Dodaj do ulubionych

Wczoraj była sobota, dziś niedziela a jutro ...

23.07.17, 06:35
JE Pan Prezydent po rozmowie z Panią Kanclerz też chce " żeby było jak dawniej"?
michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=3990

Piotr Wielgucki snuje przypuszczenia:
kontrowersje.net/prezydent_na_w_asne_polityczne_ryzyko_podpisze_2_ustawy_a_ustaw_o_sn_skieruje_do_tk
Kiedyś 22 lipca w Polsce było nawet piwo i czekolada oraz dzień wolny od pracy:
www.dziennikbaltycki.pl/artykul/4553351,22-lipca-dawniej-e-wedel-komunistyczne-swieto-mialo-kojarzyc-sie-slodko,id,t.html
Obserwuj wątek
    • e-zybi Re: Wczoraj była sobota, dziś niedziela a jutro . 23.07.17, 07:16
      Jutro?... img4.demotywatoryfb.pl//uploads/201509/1442765054_ujhp5d_600.jpg
    • palacz67 Re: Wczoraj była sobota, dziś niedziela a jutro . 23.07.17, 07:23
      Witam, dziękuję za interesującą lekturę na niedzielę, pozdrawiam.
      • e-zybi Re: Wczoraj była sobota, dziś niedziela a jutro . 23.07.17, 07:41
        Interesującą lekturę? takie bzdety :-( Nie lepiej wziąć w niedzielę do ręki PS i poczytać...ze zrozumieniem ;-)
      • wislocki12 I to już wszystko? 23.07.17, 11:45
        Zabrzmiało mi to jak słowo na niedzielę... ;-)
    • wislocki12 Świat bez Rosji 23.07.17, 11:43
      Jak czytam błyskotliwe i wnikliwe analizy polityczne S. Michalkiewicza to zastanawiam, gdzie i dlaczego z redaktorskiej mapy świata przepadła Rosja... ;-))
    • wislocki12 Dno 23.07.17, 11:52
      "Bez względu na proporcje, fakt pozostaje faktem, że Prezydent nie działa w porozumieniu z Jarosławem Kaczyńskim, ale zaczął uprawiać indywidualną politykę. Daj mu Boże, ma pełne prawo spróbować swoich sił, ale od razu rzucił się na najgłębszą polityczną wodę, co oznacza, że może „popłynąć” w najlepszym razie albo w najgorszym pójść na dno i pociągnąć za sobą cały obóz polityczny."
      Wszystkiego dobrego, Panie Prezydencie! ;-))
    • wislocki12 Znaki czasu 23.07.17, 11:56
      "Komunistycznym władzom zależało, by święto 22 lipca, ustanowione w dniu ogłoszenia napisanego w Moskwie manifestu PKWN, upamiętniającego "odrodzenie niepodległego i demokratycznego państwa polskiego", dobrze się ludziom kojarzyło. Jako że na pochody i manifestacje trudno było, ze względu na sezon urlopowy, ściągać tłumy, organizowano dodatkowo festyny. A na nich, oprócz trudno dostępnych w dzień powszedni dóbr, pojawiały się pieczone kiełbaski z musztardą, wata cukrowa i woda z sokiem, do której w latach 70. doszła coca-cola. Były też występy znanych artystów i ważne wizyty."
      A dzisiaj pozostały nam protesty... :-((

Czytaj więcej: www.dziennikbaltycki.pl/artykul/4553351,22-lipca-dawniej-e-wedel-komunistyczne-swieto-mialo-kojarzyc-sie-slodko,id,t.html
    • genia50 Re: Wczoraj była sobota, dziś niedziela a jutro . 24.07.17, 13:52
      Znam dni tygodnia w kilkunastu językach!
      • palacz67 Re: Wczoraj była sobota, dziś niedziela a jutro . 24.07.17, 13:58
        Brawo! Ja ostatnio uczyłam się czeskiego, byłam niedawno w Pradze, odłączyłam się od grupy i czułam się tam bardzo bezpiecznie. Używałam też angielskiego, przydał się:-) Pozdrawiam
        • wislocki12 Każde dziecko... 24.07.17, 21:18
          "Brawo! Ja ostatnio uczyłam się czeskiego, byłam niedawno w Pradze, odłączyłam się od grupy i czułam się tam bardzo bezpiecznie."
          Jak w Polsce? ;-))
          PS Każde dziecko w Polsce wie, że nie należy odłączać się od grupy! :-((
    • wislocki12 Jak dawniej? 25.07.17, 00:44
      Jutro będzie dobry dzień! :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka