Dodaj do ulubionych

400 ... zrobione !!!

01.02.02, 10:17
Jak zwykle gratuluję !!!! Zapraszam na wirtualnego szmpana.
Mam cichą nadzieje, że kiedys zamienimy go na prawdziwego. Pozdrawiam tych,
którzy do nas dołączyli - szczególnie Gabi !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 10:36
      Ja również gratuluje. Pozdrawiam nowych i też mam nadzieję, że tego wirualnego
      szmpana kiedyś zamianimy na realnego. Tzn ja tam sobie piwko popijam. Myślę, że
      jak będzie 1000 to już na pewno musimy się spodkać!
      • Gość: Gabi Re: 400 ... zrobione !!! IP: 10.129.134.* 01.02.02, 23:15
        Panowie, skoro mamy razem dotrwać do tysiąca, to chciałabym również wiedzieć z
        kim mam przyjemność korespondować wieczorami - ja się już przedstawiłam przy
        innym wątku.

Dziś od południa trwa cisza; ciekawe, czy aż do poniedziałku.
        Nie wiem, co robicie w weekend, ja w każdym razie jutro rano jadę nad Biebrzę,
        a potem do Białowieży. To są plusy mieszkania w Warszawie - jest blisko w wiele
        fajnych miejsc, byle się tylko przebić przez korki przy wyjeździe z miasta...

Miłego odpoczynku sobotnio-niedzielnego!
        • Gość: Vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 01:18
          Ja niestety w weekend siedzę w Tbgu ale za to czuwam na forum. Ktoś musi
          trzymać wartę. Ależ ci zazdroszczę tej Białowierzy. Zawsza chciałem tam
          pojechać ale na razie nie udało się. Wogóle bardzo lubię Podlasie.
          Szczególnie, że ma być słoneczna pogod choć bez śniegu.
          Ja się już przedstawiałem ale nie pamiętem w którym wątku. Musisz dobrze
          poszukać.
          • wiehu Re: 400 ... zrobione !!! 02.02.02, 12:23
            Ja też "łykend" spedze w domu i w pracy. Troche Gabi zazdroszcze. Obiecałem
            sobie niedawno, że wybiore się z kumplami pojeździć (nie wiem jak się to pisze)
            quadami. Mają 4 ....podobno jest rewelacyjnie. Ja podonie jak Vio codziennie
            bywam na forum. Wartą tego nie bedę nazywał bo aż tyle determinacji w sobie nie
            posiadam.
            Jeśli chodzi o przedstawianie się to nie pamietam, żebym coś pisał o sobie ...
            jak bedzie trzeba - skrobne parę zdań.
            • Gość: Vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 22:25
              Co to są quody?
              • wiehu Re: 400 ... zrobione !!! 06.02.02, 11:17
                QUADY - są to takie motorki na 4 kółkach - napęd 4x4. Ten którym ja jeździłem
                ma możliwośc pływania (nie próbowałem). Niesamowita frajda ... błoto, las,
                jakieś małe rzeczki ... ognisko kiełbaska ... i przemoczone buty.
                POLECAM ... W ten łykend też jedziemy.
                • Gość: Gabi Re: 400 ... zrobione !!! IP: 194.181.152.* 06.02.02, 14:52
                  Gdzie mozna coś takiego wypożyczyć? I w ogóle można? Mój brat + mąż szukali
                  czegoś takiego namietnie w zeszłe wakacje, ale nie wyszło im zupełnie.
                  Zapunktowałabym , gdybym mogła im cos podpowiedzieć...
                • Gość: vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 11:03
                  To musi być kurna boskie. Przegapiłem ten post jakoś. Też bym se pojeździł!
          • Gość: Gabi Re: 400 ... zrobione !!! IP: 10.129.134.* 03.02.02, 21:00
            Witam szanownych państwa po udanym weekendzie!

Nad Biebrzą było fajnie; śniegi się potopiły, rzeki rozlały tak, jak robią to
            od zawsze o tej porze, i nikogo to nie zaskoczyło - tam po prostu ludzie budują
            się w odpowiednim miejscu bo wiedzą, dokoąd co rok dochodzi woda, i nikogo nie
            podtapia. Nie udało mi się tylko spotkanie z zimującymi tam (podobno)
            łabędziami krzykliwymi. Przekonałam się, że żeby obserwować ptaki, trzeba się
            na nich znać. Następnym razem chyba weźmiemy przewodnika.
            Ale za to w Puszczy Białowieskiej miodzio... Prawdziwa wiosna.

Kiedy mieszkałam w Tarnobrzegu, Puszcza Białowieska była tak daleko, że była po
            prostu mityczna. Nawet nie marzyłam o tym, żeby tam pojechać. A z Wawy to tylko
            3-3,5 godziny...

PS.Przeszukałam forum i dowiedziałam się tylko, że Wiehu mieszka w Mielcu i w
            lipcu będzie miał malucha (wstępne gratulacje!), a Vio czas jakiś mieszkał poza
            Tbgiem, a potem wrócił. No dobra, niech będzie chociaż tyle.
            • Gość: Vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.02, 23:20
              Pozazdrościć tylko udanego łykendu. Puszcza Białoweieska to podobno ostatni
              taki las w Europie. Jakie konkretnie miejscowośći szczególnie polecasz? W
              Tarnobrzegu było dużo słońca ale trochę wiało.
              • Gość: Gabi Re: 400 ... zrobione !!! IP: 10.129.134.* 04.02.02, 22:36
                Zawsze jeździmy po prostu do Białowieży, bo nie ciągnie nas do tzw. oferty
                agroturystycznej - nie lubimy siedzieć komuś na głowie - a pensjonaty są tylko
                tam. Poza tym Białowieża ma bardzo fajne położenie - właściwie w sercu Puszczy.

Najfajniejsze miejsce na nocleg będzie w hotelu Iwa, należącym do Parku
                Narodowego; trwa gruntowna przebudowa, która ma się skończyć podajże w
                przyszłym roku ( :-( ), ale za to potem będzie naprawdę pięknie... Budynek w
                parku pałacowym , otoczony starym drzewostanem, za oknem dęby i harcujące
                ptaki, a do głównego rezerwatu najwyżej z kilometr...
                • Gość: vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 00:54
                  Brzmi to bardzo artakcyjnie. A jakie są ceny?
                  • Gość: Gabi Re: 400 ... zrobione !!! IP: 194.181.152.* 05.02.02, 11:43
                    Tam, gdzie ja się zawsze zatrzymuję, płacimy 80 zł za pokój 2-osobowy. Dosyć
                    bolesne...

Chyba można by taniej, ale my sie juz przyzwyczailiśmy.
                    • Gość: vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 21:05
                      No to rzeczywiście trochę sporo. Ale w takich miejscach nie zdarza się by było
                      mniej.
                      • Gość: Gabi Re: 400 ... zrobione !!! IP: 10.129.134.* 05.02.02, 22:02
                        W sumie powinniśmy być wyrozumiali; chcemy, żeby "tubylcy" chronili przyrodę,
                        przekonujemy, że niby z tego też mogą być pieniądze, więc bądźmy konsekwentni i
                        dajmy im zarobić.
                        • Gość: vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 15:00
                          A Bieszczady lubisz?
                          • Gość: Gabi Re: 400 ... zrobione !!! IP: 194.181.152.* 06.02.02, 16:40
                            Pytanie...
                            Tam się ukształtowało moje wyobrażenie o górach; żadne zaludnione Karkonosze
                            pokryte wyciągami i otoczone miasteczkami ani zaludnione na maksa Tatry nie
                            robią na mnie takiego wrażenia, jak Bieszczady wiosną albo jesienią, kiedy jest
                            mało ludzi...

A jak ktos lubi Bieszczady, to polecam noclegi w pokojach Bieszczadzkiego Parku
                            Narodowego w Wołosatem, pod sama Tarnicą. Noclegi sa tanie w samodzielnym domku
                            z kilkoma pokojami, daleko od wszystkich, a za to w świetnym punkcie wypadowym
                            na całodniową trase na Tarnicę przez Rozsypaniec.
                            • wiehu Re: 400 ... zrobione !!! 06.02.02, 20:35
                              Bardzo lubie Bieszczady. Od nich zaczęła sie moja przygoda z górami, która
                              trwała 10 lat ... Schodziłem je wzdłuż i wszeż ... mam tam swoje ulubione
                              miejsca i miłe wspomnienia.
                              • Gość: vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.02, 12:32
                                No to mamy samych górali na forum.
                                • wiehu Re: 400 ... zrobione !!! 08.02.02, 10:20
                                  Powiem więcej .. mój tato to jest taki troche góra ... bo z Pogórza. To ja
                                  troche też : ) Chyba dlatego tak lubie góry i śpirytus pod kazdo postacio : )
                                  • Gość: vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: 213.77.197.* 08.02.02, 14:29
                                    A co myślisz o górolach świętokrzyskich?
                                    • Gość: wiehu Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 14:56
                                      Tylko gdzie te góry ..... : ))
                                      • Gość: vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.02, 15:19
                                        A w Pieprzówkach byłeś?
                                        • wiehu Re: 400 ... zrobione !!! 08.02.02, 20:29
                                          Byłem a zdecydowanie wolę ... Pieprzówkę.
                                          • Gość: vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.02, 11:33
                                            A co to jest Pieprzówka?
                                            • wiehu Re: 400 ... zrobione !!! 09.02.02, 18:52
                                              Wódka z pieprzem !!!
                                              • Gość: vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.02, 20:02
                                                To ty wiehu tak ostro pociągasz?
                                                • wiehu Re: 400 ... zrobione !!! 10.02.02, 14:58
                                                  Ja się tym lecze : ))))
                                                  • Gość: Gabi Re: 400 ... zrobione !!! IP: 10.129.134.* 10.02.02, 20:58
                                                    Wiehu, napisz o tych quadach - czy i gdzie można je wypożyczyć. Moje pytanie na
                                                    ten temat pozostało niezauważone, bo wpisałam je w dziwnym miejscu...
                                                  • Gość: vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 00:33
                                                    I napisz co to są quady? Co do leczenia to ja preferuje winko i browarek.
                                                  • wiehu Re: 400 ... zrobione !!! 11.02.02, 08:06
                                                    O quadach już pisałem - co to jest. Patrzcie parę postów wyżej. Niestety nie
                                                    wiem gdzie je pożyczyć. Te na których jeździłem są własnością prywatną moich
                                                    znajomych. A co .... chcielibyście pojeździć ?
                                                  • Gość: vio Re: 400 ... zrobione !!! IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 11:06
                                                    Znalazłem tan post. Jakoś go przeoczyłem. To jest kurna boskie. Pewnie, że bym
                                                    se poszalał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka