Dodaj do ulubionych

Zabrakło pieniędzy...

26.05.16, 22:47
"W kilku województwach zabrakło pieniędzy na wypłatę świadczeń z programu „Rodzina 500 plus” - poinformowały media. Chodzi o środki na wnioski złożone przez rodziny, w których przynajmniej jedna osoba mieszka za granicą. Ministerstwo Rodziny i Polityki Społecznej uspokaja: „Finansowanie zadań samorządu województwa w zakresie ustawy o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci jest zadaniem z budżetu państwa."
Szkoda! :-((

niezalezna.pl/80934-program-rodzina-500-plus-nie-jest-zagrozony
Obserwuj wątek
    • edekzgredek99 Re: Zabrakło pieniędzy... 27.05.16, 10:24
      I co sie pan tak dziwisz? Z gory bylo wiadomo ze kasy zabraknie
    • genia50 Re: Zabrakło pieniędzy... 27.05.16, 10:31
      To dopiero początek akcji,a dalej co będzie to nawet nie chcę myśleć.
      • wislocka12 Re: Zabrakło pieniędzy... 30.05.16, 12:14
        genia50 myśli, ale fajnie.
        • edekzgredek99 Re: Zabrakło pieniędzy... 30.05.16, 12:22
          A najfajniej bedzie jak ty kelnerko z konsumow zaczniesz myslec bo juz pora najwyzsza
          • wislocka12 Re: Zabrakło pieniędzy... 30.05.16, 12:42
            Napij się dziadunio coś zimnego, byle nie piwa i nie wychodź na słońce bez berecika.
            • wislocki12 Berecik500+ 30.05.16, 21:05
              Uważam, że jest to niezwykle ważny głos w dyskusji o niewątpliwych walorach programu Rodzina 500+. ;-))
              • edekzgredek99 Re: Berecik500+ 31.05.16, 11:51
                Panie za niedlugo ponoc maja dawac po pincset na kazdego seniora i zobaczysz pan ze ta cholera wislocka bedzie mnie blagac na kolanach abym dal sie adoptowac. A takiego wala wtedy powiem cholerze.
        • genia50 Re: Zabrakło pieniędzy... 30.05.16, 22:49
          Jeśli uważasz,że fajnie,to spróbuj.
          • wislocki12 B.O.? 30.05.16, 23:42
            Nie spodziewaj się rychłej odpowiedzi... ;-))
            • wislocka12 Re: B.O.? 31.05.16, 05:39
              Zapraszam Cię wislocki12 na Dni Tarnobrzega. Mieszkam co prawda teraz w Sandomierzu ale jak potwierdzisz przyjazd to możemy się spotkać i spróbować wyjaśnić nasze nieporozumienia. Przecież kiedyś było nam naprawdę fajnie. Ja nadal mam ten sam nr telefonu, który mi dałeś. Ty zmieniłeś, trudno. Czekam na wiadomość, choćby sms.
              • wislocki12 Ale numer! 31.05.16, 13:13
                To w Sandomierzu też będą Dni Tarnobrzega? ;-)
                PS. To dziwne, bo ja też mieszkam w Sandomierzu... :-)
                PS2. Prawdziwy wislocki jest tylko jeden - reszta to nędzne podróbki Klechowskiego. :-)
                • wislocka12 Re: Ale numer! 31.05.16, 13:21
                  Próbujesz odwracać kota ogonem, jeśli rzeczywiście mieszkasz w Sandomierzu to nie będę musiała jechać do Tarnobrzegu. Zapraszam Cię do Ciżemki.
                  PS. Kto to jest Klechowski?
                  • wislocki12 Nie lubię żółtego... 31.05.16, 15:01
                    Pytasz, kto to jest Klechowski? Otóż, Klechowski, znany również jako lechowski51, jest twórcą i właścicielem forumowego teatrzyku marionetek. W zależności od sytuacji i potrzeb wprowadzane są na forum odpowiednie marionetki. W ostatnich dniach teatrzyk jest mało aktywny. Pojawia się tylko wislocka12, pomyślana jako, pożal się Boże, żona wislockiego12 w celu zdezawuowania rzeczonego. :-((
                    PS. W Sandomierzu mieszkam rzadko - częściej w Mielcu! ;-)
                    PS2. Ciżemka? Strasznie tam ciasno, a poza ty nie lubię żółtego. :-(
                • edekzgredek99 Re: Ale numer! 31.05.16, 15:31
                  Panie nie spotykaj sie pan bo ta cholera zgwalci pana i zamorduje
          • wislocka12 Re: Zabrakło pieniędzy... 31.05.16, 05:33
            Brawo genia!
            • wislocki12 Brawo 31.05.16, 13:14
              Brawo Ty! ;-))
              • wislocka12 Re: Brawo 01.06.16, 05:54
                Widzisz wislocki12, że zgoda buduje. Jak się włączyłam w założony przez Ciebie wątek to trochę ożył w odróżnieniu od wielu innych, które zakładasz. Na niektórych zero odzewu, pomijam genię i edka mojego ulubionego dziadunia, którzy Cię zawsze wspierają. Panie Gienia raczej taktownie a edek jak zwykle ....
                • edekzgredek99 Re: Brawo 01.06.16, 10:06
                  Jak zwykle pitolisz wislocka ze az przykro czytac
                  • wislocka12 Re: Brawo 01.06.16, 13:36
                    Życzę Panu dużo zdrowia, smacznego obiadu i pokrzepiającej poobiedniej drzemki.
                    • wislocki12 A kto szlajał się z Klechowskim? 01.06.16, 20:20
                      Nie udawaj niewiniątka... A kto szlajał się z Klechowskim, że o ormowcach nawet już nie wspomnę? :-((
                      • wislocka12 Re: A kto szlajał się z Klechowskim? 02.06.16, 06:11
                        Widzę, że stworzyłeś sobie wirtualną postać "Klechowski" i wszystkim, którzy ośmielają mieć inne zdanie niż Ty przypisujesz cechy tej postaci. Myślę, że te objawy dają się leczyć. Może byś jednak zaczął się zachowywać przyzwoicie to unikniesz krytycznych wpisów.
                        PS. Nie będę więcej komentować Twoich wpisów i odpowiadać na Twoje zaczepki, po prostu jestem już dorosła czego i Tobie życzę.
                        • genia50 Re: A kto szlajał się z Klechowskim? 02.06.16, 08:43
                          Dlaczego zdeklarowałaś się jako dorosła dopiero dziś?Pewnie wczoraj jeszcze chciałaś wydębić jakiś prezent na Dzień Dziecka.
                          • wislocka12 Re: A kto szlajał się z Klechowskim? 02.06.16, 12:22
                            genia50 napisał(a):

> Dlaczego zdeklarowałaś się jako dorosła dopiero dziś?Pewnie wczoraj jeszcze chc
                            > iałaś wydębić jakiś prezent na Dzień Dziecka.
                            Miłego Dnia!
                        • edekzgredek99 Re: A kto szlajał się z Klechowskim? 02.06.16, 08:55
                          Wislocka ty to jestes SBeckie nasienie. Niszczysz uczciwych ludzi zlosliwa babo
                          • wislocka12 Re: A kto szlajał się z Klechowskim? 02.06.16, 12:21
                            Miłego Dnia!
                            • edekzgredek99 Re: A kto szlajał się z Klechowskim? 02.06.16, 12:27
                              Kurde ale mi nasza droga pania palacz zajechalo. Czyzby drugi nick pani Danusiu?
                              • wislocki12 Marionetki 02.06.16, 15:05
                                Też tak pomyślałem! A może Wielkiemu Reżyserowi pomyliły się marionetki w teatrzyku? ;-)
                          • wislocka12 Re: A kto szlajał się z Klechowskim? 03.06.16, 06:14
                            No i jak tu być miłą? Ja życzenia, Pan inwektywy, ale ja nadal Panu życzę wszystkiego najlepszego.
                            • kl1945 Re: A kto szlajał się z Klechowskim? 03.06.16, 06:26
                              W latach 60 służyłem w wojsku i powroty do cywila były huczne. Rezerwiści śpiewali różne piosenki i jedną z nich były życzenia dla szefa: ...a szefowi sierżantowi 10 lat więzienia i Wesołych Świąt ...
                              Mam nadzieję, że Twoje życzenia nie są z tej serii. Czy zmiana relacji z Panem Edwardem, na razie jednostronna, jest trwała?
                            • edekzgredek99 Re: A kto szlajał się z Klechowskim? 03.06.16, 10:20
                              Inwektywy? Ja tylko stwierdzam fakt zes kobita zlosliwa i wredna. I w te twoja zyczliwosc nie wierze bos jest wyrachowana i cwana. Nie lubie cie kobito i nic tego nie zmieni
                              • wislocka12 Re: A kto szlajał się z Klechowskim? 03.06.16, 13:56
                                No cóż Panie Edwardzie, akceptuję Pańskie prawo do oceny mojej osoby na podstawie moich wpisów. Jestem jednak przekonana, że to Pan jako pierwszy zaatakował mnie na tym forum i ja niestety w ramach retorsji wielokrotnie pozwoliłam sobie na niewybredne odzywki. Wiem, że to mnie nie tłumaczy. Niemniej jednak obiecuję, że będę unikać złośliwości pod Pana adresem nawet jak z Pana strony nie będzie wzajemności. Teraz mimo, że Pan nie wierzy w moje dobre intencje życzę Panu wszelkiej pomyślności.
                                • wislocki12 Retorsje i... torsje 03.06.16, 21:42
                                  Bez przesady! Najpierw oskarżasz wislockiego12, że Cię zaczepia, a teraz Edwarda Z., że Cię zaatakował! A już o twoich niewybrednych odzywkach, że retorsjach nawet już nie wspomnę, nawet nie będę pisał, bo... i po co? Przecież obiecujesz wszelką poprawę, czego z całego serca Ci życzę! :-)
                                  PS. A co tam u twojego byłego? ;-))
                                  • wislocka12 Re: Retorsje i... torsje 04.06.16, 13:21
                                    Pisałam do Pana Edwarda więc nie wcinaj się knypku, więcej możesz się nie wysilać bo zgodnie z zapowiedzią nie będę reagować.
                                    • wislocki12 I tak trzymaj! 04.06.16, 20:48
                                      Całe szczęście! I tak trzymaj... ;-))
                                    • edekzgredek99 Re: Retorsje i... torsje 06.06.16, 08:28
                                      Kurde a czym zem se na ten wybuch namietnosci zasluzyl?
                        • wislocki12 Prawdziwa cnota 02.06.16, 15:02
                          Prawdziwa cnota krytyki się nie boi! :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka