Dodaj do ulubionych

Konwencja?

14.04.18, 00:44
"Żadnych kłótni, przepychanek i wbijania szpilek. Sobotnia konwencja PiS została zaplanowana tak, by nikt nie myślał o tym, że są jakiekolwiek podziały. Przemawiających będzie pięciu. Zacznie prezes Jarosław Kaczyński (69 l.), który ma mówić krótko, zagrzewać do walki. Potem premier Mateusz Morawiecki (50 l.). To ma być najważniejsze przemówienie, połączone z prezentacją konkretnych planów na kolejne dwa lata, głównie w gospodarce.
Jakie to będą projekty? Decyzje były podejmowane w ostatniej chwili. Na pewno, mimo medialnych pogłosek, ani przez chwilę nie było mowy o zmianach w programie Rodzina 500+. Po Morawieckim głos zabierze Beata Szydło (55 l.), a po niej dwaj koalicjanci PiS: Jarosław Gowin (57 l.) i Zbigniew Ziobro (48 l.). Gowin ma się skupić na kwestiach nauki, a Ziobro – rewolucji kodeksu karnego." :-(
Na broń atomową to nie wygląda... :-((

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/kulisy-konwencji-pis-to-ma-byc-pokaz-jednosci/dy190vd
Obserwuj wątek
    • exbenek Re: Konwencja? 14.04.18, 14:11
      właśnie słucham : "Chwalą nas . Kto ? My ich a oni nas" Tak właśnie wyglądały spędy PZPR . Zjazdy , egzekutywy , plena ( tłumaczenie dla Największej Znawczyni Języka - mianownik , liczba mnoga od słowa "plenum" ) .
      Marmolada dla gawiedzi , konfitury dla swoich + wazelina dla Balbiny i kota . Tak w jednym zdaniu można określić ten bełkot i kolejne obietnice .
    • smieszekleszek Re: Konwencja? 14.04.18, 14:26
      Konwencja z wielkim "halo". Ciekaw jestem jakie ma zdanie abecadło (vel Polak1706) o konwencji PIS i wczorajszej konwecji Młodzieży Wszechpolskiej w Tarnobrzegu...
      • a.sdf.gh.kl Re: Konwencja? 14.04.18, 15:23
        Jeżeli jesteś tym zainteresowany to PiS idzie w dobrym kierunku, realizuje obietnice wyborcze. Słucha wyborców i nie działa przeciwko nim. Kończy się państwo teoretyczne rudego i jego świty.
        -Niepotrzebnie płaszczy się przed Niemcami.
        -Niepotrzebnie wpuszcza UPAińców bo ich obecność jest niebezpieczna i zakłóca poważnie nasz rynek pracy.
        -Niepotrzebnie kuma się z pejsatymi i nazywa ich przyjaciółmi, a to malwersanci, naciągacze i trzon półświatka. -Niepotrzebnie sprowadził 2700 "imigrantów" (czytaj kolorowej dziczy do której nic nie mam pod warunkiem, że siedzą w swoich krajach i tam szerzą swoją "kulturę"
        Europa idzie w złym kierunku. To jest kierunek ISLAMIZACJI kontynentu. Powyższe + islamizacja źle się skończy dla Europejczyków.
        Dlaczego nie krytykujesz POwców choćby za donosy na gestapo, znaczy się u naszych nowych "przyjaciół" Niemców (wcześniej to byli Rosjanie)?
        • smieszekleszek Re: Konwencja? 14.04.18, 16:00
          A może coś o Młodzieży Wszechpolskiej, skoro z było tak hucznie w TSM-e, hi, hi...
          • a.sdf.gh.kl Re: Konwencja? 14.04.18, 20:01
            Nic nie oglądałem o Młodzieży.... :-(
            • wislocki12 Nie śmiem pytać... 14.04.18, 21:29
              A tak w ogóle to, co Ty oglądasz, jeśli oglądasz... O czytanie nie śmiem nawet zapytać. :-(
        • smieszekleszek Re: Konwencja? 14.04.18, 20:22
          Skoro tak dobrze idzie rozdawnictwo i jest dobra koniuktura, która sprzyja rozwojowi świata i kraju, to powiedz mi dlaczego nadal rząd się zadłuża, wystawiając obligacje dla pokrycia dziury budżetowej? Moze wtedy jak przyjdzie recesja, lub kryzys ekonomiczny na świecie?
          < pl.wikipedia.org/wiki/Populizm .
          • a.sdf.gh.kl Re: Konwencja? 15.04.18, 17:47
            Wszystkie państwa są zadłużone, a za ten nasz wysoki dług podziękuj rudemu i jego bandzie.
        • wislocki12 Afera z nagrodami... 14.04.18, 21:26
          Też nie jestem najlepszego zdania o PiS. Szczególnie po aferze z nagrodami... ;-)
          PS Najbardziej podobają się mi donosy PO na gestapo! ;-))
          • a.sdf.gh.kl Re: Afera z nagrodami... 15.04.18, 17:47
            Swój swojego pozna.
            • smieszekleszek Re: Afera z nagrodami... 15.04.18, 17:57
              "Wszystkie państwa są zadłużone, a za ten nasz wysoki dług podziękuj rudemu i jego bandzie."
              Ty ekonomisto z Bożej Łaski ziejesz nienawisćią a posądzasz innych:
              <forsal.pl/artykuly/765183,kryzys-gospodarczy-w-europie-kalendarium-kryzysu-finansowego.html >
              • smieszekleszek Re: Afera z nagrodami... 15.04.18, 18:21
                Za rudego było pomimo kryzysu: biznes.interia.pl/makroekonomia/news/zadluzenie-polski-wzroslo-do-ponad-790-mld-zlotych,2091555,2156
                Czytaj uważnie:https: www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/dlug-publiczny-for-skarb-panstwa-budzet,66,0,2232642.html
                • exbenek Re: Afera z nagrodami... 15.04.18, 18:35
                  Nie wiem dlaczego ;-) ale prowadzenie dysputy ekonomicznej z troglodytą piwodujd u mnie zajady ze śmiechu . Tak jak kolejne obietnice pisiorlandu . Wszystko można obiecać , wszystko rozdać , szczególnie jak to nie jest tego co obiecuje . I pytanie retoryczne ; nie do troglodyty ; w czym jest pisiorland lepszy od innych rządzących? ... Kowalskiemu da 300 pln na "wyprawkę" , a Błaszczakowi 30.... tysięcy nagrody ....
                • a.sdf.gh.kl Re: Afera z nagrodami... 15.04.18, 19:12
                  Czytam uważnie. Wszystko jest konsekwencją działań POwców.
              • a.sdf.gh.kl Re: Afera z nagrodami... 15.04.18, 19:10
                To sobie przypisz zianie nienawiścią zwłaszcza do tego rządu, który próbuje ratować przeciętnego Kowalskiego i kraj przed upadkiem i dookólnym gangsteryzmem.
                • wislocki12 Naród powinien cieszyć się! 15.04.18, 20:26
                  Najbardziej to w 5+ podobają się mi fundusze przekazane narodowi na budowę dróg! ;-)
                • e-zybi Re: Afera z nagrodami... 16.04.18, 11:33
                  Gangsteryzmem? Taka propozycje to dopiero przykład gangsterki wiadomosci.wp.pl/matka-z-trojka-dzieci-ma-4-glosy-w-wyborach-pomysl-gowina-wzbudza-wielkie-emocje-6241446645577345a jak trudno jest oderwać się od koryta :-((
                  • wislocki12 Prezes i reszta 16.04.18, 20:31
                    "Matka z trójką dzieci ma 4 głosy w wyborach!? Pomysł Gowina wzbudza wielkie emocje."
                    Bezdzietnym to ja bym zabrał głosy... ;-)
                    • genia50 Re: Prezes i reszta 16.04.18, 21:42
                      Już lepiej , żeby miał wysokie libido.
            • palacz67 Re: Afera z nagrodami... 15.04.18, 19:07
              Dokładnie!
              • e-zybi Re: Afera z nagrodami... 15.04.18, 19:24
                Dokładnie? To wypełnia się przekaz pieniężny 😉
            • wislocki12 Już czy jeszcze? 15.04.18, 20:31
              Już było PO czy jeszcze gestapo? ;-))
    • wislocki12 Milion Morawieckiego 16.04.18, 21:00
      Miał być milion elektrycznych samochodów... ;-)
    • wislocki12 Zawód 16.04.18, 21:53
      "Ostatnia konwencja PiS zawiodła. Nie tyle chodzi mi tutaj o sympatyków i wyborców tej partii. Przede wszystkim myślę o dzieciach poczętych, które codziennie są mordowane przed narodzeniem ze względu na podejrzenie choroby lub niepełnosprawności."

Artykuł opublikowany na stronie: naszdziennik.pl/polska-kraj/196453,kierunek-do-zmiany.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka