Dodaj do ulubionych

Inwestycje

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 09:58
Czy w Tarnobrzegu będą realizowane jakieś głośne inwestycje(takie jak kilka
lat temu budowa sądu). A może jakieś mniejsze perełki. I co się dzieje z
zalewem czy już jest czy wokół niego powstaje jakaś infrastruktura czy są
jakieś plany. Bo jak narazie to na forum przeczytałem, że ktoś buduje sobie
jakiś dom(chyba jakiś lokalny polityk).
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: demo Re: Inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 10:34
      Zadałem sobie trochę trudu i znalazłem w internecie stronę z Merkuriuszem w
      którym jest opisane jak otrzymaliśmy pomoc unijną na budowę ul. Warszawskiej to
      cieszy, natomiat bardziej to że wreszcie wyremontują fontanę. Jest tam opisana
      sprawa mostu na Wiśle która mnie zainteresowała napisane, że jest nierealna.
      Lecz i tak chciałbym wiedzieć więcej o tym. Pozdrawiam
    • Gość: Jazzster Re: Inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 11:11
      Ja słyszałem że mają nam wybudować w Tbg więzienie. Ciekawe czy to prawda. A
      czy mógłbyś podać adres stronki na której wyczytałeś informacje na temat ul.
      Warszawkiej, bo sam chętnie pownikam. Pozdrawiam.
      • Gość: demo Re: Inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 14:05
        Na stronie www.tarnobrzeg.pl jest odnośnik do podstrony nazywa się on Merkuriusz
        Na tej podstronie są w pdf'ach wszystkie gazetki w ostaniej albo przedostaniej
        (chronologicznie)są informacje o Unii.
        Miłej lektury
    • Gość: AK Re: Inwestycje IP: *.chello.pl 08.07.03, 22:05
      Witam, chwile mnie nie było na naszym forum. GuyRitchie pisał o szkole. Otóż
      już za niedługo powstanie w ramach PWSZ całkiem fajny kompleks na
      Wyszyńskiego. Na obecnym etapie jest finalizowany konkurs na projekt
      architektoniczny całego przedsięwzięcia. Myślę że architektura będzie na miarę
      naszych czasów. Bo faktem jest że nowa siedziba szkoły na 11 Listopada
      delikatnie mówiąc nie zachwyca. Nijak jej do nowoczesnej architektury. W
      kazdym razie polityka miasta stawiania na edukację jest bardzo dobra. A w
      ogrodach Dzikowa (tuż za murem patrząc od strony stacji Shell-a) powstaną
      kapitalne ogrody z ok. 100 gatunków róznych kwiatów i innych ciekawych roślin.
      Dobrym pomysłem jest tez stopniowe zabudowywanie przez TBS os. Siarkowiec. W
      ub. roku na stronie miasta była mowa o budowie kolejnego 8-pietrowego budynku
      przy Kopernika, który domknie część osiedla. A jezeli chodzi o kryty basen na
      Niepodległości to już wkrótce będzie to bardzo fajne miejsce, które oprócz
      wyremontowanej głównej hali poszerzy się o dwa dodatkowe baseny oraz
      zjeżdżalnię. Oprócz tego spora siłownia oraz fitness, siłownia sauna itd.
      Oczywiście znakomicie będzie jak w końcu znajdzie się ktoś kto porządnie
      wyremontuje dworzec PKS...ale to juz odrębna historia. Pozdrawiam
      • Gość: d.w Re: Inwestycje IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 12:45
        Gość portalu: AK napisał(a):

> Witam, chwile mnie nie było na naszym forum. GuyRitchie pisał o szkole. Otóż
        > już za niedługo powstanie w ramach PWSZ całkiem fajny kompleks na
        > Wyszyńskiego. Na obecnym etapie jest finalizowany konkurs na projekt
        > architektoniczny całego przedsięwzięcia. Myślę że architektura będzie na
        miarę
        > naszych czasów. Bo faktem jest że nowa siedziba szkoły na 11 Listopada
        > delikatnie mówiąc nie zachwyca. Nijak jej do nowoczesnej architektury. W
        > kazdym razie polityka miasta stawiania na edukację jest bardzo dobra. A w
        > ogrodach Dzikowa (tuż za murem patrząc od strony stacji Shell-a) powstaną
        > kapitalne ogrody z ok. 100 gatunków róznych kwiatów i innych ciekawych
        roślin.
        > Dobrym pomysłem jest tez stopniowe zabudowywanie przez TBS os. Siarkowiec. W
        > ub. roku na stronie miasta była mowa o budowie kolejnego 8-pietrowego budynku
        > przy Kopernika, który domknie część osiedla. A jezeli chodzi o kryty basen na
        > Niepodległości to już wkrótce będzie to bardzo fajne miejsce, które oprócz
        > wyremontowanej głównej hali poszerzy się o dwa dodatkowe baseny oraz
        > zjeżdżalnię. Oprócz tego spora siłownia oraz fitness, siłownia sauna itd.
        > Oczywiście znakomicie będzie jak w końcu znajdzie się ktoś kto porządnie
        > wyremontuje dworzec PKS...ale to juz odrębna historia. Pozdrawiam

Ja widzę ,że to miasto zaczyna żyć. Na własne oczy widziałem jak odnawiany jest
        mur przy parku. Wydaje mi się ,że kilka takich "pierduł" jak nowiutkie
        niebieskie tabliczki z nazwami ulic , czy nawet odnowiona fontanna może
        pozytywnie wpłynąć na ogólny wizerunek miasta. Ostatnio znajmomy z Tarnowa
        powiedział mi ,że zachwycony jest Tarnobrzegiem , tak czystego i zielonego
        miasta dawno nie widział. I dobrze ... nie wiem co by jednak powiedział na to
        wszystko gdyby przyjechał tu zaraz po zimie , "gówno na gównie". Dobrze ,że na
        razie jest ok
        • Gość: andrzej Re: Inwestycje IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 11:55
          czy znajomy z Tarnowa przepijał wódeczkę wodą z kranu , że się tak zachwycił
          Tarnobrzegiem ?
    • Gość: johan Re: Inwestycje IP: *.ruhr 12.07.03, 10:03
      A ja ponownie zapytam, czy nikt nie zna sprawy budowy hipermarketu w
      Tarnobrzegu. wiem, ze byly jakies problemy, ale moze wiadomo cos wiecej?
      Pzdr.
      johan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka