Dodaj do ulubionych

Wstyd dla całej Polski

08.07.16, 17:53
Przekazałem prezydentowi Dudzie nasze zaniepokojenie pewnymi działaniami i impasem wokół polskiego Trybunału Konstytucyjnego - powiedział podczas konferencji prasowej po spotkaniu z prezydentem Andrzejem Dudą prezydent Stanów Zjednoczonych Barack Obama.Prezydent Duda stał jak skamieniały i nic nie miał do powiedzenia.
Obserwuj wątek
    • edekzgredek99 Re: Wstyd dla całej Polski 08.07.16, 18:12
      A co mial nie stac jak to taki Andrzej Doo*a jest
    • wislocki12 A Senat radzi... 08.07.16, 21:52
      Jak nie miał to i trudno się dziwić... ;-))
    • wislocka12 Re: Wstyd dla całej Polski 09.07.16, 15:27
      Od dawna masz oloztbg te objawy?
    • retinger Re: Wstyd dla całej Polski 09.07.16, 15:36
      Powtarzasz brednie za niektórymi mediami a tak naprawdę Prezydent Obama powiedział inaczej nic przetłumaczyły niechętne naszemu Prezydemtowi media. To tłumaczenie i ich prawdziwy sens wykazał internauta w komentarzu do LizWeeka:
      niezalezna.pl/83050-jak-portal-tomasza-lisa-zmanipulowal-zdanie-prezydenta-usa-na-szczycie-nato
      więc może nie łżyj jak Lis.
      • genia50 Re: Wstyd dla całej Polski 09.07.16, 16:15
        Trzeba przetłumaczyć nie tylko na polski ,bo na takich spotkaniach obowiązuje język dyplomacji i trzeba znać pewne niuanse.Nie wystarczy jak chłop krowie na rowie.
        • retinger Re: Wstyd dla całej Polski 09.07.16, 19:00
          Proszę się nie kompromitować. Prezydent Obama powiedział co powiedział i wszelkie przekręcanie jego słów to łgarstwo lub nieuctwo tłumacza, choć w to wątpię, a nie jakieś niuanse, które tylko łaskawa genia50 zna. Litości!
          • genia50 Re: Wstyd dla całej Polski 09.07.16, 19:36
            Odezwał się tłumacz konferencyjno - dyplomatyczny.
          • wislocki12 Naprawdę nie rozumiesz? 09.07.16, 21:02
            Mam nadzieję, że z "Naszym Dziennikiem" polemizował nie będziesz:
            "Podczas spotkania prezydent Stanów Zjednoczonych poruszył kwestię Trybunału Konstytucyjnego. "Wyraziłem wobec prezydenta Andrzeja Dudy nasze zaniepokojenie związane z pewnymi działaniami i impasem w zakresie polskiego Trybunału Konstytucyjnego. Podkreśliłem, że oczywiście szanujemy polską suwerenność. Zdaję sobie sprawę, że parlament pracuje nad ustawą, która ma regulować tę sprawę, ale jako przyjaciel i sojusznik wzywam wszystkie strony, aby wspierać instytucje demokratyczne w Polsce" powiedział Obama. Jak dodał, "demokracja to nie tylko słowa zapisane w konstytucji czy głosowanie w wyborach, ale także instytucje, od których zależymy każdego dnia". "Praworządność, niezależna władza sądownicza i wolna prasa to są wartości, na których Stanom Zjednoczonym bardzo zależy. To są wartości, które leżą u sedna naszego sojuszu, leżą u sedna Traktatu Północnoatlantyckiego. Były to wartości, które świętowaliśmy 2 lata temu na placu Zamkowym" stwierdził amerykański prezydent." ;-)
            Naprawdę nie rozumiesz słowa pisanego? Nawet tego z "Naszego Dziennika? :-((

Artykuł opublikowany na stronie:
            www.naszdziennik.pl/polska-kraj/161635,jak-sojusznik-z-sojusznikiem.html
      • wislocki12 Na wszelki wypadek... 09.07.16, 21:16
        Na wszelki wypadek cytat z "Naszego Dziennika":
        "Podczas spotkania prezydent Stanów Zjednoczonych poruszył kwestię Trybunału Konstytucyjnego. "Wyraziłem wobec prezydenta Andrzeja Dudy nasze zaniepokojenie związane z pewnymi działaniami i impasem w zakresie polskiego Trybunału Konstytucyjnego. Podkreśliłem, że oczywiście szanujemy polską suwerenność. Zdaję sobie sprawę, że parlament pracuje nad ustawą, która ma regulować tę sprawę, ale jako przyjaciel i sojusznik wzywam wszystkie strony, aby wspierać instytucje demokratyczne w Polsce" powiedział Obama. Jak dodał, "demokracja to nie tylko słowa zapisane w konstytucji czy głosowanie w wyborach, ale także instytucje, od których zależymy każdego dnia". "Praworządność, niezależna władza sądownicza i wolna prasa to są wartości, na których Stanom Zjednoczonym bardzo zależy. To są wartości, które leżą u sedna naszego sojuszu, leżą u sedna Traktatu Północnoatlantyckiego. Były to wartości, które świętowaliśmy 2 lata temu na placu Zamkowym" stwierdził amerykański prezydent." ;-)
        Nadal masz wątpliwości? :-((

Artykuł opublikowany na stronie:
        www.naszdziennik.pl/polska-kraj/161635,jak-sojusznik-z-sojusznikiem.html
        • wislocka12 Re: Na wszelki wypadek... 10.07.16, 12:54
          Jedynym zaskoczeniem w Twoich wyrwanych z kontekstu i przekręconych wieściach jest to, że zwykle korzystasz z niemieckich i żydowskich gazet dla Polaków. Tym razem skorzystałeś z Naszego Dziennika bo Twoim zdaniem będzie to bardziej wiarygodne. Mylisz się, całość może być zaakceptowana tylko przez dyżurną parę popierających. Rozsądni Polacy mają Twoje gierki gdzieś.
    • wislocki12 Jak papież i generał... 09.07.16, 20:53
      To było swoiste deja vu! Miałem wrażenie, że Jan Paweł II i Jaruzelski zmartwychwstali, co by to nie mogło oznaczać! ;-))
      • oloztbg Tak widzi Polskę opiniotwórcza prasa. WSTYD 10.07.16, 09:17
        Mam głęboko w d.. co napisano w Naszym Dzienniku. Nikt poważny tego pisemka nie czyta.

Miliony czytelników Washington Post mogło sobie wrobić zdanie o Polsce i jak TVP manipuluje.
        Cały tekst TU

Dla nie znających angielskiego fragment: ...Od momentu wyborów, nowy rząd podjął kroki, które zmierzają do wyeliminowania niezależności polskiego trybunału konstytucyjnego , przejęł kontrolę nad głównym nadawcą publicznym, instalując byłego polityka jako jego szefa i zainicjował ściganie członków byłej partii rządzącej...

Tak widzi Polskę opiniotwórcza prasa. WSTYD !!
        • wislocka12 Re: Tak widzi Polskę opiniotwórcza prasa. WSTYD 10.07.16, 12:45
          Widzę, że jednak objawy nie ustępują. Washington Post lewacka opiniotwórcza prasa inspirowana przez sprzedawczyków typu Radek Sikorski i jego małżonkę Anne Applebaum córkę naczelnego rabina NY. Taką ciemnotę to możesz wciskać geni i edkowi.
          • wislocki12 Jaś nie doczekał... 10.07.16, 21:02
            No tak"
            "Washington Post lewacka opiniotwórcza prasa inspirowana przez sprzedawczyków typu Radek Sikorski i jego małżonkę Anne Applebaum córkę naczelnego rabina NY." To by się Lenin i Stalin ucieszyli! O Hitlerze nawet już nie wspomnę! Szkoda, że nie dożyli... :-((
    • polak1706 Re: Wstyd dla całej Polski 10.07.16, 22:10
      >Przekazałem prezydentowi Dudzie<
      To straszne! Barak zaniepokojony stanem demokracji w Polsce?
      1-www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1640802,Dallas-snajperzy-strzelali-do-policjantow-Sa-zabici-i-ranni
      ale co tam! To sprzed kilku dni już nieważne!
      2-wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Zamieszki-w-Berlinie,wid,18416451,wiadomosc.html?ticaid=11757d

A u nas Kijowski uśmiecha się do kamer na marszach KODu :-( Spokojny weekend :-(To też jest straszne! Strach się bać!
      Czas wyjeżdżać z Polski!

• wislocki12 Wygwizdać 10.07.16, 22:19
        Masz rację, Obamę trzeba wygwizdać! Nie wiem jeszcze tylko co począć z tymi batalionami... ;-))
      • wislocki12 "KPP-owski i palikotowy jad..." 10.07.16, 22:34
        Nie do końca spokojny był ten weekend:
        "Jarosław Kaczyński zwrócił się do grupki osób z KOD-u, ustawionych z transparentami po drugiej stronie Krakowskiego Przedmieścia.
        ?Mówię wam ? nie macie szans. Ale pomnik Lecha Kaczyńskiego tutaj stanie, bo był wielkim prezydentem, bo był człowiekiem, który prowadził Polskę we właściwym kierunku, bo miał wiele, wiele innych zasług dla Polski, przynajmniej począwszy od lat siedemdziesiątych. I będzie, proszę państwa, pomnik ofiar katastrofy smoleńskiej, wszystkich ofiar ? tu, niedaleko stąd. I jestem przekonany, że takich pomników będzie wiele w całym naszym kraju, w całej Polsce. W latach osiemdziesiątych nie było pomników księdza Jerzego Popiełuszki, dziś są, dziś są w całym kraju. Tak będzie i w tym wypadku. Tak jak wtedy przegrała komuna, tak teraz przegrają ci, którzy są przeciw Polsce, którzy są zatruci KPP-owskim i palikotowym jadem. Którzy ośmielają się używać podobizny mojego świętej pamięci brata, po to, żeby bronić systemu postkomunistycznego i postkolonialnego. Ale powtarzam, poniosą klęskę ? podkreślił prezes Prawa i Sprawiedliwości.
        W tym momencie zgromadzeni na Krakowskim Przedmieściu zaczęli skandować: ?precz z komuną?. ;-))
        PS. Ciekawe, czy potrafisz tak jak prezes? Masz rację, strach się bać, czas wyjeżdżać... ;-)
        • polak1706 Re: "KPP-owski i palikotowy jad..." 10.07.16, 23:10
          Nie podoba się Kaczyński to może Orban?
          www.youtube.com/watch?v=YDXz8UqNTr8
          • wislocki12 "Prężenie cudzych muskułów..." 10.07.16, 23:53
            Najbardziej to mi się podoba Stanisław Michalkiewicz, który właśnie był napisał (tekst datowany jest na dzisiaj, ale nie wiedzieć czemu, autor używa czasu przyszłego):
            "Jeszcze nie rozpoczął się oczekiwany z taką niecierpliwością szczyt NATO w Warszawie, a już nad stolicą naszego nieszczęśliwego kraju, to znaczy pardon ? oczywiście najszczęśliwszego kraju na całym świecie, a w każdym razie ? w Europie Środkowej ? raz po raz przelatują samoloty F-16. Jak to dobrze, że nie ? dajmy na to ? MiG-i, czy inne Su, nie mówiąc już o ? nie daj Boże! - Tu-95. No ale Tu-95 to mogą sobie latać nad Syrią, a nie nad Warszawą. Nad Warszawą to latali Niemcy i nawet skomponowali bardzo ładny marsz pod tytułem ?Lecimy nad Warszawą?, ale teraz Niemcy są naszymi sojusznikami, a w każdym razie ? sojusznikami naszych sojuszników, więc nie ma co snuć jakichś rozpamiętywań, zwłaszcza że te przeloty, to próba generalna przed zaplanowaną na piątek defiladą, podczas której zaprezentujemy zimnemu ruskiemu czekiście Putinowi naszą umiejętność prężenia cudzych muskułów. Polska jednym susem wskakuje do grona mocarstw światowych, o czym świadczy również rozmowa, jaką w cztery oczy ma przeprowadzić amerykański prezydent Obama z prezydentem Dudą. Wprawdzie strona amerykańska ujawniła, że podczas tej rozmowy prezydent Obama da wyraz swemu ?zaniepokojeniu przedłużającym się sporem o Trybunał Konstytucyjny?, czyli krótko mówiąc ? obsztorcuje prezydenta Dudę, ale uczyni to podczas rozmowy w cztery oczy, więc nie ma co grymasić.

www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=3691
            • polak1706 Re: "Prężenie cudzych muskułów..." 11.07.16, 15:14
              i słusznie! Najważniejszy jest język dyplomatyczny oparty na resetach. Oj nagrał się w Gierki WSIok, nagrał!
              www.youtube.com/watch?v=U3Roj4ypIkw
              • wislocki12 A Michalkiewicz? 11.07.16, 22:28
                Naprawdę zapomniałeś o Michalkiewiczu? Chyba żartujesz... Przecież to właśnie on drwi z "prężenia cudzych muskułów[/u]" przez cały rząd z Kaczyńskim na czele, co by to nie mogło oznaczać... :-((
              • wislocki12 Nic nie rozumiesz... 11.07.16, 23:01
                Już nawet Michalkiewicz kpi z Kaczyńskiego, a Ty nadal po staremu... Nic nie rozumiesz! :-((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka