Dodaj do ulubionych

Poród w Tarnobrzegu

25.06.07, 17:59
Cześć. Mam pytanie. Jak jest w Tarnobrzegu w szpitalu. Czy trzeba
mieć dla dziecka ubranka i kosmetyki. Juz tam rodziałam, ale bardzo dawno temu
i nie wiem jak jest obecnie. Proszę o wypowiedzi dziekuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 22:54
      Ja rodziłam 9 mieisecy temu i trzeba było mieć: dla dziecka reczniczek z
      kapturkiem, pieluszki i chusteczki nawilżone.Dla siebie trzeba wziąc to co
      zazwyczaj do szpitala: kosmetyki według uznania, szlafrok, klapki pod prysznic,
      trepki, koszulę lub pizamę, po porodzie potrzebne są podkłady poporodowe,
      majtki jednorazowe poporodowe (ja miałam i były bardzo przydatne), ewentualnie
      saszetki tantum rosa przyspieszające gojenie się rany. no i oczywiscie
      potrzebany jest dowód osobisty i karta ciązy.
      • Gość: mama Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 07:45
        jeszcze trzeba mieć dla dziecka swoje pieluchy! Ubranek nie trzeba, bo w
        szpitalu po kąpieli ubierają w swoje ciuszki! Jeśli dziecko pobrudzi w ciągu
        dnia to nie ma problemu idziesz i prosisz o nowe śpiochy!
        Tylko ręcznik trzeba mieć - raczej z kapturkiem, ale jak bez to też się nic nie
        dzieje...;))))
    • Gość: matka Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.06.07, 21:17
      ubranek dla dziecka nie trzeba tylko przy wypisie trzeba miec swoje ręcznik dla
      dziecka husteczki nawilżane i pampersy to po porodzie dla siebie polecam po
      porodzie lakcid i trzeba miec dla siebie kosmetyki majtki jednorazowe polecam i
      takie duze podpaski bella zapytaj w aptece to ci podadzą i lepiej miec soje
      środki przeciwbólowe ja mialam paracetamol bo podaja ketonal a ten podobno
      przenika do mleka matki bylam po cesarce wiec moze mam troche inne
      doświadczenia jezeli bedziesz miala duzo pokarmu to zaopatrz sie w laktator a
      ogolnie jest dobrze połozne mile lekarze tez nie narzekam z wyjątkiem jednego
      ale nie bede podawac nazwiska
      • Gość: magda Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.07.07, 20:57
        polecam szpital w nowej debie jest super nic nie trzeba miec dla dziecka a
        opieka rewelacja wiem bo nie dawno tam rodzilam choc moglam w tbg.majac
        znajomosci.lekarze super i mozna wypoczac zabieraja dzieci kiedy chcesz.chociaz
        to maly szpital ale warunki super,czysto,telewizor,super jedzenie,rodzilam 2
        dziecko i mam porownanie .przede wszystkim nie pozwola sie dlugo meczyc.polecam
        • Gość: mama Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 23:38
          Ja rodziłam w Tarnobrzegu "bez najmomości", a jestem z Sandomierza. Na warunki
          nie narzekałam. Co do telewizora to po porodzie nie ma czasu na oglądanie :)
          • Gość: magda Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.07.07, 22:09
            jeżeli musisz się zajmować cały czas dzieckiem to nie ma czasu,ale jak masz
            pomoc i bez problemu możesz dać dziecko chociaż na noc to można wypoczać nawet
            oglądnąc coś w tv.wiem bo sama doświadczyłam tego w Nowej Dębie
          • Gość: basia Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.07.07, 22:13
            a dlaczego nie rodziłaś w Sandomierzu tylko w Tarnobrzegu,musiałaś znać kogoś w
            szpitalu albo chodziłaś do lekarza z tarnobrzega bo wiem że nie bardzo chcą
            przyjmować
            • Gość: BGM Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 07:45
              piszesz głupoty!!!!
              w Tarnobrzegu chętnie przyjmują każdą kobietę która przyjdzie nawet bez
              skierowania.
              A jeżeli chodzi o telewizję, to prawdziwa matka po porodzie myśli o swoim
              dziecku a nie o o ulubionym serialu
              • Gość: Monika Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 09:47
                moja kolezanka jest z Sandomierza i rodziła w Tarnorzegu.A chodziła do lekarza
                z sandomierza i nie miała problemów z przyjeciem do szpitala w Tarnorzegu.co do
                telewizora to ja rodziłam tez w Tarnobrzegu i jakos po porodzie wolałam
                zajmowac sie dzieckiem. Owszem w czasie 2 tygodniowego oczekiwania na poród był
                przydatny ale po porodzie w ogóle :)
                • Gość: asia Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 20:27
                  Też mam dobre wspomnienia z porodu w Tarnobrzegu. Przyjęcie do szpitala bez
                  problemu,(nie miałam wcześniej ,,swojego"lekarza - chodziłam w ciązy do lekarza
                  poza naszym województwem,) poród i pobyt w oddziale bez problemów . :)
                  • Gość: magda Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 05.07.07, 21:12
                    ja nie przecze ze jest zle w tarnobrzegu ale w nowej debie tez jest rewelacja
                    • Gość: Sgw Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 10:26
                      dlaczego w Nowej Dębiejest 15 porodów w miesiącu a w Tranobrzegu 100?
                      pewnie dlatego że jest lepiej w............?
                      Przemyśl to!!!
                      Nie kieruj się telewizorem, który też zresztą jest na każdej sali w Tarnobrzegu.
                      • Gość: matka Re: Poród w Tarnobrzegu IP: 80.51.159.* 06.07.07, 20:40
                        może i warunki są dobre,ale te przyjemne pielęgniarki z nowordków najchętniej
                        bym usunęła,nie chcą dokarmiać dziecka ani zabierać go na noc bo są bardzo
                        zapracowane (szczególnie pani z rudymi włosami).prawda jest taka że bez
                        znajomości jesteś nikim,widziałam jak się kobirty męczyły i nikt się nimi nie
                        interesował.
                        • Gość: zuza Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 20:58
                          a zgłosiłąś to komuś w oddziale że miałaś kłopoty? a ona zgłosia że miała
                          kłopoty?
                          a kim ty jesteś? gdziie pracujesz? czy zawsze jesteś miła dla wszystkich?
                          łatwo się ocenia innych!!!
                          • Gość: magda Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.07.07, 23:08
                            w debie jest malo porodow bo wszyskie dziewuchy ze wsi pchaja sie do miasta nie
                            budynek swiadczy o opiece,dasz w lape to sie nie meczysz.niektore z was pisza ze
                            nie trzeba miec znajomosci to bzdura jak bym nie wiedziala to bym tego nie
                            pisala.jesli idziesz do pracy tak jak pielegniarki to sprawy osobiste zostawia
                            sie w domu a nie wyzywa sie na pacjetkach.Kochane nie piszcie wiecej ze w
                            tarnobrzegu jest super opieka i lekarze rewelacja bo niektorym sie nie chce
                            nawet wstac w nocy do porodu cala robote zostawiaja poloznym i pielegniarkom
                            • Gość: mama Oli Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 23:18
                              Jeszcze tak nie było żeby każdy był zadowolony. Po 2 tygodniowym pobycie na
                              porodówce (z tego 12 czekałam na poród bo byłam już po terminie)moge
                              stwierdzic, ze wszytskie pielegniarki i połozne, które wtedy spotkałam były
                              bardzo miłe. Co do pan (a dpokładnie 2 z nich) z noworodkowego oddziału to
                              różnie bywało. Może wynikało to z tego, ze w tym czasie było spore zamieszanie
                              bo oddział noworodkowy był remontowany i panie musiały ulokować się w 2 salach
                              na porodówce....W kazdym bądz razie pani była bardzp niemiła. Całe szczęscie,
                              że po 2 dniach od porodu byłam juz w domu.
                              Co do tych "sławnych" telewizorów w kazdej sali to na oddziale połozniczym w
                              Tarbobrzegu jest jeden na sali odwiedzin. I bezsensowne byłoby aby był na
                              kazdej sali. Może są ale na patologii ciązy......
                            • Gość: CCC Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 23:25
                              teraz to dopiero walnęłąś głupotę!!!
                              że niby nie chce się wstać do porodu???
                              kiedy rodziłaś przed 30 laty chyba
                              • Gość: ela Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.07.07, 23:37
                                nie rodziłam 2 lata temu i tak było ale nie będę wymieniać nazwisk najlepszą
                                pielęgniarką która mi pomogła była pani ela z noworodków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka