Dodaj do ulubionych

Kto to byli Żołnierze Wyklęci

02.03.17, 19:51
....Sowieci przystąpili do eksterminowania warstwy przywódczej narodu polskiego. Zaczęli od penetracji wywiadowczej, w której niezwykle użyteczna okazała się partyzantka komunistyczna, w przeważającej części złożona z kryminalistów, podporządkowanych przysłanym z Rosji dowódcom i politrukom....

...Stalin, przy pomocy żydokomuny i polskich renegatów, którzy z bandytów jednym susem awansowali na płomiennych szermierzy nieubłaganego postępu, po prostu eksterminował warstwę przywódczą narodu polskiego....

...Można powiedzieć, że na naszych oczach odtworzyło się trzecie pokolenie Armii Krajowej, na widok którego trzecie pokolenie UB reaguje wściekłością...

Całość felietonu: michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=3877

PS. Na tym forum też nie brakuje przedsatwicieli # pokolenia UB, niestety.
Obserwuj wątek
    • kolekcjonerkosci69 Re: Kto to byli Żołnierze Wyklęci 02.03.17, 20:08
      Czyli ojciec "pana jarosława" i tego drugiego z braci-męczęnnika- co to zamordował 95 osób, jako żołnierz AK a póżniej jako wykładowca na Uniwersytecie który dostał willę na Żoliborzu kim był?? No kurna sie pogubiłem...
      • kl1945 Re: Kto to byli Żołnierze Wyklęci 02.03.17, 20:29
        Rzeczywiście pogubiłeś się.
        • kolekcjonerkosci69 Re: Kto to byli Żołnierze Wyklęci 02.03.17, 21:31
          No może się pogubiłem....Ale dla mnie żołnierzem wyklętym był mój ojciec...pracował,zarabiał i mnie wychował i mówił mi o Katyniu(choć nie wolno mi było o tym nikomu mówić)mówił mi o czasach po wojnie jak z lasu wyszli żołnierze w polskich mundurach i zastrzelili dwóch wieśniaków tylko dlatego że Ci oddali świnię pod lufą karabinu w deputacie dla Państwa-bo taki był ustrój..nic nie mogli zrobić, ale kulę w łeb dostali od niby "wyklętych".Ojciec był w Solidarności w 81 roku.Póżniej został zniszczony,został wrakiem człowieka przezludzi i ustrój.Nigdy już nie stanął na nogach.
          Ale nie był lewicowcem, prawicowcem,kibolem ani sługusem kleru i RASY PANÓW!!!Był OBYWATELEM POLSKI!!!Co kolwiek to dla innych znaczyło... I jestem z Tego Dumny!!!

A ty pachołku geja jarosława możesz z całym szacunkiem pocałować mnie w DUPĘ...wolę być lewicowcem albo ubekiem niż pedałem z jarka wackiem w tyłku... łubu...dubu...łubudubu...
          To mówiłem ja! "kolecjonerkosci"
          • wislocki12 "Boże, uchroń Polskę..." 02.03.17, 21:48
            "Rajmund Kaczyński zmarł w 2005 roku. Rok wcześniej w trakcie obchodów rocznicy wybuchu powstania warszawskiego to nie on, a jego żona odgrywała rolę bohaterki powstania. Nie wiadomo nawet, czy był na otwarciu Muzeum Powstania Warszawskiego. Kiedy rok przed śmiercią odwiedził swoją koleżankę sprzed lat, tak skomentował szanse PiS w nadchodzących wyborach: – Boże, uchroń Polskę przed moimi synami narwańcami."

natemat.pl/22405,zapomniany-ojciec-braci-kaczynskich-wokol-matki-stworzyli-legende-ojca-zapomnieli
          • kl1945 To mówiłem ja! "kolecjonerkosci" 03.03.17, 08:14
            ... A ty pachołku geja jarosława możesz z całym szacunkiem pocałować mnie w DUPĘ...wolę być lewicowcem albo ubekiem niż pedałem z jarka wackiem w tyłku... łubu...dubu...łubudubu...
            To mówiłem ja! "kolecjonerkosci"...

Może jednak zapisz się do specjalisty, nie wiem czy pomoże bo wygląda to na beznadziejny przypadek ale warto spróbować no i nie mów nikomu, że tak się tu wypowiadasz. Jeśli masz zstępnych to mogą mieć traumę. Żegnam!

• wislocki12 Wyszło, jak... wyszło! 03.03.17, 21:10
              O Barei też tak kiedyś pisano... A wyszło, jak wyszło! ;-))
      • wislocki15 Re: Kto to byli Żołnierze Wyklęci 02.03.17, 20:33
        Widzę, że dobrowolnie objawiłeś się jako "trzecie pokolenie UB". Gratuluję!
        • wislocki12 Santaż 02.03.17, 21:34
          To mi wygląda na szantaż moralny, niestety... :-((
        • wislocki15 Re: Kto to byli Żołnierze Wyklęci 03.03.17, 08:02
          Przeglądając ten wątek nie sposób nie zauważyć, że szanowni wypowiadający się w pełni potwierdzają tezę Michalkiewicza o trzecim pokoleniu UB, którzy z wściekłością atakują Żołnierzy Wyklętych. Jedni robią to używając normalnego języka choć przytaczane fakt są wyssane z brudnego palucha, jednak jeden o dziwnym nicku pokazuje, że idzie wiosna i różne płazy wypełzają ze swoich dziur.
          PS. Na Twoim miejscu kolekcjonerzekości Śp. ojca bym w te obrzydliwości, które wypisujesz nie mieszał. Nie znałem Twojego ojca ale nie sądzę, choć mogę się mylić, że On dał Ci takie wychowanie a szczególnie nauczył języka, którym się tu popisujesz.
          • wislocki12 Nędzna podróbka 03.03.17, 21:07
            Prawdziwy Wislocki jest tylko jeden - wislocki12. Reszta to tylko marne podróbki! Zapewne chińskie, niestety... ;-))
    • wislocki12 Chęć szczera... 02.03.17, 21:33
      Szkoda tylko, że autor tego felietonu, czyli red. S. Michalkiewicz, już zaledwie po 30 latach od owej eksterminacji podjął współpracę w charakterze tłumacza z radziecką Agencją Informacyjną "Nowosti", chociaż podobno znał język rosyjski co najwyżej na poziomie szkoły średniej... Podobno nie o język chodziło, a o chęć szczerą... :-((
      PS 19 stycznia 1945 r. Rozwiązanie Armii Krajowej. "Żołnierze Armii Krajowej! Daję Wam ostatni rozkaz" - tak zaczynała się finalna dyspozycja dowódcy Armii Krajowej generała Leopolda Okulickiego "Niedźwiadka" do członków zbrojnego ramienia Polskiego Państwa Podziemnego."

Czytaj więcej na nowahistoria.interia.pl/kartka-z-kalendarza/news-19-stycznia-1945-r-rozwiazanie-armii-krajowej,nId,1591706#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
      • kolekcjonerkosci69 Re: Chęć szczera... 02.03.17, 22:09
        Czyli wychodzi na to że to nie byli żołnierze ...tylko dezerterzy!!! bo złamali rozkaz...
        W Jugosławi ,gdzie byłem na wczasach w ,,91" roku za takie łamanie rozkazu dostałbym sąd wojskowy i pod lufę...
        • wislocki12 Narodowcy, nacjonaliści, faszyści i... bandyci 02.03.17, 22:34
          W zasadzie masz rację, ale trzeba pamiętać, że w owym wyklętym zaciągu byli nie tylko byli akowcy, lecz przede wszystkim wszelkiej maści narodowcy, nacjonaliści, faszyści i... zwyczajni bandyci. :-((
          • 7sprawiedliwosc7 Re: Narodowcy, nacjonaliści, faszyści i... bandyc 03.03.17, 21:27
            Chory człowieczku. Rozwiązanie AK nakazali alianci. Zmusili do tego rząd londyński, bo tak im kazał Stalin. A żołnierze mieli do wyboru poddać się i być zakatowanym na śmierć przy okazji wydając 50 osób, które następnie wskazałyby każda kolejne 50 osób9 nawet nie mających nic wspólnego z podziemiem). Takie stalinowskie perpetuum mobile. Albo zginąć z bronią w ręku przy okazji ubijając trochę ubeków czy NKWD-dzistów.
            • 7sprawiedliwosc7 Re: Narodowcy, nacjonaliści, faszyści i... bandyc 03.03.17, 21:28
              Było trochę tych abolicji dla żołnierzy podziemia ogłaszanych przez komunistów i wszyscy kończyli w katowniach UB.
            • wislocki12 Własne tyłki 04.03.17, 00:02
              Może i masz rację, ale dla żołnierza najważniejszy zawsze jest rozkaz! Nie mówię, oczywiście, o tej narodowo-nacjonalistycznej bandyckiej zgrai, która, jak owa słynna Brygada Świętokrzyska, która gotowa była nawet układać się z Niemcami, aby ratować własne tyłki! :-((
    • wislocki12 Eksterminacja 02.03.17, 22:47
      Ciekawe, kim był tatuś red. Michalkiewicza (rocznik 1948)? Podejrzewam, że do "warstwy przywódczej narodu polskiego' raczej nie należał, o czym mógłby świadczyć brak eksterminacji... ;-))
      • kolekcjonerkosci69 Re: Eksterminacja 02.03.17, 22:57
        Czyli Pan Michalkiewicz był synem ojca który zgadzał się ze słuszną rolą partii i przewodnią oczywiście?
        No chyba ,że był bezwyznaniowcem...ale taki nie wykształcił by syna na taki "autorytet"?
        • wislocki12 7 złotych... 02.03.17, 23:38
          Red. Michalkiewicz, wzorem Kościoła katolickiego, przyjmuje wpłaty na podane konto bankowe. Ostatnio (28 lutego) przyjął... 7 zł od niejakiego RLW z Józefowa... :-((
          www.michalkiewicz.pl/
    • genia50 Re: Kto to byli Żołnierze Wyklęci 02.03.17, 23:14
      Proponuję przed pochopnym stawianiem każdego pomnika przeczytać "Żeglarza" Jerzego Szaniawskiego, oraz pomyśleć dla kogo to będzie korzystne, czy aby nie zmarnuje się niepotrzebnie pieniędzy i cementu.
      • wislocki12 Pomniki 02.03.17, 23:28
        Z "tych rzeczy" to Polacy najbardziej kochają pomniki... ;-))
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Kto to byli Żołnierze Wyklęci 03.03.17, 21:30
      100 % racji ma redaktor Michalkiewicz. Czysta historyczna prawda.
      • 7sprawiedliwosc7 Re: Kto to byli Żołnierze Wyklęci 03.03.17, 21:57
        Żydokomuna wymordowała po wojnie ponad milion Narodu Polskiego żeby zająć ich miejsce. Stalinowi było to na rękę bo dzięki temu pozbywał się warstwy, która mogła zagrozić podporządkowanie Polski przez ZSRR.
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Kto to byli Żołnierze Wyklęci 03.03.17, 21:58
          To znaczy Stalin to organizował ale miał bardzo dobrych wykonawców, którzy robili to z wielką werwą.
      • wislocki12 Historyczna prawda... za 2 złote 03.03.17, 22:19
        Naprawdę nie przeszkadza Ci, że w latach 70. Michalkiewicz współpracował z agencją Nowosti, a ostatnio przyjmuje od swoich fanów wydatki w kwocie 2 złotych? (GMC Konin) ;-))

www.michalkiewicz.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka