Dodaj do ulubionych

CZARNY PUNKT NA "WISŁOSTRADZIE"W TBG

IP: *.gskgonet.com.pl / 217.96.23.* 13.10.03, 00:48
Osobiście uważam, że miejsce takie jak "wisłstrada"w Tarnobrzegu już dawno
powinna zawierać wielki znak z rysunkiem i napisem"CZARNY PUNKT",ile jeszcze
osób ma zginąć aby on powstał?
ja osobiście znałem 5 osób(to ile w takim razie ich było przed tem i potem?),
które tam zginęły i przyznam, że serce mi sie kraja gdy giną następne.
NIECH KTOŚ COŚ ZROBI, LUDZIE! TO DLA WAS!
Obserwuj wątek
    • Gość: Mcnick Re: CZARNY PUNKT NA 'WISŁOSTRADZIE'W TBG IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 08:00
      Jestem za, ale mam obawy, czy czasami nie będzie to tylko kolejny znak - tak
      jak ustawiona tam "80-tka", na który nikt nie będzie zwracać uwagi. Prblem tkwi
      chyba w naszej mentalności, braku opowiedzialności za kierownicą. Zaden znak,
      żaden drastyczny nawet dowód ludzkiego nieszczęścia na dłuższą metę nie
      wystarczy aby zahamować zapały pseudo rajdowców. Wszystkie nieszczęścia do
      jakich tam doszło wynikały głównie z nadmiernej prędkości. A może tak zapytać
      producentów aut, po jaką cholerę produkują samochody mogące rozwijać 200 km/h i
      więcej, skoro na całym świecie ograniczenia kończą się gdzieś ok. 130 km/h.
      Wydaje się, że produkowanie aut mogących rozwijać ponad 150 km/h jest zbyteczne
      i powino być ograniczone - takie "szybsze" autka powiny być tylko dla służb
      typu Policja, Straż Pożarna, Pogotowie. Gdyby ktoś mógł o tym zadecydować,
      zapewne mniej byłoby ludzkiego nieszczęścia, Policja mogłaby złapać
      uciekających bandytów, nawet przy użyciu zdezelowanego "Poloneza" i wszyscy
      byli by happy. Parlamentarzyści i ludzie dobrej woli - pomyślcie o tym, zanim
      przyjdzie Wam zapalić świeczkę na grobie kogoś bliskiego.
      • Gość: GuyRitchie ...Wislostrada... trupostrada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 10:49
        Mcnick, słonce moje, traktuje twoj post jako prowokacje "intelektualna".
        Oczywiscie mozna nadal regulowac "rzadowo-ustawowo" wszystko, takze np.
        predkosc poruszania sie po mieszkaniu w kapciach i dlugosc troków w kalesonach
        bo przeciez moza sie o nie potknac. A samochody z taką predkoscia produkuja
        dlatego, ze jest postep techniczny i silniki sa bardziej wydajne, samochody
        lzejsze itp itd. bo sa kraje na swiecie gdzie nie ma ograniczen ...
        Dzieki "postepowi" masz zapewne telefon komorkowy a nie korbkowy... pewnych
        rzeczy sie nie da zahamowac... bo taki jest porzadek natury ... Mcnick, policja
        nie powinna jezdzic zdezelowanymi polonezami a wlasnie samochodami o predkosci
        max 250km. Mcnick, predkoscia bezpieczna jest predkosc zerowa... przy 60 km/h
        tez sie zabijesz zwlaszcza w owym zdezelowanym polonezie. To raz. Dwa to, ze
        jak wiesz w samochodzie nie Vmax jest najistotniejsza a raczej dynamika a to
        zazwyczaj idzie w parze... Jesli zdeka pomyslisz to dojdziesz do tego, ze aby
        wyprzedzic samochod jadacy 100km/h trzeba zdeczka jechac szybciej...i zeby ten
        manewr nie zajmowal 10km i byl bezpieczny to owa roznica predkosci musi byc
        znaczaca... Mcnick prawda podstawowa - to nie samochody zabijaja a ludzie...
        rajdowac mozna i maluchem 12-letnim... Trzy. Mcnick, moj drogi a co do
        przypadku konkretnego to owa wislostrada to jest droga wolajaca o pomste do
        nieba... Tak zlej drogi, ktora ma dwie jezdnie nie widzialem nigdzie... Dwie
        jezdnie zdeczka rozpalaja wyobraznie zwlaszcza jak wyjezdzam z Tbg, ktorego
        przejechanie zajmuje mi 30 min z powodu wszedobylskich kierowcow dla ktorych
        zółw jest zywiolowym zwierzatkiem. Dwie jezdnie... Powiem Ci tyle... Fontanna w
        centrum jest sliczna, za pieniazki unii i samorzadu... A Wislostrada to zenada,
        absurdalne i mylace zakrety!!Kaluze po deszczu na lewym pasie to po prostu
        prosba o kolejny samochod wbity w wal albo owiniety wokol drzewa. Ja jezdze tam
        na pamiec bo kilka razy do roku w Tbg jestem.... a inni... Wieesz jechalem
        zima .... lodowisko... jechalem po deszczu.... chyba kazdy kierowca powinien
        byc Chrystusem i chodzic po jeziorze.... Wieesz Mcnick rocznie przejezdzam
        jakies 60tys. km i chcialbym aby drogi byly rowne i ladne ... mialy szerokie
        pobocza aby wyprzedzac ciezarowki... a moj samochod jechal zdeka szybciej niz
        150 km. Moze kierujmy ostrze szpady tam gdzie powinnismy... nie w producentow
        samochodow , ktorzy teraz oddaja ci do reki cacko naszpikowane elektronika i
        poduszkami, strefami zgniotu itd. a raczej szpilmy tych od ktorych zalezy stan
        drogi... bo tego ze ja i miliony innych kierowcow jezdzi to sie tego nie
        zmieni ... i wybacz Mcnick do zdezelowanego samochodu z Vmax w okolicach 100
        km/h to ja sie nie przesiade!!
      • Gość: devole Re: CZARNY PUNKT NA 'WISŁOSTRADZIE'W TBG IP: *.gskgonet.com.pl / 217.96.23.* 13.10.03, 11:56
        po częsci masz racje,zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz,dlaczego zawsze przy
        drogach są sadzone drzewa?,po co?-aby ktos sie na nich zabił?przeciez gdyby nie
        drzewo samochód mógł by pojechac w jakies pola,czy cos takiego i wtedy byłoby
        większe prawdopodobieństwo, że prędkość by spadła i nie każdy wypadek konczyłby
        się tragedią.czy mam racje?
        • Gość: GuyRitchie drzewa, drzewka, drzewunie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 13:58
          devole moj miły, masz sluszna racje. Np. pniaki przy drodze nr 7 Wawa - Gdansk
          to po prostu stojace slupki cmentarne.... tez czesto zastanawiam sie ile warte
          jest drzewo nawet kilkudziesiecioletnie...czy warte jest zycie dwoch czy
          dziesieciu ludzi.... a przy tych "głownych" drogach nr 7, 9, 1 czy nr 2 drzewa
          sa nie po to by zrobic zgodnie z natura siusiu... ale przede wszystkim po to
          aby przybijac kolejne cmentarne tabliczki i krzyze. Wiem ze nie mozna teraz
          wyciac wszystkich przydroznych drzew (czesto pieknych, starych) ale w miejscach
          szczegolnych, przy zlych zakretach, albo w miejscach gdzie brak poboczy i kazde
          wyprzedzanie to gra niebezpieczniejsza od szachow moze mozna poswiecic troche
          drzew aby kilku ludzi przezylo. Wiem ze wycika drzew to bluznierstwo niezgodne
          z "poprawnoscia" ekologiczna, ale sam bylem w sytuacji gdy jadac wjechalem w
          zakret (nieoznakowany), ktory wygladajac lagodnie zmienil sie za poczatkowym
          lukiem w cos co mialo stopni 270. Wyladowalem na szczecie miedzy
          drzewami...miedzy pieknymi, polskimi wierzbami... Szczescie duze bo drzewo od
          drzewa roslo metrow moze 4... Wyciagal mnie z pola traktorzysta mieszkajacy
          przy tym zakrecie.... "PANIE TUTAJ TO JA CO TYDZIEN KOGOS WYCIAGAM Z
          DRZEWA...." Dobrze ze to zakret we wsi i jezdzi sie tam w miare wolno...
          Wierzby zapewne po mnie juz kilka osob przytulily....
          • Gość: devole Re: drzewa, drzewka, drzewunie... IP: *.gskgonet.com.pl / 217.96.23.* 13.10.03, 21:57
            no dobra,my tu sobie fajnie piszemy,a ONI i tak nic nie zrobią,może gdyby np.
            syn,bądź córka prezydenta miasta(w tym Tarnobrzega) zabiłby się-trafiając na
            drzewo,może wtedy byłoby głośno,by je usunąć,ale to też tylko gadanie sądze,bo
            w takich sprawach raczej potrzeba ludzi z przynajmniej minimalnie rozbudowaną
            wyobraznią,a nie tylko posadą.
            ciekawe czy kiedykolwiek coś w tej sprawie się zmeni,bo jutro odbywa sie
            pogrzeb mojego dobrego kolegi,który włąśnie zginął na WISŁOSTRADZIE w TBG i
            przyznam, że to cholernie boli, gdy w tak okropny sposób ginie ktoś młody, kto
            miałby całę życie przed sobą(w tym wypadku nie on zawinił,tylko kierowca, który
            zreszta przeżył, może to okrutne,ale mam nadzieje, że wyrzuty sumienia "zjedzą"
            go) dodam, że tragedia zakonczyła sie oczywiście na....drzewie!
            pozdrawiam
      • Gość: raar Re: CZARNY PUNKT NA 'WISŁOSTRADZIE'W TBG IP: *.lanet.wroc.pl 14.10.03, 23:28
        tow.Lenin myślał dokładnie tak jak Ty.Pora żeby ruszyć głową !!!
    • Gość: drawler Re: CZARNY PUNKT NA 'WISŁOSTRADZIE'W TBG IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 14:05
      Po deszczu na tej drodze 60-siatka to samobojstwo.Najwyrzszy czas zeby jakis
      mdry zajal sie ta droga bo beda nstepne trupy.I nie pomoga zadne znaki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka