Gość: Mef IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 14.12.02, 20:10 Ciekawe jakie jest faktyczny poziom bezrobocia w Tarnobrzegu? Czy ma ktoś oficjalne dane na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irek_gladysz Re: bezrobocie 16.12.02, 00:11 Gość portalu: Mef napisał(a): > Ciekawe jakie jest faktyczny poziom bezrobocia w Tarnobrzegu? > Czy ma ktoś oficjalne dane na ten temat? Oficjalne statystyki mówią, że jest 18,4%. Jak jednak powszechnie wiadomo statystyka jest największym kłamstwem. Ja szacuję relane bezrobocie w Tarnobnrzegu na 50%. Opieram się na swoich własnych oczywiście niereprezentatywnych danych. Na przykład. W populacji mojej rodziny i najbliższych znajomych (24 osoby zdolne do pracy) bez pracy jest 14 osób czyli 58,3% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnobrzerzanka Re: bezrobocie IP: 213.17.180.* 18.12.02, 11:46 generalnie mówi się że bezrobocie w Tbg spada :) a dlaczego ? - ponieważ wiekszość młodych ludzi wynosi się z tego miasta do wiekszych agromelacji jednak są dalej zameldowani w tarnobrzegu. Ja sama wyjechałam chociaz bardzo tesknię za tarnobrzegiem , rodziną i przyjaciółmi ale cóz zrobić.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: bezrobocie IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 15:03 Gość portalu: tarnobrzerzanka napisał(a): literka "G" odmienia się na "Ż". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JURAND ZE SPYCHOWA Re: bezrobocie IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 23:34 POWIEM WAM ZE BEZROBOCIE JEST TAKIE W JAKI SPOSOB SA OBSLUGIWANI LUDZIE CZYLI MY W URZEDZIE PRACY,JAK WIDZE TE KOLEJKI LUDZI CZEKAJACYCH OD RANA,NIEKTORZY CZASAMI ZAJMUJA SOBIE KOLEJKI,NIE MOWIAC O CZASIE JAKI SIE MARNUJE NA WYPELNIENIE WNIOSKOW,CO W SUMIE ZAJELOBY MOZE GORA PIEC MINUT,A CZAS DANEJ OSOBIE CZASAMI PRZEKRACZA GODZINE,JA WIEM NIE WSZYSCY SA MOZE WYKSZTALCENI,ITP.ALE CZY NIE MOZNA TEGO USPRAWNIC,JA WIEM ZAWSZE SA TE SAME TLUMACZENIA,BRAK FUNDUSZY,NIE MA ETATOW ITP.ALE CZY MUSI TAK BYC CZASAMI I TEN DLUGOPIS U PANI NA BIURKU LUBI SIE ZACIAC I CO WTEDY?,POWIEM WAM ZE NIE CHCE MI SIE O TYM WSZYSTKIM PISAC PO PROSTU SPODNIE OPADAJA NAM LUDZIOM CZYLI PRACUJACYM I BEZROBOTNYM,KONCZE NA TYM ME ROZWAZANIA. Odpowiedz Link Zgłoś
tomnail Re: bezrobocie 02.01.03, 23:53 irek_gladysz napisał: > Ja szacuję relane bezrobocie w > Tarnobnrzegu na 50%. Opieram się na swoich własnych oczywiście > niereprezentatywnych danych. > Na przykład. W populacji mojej rodziny i najbliższych znajomych (24 osoby > zdolne do pracy) bez pracy jest 14 osób czyli 58,3% No sorry amigo... tak to nie mozna znowu upraszczac. Gdyby tak stawiac sprawe to jak dla mnie nie ma bezrobocia w Tarnobrzegu w ogole, bo wsrod mojej rodziny i znajomych pracuja lub ucza sie WSZYSCY, no i co? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cfiercinteligent Re: bezrobocie 06.01.03, 20:06 Mi też się wydaje, że bezrobocie jest znacznie wyższe od statystyki. W bloku mojego kumpla na Serbinowie pracy szuka 36 osób na 51 osób czyli to wychodzi ze 70%. Zarejestrowanych jest jenak tylko 20. Trzech moich znajomych jest bez pracy ale mówią, że nigdy nie byli zarejestrowani i nie mają nawet takiego zamiaru. Ja zresztą też gdy szukałem pracy nie zapisałem się do urzędu. Znam też osoby które pracują na cały etat ale ciągle chodzą za nową robotą. Ja szacuję bezrobocie w Tbg na 35% Odpowiedz Link Zgłoś