Dodaj do ulubionych

Felieton z okazji dnia św. Mikołaja

02.12.17, 19:10
michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=4086
Jak już słońce dotrze do wislockiego12 to może choć raz zabierze głos na temat a nie o PiSie i Jarosławie Kaczyńskim oraz powiązaniach red. Michalkiewicza ze Związkiem Radzieckim, co oczywiście jest śmierdzącym i odgrzewanych kotletem.
Obserwuj wątek
    • palacz67 Re: Felieton z okazji dnia św. Mikołaja 02.12.17, 19:30
      Autor ma rację. Byłam dziś w Tarnobrzegu i wszędzie tłumy. Trudno było przejść w Kauflandzie. Prezenty kupiłam w Druczku, tam nie było tłoku, pozdrawiam.
    • genia50 Re: Felieton z okazji dnia św. Mikołaja 02.12.17, 19:40
      Pan autor powinien wiedzieć a nie udawać głupiego, że nie wszyscy ludzie na świecie są chrześcijanami i nie wszyscy chcą dostawać prezenty od biskupa. Od wieków prezenty przynosi: św.Mikołaj , Gwiazdor,Dziadek Mróz, Gwiazdka i in, w zależności od regionu.
      P.S. Kościół sam stwierdził kiedyś, że Mikołaj nie był święty, bo prowadził się żle.
      • palacz67 Re: Felieton z okazji dnia św. Mikołaja 02.12.17, 19:44
        Myśl, Geniu, pozytywnie! "Mikołaj się zbliża, dzieci się radują..."
        • genia50 Re: Felieton z okazji dnia św. Mikołaja 02.12.17, 20:08
          Myślę realnie, no i o wiele pogodniej niż felietonista, który szuka dziury w całym (tym razem na czapce Mikołaja), jątrzy, robi z igły widły i manipuluje, trafiając do zarozumiałego, z klapkami na oczach czytelnika.
          • palacz67 Re: Felieton z okazji dnia św. Mikołaja 02.12.17, 20:13
            A może Ty jątrzysz? Zawsze winny jest ktoś inny...
            • smieszekleszek Re: Felieton z okazji dnia św. Mikołaja 02.12.17, 20:23
              Dla najmądrzejszej de-oty:www.edupress.pl/warto-przeczytac/art,138,skad-pochodzi-sw-mikolaj.html
            • genia50 Re: Felieton z okazji dnia św. Mikołaja 02.12.17, 20:30
              Jątrzę na jątrzenie?Nie sądzę.Co najwyżej jątrzący mnie może rozjątrzyć.Ale nie w tym przypadku, bo w tym tylko się nie zgadzam i tłumaczę dlaczego.
      • e-zybi Re: Felieton z okazji dnia św. Mikołaja 02.12.17, 20:21
        Cały rok byłem grzeczny, może i mnie odwiedzi/ą...Mikołaj/ki www.youtube.com/watch?v=_F0Qpfwuj9Y
        • wislocki12 Najważniejsze, że jest... 02.12.17, 21:01
          Taki Mikołaj nie musi przynosić prezentów. Najważniejsze, że jest... :-))
        • genia50 Re: Felieton z okazji dnia św. Mikołaja 02.12.17, 21:07
          Jeśli nie będą chciały pieniędzy za wizytę to będzie miał pan miał fajny "prezent", którego życzę.
          • genia50 Re: Felieton z okazji dnia św. Mikołaja 02.12.17, 21:09
            - jedno miał
      • a.sdf.gh.kl Re: Felieton z okazji dnia św. Mikołaja 02.12.17, 22:19
        "że Mikołaj nie był święty, bo prowadził się żle. "... jak kler.
    • smieszekleszek Re: Felieton z okazji dnia św. Mikołaja 02.12.17, 19:55
      Najlepiej będzie jak pójdziesz do kościoła na 18.00 (zwykle) a krzyż przyklej sobie na czole,hi,hi.
      • palacz67 Re: Felieton z okazji dnia św. Mikołaja 02.12.17, 20:00
        Ktoś bliski kiedyś w dzieciństwie dał mi taką radę: "dziecko, ustąp głupszemu!", co niniejszym czynię.
        • wislocki12 Sąd Ostateczny 02.12.17, 20:54
          Naprawdę uważasz, że Jezus na Sądzie Ostateczny przyzna Ci rację? ;-))
          • palacz67 Re: Sąd Ostateczny 02.12.17, 21:20
            Jestem szczerym czlowiekiem i mówię to, co myślę. Wpis o przyklejeniu krzyża na czole uważam za głupi, mądry czlowiek by tak nie napisał nawet, jeśli byłby niewierzący. Dlatego ustapiłam głupszemu.
            • smieszekleszek Re: Sąd Ostateczny 02.12.17, 21:41
              Modli się pod figurą, a trzyma diabła za skórą,hi,hi.
              • smieszekleszek Re: Sąd Ostateczny 02.12.17, 21:44
                A tak napisał biskup:Dewotce służebnica w czymsiś przewiniła

Właśnie natenczas, kiedy pacierze kończyła.

Obróciwszy się przeto z gniewem do dziewczyny,

Mówiąc właśnie te słowa: "... i odpuść nam winy,

Jako my odpuszczamy" - biła bez litości.

Uchowaj, Panie Boże, takiej pobożności.

• palacz67 Re: Sąd Ostateczny 02.12.17, 21:53
                  Te same cytaty wstawiła kiedyś inna osoba z forum, jestem wzrokowcem, dobranoc.
                  • palacz67 Re: Sąd Ostateczny 02.12.17, 21:55
                    PS Też były do mnie.
                  • wislocki12 Ateistyczna dewotka wraca 02.12.17, 22:02
                    I podejrzewam, że była ateistyczną dewotką... ;-))
                  • smieszekleszek Re: Sąd Ostateczny 02.12.17, 22:30
                    Ciekawe czy odróżniasz krzyż, od czerwonego krzyża:-))
                    • smieszekleszek Re: Msza o 18.00 02.12.17, 22:37
                      Tak naprawdę to nie dotyczyło ciebie:-))
            • wislocki12 Strefa bez krzyża? 02.12.17, 22:00
              Nie bardzo rozumiem, na jakiej podstawie uważasz, że czoło powinno być strefą wolną od krzyża... :-(
      • wislocki12 Wielki drewniany krzyż... 02.12.17, 20:57
        Niedawno widziałem w autobusie komunikacji miejskiej kobietę z wielkim drewnianym krzyżem na ręku... :-(
        • smieszekleszek Re: Wielki drewniany krzyż... 02.12.17, 21:06
          Może to była nasz nauczycielka?
          lodz.naszemiasto.pl/artykul/tradycja-swietego-mikolaja-w-polsce-i-na-swiecie,3132156,art,t,id,tm.html
          • wislocki12 Nasza nauczycielka? 02.12.17, 21:56
            Może i masz rację, ale nie bardzo rozumiem, kogo konkretnie masz na myśli... :-((
          • wislocki12 P. 02.12.17, 22:08
            Chyba nie masz na myśli P.? ;-)
    • wislocki12 Biskup w kaszkiecie... 02.12.17, 20:52
      Tow. Michalkiewicz, jak Lenin, wiecznie żywy, zawsze... świeży. Od zawsze pisze o tym samym, w taki sam sposób i takim takim samym językiem. Można zaryzykować nawet twierdzenie, że jest do bólu konsekwentny, co by to nie mogło oznaczać.
      PS Najbardziej cieszy, że ktoś jednak czyta moje wpisy, mimo namów do niekarmienia trolla... ;-))
      PSS Niedawno widziałem w markecie(sic!) miejscowego biskupa pomocniczego. Był wielki, gruby i... w czarnym berecie, a może to był kaszkiet a la Kaczyński? Szkoda! ;-))

• wislocki12 "Społem" 02.12.17, 21:03
        Miało być PPS... ;-)
      • wislocki12 Czapka a la św. Mikołaj 02.12.17, 22:11
        W każdym razie nie było to nakrycie głowy a la św. Mikołaj. Naprawdę żal... :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka