Dodaj do ulubionych

500 złotych daliśmy na kredyt...

12.07.16, 15:04
Stawiam pytanie nie Morawieckiemu ,bo ten od początku wiedział że brednie o tym że "nas stać" są z konsekwencjami gorszymi od "dziury Bauca" . Pytania są do tych wszystkich apologetów "dobrej zmiany" typu 1706,3322,w15. I co dalej ? Dacie się łupić w imię "dobrej zmiany"? Będziecie dalej pierd...ć ,że to jest ok ,aby dzieci z bidulów zabierano tylko po to aby tatuś z mamusią "zmienili" jakość konsumowanych trunków ,albo (o ile nie chleją) kupili sobie 15 letniego "trupa" w "Reichu"? W bidulach na Śląsku dzieci w wieku 3-15 lat są zabierane przez rodziców ,bo mają +"pinćset" , a dzieci jak siedziały na krawężnikach i chodnikach bez opieki i zainteresowania, tak siedzą . Wracając do samego Morawieckiego . Jakim trzeba być hipokrytą i cynikiem aby całkiem spokojnie ,bez "tyknięcia" okiem przed kamerami "nawijać" o tym ,że nas "stać" ,że "my to mamy " a potem na spotkaniu z "pisiorowatymi aktywistami" powiedzieć prawdę .
Obserwuj wątek
    • polak1706 Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 12.07.16, 16:22
      >Dacie się łupić w imię "dobrej zmiany"?<

a to, uchwalone przez POprzedni rząd to co to jest? Paczka od św. Mikołaja?
      www.google.pl/search?q=renty+dla+%C5%BCyd%C3%B3&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=OvqEV8L_LeGv8wfp7ZaoDg#q=emerytury+dla+%C5%BCyd%C3%B3w

a to?
      www.google.pl/search?q=pieni%C4%85dze+dla+rodzin+cyga%C5%84skich&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=2_qEV_-9COGv8wfp7ZaoDg

POwyższe jakoś nikomu nie przeszkadzało.
      Mam znajomego który jeździ niezłym samochodem, szykuje się do wyjazdu na wczasy zagraniczne a i tak napisał po zapomogę 1000zł od zakładu. Jakieś papiery się znajdą by wycyganić kasę. Zaniżanie dochodów rodzin by osiągnąć swój cel to już norma. I co ?
      A kominowe płace preziów ci nie przeszkadzają? Właśnie tyrają na nie tacy jak ci z 500+ .

• wislocki12 Do której partii? 12.07.16, 21:18
        Piszesz:
        "Mam znajomego który jeździ niezłym samochodem, szykuje się do wyjazdu na wczasy
        zagraniczne a i tak napisał po zapomogę 1000zł od zakładu. Jakieś papiery się znajdą by wycyganić kasę. Zaniżanie dochodów rodzin by osiągnąć swój cel to już norma. I co ?
        A kominowe płace preziów ci nie przeszkadzają? Właśnie tyrają na nie tacy jak ci z 500+ ."
        Ciekawe do jakiej partii należy ów znajomy? Mam nadzieję, że nie do PiSu... Za to nie mam wątpliwości, do jakiej partii należą preziowie, którzy otrzymują kominowe płace... A Ty? ;-))
        PS. Ci z 500+ nie tyrają - biorą... :-((
    • exbenek Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 12.07.16, 16:52
      Ja się pytam o to czy nie przeszkadza wam ordynarne kłamstwo ,które na dodatek zamiast zwiększyć "dzietność" - zwiększyła "mobilność" ,"jakość spożycia", o długach extra nie wspominając obszerniej, oraz o to że wszyscy z PIS mówiąc o tym że "znaleźli pieniądze w budżecie na 500+" cynicznie kłamali , a nie o to co zrobiło bądź nie PO . Zdaje się że nie czytamy ze zrozumieniem .
      • polak1706 Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 12.07.16, 17:05
        Nie przeszkadza mi kłamstwo PiSu. Bardziej przeszkadzały mi kłamstwa POwców.
        >zwiększyła "mobilność" ,"jakość spożycia"<Kto pił ten pije i będzie pił.
        Dla rodziny ważna jest stabilność a jak z nią jest każdy widzi. Za dużo opcji politycznych/nacji chcących skubać Polskę (POlitycy, żydzi, UNIA ze swoimi przyjaciółmi islamskimi, cyganie, różne inne Hieny itp, itd) a to prowadzi do drenażu kieszeni Polaków i budżetu państwa jeszcze większego niż 500+ dla wielodzietnych rodzin. Tak więc przyrostu nie będzie. Te 500 wystarczy ledwie na załatanie dziur. Kto ma rodzinę i dzieci ten dobrze o tym wie.
        www.google.pl/search?q=ile+kosztuje+utrzymanie+dziecka&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=ygWFV9-BCuGv8wfp7ZaoDg
        Przypominam że PO zadeklarowało chęć zapłaty żydom za utracone mienie (Niemcy powiedzieli DOŚĆ!) 65miliardów dolarów. POpytaj POwców skąd chcieli wziąć te pieniądze?
        No a POza tym i tak będziesz pracował niedługo na takich
        www.youtube.com/watch?v=YkuDxZuvF8k
        O co wówczas zapytasz?
        • wislocki12 Dlaczego? 12.07.16, 21:04
          Może i masz rację, ale dlaczego:
          - nie przeszkadza Ci kłamstwo PiSu,
          - Kościół katolicki ma prawo odzyskać swój majątek, a Żydzi nie,
          - do owych wszystkich plag mamy jeszcze dodawać projekt Rodzina500+,
          - "przyrostu nie nie będzie" i po co wszystko Babciu,
          - uważasz, że "tacy" zechcą nawiedzić taki kraj? ;-))
    • genia50 Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 12.07.16, 21:35
      To 500+ ma zapewnić głosy wyborcze a nie jakąś demografię,czy też rozwój.Szkoda tylko,że kosztem dużej grupy ludzi,którzy automatycznie stali się biedniejsi.Do 18 lat dopłaty,a potem nie wiadomo czy będzie kogoś przeciętnego stać na kształcenie dzieci,bo już teraz "co niektórzy" niechętnie spoglądają na stypendia studenckie.
      • exbenek Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 13.07.16, 15:16
        Nawet nie mam ochoty odpowiadać 1706 bo on cały czas o PO . Teraz już prawie 10 miesięcy "patologię stołkową" promuje czereda "największego wodza od czasów Bolesława Chrobrego" (tak jarka zaczynają "promować" pisiaki - sam słyszałem) . I 1706 nie ms poczucia "absmaku" .
        To teraz z innej beczki : broszka jak i antonio są za tym aby 31 lipca ,na Apelu Poległych Powstania Warszawskiego odczytać listę poległych (? no właśnie ) smoleńskich. To już nie jest śmieszne ,bo tych ostatnich żyjących Prawdziwych Bohaterów ma się za tło dla innych - "prawdziwych polaków" ( uwaga to że napisałem "polaków" oddaje moje odczucia jaka jest między Bohaterami Powstania a tymi drugimi różnica ; nie jest to przejaw pogardy tylko zaznaczenie różnicy)
        • polak1706 Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 13.07.16, 16:52
          >nie mam ochoty odpowiadać 1706 bo on cały czas o PO<
          Ty cały czas ziejesz nienawiścią do PiSu, niezależnie od ich działań.
      • polak1706 Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 13.07.16, 15:17
        Według ciebie głosy wyborcze, według mnie Kaczyńscy nie są i nie byli GANGSTERAMI w BIAŁYCH KOŁNIERZYKACH. Myśleli o Polsce i Polakach, w przeciwieństwie do innych POlityków.
        Po 1989 roku Polacy zostali sami ze sobą. Bieda, zwolnienia masowe z pracy, likwidacja ich zakładów itd, itp.
        > 18 lat dopłaty,a potem nie wiadomo czy będzie kogoś przeciętnego stać na kształcenie dzieci,bo już teraz "co niektórzy" niechętnie spoglądają na stypendia studenckie. <
        Jesteś w UNII. Domagaj się by zasiłki były na każdego, jak na dzikusów islamskich w Eurokołchozie.
        • wislocki12 Teraz przypomniałeś sobie... 13.07.16, 21:46
          No właśnie, a co robiłeś w 1989 r.? I co robili bracia Kaczyńscy, jak likwidowano PGRy, Ursus, Nową Hutę? Teraz sobie przypomniałeś? :-((
    • giesiu79 Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 13.07.16, 19:40
      exbenek
      nie dyskutuj z parobami kleru !
      spytaj kolegę "polak1706" ile dostał podwyżki za ubezpieczenie auta (ok.200 zeta),
      ile zapłaci za ubezpieczenie budynku (jeżeli posiada!) mieszkania
      żeby starczyła na te "pincet +"
      oj "poloczku1706" jeszcze nie raz Ci się odbije czkawką rydzol i mały
      szczerbaty kurdupel "gnom".........
      • polak1706 Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 13.07.16, 19:53
        Chciałeś UNII? To masz!
        Wszystko albo zgodnie z dyrektywami Unijnymi albo w związku z wejściem do Polski firm zagranicznych oferujących swoje usługi ale nie uwzględniających realiów naszego rynku.
        Cierp ciało! Samo tego chciało!
        • giesiu79 Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 13.07.16, 20:11

polak1706
          Chciałeś UNII? To masz! ale ja nie chcę Watykanu ! jest tylu polaków mądrych że my nie możemy
          stanowić własnego państwa ? ruski , pruski , teraz włoska mafia?
          Chciałeś UNII? To masz!
          ja mam i wiele tysięcy polaków przygłupa w UNI "obatela" Czarneckiego , jakiegoś rudego chłopa, cuchnącego gnojówką i gumofilcami S. i innych którzy podpisują listę i to właśnie ONI nie rozgarnięty polaku1706 stanowią prawo unijne ! nie wiem czy ty w ogóle coś kumasz oprócz mądrości KK......

• polak1706 Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 14.07.16, 14:33
            Nie ma mądrzejszego nad wisłockiego, giesia i POdobnych. Nic nie kumam, nic nie widzę, nic nie słyszę. UNIA to ZDRADA!!!
            Też nie chcę Watykanu, żydów, UPAińców,. cyganów, mafii i gangów chińsko-wietnamskich, islamistów/rzeźników i przygłupów i złodziei z PO.
            Jeżeli chcesz zaspokoić swoją ciekawość to byłem przeciwko wejściu do Eurokołchozu

> jest tylu polaków mądrych że my nie możemy
            stanowić własnego państwa ?<
            Nie możemy bo większość POlaków jest głupia. Dowodem na to masz choćby 8 letnie trwanie przy żłobie PO/PSLowców.
            Teraz im się tak żyje, wyrobili układy, kasiorka sama wpływa na konta:
            www.google.pl/search?q=pawlak+w+zarz%C4%85dzie+lotniska&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=DYaHV8adM_Kv8wf816PgAg
            Nie jesteś za bardzo kumaty no i wciskasz mi kit a ja go nie chcę.
            • e-zybi Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 14.07.16, 19:41
              >Jeżeli chcesz zaspokoić swoją ciekawość to byłem przeciwko wejściu do Eurokołchozu<
              Kto tam wie, jak to było..."czarodzieju" ;-)
              • polak1706 Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 14.07.16, 19:49
                masz rację złośliwcze
                • e-zybi Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 14.07.16, 20:06
                  brak humoru? czy usiadłeś na jeżu ;-)
                  • polak1706 Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 14.07.16, 20:11
                    o co ci znów chodzi?
                    • e-zybi Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 14.07.16, 20:31
                      czy ty musisz być taki grzeczny ;-)
                      • polak1706 Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 15.07.16, 14:24
                        Obejrzałem ostatnio za mało filmików o "nasza przyjaciela islamista". To dlatego. Teraz wracam do nich by być agresywnym, wybuchowym
                        www.youtube.com/watch?v=-_T2veiESKM
                        Na 3 filmiku Błaszczak nazywa wszystko po imieniu. Tak musi mówić każdy polityk w Eurokołchozie... głośno!

wiadomosci.onet.pl/swiat/swiadek-zamachu-probowalismy-zatrzymac-ciezarowke/2fgf9s
                        • polak1706 Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 15.07.16, 14:53
                          Tu jest lepszy wywiad
                          wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Mariusz-Blaszczak-w-piatek-posiedzenie-zespolu-antyterrorystycznego,wid,18423602,wiadomosc.html?ticaid=1175ee
                          • wislocki12 Wzbiesił się? 15.07.16, 20:46
                            Mam wrażenie, że zachowanie ministra B. to klasyczny przykład tzw. wzbiesienia się... ;-)
                            PS. Mam nadzieję, że nie prowokuje sił piekielnych... :-(
                          • wislocki12 Zespół 16.07.16, 22:12
                            A puczowi w Turcji nie udało się zapobiec... I po co to wszystko, babciu? ;-))
                        • wislocki12 Jak Błaszcak! 15.07.16, 23:41
                          Naprawdę musisz nakręcać się filmikami? Myślenie Ci już nie wystarcza? ;-))
                        • e-zybi Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 16.07.16, 09:11
                          >Obejrzałem ostatnio za mało filmików o "nasza przyjaciela islamista". To dlatego. Teraz wracam do nich by być agresywnym, wybuchowym<
                          Mówią, że mądrość z wiekiem przychodzi, a ty ciągle jak dziecko...szukasz rozrywek ;-)
                          • polak1706 Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 16.07.16, 23:05
                            Takie tam.... bombki se składam :-(
                            • wislocki12 Zabawa 17.07.16, 00:21
                              A w pucze się nie bawisz? ;-))
                            • e-zybi Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 17.07.16, 03:46
                              Zapewne takie choinkowe? ;-)
                              • genia50 Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 17.07.16, 23:16
                                O tej porze to raczej gwiazdki.
            • wislocki12 Za co mu płacili? 14.07.16, 22:19
              No właśnie, jakiś prawicowy kretyn, pragnąc wykazać się poczuciem humoru, co by to nie mogło oznaczać, ogłosił, że UE to taki eurokołchoz, i to z wielkiej litery. I mimo, że współpracował w charakterze tłumacza z radziecką Agencją Nowosti, nie widzi żadnej różnicy między "kołchozem" (spółdzielnia) i "sowchozem" (przedsiębiorstwo państwowe). Dowcip ten powtarzają kolejni naśladowcy... Ciekawe, za co mu płacili, bo chyba nie za znajomość języka rosyjskiego... ;-))
          • polak1706 Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 14.07.16, 15:12
            Polacy zawsze byli głupi!
            Masz przykłąd sprzedaży zakładu za 340 mln PLN a teraz chęci/konieczności jego odkupienia za... >włoski właściciel PZL- Świdnik otrzymałby udziały w PGZ.<
            Z deszczu pod rynnę. Błąd na błędzie.
            dziennikzbrojny.pl/aktualnosci/news,1,10168,aktualnosci-z-polski,repanstwowy-pzl-swidnik
            • wislocki12 Wiatraczki? 14.07.16, 22:30
              Obawiam się, że nie wziąłeś pod uwagę czynnika czasu. Świdnik został sprzedany w 2010 r. I co miał produkować przez przez te sześć lat? Wiatraczki? ;-))
              • polak1706 Re: Wiatraczki? 15.07.16, 14:36
                Wcześniej politycy i wojskowi zachłystywali się techniką wojskową zachodnią i marzyły im się Amerykanckie APACZE. Stąd wojsko nie zamawiało naszych SOKOŁÓW ani ich znacząco nie modernizowało (SOKÓŁ LONG i podobne).
                www.altair.com.pl/news/view?news_id=3301
                Dlatego Świdnik chylił się ku upadkowi. Pisałem że Polacy są/byli/będą głupi. Sprzedając Świdnik myśleli że Włosi rozwiną konstrukcję a ONI ja "wygaszają"
                • wislocki12 Szkoda... 15.07.16, 23:37
                  Szkoda, że ruskich to też nie interesowało... :-(
              • polak1706 Re: Wiatraczki? 15.07.16, 14:41
                Ponieważ nasze śmigłowce miały za słabe silniki/przekładnie można było wejść nawet w układy z UPAińcami
                www.defence24.pl/285212,sokol-z-silnikami-motor-sicz-szansa-na-druga-mlodosc
              • polak1706 Re: Wiatraczki? 15.07.16, 14:44
                Wersja morska Sokoła
                www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=519638&page=1757
                • wislocki12 Z UPAińcami? 15.07.16, 20:50
                  Wersja morska Sokoła z UPAińcami? Chyba żartujesz? ;-))
                  • polak1706 Re: Z UPAińcami? 15.07.16, 23:40
                    No to taka wersja co to... kamień się do szyi przywiązuje i...
                    Dopisz sobie sam :-(
                    • wislocki12 An 124 i An 225 kłaniają się! 15.07.16, 23:47
                      "Antonow ? popularna nazwa radzieckich i ukraińskich samolotów konstrukcji Olega Antonowa lub jego biura konstrukcyjnego. Samoloty produkowane seryjnie noszą oznaczenie An z numerem. Przede wszystkim są to samoloty transportowe lub pasażerskie." ;-)
                      "Dopisz sobie sam"! ;-))
          • polak1706 Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 14.07.16, 19:30
            To jest Twoja UNIA
            wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Niemcy-stworza-100-tys-miejsc-pracy-dla-azylantow-Koszt-1-mld-euro,wid,18421098,wiadomosc.html?
            Kasa w błoto, mogłaby wspomóc najbiedniejszych... Niemców.
            • wislocki12 Sposób myślenia 14.07.16, 22:38
              Może i masz rację, ale nie przypominam sobie, aby Jezus Chrystus opowiadał się kiedykolwiek za najbiedniejszymi Niemcami, że o Polakach nawet nie już wspomnę... :-((
              PS. Naprawdę uważasz, że Niemcy czekają na te miejsca pracy? ;-))
              PS2. Mam wrażenie, że Anglicy wchodzą w twój sposób myślenia... :-((
            • exbenek Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 20.07.16, 10:56
              Niemcy niemcami - gó... mnie obchodzą - najważniejsze że kurdupel zarządził podwyżki dla "władzy" . To jest to na co czekał cały naród - "dobra zmiana" . Po zapowiedziach z rządu i komentarzu "genetycznego patrioty" suskiego ,naród oszalał ze szczęścia i czeka na nowe wieści . O podwyżkach dla narodu - podatków...
              • e-zybi Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 20.07.16, 11:33
                Myślę, że sam polak1706 tego się nie spodziewał, jeszcze mu te "dobre zmiany" bokiem wyjdą ;-)
                • edekzgredek99 Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 20.07.16, 12:04
                  A lechowski panie to sie w grobie przewraca
                • polak1706 Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 20.07.16, 16:37
                  I tu się zgadzam. Nie spodziewałem się podwyżek dla bezproduktywnych gryzipiórków. Raczej obniżenia poborów urzędasów w urzędach, by nie mieli wyższych od prezydenta, premiera.
                  • wislocki12 Tylko dla swoich? 20.07.16, 21:33
                    A skąd wiadomo, że w urzędach nie pracują członkowie PiS? No tak, oczywiście, jak zaczną tu pracować członkowie PiS, to już nie będą gryzipiórkami i urzędasami - dopiero wtedy pomyślimy podwyżkach dla nich! ;-))
                  • e-zybi Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 21.07.16, 05:57
                    "Prezes jest wściekły. Nie wiedział o podwyżkach dla parlamentarzystów. O tym nie było mowy!"
                    www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/jaroslaw-kaczynski-przeciwko-podwyzkom-w-sejmie-i-w-senacie/6blgtjk
                    Lubię dobre wiadomości i zaczynać dzień na wesoło...;-)
                    • exbenek Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 21.07.16, 12:49
                      Pani ubaw po same pachy!!! Tem mały nic nie wiedział...oni nawet nie pierdzą bez meldunku prezesowi ,a tu taka kampania ,bój z mediami i na kobiec ,że to bez wiedzy prezesa...im już się tak pier..li wszystko ,że oni w to wierzą że prezes nie wiedział,skoro dziś tak twierdzi ,a wczoraj fakty wyglądały inaczej tym gorzej dla faktów...logika pustych głów
                      • edekzgredek99 Re: 500 złotych daliśmy na kredyt... 21.07.16, 13:26
                        Pisiory panie to tak zaczadzone sa ze w kazden kit panie uwierza.Nawet w to ze prezesik nie wiedzial. Doja ile wlezie panie po nich to dopiero ruina zostanie
        • wislocki12 Na kredyt? 13.07.16, 21:36
          Może i masz rację, ale nie bardzo rozumiem, dlaczego polski rząd zgodził się, aby Unia zmusiła nas do wprowadzenia programu Rodzina 500+, Mieszkanie+, że o paru innych nie wspomnę? I dlaczego wicepremier twierdzi, że to było na kredyt? ;-))
        • wislocki12 Zgodnie z dyrektywami? 14.07.16, 22:07
          Czyżbyś chciał sugerować, że program Rodzina 500+ został nam narzucony przez UE i zgodnie z jej dyrektywami? ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka