Dodaj do ulubionych

Wywiad udzielony przez Kaczyńskiego w Tarnobrzegu

09.02.09, 15:31
Wywiadu udzielił ponadto Tusk.

Najpierw jednak wywiad z premierem Kaczyńskim - czytasz od góry:

- Dziękuję, że przyjął pan zaproszenie, panie premierze.
- Zawsze robię to z największą przyjemnością!
- Proszę mi wybaczyć, ale mówi się, że po ostatnich wyborach, wręcz za
przeproszeniem liże pan dupę co ważniejszym członkom swojej formacji...
- To skandaliczna złośliwość. Każdy, kto zna moją pozycję w partii, a także
cechy mojego charakteru, zaprzeczy takim słowom.
- W swoim ugrupowaniu jest pan niekwestionowanym liderem, cieszącym się
wielkim autorytetem, wynikającym z charyzmy i wrodzonych cech przywódczych czy
tak?
- Trochę niezręcznie mi to komentować.
- Przeczytałam w portalu Nasza Klasa, że będąc w liceum oświadczył się pan
koleżance z ławki, ale niestety bez powodzenia.
- Cóż: uklęknąłem, pocałowałem w rękę, i... zostałem całkowicie zignorowany.
- Czy to prawda, że będąc w Brukseli natknął się pan na Putina? Jak pan się z
nim przywitał?
- Nie jest tajemnicą, że za sobą nie przepadamy. Serdeczności nie było.
- Kiedyś bywał pan u Rokitów. Pamięta pan pierwszą wizytę? Czy Nelly coś wtedy
podała?
- Kartofle i buraki.
- Jak w gronie przyjaciół mówi pan o liderach opozycji?
- Zawsze wypowiadam się o nich z szacunkiem.
- Lustracja. Co pan sądzi o UBekach, którzy w III RP dorobili się fortun?
- Szczerze? Kiedy widzę ich tupet żałuję, że nie mam w ręku
karabinu maszynowego...
- ZUS. Co zrobić z tak dużą liczbą starszych ludzi, oczekujących godnych emerytur?
- Tu muszę przyznać, że są niestety sprawy, których nie da się załatwić
bezboleśnie.
- Proszę mi wybaczyć... Podobno często bije pan żonę.
- ...? ...Chyba wzięła pani zestaw pytań dla innego gościa.
- Rzeczywiście... Bywa pan postrzegany jako człowiek niezwykle uczciwy...
- Tak o mnie mówią?... W sumie nieźle... Mogło być gorzej. (śmiech)
- A oszust, który walcząc o władzę, gotów jest złożyć każdą
obietnicę nawet bez żadnego pokrycia?
- Z taką opinią nie mogę się zgodzić. To nieprawdziwe stwierdzenie.
- Anegdotyczna jest pana miłość do kotów. Dlaczego nie lubi pan psów?
- Wbrew ogólnej opinii, uważam że są mało inteligentne i w
większości brzydkie. Ale oczywiście jest to kwestia gustu.
- To może teraz o kobietach.
- Chyba nikogo nie zaskoczę, jeżeli przyznam, że w tym temacie niewiele mam do
powiedzenia.
- Dzięki za szczerość. Proszę wymienić trzy największe zagrożenia dla polskiej
gospodarki.
- Korupcja, złodziejstwo i nepotyzm.
- Jakie są źródła tak szybkiego bogacenia się prominentnych
działaczy PO?
- Wolałbym tego nie komentować. Tym bardziej, że chodzi o moich oponentów.
Powiem tylko tak: każdy kto łamie prawo, powinien ponieść tego konsekwencje.
- Historia O dwóch takich co ukradli księżyc mówi to panu coś?
- Oczywiście. Ale to stare dzieje... Jeszcze podstawówka... Niewiele pamiętam
z tego okresu.
- W kuluarach sejmowych krąży plotka, że nie stroni pan od alkoholu. Spytam
wprost: czy miał pan kiedykolwiek problem alkoholowy?
- Nie. Nigdy.
- Według opinii publicznej, politycy często kłamią. Czy pan zawsze mówi prawdę?
- Tak.
- Dziękujemy premierowi Kaczyńskiemu! (oklaski) Zapraszamy premiera Tuska.
Cieszy się pan z tego spotkania?

... i z premierem Tuskiem - czytaj od dołu.
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Re: Wywiad udzielony przez Kaczyńskiego w Tarnobr IP: 80.48.35.* 09.02.09, 19:07
      dobre... ale i tak nie do śmiechu...
      • Gość: a Re: Wywiad udzielony przez Kaczyńskiego w Tarnobr IP: 89.108.221.* 09.02.09, 19:45
        moim zdaniem to od góry powinien być Tusk a od dołu kaczyński....
        • iskra_tbg słynna szafa Donka 09.02.09, 20:51
          Wszystko zaczęło się w grudniu 2007 roku, tuż po znalezieniu w Kancelarii
          Premiera niewybuchu z II Wojny Światowej (niestety nie znaleziono podsłuchów ani
          małego pistoleciku). W trosce o bezpieczeństwo najważniejszego człowieka w
          państwie postanowiono wybudować przenośny schron, z którego premier będzie mógł
          swobodnie sprawować rządy.

Podstawowe założenia wymagały konstrukcji prostej, lekkiej, odpowiednio
          wytrzymałej i mobilnej. Już w lutym 2008 roku zaprezentowano premierowi pierwszy
          model. Ze względu na zbyt małe rozmiary nie spotkał się on jednak z akceptacją
          Ministerstwa Obrony Narodowej.

Ponowne próby zmęczeniowe i balistyczne oraz niewiarygodne wysiłki uczonych i
          projektantów przyniosły kolejny ulepszony model o zwiększonej pojemności z
          dołączonym wyposażeniem ochronnym. Przeprowadzone na poligonie w Drawsku testy
          zadecydowały jednak o odrzuceniu tej wersji ze względu na zbyt wyszukaną formę i
          zupełnie niepotrzebną półkę i wieszak w górnych partiach szafy.

Marzec i kwiecień roku 2008 upłynęły na zdwojonych wysiłkach specjalistów
          pracujących nad maksymalnym ulepszeniem Szafy Tuskiej, tak aby spełnić wszystkie
          wymagania nie naruszając jednocześnie zasad taniego państwa. W czerwcu 2008 po
          powrocie z Podróży Życia premier mógł dokonać oględzin i testów nowo powstałego
          modelu w formie szafy trzydrzwiowej z lustrem odwracającym uwagę wroga. Jednakże
          podczas badań i prób w terenie ujawniły się kolejne wady konstrukcyjne związane
          z dość duzym ciężarem, co z kolei ograniczało w sposób zasadniczy własności
          mobilne szafy.

Jeszcze raz uczeni zasiedli do stołów kreślarskich. Pracując w głębokiej
          tajemnicy w specjalnym ukrytym przed kaczystami ośrodku już w połowie lipca 2008
          roku mogli zaprezentować premierowi nowy model szafy z pełnym wyposażeniem:
          toaletą, systemem doprowadzającym tlen, spiżarnią, podajnikiem skrętów, kółkami
          ułatwiającymi przemieszczanie, mini telewizorem i mini stolikiem do cymbergaja.

Dzięki tym wysiłkom i pełnej akceptacji rządu, już niespełna miesiąc później
          szafa znalazła zastosowanie podczas kryzysu w Gruzji.

W czasie gdy prezydent wymachiwał szabelką, premier w skupieniu oglądał na mini
          telewizorze skrót ulubionych fragmentów meczów rozgrywanych w ostatnich
          miesiącach oraz podziwiał jadowity słowotok posła Niesiołowskiego i senatora Kutza.

Najnowsza wersja szafy, w której w czasach trudnych decyzyjnie i sondażowo
          ukrywa się premier prawdopodobnie została ulepszona poprzez dodanie konsoli PS3
          i szybkiego łącza internetowego, przez które premier może swobodnie sterować
          agitacją na wszystkich większych portalach internetowych, bo jak wie każde
          dziecko: w walce z międzynarodowym kaczyzmem wszystkie chwyty dozwolone, a
          słupki procentowe, których się nie nakarmi szybko więdną i wiotczeją.
          • lechowski51 Re: słynna szafa Donka 09.02.09, 21:14
            Dzisiaj u Lisa wywiad z Jaroslawem Kaczynskim.........
            • Gość: kaziuk66 Re: słynna szafa Donka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.09, 21:16
              Dzięki za wiadomośc,chetnie obejrze bo warto.
              • lechowski51 Lis zostal....... 10.02.09, 10:02
                ...zapedzony do nory!Caly scenariusz dintojry na PiS-em rozsypal sie jak domek z
                kart,gdy Kaczynski zaproponowal rozmowe o przyszlosci Polski.Poprzednie wybory
                PiS przegral po dyskusji Tuska z Kaczynskim.Po wczorajszej rozmowie 44%
                respondentow chce powrotu PiS do wladzy....i to w programie Lisa!
                • iskra_tbg Re: Lis zostal....... 10.02.09, 10:48
                  "A czy nadal uważa pan, że mamy nieudolnego premiera? Że Donald Tusk nie nadaje
                  się do rządzenia" - zapytał Lis.

Kaczyński odpowiedział, że premierów poznaje się po owocach ich pracy, a te są
                  malutkie i raczej kwaśne.

"Ale czy uważa pan premiera za nieudolnego?" - powtórzył pytanie Lis

"A pan go uważa za udolnego?" - odpowiedział pytaniem Kaczyński

Mina Lisa, grobowa cisza i po chwili salwa śmiechu z sali przejdą do historii
                  dyskusji politycznych w telewizji. Zobaczyć tak zakłopotanego lisa - bezcenne
                • Gość: kaziuk66 Re: Lis zostal....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 15:26
                  Dawno nie widziałem Kaczynskiego w tak wysmienitej formie. Co do
                  Lisa to kompromitacja salonu politycznej poprawnosci.Te 44 procent
                  za tym by PiS wróciło do władzy oznacza,ze nawet gdyby wybory odbyły
                  sie dzisiaj to PiS by wygrało bo pozostałe 56 procent rozkłada sie
                  na PO, SLD, PSL no i jeszcze jakies kanapowe towarzystwo
                  • Gość: andy Re: Lis zostal....... IP: *.chello.pl 10.02.09, 16:17
                    Jaaasne, marzy sie wam powrot Jaroslawy i Stacha Lyzwy? Nie mowiac
                    juz o Lepperrze?
                    • Gość: Saymon Re: Lis zostal....... IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.09, 16:33
                      Nie zapominajcie jeszcze o ścianie zachodniej, tam PIS już nie ma tak różowo jak
                      na wschodzie i całe szczęście
                  • Gość: olo Re: Lis zostal....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 16:39
                    tia... ja widziałem wyszorowanego, uczesanego i upudrowanego 60-letniego mściwego człowieka który dla władzy zrobi wszystko. Widać, że jakiś 'Tymochowicz' ostro pracuje z Jarkaczem. Na żadne pytanie nie odpowiedział, co nie dziwi bo i cóż miałby odpowiedzieć. I tak Lis był łaskawy, bo wystarczyło podrążyć temat koalicji z przestępcami z Samoobrony czy Kaczmarka i innych Dornów.
                    Owszem, elektorat Rydzyka na pewno jest ucieszony i to tyle, nikt zdania nie zmienił.
                    • Gość: zenek Re: Lis zostal....... IP: 83.1.124.* 10.02.09, 17:16
                      Mysl choc troche. To spoleczenstwo w wyborach zadecyduje o
                      koalicjach. Jak wybierzecie Lepera, bedzie Leper. Nie zachowuj sie
                      jak niewolnik, czas wyzwolic sie z komuny. Nie zrzucaj wszystkiego
                      na onego, to od Ciebie wiele zalezy.
                      • lechowski51 Re: Lis zostal....... 10.02.09, 18:30
                        olo pisze;
                        tia... ja widziałem wyszorowanego, uczesanego i upudrowanego 60-letniego
                        mściwego człowieka który dla władzy zrobi wszystko. Widać, że jakiś
                        'Tymochowicz' ostro pracuje z Jarkaczem. Na żadne pytanie nie odpowiedział, co
                        nie dziwi bo i cóż miałby odpowiedzieć. I tak Lis był łaskawy, bo wystarczyło
                        podrążyć temat koalicji z przestępcami z Samoobrony czy Kaczmarka i innych Dornów.
                        Owszem, elektorat Rydzyka na pewno jest ucieszony i to tyle, nikt zdania nie
                        zmienił.

Z tego co piszesz razi bezsilnosc!Malo tego tacy przeciwnicy polityczni PiS-u
                        powoduja ze to stronnictwo wroci do wladzy,bo Ty oprocz inwektyw nie jestes w
                        stanie wyartykulowac z siebie normalnej oceny tego co widziales i slyszales.Twoj
                        opis rzeczywistosci jest zyczeniowy a wiec wiec juz wiesz ze nikt nie zmienil
                        zdania,ze Kaczynski to msciwy upudrowany polityk.Niedocenianie przeciwnika
                        powoduje ze...obudzisz sie z reka w nocniku.
                        Jestem konserwatysta,wiec wszystkie formacje lewicowe sa moimi przciwnikami
                        politycznymi.Nigdy jednak nie odwazylbym sie lekcewazyc np.Milera,ktory ma
                        ogromne doswiadczenie,spryt i intuicje polityczna.
                        PiS wygra bo ma sensowny program polityczny i staly elektorat,wygra bo
                        Kaczynski zamiast jak Tusk biesiadowac ze swoim dworem jezdzi bezustannie po
                        Polsce i dociera do szerkich rzesz wyborcow.
                        • Gość: olo Re: Lis zostal....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 21:02
                          lechowski51 napisał: coś tam,coś tam.. PiS wygra bo ma sensowny program polityczny (hahaha..) i staly elektorat (tzw. moher),wygra bo Kaczynski ... jezdzi bezustannie po Polsce i dociera do szerkich rzesz wyborcow.

Kaczyński owszem jeździ i pokazuje się, ale nie wynika z tego, że ludzie by chcieli widzieć go w roli premiera. Przegrał wybory a miał prawie nieograniczona władzę, tak pokazał że jest normalnie głupi.

• lechowski51 Re: Lis zostal....... 10.02.09, 21:21
                            olo pisze;
                            Kaczyński owszem jeździ i pokazuje się, ale nie wynika z tego, że ludzie by chc
                            > ieli widzieć go w roli premiera. Przegrał wybory a miał prawie nieograniczona w
                            > ładzę, tak pokazał że jest normalnie głupi.

Olo!Ci co przyszli na spotkanie z Kaczynskim w Tarnobrzegu to w jakiej roli
                            widza go jako prezesa najwiekszej partii opozycyjnej? Jako bajkopisarza? Widze
                            ze Ty na polityce znasz sie jak Kutz...co slowo to glupstwo!
                            • Gość: Historyk Re: Lis zostal....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 21:24
                              Kutz to jest ktoś... Kto to jest Lechowski51? Historia zna Kutzów nie zna zaś
                              Lechowskich51.
                          • Gość: felek Re: Lis zostal....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 21:23
                            Zginął Polski żołnierz w Afganistanie, pan Lechowski51 odpowie nam za czyją
                            wolność zginął, bo ja myślę że za Kaczo-Tuski i to im zawdzięczać za śmierć
                            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,6257898,Afganistan__Polski_zolnierz_zginal_w_wypadku__Sa_ranni.html?skad=rss
                            tego żołnierza. Mamy wolność tak panie L51
                            • lechowski51 Re: Lis zostal....... 10.02.09, 23:18
                              Felus nie podniecaj sie!Dzisiaj na polskich drogach prawdopodobnie zginello
                              kilkanascie osob,tylko widzisz felus ich smierc jest malo medialna i dlatego
                              WSI-24 nie nadaje o tym na czerwonym pasku.
                              Co do wojny!Bylem przeciwnikiem wysylania polskich zolnierzy do Iraku i wystal
                              ich Prezydent wszystkich sbekow Kwasniewski,jestem przeciwnikiem wysylania
                              polskich zolnierzy do Afganistanu i wysylaja ich tak Kaczynski jak i Tusk.
                              • lechowski51 Re: Lis zostal....... 11.02.09, 14:18
                                Dzisiaj Kaczynski w "Kropce nad i" u Olejnik...godz.20
                                • Gość: Saymon Re: Lis zostal....... IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.09, 15:22
                                  Lechowski się na polityce zna bo będzie głosował na PIS i nie podskakiwać mu, bo
                                  PIS "wygra"
                                  • Gość: autor Re: Lis zostal....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.09, 09:35
                                    fajna ta telewizyjna platna reklamówka pis-cztery ciocie w jednym
                                    spocie
                                    • Gość: lolek Re: Lis zostal....... IP: 80.51.159.* 16.02.09, 13:20
                                      do lechowski 51 odnośnie twojej argumentacji w odpowiedzi na post dot śmierci
                                      zołnierza w afganistanie - otóz trafiłeś jak gównem w facjatę , fanatyku pis -
                                      ja wiem jak tam żołnierze jechali , bo sam byłem zołnierzem zawodowym - za
                                      rządów twoich fawortów szczygły i innych "pisokurdupli" mieli do wyboru albo
                                      wyjazd albo "wyjazd z armii" - teraz nikt im takich "alternatyw" nie urządza ,
                                      jak juz napisałeś o armii to kto zrobił "aferę" z zabójstwem w afganistanie? -
                                      dupki od macierewicza co to byli w kontrwywiadzie , nosa z bazy nie wystawili
                                      ,ale na naszej klasie zdjęc natrzaskali ze ho ho , szczygło zamiast bronic jak
                                      amerykanie swoich , jeszcze ich od gnojów zwyzywał- tak postępuje dowódca? a
                                      tak na marginesie , który z was pisiorki dostał choć raz pałą po plecach od zomo
                                      ? jaruś co to jako jedyny w polsce ma sfałszowaną lojalkę ? jasinski co to był w
                                      70-80 latach szefem paszportów w piotrkowie trybunalskim ? wiesz kto wtedy
                                      paszporty wydawał ? jasiek co to z ramienia SD rządził mleczarnią we wielowsi (
                                      rządził to nadinterpretacja - rozje.....chał ) - kryształowi to maja byc nasi
                                      przeciwnicy ,a my ;no cóz rewolucja wymaga ofiar , dorn jest dowodem ze
                                      rewolucja zjada własne dzieci , gorzej jak zje autorów ....więcej pisał nie będę
                                      bo widzę ze teraz przyszłość , a nie tak dawno przeszłość przesłania horyzonty
                                      lechowskiego i innych - i choć wydaje sie ze jest to bliskie relatywizmowi to
                                      jednak jest to jarusiowy absolutyzm - " do piątku byłem anty po,sld,psl,
                                      zydokomunie,niemcom itd " ale od sobotnio/niedzielnego kongresu - jestem za
                                      nowym otwarciem - nie bardzo wiem jak to sprecyzować - ale juz was nie
                                      nienawidzę i "proszę mi nie zadawać takich pytań , ja przeszłość odcinam ..." PO
                                      MOJEMU TO SKU...SYŃSTWO TAK ROBIĆ Z LUDZI IDIOTÓW - ale skoro wódz kazał , to
                                      kochajcie mnie pisiorki ....
    • Gość: Stefan Re: Wywiad udzielony przez Kaczyńskiego w Tarnobr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 19:20
      Codziennie wieczorem prawą ręką bawie się PISIOREM w lewej dzierże
      fotę tych dwóch, efekt piorunujący forumowiczu też tak zrób ...
      • Gość: polityk Re: Wywiad udzielony przez Kaczyńskiego w Tarnobr IP: 83.1.124.* 14.02.09, 11:55
        a co z tym gejem ? kaczyński nie ustosunkował się do zarzutu,podobno
        w ripoście na ten zarzut oświadczył się posłance,pielęgniarce,jaka jest jej rola
        ? ciotki przyzwoitki? "konserwatywna prawica"
      • Gość: lolek Re: Wywiad udzielony przez Kaczyńskiego w Tarnobr IP: 80.51.159.* 16.02.09, 12:52
        w sumie takie fora sa po to zeby pleść trzy po trzy ,ale lechowski i iskra we
        włazodupstwie przesadzili - jakoś ta "nowa polityka" miłości brata kochającego
        inaczej ,raczej nikogo na kolana nie powaliła , poza tym drodzy zwolennicy
        ,kochanego platonicznie przez PISłanki, zapominacie o jednym - tak jak was
        drażni wszystko co tuskowe ,nieważne czy "ważne" czy też nie , tak większość
        społeczeństwa drażni wszystko co mówi i robi ta niedojda z manią wielkości: i
        "zapominanie" , "patrzenie się w przyszłość" , "troska o ojczyznę" , "nowa
        polityka miłości" - przypomina zaklinanie sraczki - można spróbować , ludzie są
        pamiętliwi co do polityków - i kurduplowi nie zapomną tego ZOMO , co to stało
        tam gdzieś ,a on walczył (siedział i pisał dyrdymały o ideach marksa i lenina ),
        jak do spółki z dyzmą i romusiem wmawiali narodowi że to on jest głupi , a nie
        oni....
        -ja po prostu zlewam go , być może zleję też tuska , ale póki co grożba powrotu
        kurdupli do władzy jest dla mnie dużo grożniejszą perspektywą jak rządy
        tuskomatołków ( określenie zapozyczone od pisiorków), aha mam jeszcze jedną
        fobię - AWANS JAŚKA NA POLITYKA SZCZEBLA CENTRALNEGO - jeden matoł z podkarpacia
        ( kuchciński) wystarczy ......
        • lechowski51 W stylu Niesiolowskiego... 16.02.09, 15:26
          ..milujacego wszystkich,czyli-dupki,glupki i pisiorki!Do tego jeszcze
          fanatycy,wlazodupcy i kurduple.Czyli jak widac ocena polityczna spod budki z piwem.
          Twoj opis rzeczywistosci przypomina krajobraz z oblezonej twierdzy.Nienawisc
          zabiera Ci zdolnosc do realnej oceny przeciwnika a wiec w konsekwencji musisz
          przegrac.W szachach jest takie powiedzenie-Zagrozenie jest gorsze anizeli
          wykonanie.Zamiast wiec analizowac skupiasz sie na etykietowaniu a wiec
          rzeczywistosci nie opisujesz a tez nie jestes w stanie jej zmienic.
          Zarzucasz innym fanatyzm gdy sam poslugujesz sie metodologia fanatyka
          ogarnietego nienawiscia do wszystkiego co zwiazane jest z Kaczynskimi i
          PiS-em.Sprobuj wiec sformulowac swoj pozytywny opis tego czego oczekijesz od
          politykow,z czym sie utozsamiasz i jakich wartosci bronisz.
          Juz gdzies pisalem ale powtorze jeszcze raz!.Programowo jako konserwatyscie
          najblizej jest mi do programu UPR ale niestety jest to ugrupowanie niszowe,ktore
          niestety nie odgrywa realnej roli na scenie politycznej.Z PiS-em nie zgadzam sie
          w wielu sprawach jak chocby w jego zgodzie na Traktat Lizbonski ale glosuje na
          to ugrupowanie poniewaz programowo wiecej mnie z nim laczy jak dzieli.
          Moim przeciwnikiem politycznym nie jest PO a wszystkie lewackie ugrupowania jak
          SLD,SDPL,PD i inne kanapowe partyjki
          pacyfistyczne,feministyczne,alterglobalistyczne itd.
          Apropos kurdupli!Gdyby wyznacznikiem wielkosci polityka byl wzrost to
          Napoleon,Hitler,Stalin,Miedwiediew czy Putin znani byliby tylko wsrod swoich
          znajomych.
          • samakasia Lechoś gdzie byłeś 16.02.09, 16:19
            Lechoś gdzie byłeś nie miałem kogo poczytać ? Już się martwiłam o Ciebie
            • Gość: fifik Re: Lechoś gdzie byłeś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.09, 16:27
              "samakasia" tak ci brakowało tego Mieleckiego BELZEBUBA faktycznie szkoda mi cię
              ha ha ha)))))
            • lechowski51 Oooooooo! 16.02.09, 20:49
              Milosniczka prezydenta wszystkich sbekow Jaruzelskiego!Szukasz poparcia dla
              swego idola w Tarnobrzegu?
              • samakasia Re: Oooooooo! 16.02.09, 21:12
                Nie, bo i po co. Zastanawiałam się tylko gdzie byłeś bo tak zamilkłeś.
                • lechowski51 Re: Oooooooo! 16.02.09, 21:22
                  Odwiedzilem braci Slowakow.Niestety wyjazdy na narty staja sie coraz mniej
                  sensowne.Lepiej juz jechac do Austrii.Polecam szczegolnie latem Bardejow.
                  • samakasia Re: Oooooooo! 16.02.09, 21:29
                    Drogo po wprowadzeniu euro ? Jaki teraz jest przelicznik
                  • samakasia Re: Oooooooo! 16.02.09, 21:33
                    Lechowski51 odpowiedz mi tak szczerze, ale naprawdę szczerze. Ty wierzysz w to,
                    że PIS uczyni takie cuda ? Bo jakoś te dwa lata IV RP nie zapisały się chlubnie
                    w historii RP ani partii, do czego przyznał się nawet Kaczyński.
                    • lechowski51 Re: Oooooooo! 16.02.09, 22:54
                      Wierze w cuda ale nie czynione przez PO czy PiS.Dla mnie 2 lata rzadow PiS to
                      okres prosperity a wiec spadek bezrobocia do 8%,wzrost PKB 7,5%,powrot do
                      sensownej polityki historycznej,skuteczna walka z mafiozami i korupcja.Co bylo
                      niechlubne?Zamkniecie idola salonu dr.Garlickiego?.Rozwiazanie kgbowskiej
                      jaczejki w Polsce czyli WSI?
              • Gość: lolek Re: Oooooooo! IP: 80.51.159.* 17.02.09, 10:18
                lechowski - jak zwykle "brylantowo" czysty w polemikach , mi zarzuca że jestem
                miłosnikiem niesiołowskiego - niby że taki z klapką na oczach jestem , i taki
                głupi - zacytuję cię "pisowski troglodyto" -
                "...Milosniczka prezydenta wszystkich sbekow Jaruzelskiego!Szukasz poparcia dla
                swego idola w Tarnobrzegu?..." polityka miłości wg Jarusia przynosi efekty ,
                chocbyś zaklinał pogodę , woodoo odprawiał ,rzeczywistosci nie zmienisz -
                kurduple odejdą w nicosc historii - bo tak jak ty usiłuja wmowic ludziom ,że są
                głupcami ,polityka jest prostytucją - dosłownie ,żeby "mieć" trzeba się umieć
                sprzedać , a PIS przypomina kur..ę ,która klientowi mówi że jest brzydki ,głupi
                i ma krzywe zęby , gdy sama tych zębów nie ma , a inne walory są oględnie
                mówiąc zatęchłe!!! rzepa zrobiła jakiś tam sondaż o mężach stanu - pewno
                połowa ankietowanych nie wiedziała z czym sie to je ale wyniki mówią sama za
                siebie - jaruś - 19 , a lech -12 -nikt nie lubi słuchac ze jest głupi , brzydki
                i nienormalny - a to serwuje ludzim PIS ,nagła zmiana retoryki przynosi PIS
                tylko straty - bo tak jak ty - nie przekona nikogo ,bo ten co raz po raz
                oskarża ludzi o brud i syf - a sam ma du..sko zaskorupione g..nem jest
                niewiarygodny bo za nim smród idzie - jeszcze jedno; zarzucasz mi
                "niesiołowszczyznę" ciekaw jestem jak wytłumaczysz niejakiego Jasińskiego
                ministra , ostoje PIS -U , w annałach napisano że pracowal w Płocku w UM w
                latach 70 - ale w jakim wydziale ? - otóż opiniował wydawanie paszportów ludziom
                z województwa płockiego , czyli je "wydawał" - jak sądzisz czy on nie był "NASZ"
                jak by to powiedzieli z WSWKWMO ( wydział spraw wewnętrzynych komendy
                wojewódzkeij milicji obywatelskiej - bo to była tzw paszportówka ) -on jest
                ok????? nikt go z PIS nie wyrzuca , inne partie chcą rozliczać , a swoich
                "brudnych nóg" nie widzą - VIDE KUCHCINSKI NA
                PODKARPACIU(www.dziennik.pl/polityka/article22789/Bieszczadzkie_laki_szefa_klubu_parlamentarnego_PiS.html)
                ;to ze ideowo ci najbliżej do UPR g...no mnie obchodzi ,będąć apologetą PIS
                usprawiedliwiasz filozofię Kalego , "mój złodziej i złoczyńca, lepszy od twojego
                " nie widzisz że PIS zarzucając innym zło - usprawiedliwia swoje głupoty
                ,niedorzeczności i zło ,bądż krętactwa , co do Tarnobrzega - wielu zna
                przeszłośc lubasa , dziubinskiego , wójtowicza i innych - nie są krysztalowi
                oględznie rzecz ujmując - SWOIM PISANIEM ROBISZ TO SAMO CO PIS - GŁOŚNO
                KRZYCZYSZ "TEN ZŁODZIEJ ,TEN PEDAŁ , TEN NIENORMALNY " - A TY JESTES
                NORMALNY???? MAM CO DO TEGO OBIEKCJE
                • lechowski51 Re: Oooooooo! 17.02.09, 11:23
                  W przeciwienstwie do Ciebie nie zamierzam odprawiac magicznych praktyk woodoo
                  aby PiS zniknal ze sceny politycznej Polski ani by SLD wrocilo do korzenie ruchu
                  PPS-owskiego.Nie bede rowniez poslugiwal sie sondazami dla idiotow kto jest
                  mezem stanu,bo gdyby w tym sondazu umieszczono Dode to bylaby w pierwszej piatce.
                  Gdyby wspolczesnych Polakow wychowanych na Randce w ciemno czy Big brotherze
                  zapytac kto byl najwybitniejszym politykiem polskim XX wieku to zapewne Witos
                  czy Dmowski byliby nizej od Geremka czy Kuronia.Gdyby o historii decydowaly masy
                  to do dzisiaj mielibysmy w annalach polskich podrecznikow historii takich
                  bohaterow jak Lenin,Hitler i inni ludobojcy.
                  Powidasz Pan ze PiS to tacy sami czerwoni kretacze jak Ci z UW.SLD czy innych
                  kanapowych lewackich partyjek bo maja wsrod swoich szeregow niejakiego
                  Jasinskiego,co to pracowal w Wydziale Spraw Wewnetrznych UW,no i na dodatek byl
                  czlonkiem PZPR.Gdybys mial dyskwalifikowac za przynaleznosc do PZPR wszystkich
                  to music odebrac Ordery Orla Bialego zasluzonym dzialaczom PZPR takim jak Kuron
                  i Modzelewski a tez odeslac do lamusa historii bohaterow Salonu takich jak
                  -Balcerowicz,Geremek,itd.Z tego co wiem tenze Jasinski nie pracowal w Komendzie
                  Wojewodzkiej MO a urzedzie miejskim czy wojewodzkim.Paszporty jak nie wiesz to
                  Cie poinformuje wydawal sbek w KW MO a nie urzedy.
                  Skoro obrzydzeniem napawa Cie jakis Jasinski ktory byl chwile w PZPR a potem w
                  czasie Solidarnosci i stanu wojennego dzialal na rzecz wolnosci Polski,to coz
                  poczac z takimi lajdakami jak Jaruzelski,Kiszczak,Kwasniewski czy Miler,ktorzy
                  do konca sluzyli swoim moskiewskim mocodawcom?
                  Nigdy nie posluguje sie kategoriami podwojnej moralnosci,nie relatywizuje
                  takich pojec jak zlo czy dobro.Wiec zlodziej i lajdak jest nim niezaleznie od
                  przynaleznosci partyjnej.
                  Na tym forum czesto jako synonim zla wystepuje Lubas,ktory kiedys byl ponoc
                  dzialaczem ZMS.Wszyscy tak jak i Ty zapominacie albo nie chcecie pamietac ze
                  pozniej z tym zerwal,ze w stanie wojennym mial odwage powiedziec-Nie,dla
                  mordowania robotnikow pod Wujkiem,zaklamywania historii,walki z kosciolem itd.
                  Nie widze na tym forum wpisow o bylych ubekach znecajacych sie nad ludzmi z
                  ruchu oporu,nie ma wpisow o kapusiach donoszacych na swoich przyjaciol.....a sa
                  dzisiatki kolejnych tematow o Lubasie,Uzielu,Dziubinskim.Przeciez wsrod nas zyja
                  byli sekretarze komitetow miejskich i wojewodzkich PZPR,byli sbecy lamiacy zycie
                  dziesiatkom tarnobrzezan.Dlaczego wiec tym sie poszukiwacze prawdy i
                  praworzadnosci nie zajmiecie?
              • Gość: lolek Re: Oooooooo! IP: 80.51.159.* 17.02.09, 10:21
                jeszcze jedno - porównanie mnie do niesiołowskiego ujmy mi nie przynosi wrecz
                przeciwnie - wolę 1000 razy wariata - wysadzającego pomnik lenina , niż
                doktoranta z marksizmu leninizmu ,zarzucającego po latach ,innym "komuchostwo"
                • Gość: olo Re: Oooooooo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.09, 11:41
                  No to zapoznaj sie z dziejami swietego Pawla. A ja Ci mowie jak ktos
                  zgrzeszyl i przeprasza jest prawy, mozesz najwyzej poznac motywy.
                  Glupi ten co trwa, nie nawracajac sie bladzi. Karierowicz.
                  • samakasia Re: Oooooooo! 17.02.09, 15:56
                    I po co ta durna dysputa. wybory za dwa lata pokażą której partii uda się zrobić
                    nas w balona.
                    • Gość: działacz ? IP: *.mielec.mm.pl 17.02.09, 21:05
                      Ja się pytam po raz kolejny ! Kim był TW Pajac ?
                      • lechowski51 Chcesz znalezc.. 18.02.09, 20:37
                        ..swojego tate?.To szuakaj.......
                        www.opcja.pop.pl/dokumenty/rzeszow_sb.html?phpMyAdmin=d826c27ad7bafc6d7eaaef025e5b2fad
                        • Gość: Cikawy Re: Chcesz znalezc.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.09, 21:39
                          Jaki TW taki pseudonim. Prawda "Pajac" p. Lechowski51
                          • lechowski51 Re: Chcesz znalezc.. 19.02.09, 10:09
                            Jak tam cikawy siebie nie znalazles-to tu napewno sa Twoje dane i kumpli.
                            www.opcja.pop.pl/dokumenty/rzeszow_sbmo.html?phpMyAdmin=d826c27ad7bafc6d7eaaef025e5b2fad
                            • Gość: gosc Lechowski nr.184- podpułkownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 10:46
                              No, nie wiem czy jest tam Cikawy...

Ale na pewno, Lechowski TY TAM JESTEŚ !! (poz. 184).

To zresztą wyjaśnia Twoje zainteresowanie tą stronką. Coż tak to jest, że najgłupsi są neofici.

www.opcja.pop.pl/dokumenty/rzeszow_sbmo.html?phpMyAdmin=d826c27ad7bafc6d7eaaef025e5b2fad
                              • lechowski51 Re: Lechowski nr.184- podpułkownik 19.02.09, 11:35
                                O kurde!Chyba bede musial zmienic nika.
    • Gość: lolek do lechowskiego IP: 80.51.159.* 19.02.09, 20:36
      powiedz ty mi niebożę czym różni sie kaczynski od innych "zaklinaczy
      rzeczywistości" ? czy jego opinie typu "....popierają nas najwybitniejsi
      ekonomiści ..." różnią się czymś od lepperowskiego "...cały naród popiera
      nas..." ? NIE ,na koniec bo juz nie mam ochoty prowadzić dyspursy z "chodzącą
      klapką na oczy " - napiszę o temacie który sam wywołałeś - otóż lubas nie był
      podobno w ZMS ale rzeczywiście i w partii tez był , i właściwie mozna by "zlać"
      kolesia jakby nie małe ale - napisałeś , że każdy ma prawo do błędów , że każdy
      wzorem św Pawła ma prawo do nawrócenia - ok ,ale nie kazdy ma prawo póżniej do
      wyzywania innych od komuchów ,złodziei i esbeków - "nie czyń blizniemu ,co tobie
      niemiłe " - jak lubas innych od komuchów wyzywa , to wybacz , ale mam prawo
      napisać co o takiej gnid...e myślę - problem w tym ,że w PIS jest mnóstwo
      takich jasinskich ,lubasów i innych "prawdziwków" ,co innych by chetnie
      powiesili ,za podobne do swoich uczynki - moze teraz zrozumiesz ,dlaczego
      "popularnośc" braci K jest constans - i chyba taka zostanie ...jak nie rozumiesz
      to trudno... tacy tez mają prawo zyc ,pisać i robic to co robią , na koniec
      jedna rzecz - dlaczego kaczyńscy jednym daja "moralne prawo" do "bycia w
      polityce" mimo ewidentych "grzechów przeszłości " - vide jasinski , a inni mają
      być skazani na infamię ? kto im wystawił takie prawo ? nawołujesz do
      miłosierdzia ,jednoczesnie odmawiasz takowego, wszystkim przeciwnikom PIS ,
      dlaczego? tylko ta opcja ma prawo byc z grzechów rozgrzeszana ? nie wymagam
      odpowiedzi ,bo i tak bedę wg ciebie apologetą "komuchów , liberałów , UW i
      innej zarazy "
      • Gość: anno domini 2009 Re: do lolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 20:53
        Lechowski51 nie odpowie na te argumenty i odwróci kota ogonem. Nie jest do tego
        zdolny. Nie ta liga.
      • lechowski51 Re: do lechowskiego 19.02.09, 21:12
        Jezeli juz szukasz "nieskalanych" PZPR-owska,to zapewne jest nim PiS a nie PO w
        ktorej az roji sie od bylych decydentow UW a w przeszlosci PZPR.Powtarzam
        jeszcze raz!Do PZPR nalezalo 3 mln Polakow a po roku 1981 zostali w niej
        najgorsze s....rwysyny dla ktorych mordy robotnikow,ksiezy,zamykanie tysiecy
        ludzi bylo bez znaczenia.Lubas jak inni byli czlonkowie PZPR w stanie wojennym
        stanal po drugiej stronie barykady i jak inni prawdopodobnie ponosil
        konsekwencje tej postawy.
        Moze wiec Lubas i inni przesladowani w latach osiemdziesiatych byli czlonkowie
        PZPR,gardzic tymi karierowiczami i ludzmi bez honoru,ktorzy wraz z Rakowskim
        wyprowadzali sztandar PZPR.Malo tego ze byli wierni do konca!.Dzisiaj po latach
        dalej bronia takich lajdakow jak Kiszczak i Jaruzelski.Dalej z bylymi
        ubekami,sbekami,ormowcami itd glosuja na SLD a kiedys na SDRP.
        Tym rozni sie Lubas i inni mu podobni od Szmajdzinskiego,Milera czy
        Kwasniewskiego ze Ci pierwsi z duma mowia o swojej przynaleznosc do PZPR a Ci
        drudzy mowia o tym ze wstydem i uwazaja to za swoj zyciowy blad.
        • Gość: f if i k Re: do lechowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.09, 22:10
          Co ty b r e d z i s z Lechowski51 z poz.184 na liście UBeków to bie rozum
          odebrała ta nienawiść ?????????????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka