klechowski 19.02.17, 12:28 polskaniepodlegla.pl/ Zajrzałem przypadkiem na tę stronę i przekonałem się, że jest to kolejne antidotum na zalew lewackiej i antypolskiej propagandy. Polecam wszystkim dobrze życzącym Polsce i Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislocki12 Re: Dobra strona 19.02.17, 20:31 Ja tam wolę "Tygodnik faktycznie": www.tygodnikfaktycznie.pl/ "Antoni Macierewicz awansował kolejnych 162 księży, którzy zostali wcieleni do Ludowego Wojska Polskiego w czasach seminaryjnych. Patenty oficerskie duchownym minister wręczył w katedrze polowej, a towarzyszył mu biskup Józef Guzdek. Uroczystość rozpoczęła się od mszy. Zwracając się do świeżo upieczonych oficerów Macierewicz mówił m.in.: „Jesteście solą ziemi i solą polskiej armii. Jesteście jej prawdziwym korpusem oficerskim” – choć dla większości z nich armia to niewiele znaczący epizod z przeszłości. Minister obrony narodowej uznał też, że Polska potrzebuje żołnierzy w koloratkach, bo choć wydawałoby się, że „fizyczne zagrożenia minęły, to istnieją zagrożenia dla ducha i najwyższych wartości jak w czasach, gdy „z łamów »Trybuny Ludu« tytuły krzyczały o klerykalizmie”. W listopadzie 2016 roku patenty oficerskie otrzymało już 132 księży. Czyżby przygotowywano specjalny oddział egzorcystów?" ;-)) www.tygodnikfaktycznie.pl/armia-macierewicza/#more Odpowiedz Link Zgłoś
klechowski Nie jestem zdziwiony 20.02.17, 07:20 Partnerzy podanego przez ciebie tygodnika: www.tygodnikfaktycznie.pl/partnerzy/ tłumaczą twoje poczynania na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Promocje oficerskie 20.02.17, 10:54 Bardzo trafne spostrzeżenie! :-)) PS A co sądzisz o promocjach oficerskich księży, którzy od 30 lat nie widzieli nawet wojska? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
klechowski Re: Promocje oficerskie 20.02.17, 17:13 W czasach kiedy służyłem w LWP powołany z obowiązkowego poboru miałem do czynienia z politrukami, którzy w głupocie przewyższali nawet przeciętny poziom ówczesnej kadry oficerskiej. Odpowiadając na pytanie o promocje oficerskie księży odpowiadam, nie przeszkadza mi to. Fakt, że to przeszkadza ludziom o poglądach lewicowych, lewackich, komunistycznych i postkomunistycznych a w istocie antypolskich, utwierdza mnie w przekonaniu, że to słuszna decyzja i z pewnością nie zagrozi naszej obronności a żołnierze będą mieli do czynienia z porządnymi ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Dziadki w sutannach na front? 20.02.17, 20:27 No tak, dziadki w sutannach i bez przygotowania w razie potrzeby mają pójść na front? Może to i nie zagrozi naszej obronności, ale nie wiem, co się stanie z naszą równowagą psychiczną? ;-)) PS A może minister za wszelką cenę usiłuje przypodobać klechom takim, jak... Ty? :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Promocje oficerskie 20.02.17, 22:25 Jeśli te nominacje nie wiążą się z kosztami(zwiększona" mundurówka",świadczenie itp.),to pół biedy.Ale jeśli zadłużają kraj,żeby rozdawać niepotrzebnie pieniądze, to okropne.Żeby się tak podlizywać za ludzkie pieniądze,(nawet emerytów z 5zł. waloryzacją),to marnotrawstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Wątpliwości 20.02.17, 22:31 Obawiam się, ze twoje wątpliwości nie są bezpodstawne... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś