Gość: spółdzielca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 13:27 Słyszałem,że ogłoszono konkurs i potrzebuja magistra ,co zamyka drogę byłemu prezesowi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lokator Re: kto nowym prezesem TSM-u??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 18:14 Masz rację. Oglądałem program telewizyjny, kiedy odwołano Pana Lenarda, czytałem gazety, pamietam obietnice złożoną przez Przewodniczacego Rady nadzorczej, że bedzie mogl startowac były Prezes w w ponownych wyborach. Rozmawiałem z członkami rady nadzorczej TSM tymi za i tymi przeciw i co .To kpina , trzeba miec tupet , byc bez serca ,żeby zniszczyć dobrego człowieka co tak wiele zrobił dla czlonków wlasnie tej naszej spóldzielni dla nas zwykłych ludzi. Zamnknieto mu drogę bo jest tylko inżynierem , ale Panowie on posiada olbrzymia wiedzę i olbrzymie doswiadczenie w spóldzielczości . Boicie sie jego wiedzy, jego decyzji nieraz na granicy ryzyka ale zawsze z korzyscia dla członków. Obserwuje Was Panowie i dzis wiem ze zależy wam tylko na pieniadzach , na ustawieniu swoich kolesi - nie na członkach . Wstydzcie sie i to bardzo bo i dla was skończą sie niedługo dobre czasy, a wtedy ludzie odwrócą sie od was - bo dziś też nie macie wielu przyjaciół w Tarnobrzegu . Wyjdą wasze kłamstwa i głupota - ujawniona ostatnio w gazecie z rozprawy sadowej. Tylko my zwykli członkowie nie umiemy tego zrozumiec , ale wiosną okaże się że bedziemy placić wyzsze czynsze bo przecież wszystko w Polsce drozeje. Jest jeszcze pora na zastanowienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re: kto nowym prezesem TSM-u??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 18:49 Dopuście Mastalerza i komunę do władzy to wam tak Tarnobrzeg uratują , że wszystkim wyjdzie bokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: kto nowym prezesem TSM-u??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 08:24 Jak to kto? Widać po ogłoszeniu, że jedynym kandydatem będzie obecny księgowy. Esencja zła i pogardy, ale wszystko przed Wami, nami - lokatorami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak to kto Re: kto nowym prezesem TSM-u??? IP: 80.48.126.* 06.11.06, 19:07 jak to kto "prezes" W. lub przewodniczący K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: kto nowym prezesem TSM-u??? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.11.06, 13:07 to juz chyba przsądzone że W. będzie prezesem albo K. ale stawiam na pana W. tylko mam nadzieję że nie długo bedzie panował bo aż strach pomysleć do czego może on doprowdzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto nowym prezesem TSM-u??? IP: 80.48.232.* 07.11.06, 13:09 wiem na 100% kto będzie prezesem-będzie to magister Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: kto nowym prezesem TSM-u??? IP: 80.48.126.* 07.11.06, 15:51 i na pewno W. bo K. jest w komisji kwalifikacyjnej ale jak go wypieprzą to K. wejdzie na miejsce W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gderek Re: kto nowym prezesem TSM-u??? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.11.06, 18:36 Zamyka byłemu ale otwiera drogę p.o. prezesowi, największej gnidzie w nagrodę za to że nie dopęłniał swoich obowiązków służbowych o czym już pisały gazety. Jest to wszystko ukartowane. Wszystkim kręci przewodniczący RN, człowiek podły i zły. Malutki człowiek, taki jak w rzeczywistości. Po prostu kurdupel. Jak ktoś nie czyta Nowin to proszę:artykuł Andrzeja Kozickiego z 18-10-2006 r. Lenard wadzi się z radą TARNOBRZEG Rada nadzorcza odwołała prezesa zarzucając mu arogancję Stefan Kozdra przez sądem określił, że przez 15 lat rządzenia TSM Lenard przeszedł trzy etapy - konstruktywnego budowania, odcinania kuponów od zasług i bufonady. Rada Nadzorcza Tarnobrzeskiej Spółdzielni odwołała prezesa Tomasza Lenarda pod zarzutem arogancji władzy i podsłuchu. Wczoraj przed sądem wystąpił świadek, zeznający, że przewodniczący RN Kłos, sam uciekał się do podsłuchiwania. Rada zdymisjonowała Lenarda zarzucając mu podważanie jej autorytetu, nie przestrzeganie planu remontów, oraz zamontowanie podsłuchu w sali posiedzeń RN. - Aparatura znajdowała się w kratce wentylacyjnej, w ścianie oddzielającej salę od gabinetu prezesa - ujawnił Jan Olko, członek rady. Zaskarżył umowę Lenard zarzut o podsłuch uznał, za absurdalny. Wypowiedzenie umowy o pracę zaskarżył do sądu pracy. - Nie proponowaliśmy Lenardowi innego stanowiska, gdyz uznalismy, że prowadząc prywatny biznes ma zabezpieczony byt - argumentował przed sądem Stefan Kozdra, członek RN. Przyznał, że głosował za zwolnieniem Lenarda, nie znając szczegółów zarzutów, gdyż jak stwierdził nie należało to do jego kompetencji. Na pytania sądu odpowiadał ogólnikami lub odmawiał zeznań. Lenard udowadniał, że remonty miały akceptację rady i grup członkowskich lokatorów TSM, a za ich realizację odpowiadał jego zastępca Stanisław Widz (obecnie p.o. prezesa). Ujawnił, że remonty ulic i chodników spółdzielnia wykonywała bez pozwolenia organów nadzoru budowlanego starostwa. Jako winnego tego wskazał Widza. Kłos też podsłuchiwał? - Przed laty Sejmik Samorządowy Województwa Tarnobrzeskiego rozpatrywał zarzuty pod adresem Kłosa. Ten nie mogąc być przy tym obecny, polecił dyrektorce domu kultury TSM i dwóm pracownikom zamontowanie podsłuchu. - Przyłapałam go jak w pokoju sąsiadującym z salą przysłuchiwał się obradom - oświadczyła Władysława J. emerytowana nauczycielka. Ujawniła sądowi, że na nią oraz pracowników DK wywierano naciski, aby nie zeznawała przed sądem. Janusz Kłos uznał to za pomówienie kwalifikujące się do złożenia przez sąd doniesienia do prokuratury o składnie fałszywych zeznań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.o. Re: kto nowym prezesem TSM-u??? IP: 80.48.126.* 08.11.06, 20:45 czy p.o. wytrzyma w trzeźwości do nowych wyborów Prezesa??? jak wytrzymał do tej pory??? coś mu wszyli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spółdzielnica Re: kto nowym prezesem TSM-u??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 21:54 Lenard to juz chyba po tym jak bluzgał jak jakiś sekretarzyna z PGR to raczej nie zostanie nikim tylko konsumentem tego co sie nażarł.Jak ktos na tym stanowisku nie potrwfi zapanować nad /nawet słusznymi/emocjami to niech spada po łopatów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony Re: kto nowym prezesem TSM-u??? IP: 80.51.159.* 08.11.06, 22:29 No cóż jak tak to P.O. i Pan były prezes byli koledzy a teraz jeden na drugiego nawala. Straszne rzeczy. ale i tak dalej kręcą razem interesy na osiedlach w Krakowie he he. Chyba , że się i na tym gruncie pożarli. Odpowiedz Link Zgłoś