Dodaj do ulubionych

Obywatelska?

03.10.16, 22:39
"Nie ma większego daru niż ludzkie życie Poniedziałek, 3 października 2016 (20:49) Nie ma większego daru niż ludzkie życie – podkreślił ks. abp Henryk Hoser. Tymczasem – zauważył – rocznie ginie w wyniku aborcji co najmniej 50 mln niewinnych istnień ludzkich. – Za ten dramat świat będzie musiał kiedyś zapłacić – ostrzegł. W katedrze św. Michała Archanioła i św. Floriana Męczennika na stołecznej Pradze modlono się o prawe sumienia i światło Ducha Świętego dla wszystkich decydujących w Polsce o prawnej ochronie życia ludzkiego od poczęcia do naturalnej śmierci."
Nie bardzo rozumiem, o co tu chodzi. Czyżby Pan Bóg miał odmówić pomocy zwolennikom życia, a zatem trzeba prosić Go o zmianę decyzji? ;-))
PS No, właśnie a wszyscy przekonują, że projekt ustawy o zakazie aborcji to inicjatywa obywatelska... ;-)

Artykuł opublikowany na stronie: www.naszdziennik.pl/wiara-kosciol-w-polsce/167637,nie-ma-wiekszego-daru-niz-ludzkie-zycie.html
Obserwuj wątek
    • pamietamy3322 Re: Obywatelska? 03.10.16, 22:49
      Jak przechrzty uchwalą tą ustawę to przerżną kolejne wybory. A ja chyba wole walczyć z lewakożydami jawnymi niż przechrztami udającymi prawdziwych Polaków. W PC z którego wywodzi się PiS byli prawie sami Żydzi. Więc w PiS jest tak samo jako i sam przywódca.
      • pamietamy3322 Re: Obywatelska? 03.10.16, 22:53
        Muszę pisać prawdę bo kto inny to zrobi?
        • wislocki12 Jak to kto? 03.10.16, 23:02
          Jak to kto? JE abp Henryk Franciszek Hoser! ;-))
          • pamietamy3322 Re: Jak to kto? 04.10.16, 20:10
            Kościół może sobie gadać o aborcji, przyjmowaniu imigrantów itd. A politycy powinni robić co najlepsze dla Polaków a nie kościoła. Na Węgrzech rządzi prawdziwa prawica a nie wyznaniowe przechrzty i tam aborcja jest dopuszczalna w dużo szerszym zakresie.

przyjęciem obecnie obowiązującej legislacji w 1992 roku. Przewiduje ona szacunek dla płodu, ustanawiając jednocześnie aborcję na żądanie pod warunkiem podpisania przez kobietę ciężarną oświadczenia, że ta znajduje się w sytuacji kryzysowej, odbycia odpowiednich konsultacji i zachowania odstępu min. trzech dni między konsultacją a zabiegiem
            • pamietamy3322 Re: Jak to kto? 04.10.16, 20:12
              Nie twierdze, że powinny obowiązywać przepisy takie jak na Węgrzech ale to co chcą zrobić przechrzty jest nieludzkie.
            • palacz67 Re: Jak to kto? 04.10.16, 20:14
              Zabicie własnego dziecka to zbrodnia. Przeraża mnie to, co wczoraj widziałam w telewizji, ludzie nie mają sumienia, przesyłam pozdrowienia.
              • pamietamy3322 Re: Jak to kto? 04.10.16, 20:20
                Nie mówię o usuwaniu zdrowych dzieci, Tylko płodów upośledzonych, które umrą jeszcze w brzuchu matki albo kilka dni po porodzie. Zostawiłabyś sobie taki płód?

www.google.pl/search?q=uposledzone+plody&client=ubuntu&hs=1xB&channel=fs&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiRh7jf4MHPAhVMB8AKHZ-qAD4Q_AUICCgB&biw=1855&bih=985#imgdii=Tq0YuspvGXOECM%3A%3BTq0YuspvGXOECM%3A%3B9pEOdLQu-0e2jM%3A&imgrc=Tq0YuspvGXOECM%3A
                Albo takie

www.google.pl/search?q=uposledzone+plody&client=ubuntu&hs=1xB&channel=fs&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiRh7jf4MHPAhVMB8AKHZ-qAD4Q_AUICCgB&biw=1855&bih=985#imgdii=Tq0YuspvGXOECM%3A%3BTq0YuspvGXOECM%3A%3BajWyuBLX8944hM%3A&imgrc=Tq0YuspvGXOECM%3A

Przecież to męka dla kobiety i dla tego dziecka.
                Niech się lepiej zajmą lekarzami podpisującymi różnorakie klauzule a usuwającymi za kasę zdrowe dzieci. Bo takich aborcji jest 200 tysięcy rocznie
                • pamietamy3322 Re: Jak to kto? 04.10.16, 20:27
                  Obok tej fotki są mniejsze. Kliknij sobie na nie są jeszcze bardziej okropne.
                • palacz67 Re: Jak to kto? 05.10.16, 08:37
                  30 parę lat temu lekarz powiedział mamusi, że ciąża w jej wieku to ryzyko śmierci dla niej i urodzenie upośledzonego dziecka. Mamusia zaryzykowała, ma się dobrze do tej pory, 7 dziecko po 40-ce urodziła siłami natury. Brat jest zdrowy i mądry. Nie zabiłabym dziecka, ja muchom otwieram okna, by wyfrunęły z domu. Nawet rozmawiałam z mężem na ten temat, gdy były te protesty, że nawet teraz, gdybym zaszła w ciążę, to nie zabiłabym własnego dziecka. Przeraża mnie, co młodzież ma teraz w głowie. Gdzie wrażliwość? Dzieci nie widzą miłości w domu, tego nie da się nauczyć z książek. Trzeba troszkę zwolnić. Nie odkładajmy na później wychowywania dzieci. Jest tyle teraz możliwości, można oddać dziecko ( nie popieram tego) ale to mniejsze zło. Odbierałam kiedyś poród krowy, tatuś byl w pracy. Cielątko z naszą pomocą ( moją i mamusi) wyskoczyło z krowy i upadło na posadzkę wyłożoną slomą. Myślałam, że się zabiło, wyłam. Za chwilkę się podniosło, krowa zaczęła go lizać. Piszę o tym po tylu latach ze wzruszeniem. Nie wyręczajmy Pana Boga. Niech On decyduje, kiedy ma nastąpić śmierć dla każdego z nas. Oby te sosny, z ktorych będą nasze trumny, jak najdłużej rosły. Pozdrawiam.
                  • genia50 Re: Jak to kto? 05.10.16, 10:24
                    "Tyle wiemy o sobie ile nas sprawdzono".Mówisz tak,bo znasz dobre strony ryzyka,które się "opłaciło".Niestety,nie wiesz co to za uczucie gdy ma sie ryzykować życiem,nosić i urodzić dziecko-potworka,które na dodatek nieludzko cierpi.
                  • e-zybi Re: Jak to kto? 05.10.16, 11:21
                    pamietamy3322
                    >Nie mówię o usuwaniu zdrowych dzieci, Tylko płodów upośledzonych, które umrą jeszcze w brzuchu matki albo kilka dni po porodzie. Zostawiłabyś sobie taki płód?<
                    Padło pytanie i co? miej odwagę odpowiedzieć i przestań "filozofować"...kochaniutka ;-)
                  • edekzgredek99 Re: Jak to kto? 05.10.16, 11:47
                    No zesz wzruszyla mnie pani opowiesc droga pani palacz i pani uwaza ze zawsze i u kazdego konczy sie tak sielsko anielsko?
                  • wislocki12 Krowa 05.10.16, 20:54
                    Może i masz rację, ale Agacie Mróz nawet krowa by nie pomogła... ;-)
                    PS A jeżeli Boga nie ma, to niech przypadek decyduje? :-(
                    • palacz67 Re: Krowa 05.10.16, 20:59
                      Wyraziłam swoje zdanie jako matka na ten temat, nie mam więcej nic do dodania.
                      • smieszekleszek Re: Krowa 05.10.16, 21:27
                        Ciemnogród, hi.hi.
                      • genia50 Re: Krowa 05.10.16, 21:38
                        Chciałam tylko powiedzieć,że obecna ustawa jest bardzo restrykcyjna i tak i wcale nikogo nie zmusza do usuwania jakiejkolwiek ciąży,można rodzić jak się chce każde dziecko,chore,zniekształcone,z gwałtu,można ryzykować życiem.Nawet gdy są wskazania do legalnego przerwania ciąży,to lekarze to utrudniają i przeciągają z terminem,aby nie zmieścić się w czasie.Dlaczego więc ktoś wypalił ze zmianą tak restrykcyjnej ustawy na jeszcze bardziej.Na pewno jest to podliz w strone Kościoła za pomoc w kampanii wyborczej i być może wynik jakiegoś fanatyzmu czy nerwicy.
                        • e-zybi Re: Krowa 06.10.16, 10:04
                          I tutaj się z panią zgadzam, myślę, że pani palacz pomimo swego wieku ma zbyt małe doświadczenie życiowe, a jej komentarze są niczym nie poparte jak tylko życzliwością i ukłonem w kierunku niejakiego polaka1706, to zbyt za mało, takie lizanie...;-(
                      • genia50 Re: Krowa 05.10.16, 22:13
                        Odpowiedz krótko:czy obowiązująca teraz ustawa nakazuje zabijać dzieci,jak piszesz?I gdzie to wyczytałaś,w którym miejscu tej ustawy?Co grozi kobiecie gdy nie usunie ciąży gdy ma do tego przesłanki(3 przyp.)?
                  • genia50 Re: Jak to kto? 05.10.16, 22:03
                    Nie stosujmy też antybiotyków,nowoczesnej aparatury,nie chodżmy do lekarzy,nie bierzmy leków zapobiegających poronieniom w ciąży zagrożonej,przeciwbólowych itp.Niech zadziała selekcja naturalna,czyli nie wyręczajmy P.Boga,no bo jeśli już ,to skąd wiadomo które działanie nie jest sprzeczne z Twoją teorią o nieingerencji w naturę(Boga).
                  • genia50 Re: Jak to kto? 06.10.16, 08:48
                    Skoro tak bezwzględnie jesteś za życiem to chyba nie jesz mięsa?
              • pamietamy3322 Re: Jak to kto? 04.10.16, 20:22
                No tak Ciebie to nie spotkało to możesz sobie powtarzać te kościelne banialuki. Ciekawe co by było jakby to Ciebie spotkało albo którąś córę. Czego nie życzę bo aż tak podły nie jestem.
                • pamietamy3322 Re: Jak to kto? 04.10.16, 20:29
                  www.indianpediatrics.net/oct1998/oct-1027.htm
                  • pamietamy3322 Re: Jak to kto? 04.10.16, 20:29
                    I kobiety będą musiały rodzić takie mutanty.
              • wislocki12 Sumienie 04.10.16, 20:22
                Pewnie nasz nie wiesz, że jak będąc w ciąży, spadniesz z rowera, to zabijesz własne dziecko... I gdzie jest to twoje sumienie?
      • wislocki12 Jestem za! 04.10.16, 20:26
        Wobec tego jestem za uchwaleniem tej ustawy! ;-))
        • pamietamy3322 Re: Jestem za! 04.10.16, 20:45
          A to się doskonale wpisuję w Twoje lewactwo. Ty byś białym kobietom kazał rodzić upośledzone płody i dawałbyś je gwałcić muzułmanom.
          • pamietamy3322 Re: Jestem za! 04.10.16, 20:45
            Wszystko aby wykonać Sorosowy plan.
            • pamietamy3322 Re: Jestem za! 04.10.16, 20:54
              Acha i PS. U Ciebie występuje monstrualny przerost formy nad treścią.
              • wislocki12 Forma i treść 04.10.16, 22:49
                Może i masz rację, ale spróbuj jeszcze określić, co rozumiesz pod pojęciem "formy" i "treści". ;-)
          • wislocki12 Chyba nie do końca mnie zrozumiałeś 04.10.16, 22:42
            Chyba nie do końca mnie zrozumiałeś, bo ja kobietom, niezależnie od koloru skóry, radziłbym zrezygnować z upośledzonych płodów, a ponadto nie rozumiem, o co Ci chodzi z tymi muzułmanami. ;-))
    • wislocki12 Obywatelska czy kościelna? 04.10.16, 20:28
      Ja tylko zastanawiałem się, czy jest to inicjatywa obywatelska, czy kościelna? ;-)
      • pamietamy3322 Re: Obywatelska czy kościelna? 04.10.16, 20:30
        Czubków z pro life ale kościół ich zagrzewa do walki.
        • pamietamy3322 Re: Obywatelska czy kościelna? 04.10.16, 20:31
          Naczynia połączone :)
          • wislocki12 Kulturysta z... Lublina 04.10.16, 20:44
            Czyżbyś chciał zasugerować, że to ideologia tego kulturysty z Lublina? ;-)
            • pamietamy3322 Re: Kulturysta z... Lublina 04.10.16, 20:49
              Marian Kowalski w studio występuje z pastorem a nie z księdzem. I wielokrotnie krytykował kościół jak np. za to, że chcieli przyjmować uchodźców.
              • wislocki12 Kulturysta protestancki 04.10.16, 22:36
                Mam zatem rozumieć, że M. Kowalski jest kulturystą protestanckim, co by to nie mogło oznaczać? ;-)
                • pamietamy3322 Re: Kulturysta protestancki 04.10.16, 22:37
                  Nie. To znaczy, że nie myślisz :)
                  • wislocki12 Rozumowanie w sensie logicznym 04.10.16, 22:54
                    Liczą się przesłanki, a wnioski to już całkiem inna sprawa... ;-))
                    PS "Układ przynajmniej dwóch zdań powiązanych ze sobą jako przesłanki i konkluzje, racje i następstwa nazywany jest rozumowaniem w sensie logicznym." (Wikipedia)
                    • pamietamy3322 Re: Rozumowanie w sensie logicznym 04.10.16, 22:58
                      Zacznij myśleć.
                      • pamietamy3322 Re: Rozumowanie w sensie logicznym 04.10.16, 23:00
                        Tak na zdrowy ludzki rozum. Bo czasem mi się wydaję, że jesteś jakimś bytem wyjętym z książki technicznej niezdolnym do zdroworozsądkowego myślenia po ludzku. Coraz bardziej mnie to przekonuje, że jesteś psychopatą w rodzaju Balcerowicza.
                        • pamietamy3322 Re: Rozumowanie w sensie logicznym 04.10.16, 23:02
                          Dla którego ludzie to cyferki w bilansie.
                          • wislocki12 Liczman 04.10.16, 23:34
                            Przykro mi, ale Ty nawet na miano cyferki nie zasługujesz... No może jakiś liczman, co najwyżej... :-((
                        • wislocki12 Dziękuję 05.10.16, 00:29
                          Chyba, niechcący, skomplementowałeś mnie... :-)
    • pamietamy3322 Re: Obywatelska? 04.10.16, 23:21
      Acha i od jutra nie będę odpisywał nawet na najgłupsze zaczepki.
      Po 1 Będę miał dużo zajęć
      Po 2 Już mi się zaczyna to nudzić.
      • wislocki12 Jak angielski lord 04.10.16, 23:31
        Na razie, biorąc pod uwagę częstotliwość wpisów, nie wyglądasz na znudzonego... ;-)
      • wislocki12 Zaczepki? 05.10.16, 00:33
        Czasami odnoszę wrażenie, że to właśnie Ty zaczepiasz wszystkich dookoła... ;-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka