_W65M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.lkedzierski.com%25252Fizrael%25252Fnadia-w-izraelu-zapiski-z-podrozy%25252F&source=iu&pf=m&fir=F7HVVP--q2qXMM%253A%252Cckvy2uiA0_W65M%252C_&usg=__E9sCTJexiRbIESCWb079p2GNQxE%3D&biw=1855&bih=983&ved=0ahUKEwiE4c7TtozLAhUrAXMKHVzlDGsQyjcIMw&ei=nozLVoSaN6uCzAPcyrPYBg#imgrc=F7HVVP--q2qXMM%3A

• pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 23:38
                Nie ma zydow
                www.google.pl/search?q=jerozolima+na+co+dzie%C5%84&client=ubuntu&hs=WzL&channel=fs&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiMxLbbt4zLAhWGEHIKHQaWBg0QsAQIJg&biw=1855&bih=983#imgrc=sCRtgCONnOtjwM%3A
      • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 20:05
        Są jeszcze rozsądni ludzie w tym kraju. To dla ciebie extra. Inne kobiety wyczuwają zagrożenie a ty nie.
        www.youtube.com/watch?v=aji2019M_BE
        • genia50 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 22:20
          Lepiej zajać się realiami,a nie Zydami i antysemityzmem w kraju gdzie nie ma Zydów,laniem pomyj i straszeniem uchodżcami ktorych nie ma (Ukraińcy sie nie licza,bo na nich nikt nie zwraca uwagi a jest ich multum).Zamiast zajmować sie wzbudzaniem nienawisci do wszystkiego co inne zajac sie tym co rzeczywiscie ma wplyw na jakość życia.Tu i teraz najgorsza jest ciemnota,nienawiść,chciwość i nietolerancja.Zadziwiające jest to,ze najbardziej wrodzy i nietolerancyjni sa ludzie,ktorzy korzystają najwięcej z ludzkiej dobroci ,ludzkiej łaski i znajomości.
          • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 23:14
            Moja droga geniu! Lepiej dmuchać na zimne i zapobiegać niż później leczyć bo szczepionki na to co tutaj podaję nie ma bezbolesnej. Myślałem że najwcześniej za 2-4 dekady będziemy mieli za sąsiada Niemiecką Republikę Islamską ale to nastąpi niebawem. Natomiast wojny, burdy na ulicach niemieckich już mają miejsce, a to dopiero początek bo kolejna fala najeźdźców przybywa. Już w czerwcu najpóźniej zmieni się z konieczności polityka przyjmowania najeźdźców w krajach takie jak Niemcy, Francja ,Anglia, Szwecja ale drzwi które im otworzono nie dadzą się zamknąć. Tego ciężaru już UNIA nie udźwignie. Gdzieś w internecie widziałem liczby kwot jakie trzeba wydawać na OBCYCH. Przy tych kwotach wydanych na członków UNII żylibyśmy jak w RAJU. Niestety nam RAJU nie dano i nie zapewniono bezpieczeństwa mieszkańców a wręcz przeciwnie dlatego: UNIA to ZDRADA!
            • genia50 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 23:38
              Powiem ci szczerze,ze bardziej niz forsa na uchodzcow w Niemczech wkurzylo mnie odszkodowanie dla pewnego Ojca a raczej ojczyma.Mam żal tez do PO,ze dopusciła swoim olewajstwem do tego ,ze tylko cofnęla dotacje,bez przeprowadzenia sprawy do końca i dała mozliwosc ubiegania sie o odszkodowanie,które wiadomo było,ze zostanie przysądzone za TYCH rzadow.

• polak1706 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 23:42
                Wyjdą jeszcze "ciemne strony rządów PO" Już sam fakt tego jest przerażający:
                >Tak załatwili POlskę "wykształceni" ludzie:
                1-niezalezna.pl/42906-raport-nik-pograza-po-psl-panstwo-tuska-zmarnowalo-19-mld-zl
                2-www.biztok.pl/gospodarka/polska-da-milion-dolarow-na-rozwoj-przedsiebiorczosci-na-ukrainie_a22590
                Przechwycą oligarchowie, kasa nie do odzyskania.
                3- pomoc finansowa (miliardy zł) na Grecję-bankruta. Kasa zasiliła niemieckie banki i jest nie do odzyskania
                4-256milionów zł na reklamy i POdobne przekazane przez PO Gazecie Wyborczej w latach 2010/14 gdzie rządzi żyd Michnik opluwający Polskę i Polaków.
                5-100mln zł na gminy żydowskie
                www.google.pl/search?q=100mln+z%C5%82+na+gminy+%C5%BCydowskie&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=HZK8VqTlKKSn6ASH-5DoBA
                6-100miliardów złotych zysku, bez podatków dla Polski, w bankach zagranicznych wytransferowane za granicę. W ostatnim roku 16 miliardów złotych
                7-W NOWO OPUBLIKOWANYM RANKINGU POLSKA JEST NA 20 MIEJSCU Z NAJBARDZIEJ WYZYSKIWANYCH KRAJÓW PRZEZ KORPORACJE NA ŚWIECIE . TE KORPORACJE SĄ ....NIEMIECKIE.
                Rzecz idzie o 90-100miliardów złotych z VAT, CIT, opłat celnych.
                To dlatego takie larum w NIEMCZECH przeciwko PiS.
                8-www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/miliony-strat-przy-obsludze-systemu-nfz-sledztwo-cba,617686.html
                >Zibi : Przeczytajcie jak Platforma działała w Ministerstwie Środowiska-Koalicja PO-PSL wydała 300 milionów złotych na niedziałający Informatyczny System Osłony Kraju (ISOK).Ponad 100 mln pochłonęły dokumenty planistyczne w zakresie gospodarski wodnej zawierające liczne błędy i blokujące rozwój kraju i samorządów.W październiku 2015 podpisano umowę z Bankiem Światowym na projekt ochrony przed powodzią w dorzeczu Odry i Wisły o wartości 1.2 miliarda euro i pośpiesznie ogłoszono przetargi na kwotę 250 milionów euro.Wykluczono z nich jednak udział polskich firm.To tylko mała część z audytu w tym Ministerstwie<
                • genia50 Re: UNIA to zdrada! 23.02.16, 10:31
                  Chodzi mi o to ,ze nie powinno sie dawac tyle pieniedzy temu czlowiekowi,bo niby dlaczego,kim jest :ma najwieksze wpływy z wszystkich osób duchownych w Polsce,a nie pełni żadnej najwyzszej funkcji w Kosciele.Czy przeprowadzanie kampanii wyborczej dla określonych partii w Polsce daje taka pozycję,czy tez bogactwo i tzw.głowa do interesu poparta elementem religijnym(ludzie myla bycie ksiedzem z byciem Bogiem) ?
          • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 23.02.16, 00:01
            >Zadziwiające jest to,ze najbardziej wrodzy i nietolerancyjni sa ludzie,ktorzy korzystają najwięcej z ludzkiej dobroci ,ludzkiej łaski i znajomości.<
            To prawda. Do Europy zjeżdżają "imigranci" a później odpłacają się burdami na ulicach, ciągłymi roszczeniami, zmuszaniem do wyznawania ich religii, pobiciami,gwałtami itd
            • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 23.02.16, 00:08
              Ledwo dla Polakow starcza. Nie ma mieszkan. Miasta nie maja lokali socjalnych . Rodziny gniezdza sie po 2-3 w mieszkaniu. Prawie niemozliwe jest kupienie mieszkania chyba ze sie ma to szczescie ze dostanie sie kredyt na 30 lat bycia niewolnikiem ze strachem ze przez te 30 lat zabraknie przez 3 miesiace na rate i wyladuje sie pod mostem. Wynajecie byle kawalerki na zadupiu to 1500 zl, wiecej niz pensja wielu mlodych ludzi.
              A oni chca sciagac tysiace murzynow, arabow no i trzeba bedzie dac im mieszkania, socjal itd.
              • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 23.02.16, 00:10
                >wiecej niz pensja wielu mlodych ludzi.<
                Znam setki takich starszych którzy tej kwoty nie przekraczają. 1350zł najniższa i ani złotówki więcej.
                • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 23.02.16, 00:14
                  No tak ale starsi maja juz zwykle swoje mieszkania to jakos cienko ale przedą. A mlody musi startowac od zera.
            • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 23.02.16, 01:36
              www.youtube.com/watch?v=LwTsBwI7dTw
              • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 23.02.16, 09:18
                Feministki to chyba jednak maja podswiadomą potrzebe bycia zwierzatkiem domowym , kozą.
                • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 23.02.16, 23:05
                  Nie mogę często zrozumieć ludzi tak postępujących a zwłaszcza kobiet. Zawsze w szkole i nie tylko uczono mnie, że zło to jest zło i nie da się go nijak usprawiedliwiać, wytłumaczyć.
    • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 15:22
      Głupota EUROPEJSKA nie zna granic
      o2.pl/news/w-ramach-pracy-domowej-kazali-dzieciom-przejsc-na-islam-5964366794367617a
      • ot-rozum Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 15:32
        www.youtube.com/watch?v=HGSmicRbNMQ
        • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 16:34
          Religie i politycy to zło tego świata! Skłócają narody, doprowadzają do wojen, gnębią społeczeństwa! Zdelegalizować!
    • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 15:36
      A u nas chca darmowe leki od 75 i obnizac wiek emerytalny

wiadomosci.onet.pl/swiat/barack-i-michelle-obama-zatanczyli-za-106-letnia-amerykanka/cn2rgx

• giesiu79 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 21:39
      poloczku moze by nasi prze-wielebni oddali kasę którą łyknęli z UE ? a jest tego trochę !i wychodzimy z Uni ??? Ciebie 'poloczku" to chyba bardzo zadowoli ?
      Hierarchowie, którzy bardzo krytycznie odnosili do naszego wejścia do Unii Europejskiej, chętnie sięgają też po pieniądze z Brukseli. Ich coroczne wpływy to łącznie ponad 3 mld złotych.
      www.money.pl/gospodarka/raporty/artykul/policzylismy;ile;zarabia;kosciol;z;budzetu;1;6;miliarda;taca;1;2;miliarda;,6,0,936710.html
      • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 21:53
        zgadzam się ! Mają oddać kasę!
      • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 21:57
        i wychodzimy z Eurokołchozu, kontrola granic, dbanie o interes państwa a nie interesy "wielkich" Niemiec.
      • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 22:26
        I wszelkie lewackie organizacje, fundacje tez niech oddadzą , ktore braly na promowanie swoich chorych ideologi.
        • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 22:34
          A te 84 miliardy strat tylko w tamtym roku. To przeciez dlatego ze jest zupelnie wolny, niekontrolowany obrot w ramach unii europejskiej. Dlatego moga wystawiac fikcyjne faktury np. ze sprzedaja cos angielskiej firmie za miliard zlotych i dostaja od panstwa zwrot 230 milionow zlotych i sie dzielą. Tylko dlatego ze jest wolny unijny rynek.
          • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 22:35
            Do tego trzeba dolozyc co roku 25 miliardow jakie zagraniczne banki transferuja z Polski czystego zysku. Razem jest juz 120 miliardow zlotych.
            • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 22:39
              Oficjalny zysk biedronki 1,5 miliarda zlotych na czysto oczywiscie tez tansferowany za granice.
              • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 22:44
                Dobra ogolnie zagraniczne firmy wytransferowaly z Polski lacznie rocznie 70 miliardow plus 84 miliardy ukradzione z VAT. Razem 154 miliardy zlotych.
                Dziekuje dowidzenia.
                • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 22:45
                  Dodam jeszcze ze caly budzet Polski na caly 2016 rok wynosi 300 miliardow.
                  • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 22:59
                    Dobry komentarz do tego wspanialego eksportu Polski.

Za większośc eksportu odpowiadają w Polsce polskie oddziały zachodnich korpo, więc nie wiem z czego ta radość, zachód sobie poprostu taniej u nas produkuje by zwiększyc zyski które w prawie w całosci są transferowane za granicę nie tworząc tutaj żadnej wartości dodanej poza paroma niskopłatnymi miejscami pracy. Polskim rządzacym radziłbym skupić się na rodzimej przedsiębiorczosci i rynku wewnętrznym bardziej raczej niż na eksporcie, bo nasz rynek ma potencjał i tworzy tu na miejscu wartość dodaną, a zachodnie korpo należy odpowiednio opodatkować by chociaż częsc zysków które przy pomocy nas osiągaja zostawało tu na miejscu.
                    • e-zyleta Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 23:04
                      Ekonomista: ze-rała sie bida i płace
                      • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 23:53
                        Taka jest prawda. POlska jest/była "dymana" z każdej strony: Niemcy, Żydzi, POlitycy i ich kolesie (RzeczPOsPOlita Kolesiów) itp.
                        Przeciętny Polak ledwo przeżył od wypłaty do wypłaty.
                        27 marsz KODu. To tych, którzy odsunięci od koryt nie mogą się z tym POgodzić ,że micha pusta.
      • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 22.02.16, 23:56
        >poloczku<
        gesiu! Jestem Polak a nie poloczek.
        www.youtube.com/watch?v=Xoq0ENYxEUA
    • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 23.02.16, 09:12
      Albo jak cos chrzania ze unia da 5 tysiecy euro na nielegalnego imigranta. A za 5 lat powiedza jakie te Polaki niedobre dostaly 5 tysiecy na ,,uchodzce" i juz tak wszystko by chcieli za darmo na tych ,,uchodzcow" i nawet mieszkan im nie zapewnili. W telewizjach beda reportaze jak to ,,uchodzcy" od 5 lat mieszkaja w schroniskach u tych niedobrych Polakow. No i trzeba bedzie biednym ..uchodzcom" budowac mieszkania.
      Niech sobie kazdy lewus co tak uwielbia ,,uchodzcow" ich przyjmuje do swojego domu. U niektorych podejrzewam ze glowki beda leciec a i ukamienowanie sie zdarzy.
      Najbardziej mi sie smiac chce jak niektore celebrytki popieraja przyjmowanie imigrantow bo to jest trendy i robia to dla kariery a one mieszkaja w strzezonych osiedlach i inni beda sie musieli z nimi uzerac.
    • ot-rozum Re: UNIA to zdrada! 23.02.16, 11:18
      biznes.newsweek.pl/obietnice-wyborcze-pis-najwazniejsze-nie-zostana-zrealizowane,artykuly,380317,1.html
      • ot-rozum Re: UNIA to zdrada! 23.02.16, 12:05
        Afera wokół komendanta głównego policji inspektora Zbigniewa Maja. Neumann: to uderza w powagę i zaufanie do policji
        - To jest absurdalne. Sposób powołania komendanta głównego policji kompromituje szefa MSWiA Mariusza Błaszczaka. W normalnym państwie minister czeka na informacje od służb. Dzisiaj wiemy, że prawdopodobnie informacja z CBA, która przyszła już po powołaniu komendanta, mówiła, że są sprawy przeciwko niemu. Prawdopodobnie nawet na nią nie poczekano - powiedział w #dziejesienazywo Sławomir Neumann z PO.

#dziejesienazywo: Afera wokół szefa policji. Neumann: to uderza w powagę i zaufanie do policji
        00:00 / 00:00
        LQ
        Neumann dodał, że "szefowie służb specjalnych są dzisiaj z nadania PiS i są odpowiedzialni za to, żeby opiniować i sprawdzać osoby na najwyższe stanowiska w państwie".

#dziejesienazywo Bartłomiej Sienkiewicz o dymisji Zbigniewa Maja: byliśmy świadkami popisu niekompetencji i amatorszczyzny. To kompromitacja polityków, nie policji
        - Nie dochowano tego, nie czekano na opinie, tylko szybko powołano komendanta, który miał swoje zadanie polityczne. W międzyczasie zwolnił wszystkich szefów, którzy być może prowadzili wobec niego postępowanie, to należy wyjaśnić. To uderza w powagę i zaufanie do policji. Jeżeli pani premier uważa, że sprawa jest zamknięta, to się myli, bo nie jest. My cały czas oczekujemy, że ten audyt, który zlecił komendant Maj, będzie ujawniony i odtajniony - powiedział.

Z kolei Jan Maria Jackowski z PiS powiedział, że "sprawa jest delikatna, ponieważ cywilny nadzór nad wszystkimi służbami jest specyficznym rodzajem działania nadzorczego". - Wiemy nie od dzisiaj, że w służbach mogły być jakieś rywalizacje. Nie można wykluczyć, że wobec inspektora Maja mamy do czynienia z taką sytuacją. To będzie też sprawdzian dla ministra Błaszczaka - powiedział polityk.
        • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 23.02.16, 23:03
          e-żyleta zmieniłeś nick?
          Zapewniam cię że nawet jeżeli PiS coś źle zrobi to będzie to mniejsze zło niż to czyniło PO. Nie zaPOminajcie że chceili z was, waszych rodzin, dzieci zrobić niewolników ICH utrzymujących. ICH i nie tylko ICH, Niemców i innych hochsztaplerów.
      • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 23.02.16, 23:10
        Newsweek... gazetka Lisa? I wszystko jasne!
    • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 23.02.16, 22:58
      wiadomosci.onet.pl/swiat/premier-czech-wyjscie-wielkiej-brytanii-z-ue-spowoduje-podobna-debate-u-nas/x7k69r
    • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 26.02.16, 00:14
      jewropa!
      Jeżeli to prawda...
      wiadomosci.onet.pl/swiat/zaskakujaca-skala-wykorzystywania-seksualnego-dzieci-w-rfn-epidemia/fck3kn
      I Niemiaszki chcą nas pouczać jak mamy postępować.
      Zaraz tu żyletka napisze, że patologie są wszędzie itp bzdety. Mnie by nawet do głowy nie przyszło, że można tak dziecko wykorzystać. Można się od zachodu uczyć zboczeń. Cała zaraza stamtąd właśnie idzie.
      • ot-rozum Re: UNIA to zdrada! 26.02.16, 00:23
        pedofilia w polsce<www.macierz.org.pl/artykuly/seks_i_dewiacje/pedofilia_dewiacja_kobiet_i_mezczyzn.html
        • ot-rozum Re: UNIA to zdrada! 26.02.16, 00:24
          w kk <pl.wikipedia.org/wiki/Przestępstwa_i_wykroczenia_seksualne_w_Kościele_katolickim
          • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 26.02.16, 00:58
            pisałem że cały syf idzie z zachodu. Nie dodałem tylko że też ze świata.
            • e-zyleta Re: UNIA to zdrada! 26.02.16, 12:27
              Teraz nie dziwię się poziomem twoich wpisów, jesteś zmęczony po 11-12 godzinach ciężkiej pracy, nawet nie masz czasu na pójście na derby, a szkoda tam jest twój żywioł, poza tym łatwo "coś nabyć" przy okazji, dla lepszej oceny świata.
              PS Mylisz się, ponieważ pedofilia i inne zboczenia były w systemie komunistycznym, zakonspirowane (ukryte), dlatego że system wobec zachodu musiał być czysty, ale to były tylko pozory i propaganda. Na dowód tego pokazuję ci tylko dwa wyroki:Zbigniew Czajka
              1979
              Skazany za morderstwo 5-letniej dziewczynki na tle seksualnym. Skazany przez Sąd Wojewódzki w Wałbrzychu; wyrok wykonano w sierpniu 1979 w więzieniu we Wrocławiu[26].
              Tadeusz Janicki
              1979
              Skazany za morderstwo 10-letniej dziewczynki na tle seksualnym. Skazany przez Sąd Wojewódzki we Wrocławiu; wyrok wykonano w sierpniu 1979 w więzieniu we Wrocławiu[26].
              • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 26.02.16, 23:47
                >Teraz nie dziwię się poziomem twoich wpisów, jesteś zmęczony po 11-12 godzinach ciężkiej pracy, <
                Czytaj ze zrozumieniem. Napisałem że :"rozmawiałem...". Gratuluję inteligencji i bystrości jak woda w klozecie.
                Cały syf idzie z zachodu i ze świata. To od nich się uczymy zła!
                • e-zyleta Re: UNIA to zdrada! 27.02.16, 13:05
                  Oszołom!!!!!!!!!
                  • e-zyleta Re: UNIA to zdrada! 27.02.16, 14:16
                    Ptasi mózg
                    Jan Brzechwa

Dnia pewnego leśne ptaki
                    Przeczytały napis taki:
                    „Tu dla mody i ozdoby
                    Wymieniamy ptasie dzioby!
                    Szlifujemy, poprawiamy
                    I zapłaty nie żądamy”.

Widzą ptaki: dziupla w drzewie,
                    Kto w tej dziupli jest - nikt nie wie.

Powiedziały mądre sowy:
                    „Nowy dziób to kłopot nowy,
                    Poczekajmy z tym do zimy,
                    A na wiosnę - zobaczymy”.

Słowik nie chciał zmienić dzioba:
                    „Mnie się właśnie mój podoba”.

Szpak powiedział: „Po co zmiany?
                    Dziób mam pięknie szlifowany”.

Rzekła pliszka: „Może są tu
                    Jakieś dzioby do remontu,
                    Do poprawek, do przeróbek,
                    Lecz nie mój wytworny dzióbek”.

Gwizdnął kos: „Znam chwyt najprostszy,
                    Dobrze wiem, jak dziób się ostrzy”.

Gil-żółtodziób ćwierknął: „Oby
                    Wszyscy mieli takie dzioby!”

Dzięcioł milcząc w korę pukał,
                    Bo go raz już ktoś oszukał,
                    Pukał w korę i sikorę
                    Ostrzegł jeszcze w samą porę.

Z dziupli wylazł lisek rudy,
                    Zaklął: „Na nic wszystkie trudy!
                    Ptakom już nie udowodnię,
                    Że się trzeba nosić modnie.
                    Ptak ma ptasi mózg! Z tej racji
                    Znów zostałem bez kolacji”.
                    • e-zyleta Re: UNIA to zdrada! 27.02.16, 14:30
                      warto o tym pamiętać Polaku:www.racjonalista.pl/forum.php/s,696858
                      • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 27.02.16, 14:41
                        Gdzie widzisz moje niechlujstwo w pisaniu?
                        Znów wciskasz mi KIT!
                        Jeżeli moje wpisy są niechlujne to jak nazwiesz bełkot exćwoka?
                        Nie jestem nacjonalistą przede wszystkim. Potrafię wyciągać wnioski z historii. Kolejny KIT!
                      • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 27.02.16, 14:44
                        Masz tą swoją Europę:
                        1-www.youtube.com/watch?v=YS4797XT2x8
                        2-www.youtube.com/watch?v=CSnY1vtrlrA
                        3-www.youtube.com/watch?v=L75XsX2COcg
                        • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 27.02.16, 15:37
                          a tam idzie twoja córka, jeżeli taki cymbał może mieć córkę.
                          www.youtube.com/watch?v=56_dMxLKg6M
                          • e-zyleta Re: UNIA to zdrada! 27.02.16, 17:46
                            Przekraczasz reguły gry ty chamski wyrostku.Ty córki nie masz i nie będziesz miał, do tego trzeba chłopa.
                            • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 27.02.16, 19:08
                              O jakich regułach i jakiej grze piszesz? To są FAKTY na ogólnie dostępnej "światowej" witrynie! Całą witrynę uznasz za rasistowską? Nie chcesz spojrzeć obecnej i nadchodzącej prawdzie w oczy! To się dzieje naprawdę! Uszczypnij się w policzek!
                              7000 tysięcy miało być na POczątek, później w kolejnych transzach kolejne, aż do
                              100 000. Dobrze że PiS doszedł do władzy. PiS dobrze życzy Polakom.

>ty chamski wyrostku.<
                              pomalutku wychodzi co z ciebie za ziółko :-(

>do tego trzeba chłopa. <
                              Dobry kogut nigdy nie jest tłusty.
    • e-zyleta Re: UNIA to zdrada! 27.02.16, 18:22
      Przysłowia są mądrością narodu:Lepiej z mądrym pieczeń obracać, niż z głupim ją jeść.The end.
      • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 27.02.16, 19:16
        >niż z głupim ją jeść. <
        A zatem...Pamiętaj znajoma! Nie z każdym możesz ją jeść bo cię "obsmaruje". To jest taka specyficzna wdzięczność :-(
        • palacz67 Re: UNIA to zdrada! 27.02.16, 19:46
          Dzięki, Polaku, za ostrzeżenie. Będę ostrożna, pozdrawiam:-)
          • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 27.02.16, 20:32
            Powinienem mieć nick OSTRZEGATOR :-)
            • palacz67 Re: UNIA to zdrada! 27.02.16, 20:50
              BOBASEK bardziej mi się podoba:-)
              • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 27.02.16, 21:24
                BOB może być
                • palacz67 Re: UNIA to zdrada! 27.02.16, 21:26
                  Ok, Bobie:-)
                  • palacz67 Re: UNIA to zdrada! 27.02.16, 21:28
                    Chyba lepiej: Ok, Bob:-)
              • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 27.02.16, 22:08
                Ale dlaczego BOBASEK?
                Jestem szczupły :-(
                • palacz67 Re: UNIA to zdrada! 27.02.16, 22:14
                  Tak się mówi do małych dzieci, są takie slodkie, dobranoc:-)
                  :-)- dodatkowy uśmiech za piosenkę:-)
                  • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 27.02.16, 23:05
                    Nie jestem słodki! Będę gryzł, kopał i drapał :-P
                    • palacz67 Re: UNIA to zdrada! 28.02.16, 07:23
                      Dlatego piję słodką kawę, bo lubię slodycze:-) Umiejętnośc kopania też się w życiu przydaje, np. przy rozwalaniu kopek siana- pozdrawiam:-)
                      • edekzgredek99 Re: UNIA to zdrada! 28.02.16, 12:19
                        Cus czuje ze nam sie romans forumowy szykuje. A malzonek szanowny czyta te pitolenie? Bom ciekawy co on na to
                • edekzgredek99 Re: UNIA to zdrada! 28.02.16, 12:14
                  Bobasy wala w pieluche. Moze pani palacz to miala na mysli.
                  • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 28.02.16, 16:23
                    to takie powiedzenie: ti, ti bobasku, ti ti glubasku! Ciały tata tylko skąd ta torba lisotnosza na ramieniu? ;-)
                    • palacz67 Re: UNIA to zdrada! 28.02.16, 16:48
    • polak1706 Re: UNIA to zdrada! 28.02.16, 16:54
      No, ale wróćmy do tematu!
      www.youtube.com/watch?v=E6shQsYJCfc
      ...a UNIA miała gwarantować bezpieczeństwo.
      Na szczęście są jeszcze trzeźwo myślący i... ładni ludzie
      wiadomosci.wp.pl/kat,1025897,title,Miriam-Shaded-chce-zdelegalizowac-islam-Szuka-prawnika-bieglego-w-wygrywaniu-duzych-spraw-na-terenie-RP,wid,18186366,wiadomosc.html
      zanim dojdzie do tego
      www.youtube.com/watch?v=JxbWE7uaxAE
      Szwecja lada miesiąc/rok ogłosi SZARIAT w sporej części kraju
      a kobiety będą "uwodzone", zwłaszcza blondynki
      www.youtube.com/watch?v=XWAhRR_dpcU
      • palacz67 Re: UNIA to zdrada! 28.02.16, 17:02
        Dobry pomysł, sama miałam to zaproponować, dzięki za ciekawe linki, pzdr.
    • wislocki12 W trybie pilnym! 28.02.16, 21:10
      Masz rację, powinniśmy w trybie pilnym zrezygnować z funduszy europejskich, dopłat dla rolników i że o ustaleniach z Shengen. ;-))
      • wislocki12 Re: W trybie pilnym! 28.02.16, 21:11
        ...nawet już nie wspomnę! ;-))
      • polak1706 Re: W trybie pilnym! 28.02.16, 21:36
        gdzie brylowałaś jak cię nie było na forum?
        Dotacje się kończą i nie miały wpływu na rozwój przedsiębiorczości, zakładów tylko na infrastrukturę. Teraz dopiero wyjdzie nieudolność, zamykanie, niszczenie i sprzedaż zakładów w obce ręce przez 25lat.
        • ot-rozum Re: W trybie pilnym! 28.02.16, 22:04
          bez infra. i telekom i kapitału,www.paiz.gov.pl/polska_w_liczbach/infrastruktura_transportowa nie będzie inwestycji, proste jak świński ogon<
          • polak1706 Re: W trybie pilnym! 28.02.16, 22:16
            Drogi, kolej zachodowi potrzebne są do wywożenia swoich towarów na wschód. Na tory polskie miała wejść, swego czasu, jakaś niemiecka firma. Gdzieś to kiedyś czytałem i to o to chodzi zachodowi. Niemcy swoje zakłady, choćby motoryzacyjne, dotowali gdy były w potrzebie inni musieli je likwidować. Proste jak sikanie.
            • genia50 Re: W trybie pilnym! 28.02.16, 22:21
              Ale Niemcy mieli dobre samochody ,znane marki,a my co mielismy?Polonez,tarpan to kiedys było marzenie ,ale tak naprawdę,to nie był szczyt motoryzacyjny.
              • ot-rozum Re: W trybie pilnym! 28.02.16, 22:33
                O Syrence i WFM nie wspominasz, to był szczyt techniki, Japonia? niech się schowa.
              • polak1706 Re: W trybie pilnym! 28.02.16, 22:33
                >Niemcy mieli dobre samochody<
                Słusznie! Mieli! Już nie mają te samochody takiej "marki" jak kiedyś.
                No a poza tym to chodzi w zasadzie o różne zakłady. Swoje dotowali nasze likwidowali.
              • polak1706 Re: W trybie pilnym! 28.02.16, 22:36
                no i miałem na uwadze choćby stocznie, cukrownie. Akurat te ostatnie były likwidowane bo byłaby nadprodukcja cukru W Europie (narzucane limity). Swoje cukrownie rozbudowywali. Stocznie, mają dzięki likwidacji naszych zakładów, pełne portfele zamówień.
        • wislocki12 Teraz? 28.02.16, 22:06
          "Teraz dopiero wyjdzie nieudolność, zamykanie, niszczenie i sprzedaż zakładów w obce ręce przez 25lat." Teraz, powiadasz? Gdy rządzi PiS? Chyba raczysz sobie żartować... ;-))
          PS. Dziękuję za pamięć! :-)
          • polak1706 Re: Teraz? 28.02.16, 22:20
            Właściwie to było wiadome od dawna. Masz rację. Nie teraz, od dawna. Zakłady były niszczone z taką zaciekłością w wydaniu BONIego, Balcerowicza i POdobnych....
            • wislocki12 Inwigilacja 28.02.16, 22:43
              I myślisz, że zwycięski PiS będzie to kontynuował? A słyszałeś o inwigilacji Internetu? I nie boisz się? ;-))
              • ot-rozum Re: Inwigilacja 28.02.16, 22:50
                Warto pamiętać<www.mojeopinie.pl/stocznie_polskie_kto_je_doprowadzil_do_upadku,3,1250706564
                • polak1706 Re: Inwigilacja 28.02.16, 23:03
                  czego się po 25latach niszczenia i wyprzedaży spodziewacie?
                  Wrzucam listę ,jak poszczególne rządy prywatyzowały naszą gospodarkę. Rząd Mazowieckiego UW od 12.09.1989r. rządził 16 m-cy, Przygotował ustawę o restrukturyzacji i prywatyzacji . Rząd Bieleckiego KLD od 12.01.1991 rządził 11 m-cy i 11dni.Sprzedał 1208 zakładów. Rząd Olszewskiego ROP od 23.XII.1991 rządził 6 miesięcy i 18 dni Sprzedał 1 zakład. Zatrzymał prywatyzację. Rząd Suchockiej UD od 11.07.1993 rządził 15 m-cy i 14 dni. Sprzedał obcym 21 zakładów. Rząd Pawlaka PSL od 26X.1993r rządził 16 m-cy i 12 dni. Sprzedał obcym 2269 zakładów. Rząd Oleksego SLD od 7.03.1995r. rządził 14 miesięcy. Sprzedał 598 zakładów. Rząd Cimoszewicza SLD 7II.96 rządził 20 m-cy,18 dni. Sprzedał 992 zakładów. Rząd Buzka AWS od 31.X.1997 rządził 47 m-cy 19 dni. Sprzedał 1311 zakładów. Rząd Milera SLD od 19X.2001r. rządził 30 m-cy 15 dni. Sprzedał 548 zakładów. Rząd Belki SLD od 2 V 2004r. rządził 17 m-cy 29 dni. Sprzedał obcym 477 zakładów. Rząd Marcinkiewicza PIS 31X05r rządził 8 m-cy 15 dni. Sprzedał 271 h zakładów. Rząd Kaczyńskiego PIS od 14 07 2006 rządził 15 m-cy 24 dni. Sprzedał 18 zakładów. Rząd Tuska PO rządzi od 7.XI.2007r. Sprzedał 724 zakłady do 31.12.2010.
                  • ot-rozum Re: Inwigilacja 28.02.16, 23:11
                    www.min-pan.krakow.pl/Wydawnictwa/ZN75/jarosz.pdf
                    • polak1706 Re: Inwigilacja 28.02.16, 23:19
                      www.google.pl/search?q=czesi+przjmuj%C4%85+polskie+kopalnie&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=7XHTVsi-MeaY6ASftBQ#q=czesi+przejmuj%C4%85+polskie+kopalnie
                      • wislocki12 5 lat temu... 28.02.16, 23:26
                        Przestań kompromitować się! Przecież to było 5 lat temu! :-((
                  • wislocki12 Bez przesady? 28.02.16, 23:24
                    I tego wnioskujesz, że PiS będzie kontynuował tak pięknie rozpoczęte dzieło? Czy Ty aby nie przesadzasz? ;-))
                    A może jednak masz rację, bo przecież sam piszesz: "Rząd Marcinkiewicza PIS 31X05r rządził 8 m-cy 15 dni. Sprzedał 271 h zakładów. Rząd Kaczyńskiego PIS od 14 07 2006 rządził 15 m-cy 24 dni. Sprzedał 18 zakładów."
      • pamietamy3322 Re: W trybie pilnym! 29.02.16, 10:47
        Fundusze unijne sa do 2020. Od 2021 bedziemy tylko wplacac do unii ponad 30 miliardow euro rocznie. Zwazywszy ze unia daje pieniadze na bzdurne szkolenia, kursy. Jak np kursy dla bezdomnych jak wyjsc z bezdomnosci itd.
        • pamietamy3322 Re: W trybie pilnym! 29.02.16, 10:49
          Czy jak np kursy dla bezrobotnych jak znalezc prace. Za miast za te pieniadze postawic w Tbg fabryke na 5 tysiecy osob. To wolą wydawac na przyglupie kursy uragajace ludzkiej godnosci.
          • pamietamy3322 Re: W trybie pilnym! 29.02.16, 10:56
            Tego systemu nie warto bronić. Apelujemy do nowego rządu o poważne podejście do polityki mieszkaniowej.

wiadomosci.wp.pl/kat,141202,title,Ikonowiczowie-o-polityce-mieszkaniowej-Eksmisja-czyli-ostateczne-wykluczenie,wid,18181226,wiadomosc.html
            • wislocki12 Popieram apel do rządu B. Szydło 29.02.16, 11:08
              Czasami mnie zaskakujesz. Choćby tu, powołując się na Ikonowicza! ;-))
              PS. Mimo wszystko, popieram twój apel do rządu B. Szydło o poważne podejście do polityki mieszkaniowej. :-)
              • pamietamy3322 Re: Popieram apel do rządu B. Szydło 29.02.16, 11:11
                Akurat Ikonowicz to jest uczciwy lewak. W odroznieniu od czerwonych baronow czyli tzw polskiej lewicy.
                • pamietamy3322 Re: Popieram apel do rządu B. Szydło 29.02.16, 11:20
                  Polska lewica poszla w niebyt. Bo zamiast skupic sie na pomocy biednym. To zajela sie tylko i wylacznie wdrazaniem NWO w Polsce. Calym tym lewackim swiatopogladem przy okazji napychajac sobie i znajomym milionerom kieszenie. Probowali wmowic ze szczescie Polakow nie zalezy od tego ze zarabiaja mnie niz wynosi czynsz plus oplaty nie mowiac juz o odstepnym tylko od tego ze bedzie mozna zenic sie z kozą.
                  • pamietamy3322 Re: Popieram apel do rządu B. Szydło 29.02.16, 11:31
                    Zresztą nawet w naszym Tarnobrzegu mozna zobaczyc ten mechanizm. Budowane sa chodniki, remontowane ulice. Tylko ze robi to skanska na pewno nie Polska firma. Poki doplaty plyna to ludzie pracujacy w skanskiej tzw szary robol maja prace byc moze zarabiaja ogolnie 10% wiecej niz inni na podobnym stanowisku. Doplatysie skoncza skanska zwolni ludzi i pojdzie w uj do nastepnego kraju gdzie beda plynac doacje wczesniej transferujac miliardowe zyski za granice. Malo tego samorzady beda musialy 30 lat splacac kredyty wziete na te ,,inwestycje" Po ktorych nic nie zostanie bo drogi po 5 latach sie zniszcza, chodniki pokrzywią. Czy co po takich kursach zostanie?
                    • ot-rozum Re: Popieram apel do rządu B. Szydło 29.02.16, 12:01
                      supergify.pl/images/stories/papugi/perroquets-18.gif
                      • palacz67 Re: Popieram apel do rządu B. Szydło 29.02.16, 12:06
                        Jakie śliczne papużki, nierozłączki, dziękuję, mam w domu ale pluszową, pozdrawiam.
                        • ot-rozum Re: Popieram apel do rządu B. Szydło 03.03.16, 11:09
                          Źle policzyłaś, DRUGA JEST ŻYWA.
                • wislocki12 Uczciwy lewak? 29.02.16, 12:14
                  Naprawdę uważasz, że istnieją uczciwi lewacy? Masz dziwaczne poglądy, niestety! ;-(
    • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 03.03.16, 09:13
      wiadomosci.wp.pl/kat,141202,title,Tomasz-Wroblewski-Konfederacja-plebsu-wdziera-sie-do-narodowych-parlamentow,wid,18192616,wiadomosc.html?ticaid=11695a
      Kpili, straszyli nawrotem wojen i dyktatur, pukali się w głowę, ale ta bezrefleksyjna masa rosła, rośnie i głosuje. To już nie flash mob - to ruch społeczny. Konfederacja plebsu wdziera się do narodowych parlamentów, sięga po Biały Dom, wystawia na test europejską lojalność ogłaszając kolejne referenda. Brytyjczycy, Węgrzy i nawet Polacy myślą o głosowaniu nad wpuszczaniem imigrantów do swoich kraju. Obowiązkowe kwoty imigrantów? Ludzie, rozejrzyjcie się wokół. Na granicy Grecji z Macedonią trwa już regularna wojna. Calais wygląda jak meksykańskie shanty town. Ateny za chwilę będą przypominały Liban - pisze Tomasz Wróblewski dla WP.
      Nazwijcie ich jak chcecie. Prostakami, miernotami, niech będzie, że to prymityw podnosi głowę. Zawistny i nienawistny motłoch wyziera wszędzie od Portland przez Londyn po Budapeszt i Warszawę. Plebs Kaczyńskiego, eurofoby Camerona, nacjonaliści Orbana i obłąkańcy Trumpa. Jeszcze rok temu sądzono, że to jakiś żart, happening. Nieszkodliwy flash mob. Krzykną, tupną, zabłysną w wyborach, a potem dadzą się uwieść uznanym autorytetom, piewcom niedomówień i wyznawcom trzeciej drogi. Nie oni pierwsi i nie ostatni. Zwykle wystarczyło przypiąć im kilka psychologizujących łatek - prostych ludzi szukających prostych odpowiedzi na złożone problemy świata; zagubionych w XX lub XXI wieku, nienadążających za procesem transformacji. Ośmieszyć, odciąć od mediów, zawstydzić i zadeptać protekcjonalną narracją.
      Absolwentom najlepszych uczelni, bywalcom ambasadorskich koktajli i gali na własną cześć, ludziom przesiąkniętym atmosferą "ever closer union", w głowie się nie mieści powierzanie losu Europy rozchwianym emocjonalnie politycznym rozrabiakom. Wszystkim siorbiącym swoje narodowe piwa i owijającym się w historyczne flagi. Wcześniejsze rebelie Francuzów czy Holendrów, którzy w referendum sprzeciwili się konstytucji UE, po prostu zlekceważono. Kiedy w 2008 roku Irlandia odrzuciła Traktat Lizboński, kazano "tępakom" jeszcze raz powtarzać głosowanie. Po doświadczeniach greckiego referendum, unijne autorytety zaczęły zachodzić w głowę, czy nie czas już skończyć z tą populistyczną hucpą. Uwolnić Brukselę od szantażu motłochu i tych irytujących wolnych wyborów. Jeszcze rok temu poważnie rozważano wytyczanie sztywnych ram narodowym rządom, tak żeby budżety i podatki były akceptowane przez unijnych komisarzy niezależnych od głosów wyborców.
      Zdegustowani ludycznym patriotyzmem, ideowym zacietrzewieniem, mogą godzinami rozprawiać o swoich krzywdach, utraconych posadach, zniewolonych mediach czy koniach pozbawionych ulubionego hodowcy, co tak pięknie pozwalał mądrym ludziom zarobić. Oburza ich historia, że taka zrobiła się niełaskawa dla Wałęsy, oburzają się, gdy zmiany postępują za szybko i kiedy postępują za wolno. Bronią wolnych mediów, ale nie bronią podsłuchiwanych dziennikarzy. Załamują ręce nad rozpadem służby cywilnej, ale co zrobili z urzędowym kumoterstwem i nepotyzmem?
      Z miesiąca na miesiąc trudniej będzie bronić intelektualnej twierdzy niedorzeczności. Narastająca fala migracji, rosyjska agresja od Syrii po Ukrainę i kolejna runda upadłości państw południa coraz szybciej będą odsłaniać jałowość tych wszystkich tęgich euro-umysłów i ich szczytów ostatniej szansy.
      Nazywajcie to jak chcecie - wyborczym zamachem, zemstą plebsu, ale oni idą po was i to idą ze wszystkich stron. Z tą swoją nieokrzesaną energią, bez tolerancji dla kłamstwa, które miało być wyższą koniecznością. Bez zrozumienia dla trudnej doli bankierów i ich szwajcarskich kredytów. Bez litości dla ekologicznej troski, rujnującej ich życie. Nadciągają. Umęczeni protekcjonalnym traktowaniem, relatywizowaniem każdego świństwa, pouczaniem jak na czarne mówić białe, na białe czarne a na dyktaturę elit - demokracja. Nie trawią świata, gdzie słowa "mama" i "tata" są politycznie niepoprawne. Gdzie Europa jest projektem a nie historią narodów, a wstyd za własny naród ma być wartością wyższą niż duma i patriotyzm. I wiecie co... ten plebs ani myśli rozumieć, dlaczego jeszcze raz miałby wam coś wybaczać.
      • wislocki12 Tymiński i inni 03.03.16, 11:53
        Masz rację, a ma ją raczej T. Wróblewski, bo Ty jedynie bezmyślnie tylko zżynasz kawał jego tekstu, że owa "konfederacja plebsu wdziera się do narodowych parlamentów". A czymże był hitleryzm, faszyzm, komunizm, wałęsizm, Tymiński, Korwin, że o Kukizie nie wspomnę jak nie obłędnym snem maniaków i populistów? ;-((
        • pamietamy3322 Re: Tymiński i inni 03.03.16, 12:12
          Czemu ty jestes taki tepy? Wiadomo ze wkleilem częsc tekstu pana Wroblewskiego.
          • wislocki12 I kto tu jest tępy? 03.03.16, 22:47
            Mam wrażenie, że nie zauważyłeś, że napisałem: "Masz rację, a ma ją raczej T. Wróblewski, bo Ty jedynie bezmyślnie tylko zżynasz kawał jego tekstu." I kto tu jest tępy? ;-))
            • pamietamy3322 Re: I kto tu jest tępy? 03.03.16, 22:55
              Chyba sie juz zapętliles. Wez strzel baranka o sciane moze przejdzie.
              • wislocki12 Obraz i... dziad 03.03.16, 23:23
                Mówił dziad do obrazu... ;-)
    • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 06.03.16, 10:22
      Smiesza mnie te dywagacje kto obalil komune. Komuny nie obalil ani Papiez ani Walesa ani Frasyniuk ani Walentynowicz.
      Komune obalila i nie tylko w Polsce i w Europie Wschodniej jak i samym ZSRR niska cena benzyny a takze inne czynniki ekonomiczne. Po prostu ustroj stal sie niewyplacalny. Regan zlikwidowal caly blok wschodni sankcjami i niska cena ropy. A takze to ze Gorbaczow nie poszedl w slady korei polnocnej bo mogl ten ustroj kontynuowac jeszcze do dzis tak samo jak tam kontynuuja go spadkobiercy kim ir sena.
      • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 06.03.16, 10:23
        chcialem zaznaczy ze korea polnocna startowala z o polowe wiekszym PKB niz korea poludniowa w latach 50. A jak jest dzis kazdy widzi.
        • wislocki12 "korea polnocna" 06.03.16, 11:26
          Ciekaw jestem, co ma wspólnego "korea polnocna" z UNIĄ, która jest przecież zdradą? Też jest zdradą? Może i masz rację? ;-))
          PS. Myślę, że twoja bezkompromisowość względem Korei Północnej zasługuje na uznanie! ;-))
      • wislocki12 Kto obalił komunę? 06.03.16, 10:59
        A bracia Kaczyńscy? ;-))
        PS. Kiedyś też wydawało się, że to AK jest prawdziwym reprezentantem narodu, a teraz okazuje się, że jedynymi bohaterami są Żołnierze Wyklęci! :-((
        • genia50 Re: Kto obalił komunę? 06.03.16, 11:20
          Juz niektórzy zaczynają pracować nad nową historią,np."W Sieci"o nieinternowaniu J.K.
        • pamietamy3322 Re: Kto obalił komunę? 06.03.16, 11:33
          No chyba napisalem kto obalil komune. Jakby zamiast gorbaczowa doszedl do wladzy drugi stalin to komuna bylaby do dzis.
          • pamietamy3322 Re: Kto obalił komunę? 06.03.16, 11:35
            No oczywiscie w Polsce by wymordowal i zakatowal z milion ludzi. Czyli wszystkich dzialaczy opozycji wraz z rodzinami. Dalsze 5 milionow wywiozlby na syberie. Bo takie byly jego metody.
        • pamietamy3322 Re: Kto obalił komunę? 06.03.16, 11:39
          Wislocki a co do zolnierzy Niezlomnych to zeby sie wypowiadac to trzeba znac fakty. Dowiedz sie moze co sie stalo z tymi AKowcami ktorzy razem z armia czerwona wyzwalali Wilno. Zostali rozbrojeni zaraz po, częsc wymordowali reszta trafila do kopalń na uralu gdzie srednia rpzezywalnosc wynosila 6 miesiecy. To samo zrobili na wiosne 1947 po amnestii. Ty myslisz ze ci zolnierze byli niepoczytalni? Ale widzieli co sie dzieje z ich kolegami ktorzy postanowili zyc w cywilu.
          • pamietamy3322 Re: Kto obalił komunę? 06.03.16, 11:42
            Wybor byl taki albo zostac zakatowanym lub zabitym w katowni ub albo wywiezienie do kopaln na uralu gdzie srednia zycia wynosila 6 miesiecy. Tak zrobili po amnestii w 1947 roku gdzie tysiace zolnierzy podziemia niepodleglosciowego porzucilo bron i postanowilo zyc w cywilu.
            • wislocki12 Brygada Świętokrzyska 06.03.16, 12:09
              Najbardziej zaimponowali mi żołnierze z Brygady Świętokrzyskiej NSZ:
              "Od początku stycznia 1945, w obliczu zbliżania się sowietów, Brygada, po zawarciu porozumienia z Niemcami dotyczącego zaprzestania z nimi walki w celu bezpiecznego opuszczenia terenów zagrożonych przez wojska sowieckie, zaczęła wycofywać się na obszar Protektoratu Czech i Moraw, na tereny, do których zbliżały się wojska amerykańskie." ;-)
              • pamietamy3322 Re: Brygada Świętokrzyska 06.03.16, 12:11
                Mieli bardzo dobrego dowodce. Niemcy i tak juz odchodzili a zblizal sie rzeznik potwor stalin wiec trzeba bylo zebrac sily na czerwona bestie.
                • pamietamy3322 Re: Brygada Świętokrzyska 06.03.16, 12:16
                  Normalna wojenna taktyka stosowana na swiecie od tysiecy lat. Jeden okupant zostal pobity nie stanowi zagrozenia, odchodzi. Zbliza sie drugi okupant wiec jaki sens ma walka z tym 1 gdy na horyzoncie pojawia sie czerwona bestia w sile 9 milionow zolnierzy.
                  • wislocki12 Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 12:50
                    Czy to aby nie przesada dogadywać z mordercą 6 mln. Polaków? Naprawdę uważasz, że mieli do tego moralne prawo? A może, mimo wszystko, należało spróbować przebić się, jako że przecież, jak sam piszesz, "okupant został pobity, nie stanowi zagożenia". Nie sądzisz, zatem, że to zwyczajny cynizm? :-((
                    • pamietamy3322 Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 16:09
                      cynik to ty jestes. twoi czerwoni pobramtymcy najpierw wymrodowali milion Polakow na wschodzie po ustaleniu granicy na wschodzie ktorzy zostali po tamtej stronie. Potem w 39 wymordowali i wywiezli poltora miliona Polakow. Potem mordowali polskich zolnierzy ktorzy walczyli z niemcami jak chocby tych co z nimi razem wyzwalali wilno. Mordowali polskich zolnierzy ktorzy wrocili z zachodu jak pilota Skalskiego bohatera w bitwie o anglie poprzedzajac to wielomiesiecznymi torturami. mordowali wszystkich ktorzy przed wojna mieli jakiejkolwiek stanowisko lub byli w jakiejkolwiek niekomunistycznej parti.
                      ty gnido
                      • pamietamy3322 Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 16:11
                        mordowali nawet za to ze ktos przed wojna nalezal do harcerstwa
                        • pamietamy3322 Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 16:14
                          co ta kur stalinowska zrobila jak polscy zolnierze walczyli w powstaniu i jak niemcy mordowali cywilow. kur stalinowska patrzyla i cieszyla sie ze niemcy odawalaja mu robote bo sam bedzie mial jej mniej. a zreszta ta kur wymordowala wiecej ludzi niz hitler tylko anglicy i usmani i zydzi od tej kur stalinowskiej nie ucierpieli bo ta kur mordowala tylko swoich i troche dalej na wschod a dla sepleniaczy ktorzy nie mieli z nim styku byl wrecz korzystny tak samo dla zydow. dlatego na zachodzie cicho o stalinowskiej kur.
                          • pamietamy3322 Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 16:16
                            to ze hitler wymrodowal 5 milionow zydow wie caly swiat ale ze stalinowska kur otoczyla kordonem ukraine zabrali wszystko lacznie ze zbozem na zasiew bo stalinowskiej kur sie uwalilo ze ukraincow jest za duzo i w rok z glodu zmarlo 10 milionow ludzi taka byla stalinowska kur ludzie zjadali sie nwzajem a stalinowska kur patrzyla jak na warszawe w 44
                            • pamietamy3322 Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 16:52
                              Dosc opluwania Polski przez zdrajcow.
                              ty gnido z krytyki politycznej na podkarpacie
                              ty masz czelnosc Polakow opluwac? rumuni wegrzy przylaczhyli sie do hitlera tysiacami walczyli na froncie wschodnim. tysiace ochotnikow z holandi belgi francji hiszpani przy niemcach w waffen ss a ty gnido smiesz zarzucac cokolwiek Polakom??
                              Powinnismy sie przylaczyc do niemcow przed wojna mielibysmy status rowny niemcom i swiat bylby nasz nasi zolnierze w odroznieniu dd wlochow byli odwazni a teraz smietnisko z calego swiata na nas pluje lacznie z polskim lewactwem
                              • pamietamy3322 Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 17:08
                                Polski nie maja jak ugryzc. we francji ktora kolaborowala wiadomo, to samo wegry czy rumunia czy wlochy. w norwegi to samo wielu kolaborowalo wielu bylo w ss , to samo holandia belgia ukraincow multum bylo w ss, to samo litwini lotysze itd. samych ruskich po stronie hitlera bylo tysiace jak chcby general wlasow.
                                probuja opanowac caly swiat jadac na tej ,,odpowiedzialnosci"
                                a Polski nie maja po prostu jak ugryzc bo niemcy w Polsce nie mogli stworzyc jednego batalionu SS
                                • pamietamy3322 Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 17:32
                                  Mysle ze 2-3 miliony polskich zolnierzy dozbrojonych przechyliloby szale. Polak umie sobie poradzic w trudnych mroznych warunkach podobnie jak rusek a niemiec nie da rady.
                                  • pamietamy3322 Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 19:10
                                    Tu o fajnej ksiazce na ten temat

wpolityce.pl/polityka/138697-czy-polska-powinna-byla-w-1939-roku-isc-z-hitlerem-michal-karnowski-rozmawia-z-piotrem-zychowiczem-autorem-glosnej-ksiazki-pakt-ribbentrop-beck

książka to moja odpowiedź na pytania, które trapią chyba każdego Polaka. Czy naprawdę musieliśmy przegrać II wojnę światową? Czy byliśmy skazani na rzeź kilku milionów obywateli? Czy musieliśmy utracić niepodległość na 50 lat, a więc prawie połowę okresu trwania zaborów? Czy byliśmy skazani na utratę połowy terytorium, z ukochanymi Wilnem i Lwowem na czele? Czy wreszcie zburzeniu musiała ulec Warszawa i wiele innych polskich miast? Spokojna, pozbawiona emocji analiza naszej sytuacji geopolitycznej w końcu lat 30. prowadzi do wniosków bardzo nieprzyjemnych dla naszej wrażliwości historycznej. Klęski mogliśmy uniknąć tylko i wyłącznie wtedy, gdybyśmy poszli na bolesne prestiżowe ustępstwa i zawarli przejściowy sojusz z Niemcami. Wiem, że to bardzo przykra konstatacja, ale innego wyjścia po prostu nie było.
                                    Gra w 1939 roku toczyła się o stawkę najwyższą. Biologiczne przetrwanie obywateli Polski oraz egzystencja państwa. W takich sytuacjach duchową tradycję należy odłożyć na półkę. Trzeba prowadzić Realpolitik. Tak naprawdę jednak sojusz z Niemcami w roku 1939 nie byłby wcale ? jak pan mówi ? sojuszem z wyjątkowym w historii, zbrodniczym reżimem, masowo mordującym miliony ludzi. Przed wybuchem II wojny światowej ofiary Hitlera liczono bowiem dopiero na setki. W roku 1939, gdy proponował nam przymierze, Hitler był jeszcze normalnym europejskim politykiem, przyjmowanym na salonach i traktowanym przez inne państwa jak partner. Twarz masowego mordercy miał pokazać dopiero po wybuchu wojny. Józef Beck, jak twierdzą dziś jego apologeci, nie odrzucił więc oferty diabła, kierując się moralnym wstrętem do ludobójcy. Dokonał po prostu złej politycznej kalkulacji
                                    Naprawdę nie mogę zrozumieć, dlaczego pakt z autorytarną dyktaturą, jakich w ówczesnej Europie było wiele, zawarty w 1939 roku, miałby być bardziej niemoralny niż zawarcie dwa lata później przymierza z najbardziej krwawym i ludobójczym systemem, jaki znał ówczesny świat. Stwierdzenie, że pakt Sikorskiego ze Stalinem był cacy, a pakt Becka z Hitlerem byłby be, wydaje mi się podejściem dość dziecinnym.
                                    ozwiązanie pierwsze, o którym pan mówi, również byłoby znacznie lepsze niż to co Beck zrobił w rzeczywistości. Ustąpilibyśmy Niemcom, Hitler najpierw zabrałby się za Francję, a dopiero w 1941 roku za Związek Sowiecki. Wtedy odmówilibyśmy wspólnego marszu na Sowiety i historia potoczyłaby się tak samo jak w roku 1939. Tylko dwa lata później. Dostalibyśmy się pod znacznie krótszą okupację niemiecką, ale oszczędzona by nam została pierwsza okupacja sowiecka lat 1939 ? 1941. Nie byłoby więc deportacji do Kazachstanu i Katynia. Zapewne wielu Polakom rzeczywiście uratowałoby to życie. Po wojnie i tak powstałby zaś PRL, bo Niemcy dostaliby w skórę na froncie wschodnim. Ja uważam jednak, że powinniśmy byli podczas II wojny światowej grać o pełną stawkę.
                                    Czyli o zwycięstwo. Polska mogła wygrać II wojnę światową tylko i wyłącznie wtedy, gdyby zakończyła się tak jak I wojna światowa. Czyli gdyby pokonani zostali obaj nasi potężni sąsiedzi. Już w 1914 roku Józef Piłsudski mówił, że najlepiej dla Polski byłoby gdyby ?zwycięstwo poszło ze Wschodu na Zachód?. Czyli gdyby najpierw Niemcy pokonali Rosję, a potem sami przegrali z aliantami zachodnimi. Komendant w latach 1914 - 1918 starał się prowadzić działania zmierzającą do realizacji właśnie tego scenariusza. Teza mojej książki jest więc prosta: Józef Beck podczas II wojny światowej powinien był powtórzyć politykę swojego mistrza z czasu I wojny światowej. W pierwszej fazie wojny bić bolszewików z Niemcami, a gdy Związek Sowiecki już się załamał ? w ostatniej fazie wojny dokonać odwrócenia sojuszy i bić Niemców razem z demokracjami zachodnimi. Zadać Hitlerowi cios w plecy. Nie mam więc pretensji do Becka, że wdał się w wojnę z Niemcami. Mam pretensję, że wdał się w nią zbyt wcześnie. Trzeba było walczyć z Hitlerem nie w roku 1939 gdy był najsilniejszy, ale w roku 1945 gdy był najsłabszy. I przede wszystkim ? po wcześniejszym usunięciu zagrożenia sowieckiego.
                                    Analiza stosunku Hitlera do Polski i Polaków, zawarta w książce ?Pakt Ribbentrop-Beck?, będzie dla wielu czytelników szokująca. Fakty przeczą bowiem temu, co od lat wbija nam się do głowy. Jakkolwiek by to fatalnie nie zabrzmiało Hitler w latach 1933 ? 1939 darzył Polaków olbrzymim szacunkiem. ?Dajcie mi polską piechotę, a zdobędę cały świat! ? ? powtarzał. Uważał nas za naród antykomunistów i dzielnych żołnierzy. Jego idolem był Józef Piłsudski. Stosunek Hitlera do Polski zmienił się w kwietniu 1939 roku, gdy Beck ostatecznie odrzucił jego awanse i zawarł pakt z Anglią. Wtedy Hitler wpadł w szał. Krzyczał, że ?uwarzy nam diabelski koktajl?. Polaków, którzy pokrzyżowali mu jego misterne plany, znienawidził wówczas całą duszą (Oczywiście jeżeli ten człowiek miał duszę). Straszliwa brutalność i bezwzględność niemieckiej okupacji Polski była więc efektem... zawiedzionej miłości. Wracając do pańskiego pytania: wszystkie zachowane niemieckie dokumenty i relacje z epoki, świadczą, że oferta składana Polsce była poważna i szczera. Nie była to żadna pułapka. Hitler naprawdę chciał mieć Polskę u swojego boku podczas II wojny światowej.

Broń Boże! Niczego takiego nie zakładam. Uważam dokładnie przeciwnie, czyli że zawarcie sojuszu z Niemcami uratowałoby polskich Żydów przed Holokaustem. Polacy nie mieliby również z Zagładą nic wspólnego. Sojusz z Niemcami nie musiał automatycznie oznaczać udziału w niemieckich zbrodniach. Słynny izraelski historyk Martin van Creveld powiedział mi kiedyś znamienne zdanie: ?Paradoks historii polega na tym, że Żydzi mieli o wiele większe szanse na przeżycie w krajach sprzymierzonych z Niemcami niż w krajach, które z Niemcami walczyły i dostały się pod ich okupację?. Profesor Timothy Snyder pisał zaś: ?dla Żyda, który w czasie wojny mieszkał na obszarze, na którym struktury państwa zostały zniszczone, szanse przeżycia wynosiły 1 do 20. Tam natomiast, gdzie państwo przetrwało, szanse te wynosiły 1 do 2. Dotyczyło to również Rumunii, Włoch, Węgier i Bułgarii, które były sojusznikami Niemiec, a nawet samej III Rzeszy?. W Polsce zginęło tylu Żydów dlatego, że znaleźliśmy się pod całkowitą okupacją i Niemcy mogli u nas robić co tylko chcieli.

Ostatni fragment dla krzyczacych z gory antysemityzm.
                              • wislocki12 Dogadali się... 06.03.16, 22:40
                                Ja tylko napisałem, że eneszetowcy z Brygady Świętokrzyskiej dogadali się hitlerowcami, niestety! :-(
                      • e-zyleta Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 19:16
                        Nie ściemniaj, ale tacy już tak mają, między innymi zamach w Smoleńsku <Stanisław Skalski (ur. 27 listopada 1915 w Kodymie, zm. 12 listopada 2004 w Warszawie)
                        • pamietamy3322 Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 19:20
                          dd.neon24.pl/post/121082,minelo-65-lat-od-skazania-legendarnego-pilota-na-smierc
                          Akurat jemu sie udalo wielu innych zolnierzy ktorzy wrocili z zachodu zostalo zamordowanych. Skalski byl katowany i po kilku latach zamienili mu wiezienie na dozywocie.
                        • pamietamy3322 Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 19:25
                          zybi spadowa na rower
                          • pamietamy3322 Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 19:26
                            www.polskieradio.pl/39/156/Artykul/1366035,Mieczyslaw-Oborski-zamordowany-za-zdrade-ktorej-sie-nie-dopuscil

Tych, którzy wracali z Zachodu do powojennej Polski nie czekały otwarte ramiona. Ojczyzna, którą zastawali po powrocie była już innym krajem. Jednym z nieszczęśników, którzy się o tym przekonali był płk Mieczysław Oborski zamordowany po procesie pokazowym na polecenie komunistycznych władz.
                            • e-zyleta Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 19:32
                              Nie masz sraczki?
                              • pamietamy3322 Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 19:34
                                ty masz we lbie
                                • e-zyleta Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 19:46
                                  We łbie kiełbie. Czy ty idioto myślisz że w dobie internetu tacy ludzie ciemni, iż nie potrafią sobie znaleźć takich informacji?
                                  • pamietamy3322 Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 19:55
                                    Nie obchodzi mnie co mysli takie scierwo jak ty
                                    • e-zyleta Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 20:23
                                      Ja myślę że chcesz zaimponować innym, zarazem dowartościować się, ponieważ na innych obszarach jesteś marginalizowanym i obśmiewanym osobnikiem, oraz ignorantem. Szkoda twego wysiłku na tym forum, gdyż nikogo tymi wklejkami nie oświecisz, a jak będziesz wysilał swoją pustą łepetynę w taki prostacki sposób, to może ci braknąć oleju i mózg może odmówić posłuszeństwa.Jesteś zagrożony choroba Alzheimera.
                                      • polak1706 Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 20:36
                                        i to jest cała ŻYLETA! Same wyzwiska, inwektywy itp.
                                        PAMIĘTAMY daj sobie z tymi DZIEĆMI NEOSTRADY spokój! Pozostali też!
                                        • e-zyleta Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 20:42
                                          Nie zmieniłeś nick,co zapomniałeś? Trzymaj nerwy na wodzy.
                                          • polak1706 Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 20:53
                                            Popatrzcie jak można bredzić! Powyższy wpis jest tego przykładem. Nie dopisałem e- a ten już pisze pod moim wpisem! Ty jesteś naprawdę głupi, upierdliwy gó...arz!
                                            • e-zyleta Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 20:59
                                              Powąchaj sobie, a nerwy cię opuszczą.
                                              • polak1706 Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 21:06
                                                gó...arz!
                                                • palacz67 Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 21:11
                                                  • palacz67 Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 21:55
                                                    dobranoc:-)
                                                • e-zyleta Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 21:25
                                                  Przeloguj się jeszcze na "fałszywy ogier", a może zapomniałeś hasła.
                                                  • e-zyleta Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 21:39
                                                    Dobrze by było, gdybyś nawiązał bezpośredni kontakt do palacz67, ona pragnie prowadzić z tobą polemikę w tematach, waszej półki.
                                                  • genia50 Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 21:46
                                                    Fałszywy ogier może przeniosł sie do stadniny w Janowie,aby zastąpić jakiegoś prawdziwego,bo tam teraz się dzieje!
                                                  • e-zyleta Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 21:58
                                                    Obawiam się że tam potrzebny jest oryginał ogier, ponieważ z tej krzyżówki wyszedłby ogiertroll, haha.
                                                  • e-zybi Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 22:00
                                                    Ma pani rację, nowy szef i tak nie zorientuje się, oby tylko nie wziął go za klacz ;-) dwa ogiery w jednym boksie...będzie się działo!
                                                  • e-zyleta Re: Zwyczajny cynizm? 06.03.16, 22:10
                                                    Dwa samce i oba kotne, oj będzie wesele, oj będzie!!!
                                                  • polak1706 Re: Zwyczajny cynizm? 07.03.16, 12:07
                                                    >a może zapomniałeś hasła. <
                                                    Hasło bez zmian
                                                    www.youtube.com/watch?v=GUTx2b6Hpmw
                                                  • e-zyleta Re: Zwyczajny cynizm? 07.03.16, 12:17
                                                    A jesteś znowu, masz dobrą pamięć czy notujesz hasła i loginy cw-lu.
                                                  • polak1706 Re: Zwyczajny cynizm? 07.03.16, 12:40
                                                    A jesteś znowu g/ó/w/n/i/a/rz/u.
                                                    Kiedy pytasz to na końcu stawiaj "?" Kolejny wysoko uczony. Na III piętrze.
                                                  • e-zyleta Re: Zwyczajny cynizm? 07.03.16, 12:58
                                                    He he!!! Za mało było obracania przez kumpli?
                                            • wislocki12 Wyzywisko czy inwektywa? 06.03.16, 22:50
                                              "Ty jesteś naprawdę głupi, upierdliwy gó...arz!" Co to jest - wyzywisko czy inwektywa? ;-)
                                              • e-zyleta Re: Wyzywisko czy inwektywa? 06.03.16, 23:03
                                                To jest taki mały i młody człowieczek...
                                        • wislocki12 Bez wyzywisk i inwektyw 06.03.16, 22:47
                                          No tak, pamiętamy3322 w ogóle nie używa wyzywisk, że o inwektywach nawet nie wspomnę. Polak1706 zresztą też! ;-))
    • pamietamy3322 Re: UNIA to zdrada! 08.03.16, 10:11
      Ciekawe co na to polskie lewaczki. W sumie jak rownouprawnienie to rownoupranienie.

zmianynaziemi.pl/wiadomosc/w-szwecji-lewacka-organizacja-domaga-sie-legalizacji-aborcji-dla-mezczyzn

• wislocki12 Ignorancja nie boli? 08.03.16, 12:52
        Coś mi się wydaje, że polskie lewaczki pomyliły Ci się z "liberalną grupą młodzieżową LUF Väst". :-))
        • pamietamy3322 Re: Ignorancja nie boli? 08.03.16, 12:59
          Jesli nie zrozumiales bo twoja inteligencja jest tak niska, to twoj problem Nie mam zamiaru wdawac sie w twoje zapetlenia.
        • pamietamy3322 Re: Ignorancja nie boli? 08.03.16, 13:02
          wislocki zauwazylem ze bardzo oceniasz kada wypowiedz prawicowego polityka. Rozkladasz na czynniki pierwsze, analizujesz. A co sadzisz o tym ze palikot chce zlikwidowac panstwo polskie. Mowil ze flaga , hymn to anachronizm itd. Jak sie do tego odnosisz bo kazdy lewak powinien sie do tego ustosunkowac.
          • pamietamy3322 Re: Ignorancja nie boli? 08.03.16, 13:06
            Za taka wypowiedz powinien gnic w kamieniolomach. Jak i kazdy kto go popiera wiec?.....
            • wislocki12 Mimo wszystko warto! 08.03.16, 14:03
              A odróżniać lewaków od liberałów mimo wszystko warto! ;-))
              • pamietamy3322 Re: Mimo wszystko warto! 08.03.16, 14:27
                osobiscie nie moglbym ocenic co jest gorsze palikot czy swetru. Jak obaj daza do tego samego
                • pamietamy3322 Re: Mimo wszystko warto! 08.03.16, 14:35
                  swetru to czlowiek balcerowicza, balcerowicz to czlowiek sorosa. Soros to prawa reka rodow z FED.
                  palikot jezdzil na spotkania grupy bilderberg gdzie dowodza rotschildowie tak samo jak w FED.
                  Po porstu swetru to nastepny czlowiek wyslany przez nich bo z palikotem nie wypalilo.
                  Poza fasada to jest to samo.
                  • edekzgredek99 Re: Mimo wszystko warto! 08.03.16, 14:42
                    A ty to chyba jestes wyslany przez lechowskiego51 mieleckiego macacza kur. Wracaj juz to kurnika i nie mendz na forum
                    • pamietamy3322 Re: Mimo wszystko warto! 08.03.16, 14:51
                      ty stary pijaku jak jestes za glupi zeby to czytac to po prostu nie czytaj
                      • wislocki12 A szkoda! 09.03.16, 12:27
                        To Ty znasz Klechowskiego? Pozdrów go ode mnie! ;-))
                        PS. Niedawno pod moją klatką parkował jakiś kellys. Pomyśłałem, że rzeczony nawiedził mnie. Niestety, a szkoda... ;-)
                  • wislocki12 Strach otwierać telewizor... 08.03.16, 21:54
                    No tak, "swetru to czlowiek balcerowicza, balcerowicz to czlowiek sorosa. Soros to prawa reka rodow z FED. palikot jezdzil na spotkania grupy bilderberg gdzie dowodza rotschildowie tak samo jak w FED. Po porstu swetru to nastepny czlowiek wyslany przez nich bo z palikotem nie wypalilo."
                    Masz rację, całkiem jak w życiu: Beata Sz. to człowiek Kaczyńskiego, Andrzej D. (dojna krowa) to człowiek Kaczyńskiego, Waszczykowski to człowiek Kaczyńskiego, Błaszczak to człowiek Kaczyńskiego itd., itd. ;-((
                    • pamietamy3322 Re: Strach otwierać telewizor... 09.03.16, 09:28
                      Lepiej ze Duda jest czlowiekiem Kaczynskiego. Niz ze swetru jest kukielką masonow.
                      • pamietamy3322 Re: Strach otwierać telewizor... 09.03.16, 09:32
                        General Rozwadowski byl czlowiekiem Pilsudskiego. Szechter byl czlowiekiem Stalina. Widzisz roznice?
                        • wislocki12 Rozwadowski człowiekiem Piłsudskiego? 09.03.16, 12:21
                          "Zamach majowy.
                          12 maja 1926 roku marszałek Piłsudski rozpoczął tzw. przewrót majowy. O godz. 14.45 Rozwadowski spotkał się z ministrem spraw wojskowych, gen. Juliuszem Malczewskim. Po rozmowie zgodził się objąć stanowisko dowódcy obrony Warszawy. Obrońcy rządu znajdowali się w niezwykle trudnej sytuacji, nie wiedzieli bowiem, w przeciwieństwie do zamachowców, na kogo można liczyć. Rozwadowski odbył naradę z gen. Malczewskim, płk. Władysławem Andersem oraz nowo powołanym szefem Sztabu Generalnego gen. Stanisławem Hallerem i podjął decyzję o przeniesieniu dowództwa do Belwederu.
                          (...)
                          Rozwadowski wydał rozkaz bezwzględnego rozprawienia się z zamachowcami, nawet nie oszczędzając ich życia. Dla generała Piłsudski był zwykłym buntownikiem.
                          (...)
                          Niebawem część internowanych oficerów zwolniono. Natomiast generałów: Rozwadowskiego, Zagórskiego, Malczewskiego i Jaźwińskiego oskarżono o przestępstwa natury kryminalnej i odstawiono do Wojskowego Więzienia Śledczego nr I przy ul. Dzikiej 19 w Warszawie. Stamtąd 26 maja przetransportowano ich do WWŚ nr III na Antokolu w Wilnie." (Wikipedia)
                          Naprawdę jesteś pewien, że Rozwadowski to człowiek Piłsudskiego? Tak jak Szechter (który?) człowiekiem Stalina? No właśnie! ;-))
                      • wislocki12 Smutne to... 09.03.16, 12:23
                        Prezydent RP człowiekiem Kaczyńskiego? Smutno to brzmi... :-((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka