Dodaj do ulubionych

Polak potrafi..

29.10.18, 00:27
...innego Polaka trafi :-(
www.youtube.com/watch?v=ZfFrKwGZkt8
Obserwuj wątek
    • e-zybi Re: Polak potrafi.. 29.10.18, 02:50
      "Drogi" księdzu, powiem tak...z ust tego człowieka, nazwijmy go byłym "handlarzem samochodów" bije zwykła amatorszczyzna, nasłuchał się kolo bredni, które powtarza, o pewnych sprawach nie ma zielonego pojęcia (miód jako zagęszczacz, trociny...???)...nagminne cofanie licznika, ostatnio modne nabijanie klimy propan-butan bo tanio, normalka, ale każdy o tym wie i żadna to "nowinka" techniczna. Widać nie do końca orientował się w przewałkach branży handlowej i myślę, że dobrze, że zrezygnował...ale "sra." we własne gniazdo tylko dlatego, że mu nie wyszło? Przesada!
      Nikt nikomu nie broni zrobić przegląd przed zakupem auta, w zaufanym serwisie (nie wskazanym przez sprzedawcę, bo tanio) dowiemy się prawdy o stanie za niewielkie pieniądze.
      ---
      Cyt. "Uważam, że środowisko handlarzy używanych samochodów, oprócz księży jest najbardziej zdemoralizowaną grupą zawodową etycznie i w ogóle mentalnie jaka może istnieć na rynku usług."
      I niech to pozostanie za mój komentarz...księdzu ;-)
      • a.sdf.gh.kl Re: Polak potrafi.. 29.10.18, 23:29
        Tak wygląda "stan motoryzacji" nie tylko w Polsce. Krętacze, kombinatorzy, "magiki" na warsztatach samochodowych, a takie komentarze pojawiają się także w programach motoryzacyjnych choćby w TVN TURBO. Nie śmiem zatem podważać tego o czym ten człowiek mówi. Na pewno nie kłamie. Tym "nagminne cofanie licznika" mnie zabiłeś! Nie wierzysz? Czyżby? A może pracujesz w tej branży?
        Przemysł samochodowy to przemysł gangstersko-mafijny gdzie szybko nabija się konto w banku i niech to pozostanie za mój komentarz e-zybiemu :-(
        • wislocki12 Ktolicy 29.10.18, 23:41
          Nie rozumiem tylko, dlaczego Polacy uważają się za najlepszych katolików? ;-)
          • e-zybi Re: Ktolicy 30.10.18, 04:58
            Zawsze pod parasolem łatwiej "pluć" i mówić, że to deszcz pada ;-)
        • e-zybi Re: Polak potrafi.. 30.10.18, 04:54
          "Tym "nagminne cofanie licznika" mnie zabiłeś! Nie wierzysz? Czyżby? A może pracujesz w tej branży?"
          Czyżby ksiądz miał problem ze "zrozumieniem" (słowo często powtarzane przez x67x) tego co czyta?" Napisałem wyraźnie: "...nagminne cofanie licznika, ostatnio modne nabijanie klimy propan-butan bo tanio, normalka, ale każdy o tym wie i żadna to "nowinka" techniczna."
          Co ma do tego moja wiara? NIE! Nie pracuję w branży motoryzacyjnej, ale w sprawach technicznych nie jestem
          laikiem i wiem, że samochód to nie brrr...iyyy...Hmmm...ja nie blondynka ;-)
          ---
          Pewna blondynka martwiła się, że mechanik okaże się kolejnym naciągaczem. Z ulgą przyjęła wiadomość, że jej samochód wymaga tylko wymiany płynu do kierunkowskazów.
        • x67x Re: Polak potrafi.. 30.10.18, 06:26
          Trzeba uważać z kupowaniem używanych aut. Niestety właściciele komisów dużo kombinują przy autach, by oszukać i zarobić.
          • a.sdf.gh.kl Re: Polak potrafi.. 30.10.18, 18:24
            Właściciele komisów to takie same "magiki" jak w wielu punktach usługowych. Kombinatorstwo, nabijanie klienta w BAMBUKO itp :-(
            • wislocki12 Bambuko 30.10.18, 19:57
              To jest państwo PiS... :-(
              • a.sdf.gh.kl Re: Bambuko 30.10.18, 23:12
                Nie! To nauka POwska :-(
                • wislocki12 Korekty 31.10.18, 20:04
                  PiS miał 3 lata na korekty. ;-)
          • genia50 Re: Polak potrafi.. 01.11.18, 03:43
            Mam nadzieję, że choć w piekarniach jest uczciwie. Ostatnio jadłam chleb z Knapów - był smaczny oby bez ulepszaczy...
            • e-zybi Re: Polak potrafi.. 01.11.18, 06:15
              Zawsze jest ta nadzieja, chodź jak to mówią, nadzieja to...:-(
        • genia50 Re: Polak potrafi.. 01.11.18, 22:27
          Mówią ludzie, że magicy są też w ZUS-ie.
          • a.sdf.gh.kl Re: Polak potrafi.. 01.11.18, 22:37
            Owszem! Uzdrawiają prawie wszystkich! No, a poza tym...
            Emerycie rencisto!
            Przechodź tylko na czerwonym świetle!
            • genia50 Re: Polak potrafi.. 01.11.18, 22:43
              I z włączonym smartfonem ....
            • wislocki12 Szansa 01.11.18, 23:18
              Ja tam wolę przejścia bez świateł. Jest jakaś szansa... ;-)
    • x67x Re: Polak potrafi.. 29.10.18, 09:52
      Nie kupuję aut w komisie, pozdrawiam.
      • igruba Re: Polak potrafi.. 29.10.18, 10:43
        A ja kupuję.
      • a.sdf.gh.kl Re: Polak potrafi.. 29.10.18, 23:30
        Rozumiem! Prosto z salonu.
        • wislocki12 Kto zabroni? 29.10.18, 23:39
          A kto bogatemu..?
    • e-zybi Re: Polak potrafi.. 31.10.18, 03:09
      Myślę, że Polacy powinni brać przykład z dobrych wzorców (fachowców)... eurosport.interia.pl/aktualnosci-sportowe/news-za-co-ludzie-szanowali-vichaia-czyli-wszystkie-pasje-wlascic,nId,2651388
      Szkoda tylko, że tacy szybko odchodzą :-(
      • a.sdf.gh.kl Re: Polak potrafi.. 31.10.18, 18:47
        Gdy już będę bogaty, to też będę rozdawał prezenty. Będę przy ludziach, zafunduję darmową kolejkę w barach, na stadionie każdy dostanie w łapę kufel jasnego z kołnierzykiem i porcję kiełbasek.
        1.16.16 www.youtube.com/watch?v=k1FJ7PdsZXQ
        hallo! Czy NAJWYŻSZY mnie słyszy? Czy słyszał, że podzielę się z bliźnimi? :-(
        • wislocki12 Obiecanki, cacanki... 31.10.18, 20:07
          Obiecanki, cacanki a głupiemu... ;-)
        • e-zybi Re: Polak potrafi.. 01.11.18, 03:00
          "Gdy już będę bogaty, to też będę rozdawał prezenty."
          Księdzu! Nie ma się co przechwalać. Najgorzej gdy z dziada zrobi się PANISKO...skąpstwo wypisane na twarzy :-(
          • a.sdf.gh.kl Re: Polak potrafi.. 01.11.18, 16:50
            Jeżeli najwyższy mnie natchnie.... i wygram w LOTTO to będzie jak wyżej. Na stadion podjedzie cysterna z %
            • wislocki12 Jakubiak 01.11.18, 20:10
              Szkoda, że Jakubiak nie czyta twoich postów... ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka