Dodaj do ulubionych

Miliarderzy

20.11.16, 23:59
"Podobieństwa w wygranej Trumpa i PiS.
Zwycięstwo w wyborach Donalda Trumpa wyrosło na niezadowoleniu wyborców z rządzących elit, podobnym do tego, które wyniosło do władzy Prawo i Sprawiedliwość – powiedziała premier Beata Szydło w opublikowanym w piątek wywiadzie dla Agencji Reutera."
Warto też pamiętać, że ani Kaczyński, ani Szydło, że o Dudzie nie wspomnę, nie są miliarderami, co nie znaczy, że nimi nie będą... ;-)

Artykuł opublikowany na stronie: www.naszdziennik.pl/polska-kraj/170629,podobienstwa-w-wygranej-trumpa-i-pis.html
Obserwuj wątek
    • wislocki15 Re: Miliarderzy 21.11.16, 07:09
      Sądzę, że nie będą. W Polsce miliarderem może zostać tylko ktoś kto kiedyś ukradł pierwszy milion a później do miliardów doszedł "ciężką pracą", czyli dzieleniem się pieniędzmi z dorobkiem pokoleń Polaków oczywiście bez ich zgody. Niektórzy nazywają to ograbieniem Polaków. J.Kaczyński, A.Duda i B.Szydło z pewnością nie kradną bo przecież Twoje ulubione media dawno by już o tym napisały lub ustami Knapika, Sobieniowskiego, Morozowskiego et consortes powiedziały i pokazały.
      • wislocki12 Wspólnota ideowa 21.11.16, 12:41
        Insynuowanie mi, że główne osoby naszego życia uważam za złodziei jest oburzające! :-( Chodziło mi jedynie o to, aby rozwinąć przedstawioną w "Naszym Dzienniku" niezwykle inspirującą tezę o wspólnocie ideowej PiS i prezydenta elekta. ;-)
    • rodz_rm_tbg Re: Miliarderzy 21.11.16, 08:01
      W imieniu Rodziny Radia Maryja serdecznie dziękujemy za częste cytowanie artykułów z Naszego Dziennika, który jak wiadomo został założony z inspiracji o. Tadeusza Rydzyka: pl.wikipedia.org/wiki/Nasz_Dziennik.
      Aczkolwiek nie zawsze zgadzamy się z intencją zamieszczanych przez Pana/Panią postów ale sam fakt ich zamieszczania na tym forum odbieramy pozytywnie gdyż przyczynia się do popularyzacji Naszego Dziennika również wśród uczestników tego forum co owocuje również z tego powodu wzrostem prenumeratorów Naszego Dziennika. Prosimy o dalsze popularyzowanie tej jakże ważnej gazety o profilu katolicko-narodowym. Włączyliśmy Pana/Panią do naszych intencji modlitewnych.
      Bóg zapłać!
      • jk471 Re: Miliarderzy 21.11.16, 08:37
        Znalazłem na FB prawdziwego inspiratora powstania Radia Maryja i dzieł wokół niego powstałych.
        memy.pl/mem/102188/Tadek_mowiem_ci_zaloz_mnie_Radio_Maryja
        Wygląda na to, że "dzieła" i inspirator aktualnie nie bardzo się lubią.
        • wislocki12 Tadek czy... Mnietek? 21.11.16, 12:46
          Naprawdę myślisz, że Wałęsa zwraca się do o. Rydzyka per Tadek? Myślę, że Tadka pomyliłeś z Mnietkiem. I chyba nie o Radio Maryja chodziło... ;-)
      • genia50 Re: Miliarderzy 21.11.16, 10:22
        Wzrosła sprzedaż,gdyż z nakazu rozprowadzany jest od pewnego czasu w instytucjach,podobno nawet w sądach.
        • jk471 Re: Miliarderzy 21.11.16, 16:09
          Niezależnym sądom można nakazać genia? Może pomyliły ci się epoki albo wiesz więcej niż ogół społeczeństwa o "niezależności" sądów. Często u ciebie występuje: słyszałam, podobno itd. W maglu, jeśli bywasz, też mówili?
          • wislocki12 Niezależni 21.11.16, 16:50
            Pewnie nawet nie słyszałeś o podporządkowaniu prokuratury rządowi i chwalebnej działalności ministra sprawiedliwości... ;-)
            PS Pisząc do Ciebie zawsze używam wielkiej litery... :-)
            • jk471 Re: Niezależni 21.11.16, 18:04
              Słyszałem, choć zbyt wolno czyści tę stajnię Augiasza. Pewnie nie jest w stanie zrobić więcej a należałoby. Dziękuję Ciza nauki z ortografii.

PS. Pisałem chyba do gieni50 mojej ulubionej ..? więc się nie wcinaj.
              • jk471 Re: Niezależni 21.11.16, 18:08
                Jeszcze raz bo zgubiłem spację.

Słyszałem, choć zbyt wolno czyści tę stajnię Augiasza. Pewnie nie jest w stanie zrobić więcej a należałoby. Dziękuję Ci za nauki z ortografii.
              • genia50 Re: Niezależni 21.11.16, 18:11
                Strach pomyśleć jakbyś się do mnie zwracał gdybyś mnie nie lubił.....
                • jk471 Re: Niezależni 21.11.16, 18:40
                  Lepiej za dużo nie myśleć tylko przyjmować literalnie to co napisane. Muszę kończyć bo wyjeżdżam i muszę się pakować.
                  • wislocki12 Duch 21.11.16, 21:36
                    Do De czy GB? Odważny jesteś! Nie ginie Duch w narodzie! A może na Florydę? ;-)
                  • wislocki12 Nudy na pudy! 21.11.16, 21:49
                    A swoich kompanów też bierzesz z sobą? Nudno będzie na forum... :-((
                  • wislocki12 Lepiej 21.11.16, 21:54
                    Masz rację, lepiej za dużo nie myśleć... :-(
                  • genia50 Re: Niezależni 22.11.16, 10:22
                    Pozdrów naszego wspólnego znajomego ,jeśli tam jest lub z Tobą jedzie.
              • wislocki12 Ciza 21.11.16, 21:33
                Moja i może też, jeśli... pozwoli? ;-)
      • wislocki12 Rodzina, ach, rodzina! 21.11.16, 12:27
        Teraz to już czekam tylko na wpis od Rodziny Portalu "Niezależna.pl" i... Rodziny Dziennika "Fakt".
        PS Niezwykle budującą, nawet dla ateisty, jest świadomość włączenia do Waszych intencji modlitewnych. Alleluja i... do przodu! :-)
      • wislocki12 Komunikat za żywych i zmarłych... 21.11.16, 22:59
        "Już bardzo blisko do świętowania. Komunikat o. dr. Tadeusza Rydzyka, Dyrektora Radia Maryja, przed zbliżającą się uroczystością 25. rocznicy powstania toruńskiej rozgłośni.
        (...)
        Za Was chcemy dziękować, za każdego, za żywych i zmarłych. Wielkie świętowanie. A ileż jeszcze dobra do zrobienia w nas i przez nas!"
        Najbardziej wzruszają ci zmarli... :-((

Artykuł opublikowany na stronie:
        www.naszdziennik.pl/wiara-kosciol-w-polsce/170733,juz-bardzo-blisko-do-swietowania.html
        • genia50 Re: Komunikat za żywych i zmarłych... 21.11.16, 23:04
          Kiedyś były "martwe dusze"...
          • genia50 Re: Komunikat za żywych i zmarłych... 21.11.16, 23:11
            O.Tadeusz teraz może się cieszyć,bo może liczyć na wsparcie finansowe,władza mu sprzyja,może świętować z rozmachem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka