Dodaj do ulubionych

Prezydent Andrzej Duda

26.07.17, 06:03
www.polityka.pl/tygodnikpolityka/swiat/1713844,1,zagraniczna-prasa-o-polsce-andrzej-duda-zrywa-z-wizerunkiem-marionetki.read
www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1713842,1,dlaczego-doszlo-do-prezydenckiego-weta-i-jak-odwdzieczy-sie-pis.read
makowski.blog.polityka.pl/2017/07/25/kosciol-przemowil/?nocheck=1
www.polityka.pl/tygodnikpolityka/wideopolityki/1713852,1,siedlecka-poleca-wszyscy-prezesi-sadow-w-kraju.read
www.newsweek.pl/wiedza/historia/przemysl-tytoniowy-historia-papierosow-i-kultury-palenia,artykuly,413714,1.html?src=HP_Magazine
www.newsweek.pl/swiat/rosja-chce-zerwac-stosunki-dyplomatyczne-z-polska-,artykuly,412797,1.html?src=HP_Section_2
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,22149603,woodstock-jednak-sie-odbedzie-ale-z-przeszkodami-owsiak-byc.html#MT
next.gazeta.pl/next/7,151243,22146392,ta-amerykanska-firma-chce-chipowac-swoich-pracownikow-chetni.html#Czolka3Img
deser.gazeta.pl/deser/56,111858,22146629,andrzej-duda-podpisal-dwa-weta-ale-wszyscy-sie-zastanawiaja,,8.html
Obserwuj wątek
    • jk471 Re: Prezydent Andrzej Duda 26.07.17, 08:24
      Jakiś cwaniak/cy/ małpuje pomysł, który tu był przez jakiś czas tylko tylko diametralnie różny. Wygląda na to,że zwolennicy sierpa, młota i pejsów przeszli do natarcia i próbują wciskać kit z antypolskich szmatławców.
      • e-zybi Re: Prezydent Andrzej Duda 26.07.17, 08:50
        A Pani palacz to nie przeszkadza i jest nawet wdzięczna, warto poczytać co myśli "konkurencja" ;-))
      • smieszekleszek Re: Prezydent Andrzej Duda 26.07.17, 10:21
        Odezwał się przeciwnik/ czka sierpa i młota a zapewne rodzic chodził w czerwonym krawacie, a teraz różaniec i zdrowaśki odmawia na okrągło, hi,hi.
    • palacz67 Re: Prezydent Andrzej Duda 26.07.17, 08:45
      Witam, dziękuję za ciekawe informacje z różnych dziedzin, pozdrawiam.
      • wislocki12 100 przeciw 1 26.07.17, 20:58
        Ciekawe, czy choć jedną przeczytałaś? Daję sto przeciw jednemu, że nawet nie kliknęłaś linka... ;-))
        • smieszekleszek Re: 100 przeciw 1 26.07.17, 21:05
          Nie ma czasu, przerzuca korale, hi,hi.
        • palacz67 Re: 100 przeciw 1 26.07.17, 21:08
          Nie odpowiadam na głupie pytania!
          • wislocki12 Rżnie głupa 26.07.17, 22:30
            Kiedyś niejaki Korwin Mikke powiedział, że rząd rżnie głupa! ;-))
    • jk471 Wklejasz linki, które są potwierdzeniem, że.. 26.07.17, 19:18
      sralon traktuje Polaków jak idiotów. Kilka tysięcy demostrantów za pieniądze żydowskiego grandziarza Sorosa i rozmowa z Merkel zdołało wprowadzić JE Dudę w strach, który usiłuje tłumaczyć w sposób nie do przyjecia nawet dla gimbusów. Szkody jakie zrobił Ekscelencja są nie do odrobienia. Tłuszcza zrozumiała, że potrafi zdławić wszystkie reformy, które mają zrobić z Polski niepodległy kraj.

Poczytaj jak potrafisz to zrobić ze zrozumieniem i jeśli się z tym nie zgadzasz to się wstydź za swoją głupotę.
      kontrowersje.net/cokolwiek_chcia_sobie_kupi_andrzej_duda_zap_acili_my_racj_stanu
      michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=3992
      • wislocki12 Mordy i ustawy 26.07.17, 20:45
        Myślę, że uczeń przerósł mistrza. Kaczyński chciał pójść na wakacje z mordami i kanaliami, a poszedł z dwiema niepodpisanymi ustawami! ;-))
      • smieszekleszek Re: Wklejasz linki, które są potwierdzeniem, że.. 26.07.17, 20:51
        Z twojej strony nie ma tłuszczy, a jest jedynie ze strony przeciwników politycznych. Gdybyś chciał/ła zobaczyć jaki elektorat popierał i popiera ( z jakim wykształceniem) obecny rząd, to byś nie słuchała "matki kurki" i innych nawiedzonych mediów. Cóż poglądów się nie zmienia jeśli należy się do partii OR. Hi,hi.
      • wislocki12 Mordy i kanalie 26.07.17, 20:56
        Może i masz rację, wraz z Wielguckim i Michalkiewiczem, zresztą, oskarżając Dudę o spiskowanie z Niemcami, ale czy nie lepiej byłoby, aby szeregowy poseł, choć prezes partii, mniej wzgardliwie podawałby rękę prezydentowi i rzadziej używał obraźliwych zwrotów typu "mordy" i "kanalie"? :-((
      • smieszekleszek Re: Wklejasz linki, które są potwierdzeniem, że.. 26.07.17, 22:05
        Teraz rozumiem dlaczego nie na widzisz tłuszczy "Lemingów" :Dodam co s od siebie na temat radnego Uziela. Znam go tylko z widzenia i ze słyszenia ale ostatnio mi podpadł. Chodzę zwykle do Dominikanów na mszę o 18. Siadam w korytarzu klasztornym kilkanaście minut wcześniej by się skupić i pomodlić. Ostatnio naprzeciw mnie siedział ów radny i gadał głośno z drugim takim pacanem więc ze skupienia wyszły nici. W czasie mszy też się zajmował różnymi rzeczami nie związanymi z mszą. Wchodził na chwilę do zakrystii itd. Myślałem, że to jakiś komuch ale ku mojemu zdumieniu przystąpił do komunii więc chyba nie komuch. Jestem już stary ale pamiętam, że katolik ma we mszy nabożnie uczestniczyć. Ten radny mnie swoim zachowaniem rozpraszał i denerwował. Pewnie jestem już zbyt stary by to ogarnąć.
        • wislocki12 Miłość bliźniego 26.07.17, 22:28
          Naprawdę uważasz, że twoje, pożal się Boże, życie religijne, że o stosunku do bliźniego, radnego zresztą, pt. Uziela nie wspomnę, rzeczywiście interesują forumowiczów? A może po prostu, tak po katolicku nie znosisz owego Uzieli? ;-))
      • wislocki12 Jest dumny! 27.07.17, 00:30
        "Ojciec prezydenta odniósł się do sprawy w rozmowie z serwisem Dziennikpolski24.pl. Jak stwierdził: – Mam pełne zaufanie do syna. Mogłem snuć różne scenariusze, ale w tej sytuacji były dwa: skierowanie ustaw do Trybunału Konstytucyjnego lub zawetowanie. Jestem dumny z syna za podjęcie odpowiedzialnej decyzji.
        Warto wziąć to pod uwagę! ;-))

www.se.pl/wiadomosci/polityka/ojciec-dudy-skomentowal-decyzje-syna-jestem-dumny_1010423.html
    • ex_po Re: Prezydent Andrzej Duda 27.07.17, 06:01
      Trzeba być prawdziwym łajdakiem by wklejać linki, czyli promować antypolskie media. Kto Ci płaci za tę robotę szubrawcze?
      • wislocki12 Kto płaci? 27.07.17, 12:25
        Kto płaci? Oczywiści, z.stm.pw.pn! ;-))
    • exkol Re: Prezydent Andrzej Duda 27.07.17, 06:09
      Za to robisz, obojętnie za czyje pieniądze i ile tego jest, nie zasługujesz nawet by ci napluć w pysk!
    • retinger Re: Prezydent Andrzej Duda 27.07.17, 06:27
      Ładne autorytety sobie wypatrzyłeś. Redaktor naczelny Polityki niejaki Baczyński poprzednio Sroka był TW o pseudonimie "Bogusław". Od lat kieruje tą gazetą założoną przez starego komucha Rakowskiego. Życie prywatne tego osobnika to ruja i próbstwo. Reszta mediów, których linkami uraczyłeś powinno być dawno zamknięte za szkodzenie Polsce i Polakom.
      -----------------
      Mam nadzieję, że skończysz z tą ustawką i zajmiesz się czymś innym.
      -----------------
      Skoro jest to wątek o Prezydencie Dudzie to dla odrobaczywienia umysłów polecam to
      wpolityce.pl/polityka/350520-jesli-sa-tam-wokol-glowy-panstwa-madrzy-ludzie-powinni-na-kolanach-blagac-prezydenta-andrzeja-dude-o-wydanie-rozkazu-do-odwrotu
      • palacz67 Re: Prezydent Andrzej Duda 27.07.17, 12:50
        Witaj, Retingerze, dziękuję za cenne informacje, pozdrawiam życząc udanego dnia. Spędzam dzień w czterech ścianach bo mam zakaz pokazywania się na slońce. Można dostać depresji:-)
        • e-zybi Re: Prezydent Andrzej Duda 27.07.17, 12:56
          I kto teraz na taką "brzydulę" spojrzy? współczuję Pani :-((
          • palacz67 Re: Prezydent Andrzej Duda 27.07.17, 13:03
            Moje dzieci miały rację ponad dwa lata temu!
            • e-zybi Re: Prezydent Andrzej Duda 27.07.17, 13:08
              Myślę, że tak samo jak Pani...były i są w błędzie, ale każdy sądzi według siebie ;-)
        • wislocki12 Cytat 27.07.17, 20:26
          A nie mówiłem, żeby nie pchać "mordy" (koniec cytatu - JK) pod słońce! ;-))
      • smieszekleszek Re: Prezydent Andrzej Duda 27.07.17, 15:01
        Trybuno- komuno wróć,hi,hi.
      • wislocki12 Komunista, mason, homoseksualista 27.07.17, 20:34
        "Józef Retinger był Żydem, prawdopodobnie związanym z ruchem masońskim. Podczas pobytu w Meksyku, polityk ten zwalczał mocno Kościół Katolicki. W roku 1944, podczas pobytu w Polsce jako emisariusz, sporo czasu poświęcił spotkaniom z Henrykiem Kołodziejskim, przewodniczącym masonerii polskiej. Istnieje prawdopodobieństwo, że Stalin zaproponował Kołodziejskiemu prezydenturę, ten jednak rekomendował na to stanowisko Bolesława Bieruta.
        Zarzuty homoseksualizmu wobec Retingera wiążą się z jego najbliższym przyjacielem Andre Gide, który był aktywnym działaczem związków na rzecz homoseksualistów, sam zaś był biseksualistą. Inna sprawa, że Józef ożenił się z Otylią Zubrzycką, co mocno osłabia pogłoski o homoseksualizmie Retingera.
        Jako mason, mógł mieć sporo wspólnego z Iluminatami, co potwierdzać może jego znajomość z Davidem Rockefellerem, który aktywnie działa po dziś dzień w grupie Bilderberg oraz z Rothschildami, którzy od pokoleń tworzą tworzą trzon Iluminatów."
        Naprawdę nie rozumiem, skąd u Ciebie ta atencja do Józefa Retingera? ;-))

wolnemedia.net/jozef-retinger-%E2%80%93-kim-tak-naprawde-byl/
        • wislocki12 Niewinne dziecię 27.07.17, 21:30
          Przy Retingerze Baczyński to niewinne dziecię... ;-))
      • wislocki12 Ruja i porubstwo 27.07.17, 21:40
        Czyżby miało Ci chodzić o porubstwo, jednak? ;-)
        Mam wrażenie, że nie końca wiesz, co piszesz, bowiem:
        "Najwybitniejsi pisarze i poeci pozostawiają po sobie nie tylko tomy doskonałej literatury, przy której czytelnicy mile spędzają czas, ale także wzbogacają polszczyznę o nowe powiedzenia, przysłowia i frazeologizmy. Takim wyjątkowym literatem był Henryk Sienkiewicz.
        W odpowiedzi na ankietę „Kuriera Teatralnego” w sprawie oceny repertuaru modernistycznego w 1903 r. napisał krótko "Ruja i porubstwo". Trafność, lapidarność i urok tej frazy sprawił, że zrobiła ona zawrotną karierę i na stałe zasiliła zasoby polszczyzny oznaczając coś zdrożnego, niemoralnego, gorszącego; rozwiązły, rozpustny, wyuzdany sposób życia.
        Henryk Sienkiewicz zestawił dwa słowa istniejące już wcześniej. Wyrazem "porubstwo" nazywano w okresie staropolskim rozpustę i rozwiązłość. Używał go Piotr Skarga, Marcin Kromer, Jakub Wujek, a autor pierwszego słownika łacińsko-polskiego umieścił go w swym dziele.
        Wyraz "ruja" językoznawcy wywodzą od rdzenia ru-/ry- który występuje m.in. w wyrazie "ryczeć" i oznacza jelenie gody."

www.edusens.pl/edusensownik/ruja-i-porubstwo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka