Dodaj do ulubionych

Płk.Ryszard Kukliński

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 19:50
Na ekrany kin wszedł film pt."Gry wojenne" poświecony wielce
zasłużonej osobie w walce o niepodległośc Polski.Film o
płk.Kuklinskim polecam wszystkim tym którzy wiedzę o nim czerpali z
konferencji prasowych Jerzego Urbana
Obserwuj wątek
    • Gość: Zdrajca ! Re: Płk.Ryszard Kukliński IP: *.inowroclaw.mm.pl 26.01.09, 21:11
      Wszyscy niemalże wojskowi uznali Kuklińskiego za zdrajcę i szpiega. Dlaczego?
      Bo zdradzał wszystkie tajemnice dotyczące obronności kraju. Jakby nie mówić,
      byliśmy w innym układzie politycznym i innym układzie militarnym. Obowiązywały
      inne reguły gry. W przypadku konfliktu zbrojnego z NATO nie byłoby z nas co zbierać.
      Wojsko nie zdążyłoby nawet przegrupować się by nie oberwać.
      Dzisiaj nazywa się go patriotą a także pierwszym polskim oficerem w NATO. To
      kolejna paranoja w naszym życiu. Pamiętam że po raz pierwszy przyleciał do tej
      wolnej (bezrobotnej-bo duże było bezrobocie, zwalnianie z pracy, eksmisje z
      mieszkań, itp) Polski z obstawą- łysolem z jakimś karabinem zawieszonym na
      pasku. Śmiesznie to wyglądało. A większości myślącym nasuwało się, że USA nie
      chce go już utrzymywać a jemu na starość tęskno za krajem który zdradził,
      bynajmniej nie za darmo.
      Film z pewnością obejrzy niejeden Polak. Ale jak to w kinie bywa, wzruszy nas
      cały film bo przecież taka jest jego rola. Sztuka sama w sobie.

Jeśli już miałbym rozpatrywać kto jest bohaterem-szpiegiem to wskazałbym
      człowieka który działając na terenie USA zdobył plany rakiety przeciwlotniczej
      STINGER. Na jej bazie produkujemy obecnie rakietę GROM. Tak przynajmniej
      słyszałem w jednym z programów w TV kilka lat temu. Dzisiaj już się o tym nie mówi.
      pl.wikipedia.org/wiki/GROM_(przeciwlotniczy_zestaw_rakietowy)
      Niewielu wie o tym że ewentualna wojna nuklearna między NATO a Układem
      Warszawskim miała rozegrać się nad POLSKĄ. tak, tak nad naszymi głowami więc
      Kukliński był tym bardziej zdrajcą niezależnie od tego jak to w filmie ujrzymy.

Za chwilę odezwą się przeciwnicy tego co tutaj napisane. Zdania jednak nie
      zmienię tak jak nie zmienią go wojskowi którzy wówczas planowali działania na
      wypadek wojny.
      • phelix Re: Płk.Ryszard Kukliński 26.01.09, 21:16
        przysięgał? przysięgał! zdradził? zdradził!
        • Gość: kaziuk66 Re: Płk.Ryszard Kukliński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 21:35
          Przypominam,że w wolnej Polsce przywrócono mu stopien pułkownika a
          Sąd uznał jego działanie w stanie wyższej konieczności i umorzył
          postępowanie.Będąc w Polsce był ochraniany przez BOR a nie jakiegos
          łysego amerykanina, to dla przypomnienia podstawowych faktów.
          • Gość: Zdrajca! Re: Płk.Ryszard Kukliński IP: *.inowroclaw.mm.pl 26.01.09, 22:13
            >w Polsce był ochraniany przez BOR a nie jakiegos
            łysego amerykanina, to dla przypomnienia podstawowych faktów. <

Oczywiście że przez BOR ale kręcił się przy nim łysol z karabinem co wyglądało
            śmiesznie.
        • marcolmhelski I po co zaraz tak się głupio chwalić ? 27.01.09, 17:32

I po co się tak głupio chwalić ?
          „Re: Płk.Ryszard Kukliński
          phelix 26.01.09, 21:16 Odpowiedz
          (...)
          • Gość: śledczy Re: I po co zaraz tak się głupio chwalić ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 19:28
            Lechowski51 uśmierć wreszcie ten nick lub nick Lechowski51. Jak wolisz. Będzie
            przejrzyściej. A "katolika" możesz zostawić.
            • Gość: Olaf Re: I po co zaraz tak się głupio chwalić ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 19:41
              Gość portalu: śledczy napisał(a): Lechowski51 uśmierć wreszcie ten nick lub nick Lechowski51.

Nie, nie....
              Gadaj tak dalej sam ze sobą, dawno już sie tak nie bawiłem....

A na temat coś dziś będzie Lechowski? Czy to za duże wymagania?
    • Gość: nie sprzedawczyk Re: szpieg Płk.Ryszard Kukliński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 21:30
      zwerbowali go za pieniądze jankesi w Wietnamie a tacy jak ty szpiegowi dorabiają
      patriotyzm by dowalić komunie. Jak szedł do wojska to wiedział, że będzie
      składał przysięgę. Jeszcze jeden kurdupel - bohater z Twojej bajki.
      • Gość: bono Re: szpieg Płk.Ryszard Kukliński IP: 79.191.10.* 26.01.09, 21:54
        Kaziuk przypominać to możesz....lechowskiemu

Pan Kukliński po prostu był szpiegiem i zdradzał tajemnice wojskowe. W tym okresie byłem w wojsku. Teraz wiem, ze jako żołnierz byłem bez szans, bo jakiś trep-półkownik mnie zdradził. A tłumaczenie że z pobudek ideolo, w 1971 roku? Zwerbowali go w Wietnamie jak wielu innych, sowicie płacili też jak wielu innym.

Najbardziej ciekawi mnie skąd ten rozgłos dla byle szpiega jakich wielu.
    • malaugena Re: Płk.Ryszard Kukliński 27.01.09, 10:56
      per un pugno di dollari
      • Gość: Bekalosz Re: Płk.Ryszard Kukliński IP: 83.1.120.* 27.01.09, 15:58
        Myślenie jest luksusem, nie kazdy może sobie na nie pozwolić
        • Gość: pruk Re: Płk.Ryszard Kukliński IP: 67.204.36.* 27.01.09, 19:36
          Ja tak swoim chlopskim rozumem mysle ze to scierwo.
    • Gość: kaziuk66 Re: Płk.Ryszard Kukliński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 20:28
      Czytam i stwierdzam,ze kłamstwa wielkorotnie powtarzane przez Urbana
      dla wielu z Was stały sie prawdą oczywistą.Ciekaw jestem czym sie
      kierowały ludzie w takich akademickich miastach jak Kraków i
      Gdańsk,że płk Kuklińskiego uhonorowano tytułem honorowego obywatela.
      Zdrajca honorowy obywatelem w wolnej Polsce toz to pewnie szok dla
      wielu z Was i pewnie sadzicie że to inteligenckie wygłupy, nie to co
      u nas.
      • Gość: patriota zza plota Re: Płk.Ryszard Kukliński IP: 209.59.32.* 27.01.09, 20:39
        Kaziuk, polacy to taka nacja gdzie w cenie jest nieprawosc, zdrada i podlosc.
        Polacy dla grosza i watpliwej slawy zdradza nawet matke.
        Kuklinski to zdrajca i nalezy mu sie kula w leb, nawet po smierci powinni
        przestrzelic mu leb wlasnie za zdrade. I to byloby sprawiedliwe. Wspolczesna
        Polska moze poszczycic sie podobnymi kreaturami: Walesa; na uslugach CIA a
        wczesniej KGB i paru znamienitszych ktorym marzy sie tron niebieski a ktorzy
        blogoslawili mordom dla zysku. Kaziuk ty calkiem sfiksowal broniac zdrajcy.
      • Gość: Zdrajca ! Re: Płk.Ryszard Kukliński IP: *.inowroclaw.mm.pl 27.01.09, 20:43
        >Ciekaw jestem czym sie
        kierowały ludzie w takich akademickich miastach jak Kraków i
        Gdańsk,że płk Kuklińskiego uhonorowano tytułem honorowego obywatela.<

Uhonorowali go tacy sami kontrowersyjni jak on.
        • Gość: kaziuk66 Re: Płk.Ryszard Kukliński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 21:15
          Od kiedy to w wolnej Polsce zdrajców chowa sie z honorami w Alei
          Zasłużonych na Cmentarzu Wojskowym na Powązkach.
          • Gość: gosc Re: Płk.Ryszard Kukliński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 22:32
            Bierut też tam leży, pomyłki sie zdarzają...
    • Gość: kaziuk66 Re: Płk.Ryszard Kukliński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 20:37
      Mija właśnie 5 rocznica smierci płk. Kuklińskiego ,człowieka który
      znacznie przyczynił sie do tego ,ze w kosmos - mam nadzieje ,że na
      zawsze - wyleciał system zniewalający człowieka. W armii aniołów
      pewnie jest szefem sztabu generalnego.
      • Gość: kosmita Re: Płk.Ryszard Kukliński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 22:15
        myślisz, że przebił Adolfa?
      • Gość: gość Re: Płk.Ryszard Kukliński IP: *.inowroclaw.mm.pl 11.02.09, 22:19
        >W armii aniołów
        pewnie jest szefem sztabu generalnego. <

W armii diabłów dokłada smołę pod kocioł by przysmażać takich samych zdrajców
        jak on. Jest szefem przydzielonej szypy do smoły.
    • Gość: Stefan Re: Płk.Ryszard Kukliński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 22:28
      Kim jest TW Pajac ? O którym tutaj pisano, kiedy czytałem materiały
      o osobach donoszących kilka razy był wymieniony TW Pajac ?
    • Gość: ks. Henryck USA Ryszard "kukła" Kukliński IP: 12.50.122.* 23.03.09, 19:22
      Ryszard "kukła" Kukliński - ZDRAJCA.
      Za zdradę: kula w kukłę!
      • Gość: zenek Re: Ryszard "kukła" Kukliński IP: 83.1.124.* 24.03.09, 22:50
        No i chwala Mu, zdradzil czerwona cholote. Tylko glupiec tkwi w
        pogladach jak baran. Czlowiek madry szuka prawdy, jak ja znajdzie
        zawraca, jak szedl w zlym kierunku.
        • Gość: kosmita Re: Ryszard "kukła" Kukliński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 00:01
          Chwała wszystkim zdrajcom co złamali przysięgi, śluby itp. gdyż przejrzeli na
          oczy szukając prawdy. Mam nadzieję, że zostali świętymi, jak pokazuje nasza
          historia. Musimy brać z nich przykład w naszym życiu codziennym Zeniu bo to
          wzorce ze wszech miar godne do naśladowania w imię osiągnięcia naszych celów
          doczesnych. A który kierunek jest dobry to tylko baran wie Zeniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka