enja11 18.08.05, 11:42 Myjecie dzieciom glowki szamponem? A czy splukujecie? Woda z wanienki, czy czysta? I jak czesto (myjecie, nie splukujecie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xemm1 Re: szampon 18.08.05, 11:58 myjemy codziennie, z tymze szamponikiem nivea tak co drugi dzień- no chyba ze sa upały i główka przeokrutnie sie poci spłukujemy czystą wodą PozdrawiaMY Odpowiedz Link Zgłoś
zbrojwskas Re: szampon 18.08.05, 12:01 Ja myje glowke za kazdym razem- szaponem a splukuje oddzielna woda i myje cialko tez szamponem bo na inne ma uczulenie a probowalam wszystkiego. kapiel co 2 dni plus oliwka , w upaly kapie codziennie, rano i w poludnie myje buzinke i raczki. Odpowiedz Link Zgłoś
olga04 Re: szampon 18.08.05, 12:44 myję główkę co dwa dni, jak się mocno poci to codziennie szamponem nivea i spłukujemy osobną czystą wodą, kąpie ją w dużej wannie więc spłukujemy prysznicem całe ciałko, myję ja kremowym mydełkiem z nivea i nie oliwkuje wogóle. pozdro Renia Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: szampon 18.08.05, 14:27 Jej to tylko ja nie myję szamponem? Kąpię codziennie. Najczęściej sama woda, czasami oilatum. Oliwką balsamuję w razie potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 a czym myjesz? 18.08.05, 14:29 sama woda? Bo Oilatum chyba za tluste do wloskow... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_olka Re: a czym myjesz? 18.08.05, 14:35 To Matek ma juz wloski? Bo Olkowi wszystkie sie wytarly i jeszcze nie odrosly...My sie kapiemy w oilatum (polecam) i lysa glowke mu myje te sama woda.Albo mydelkiem dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: a czym myjesz? 18.08.05, 14:40 dobrze,ze Matus czytac nie potrafi, bo by sie obrazil))na zdjeciach za bardzo nie widac ale ma wloski!wytarte tylko z tylu taki maly placuszek)nie wyglada to elegancko dlatego "tlumacze" mu, zeby zaczal siadac, to mu odrosna a on nic Co do Oilatum, to uzywalam jak byl noworodkiem, potem mydelko i oliwka.Ale wlasnie zamierzam znowu kupic Oilatum,bo ma suchawa skore w niektorych miejscach.CZemu tylko to skubane Oilatum jest takie drogie?) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: a czym myjesz? 18.08.05, 14:44 Podobno szamponu powinno używać sie dopiero od 6 miesiąca. Tak nam w szkole rodzenia mówili. Zresztą nie chce wprowadzac za dużo chemii, bo to takie delikatne ciałko. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_olka drogie ale warte swojej ceny 18.08.05, 14:59 no i przepraszam Matusia ale na zdjeciach faktycznie nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 wiem, ze warte;-)) 18.08.05, 15:32 jest rewelacyjne.Moj maz ma tendencje to suchej skory i jak na poczatku sie kapal z malym pare razy (Matus strasznie plakal przy kapieli) to potem sie sam zachwycal ,ze ma skore jak "pupcia niemowlecia")) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: a czym myjesz? 18.08.05, 16:50 My wodą z oilatum myjemy włoski i nie są tłuste. Odpowiedz Link Zgłoś
inaas polecam johnsona płyn i szampon 2w1 18.08.05, 17:29 to się chyba nazywa "top to toe" ,można go stosować od pierwszych dni,nie szczypie,nie wysusza,dla mnie super! Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: polecam johnsona płyn i szampon 2w1 19.08.05, 11:12 Ja boję sięurzywać kosmetykow Jonhson's. W ciąży posmarowałam się oliwką i tak mnie uczuliło, że teraz już mam awersje do tych kosmetyków. Wczoraj kupiłam Nivea. Można go stosować od urodzenia. Dzisiaj premiera. Zobaczymy. Jak będzie kiepski to może skuszę sie na jonhsona jak polecasz. Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 ja slyszalam ze wlasnie nivea 19.08.05, 11:23 bardzo czesto uczula. J&J zreszta tez Chyba jednak trzeba samemu dojsc, co komu pasuje - metoda prob i bledow. My uzywamy od poczatku wszystkiego firmy Bübchen - maja super wyniki w eko-testach a my oboje z mezem mamy wrazliwa skore. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: ja slyszalam ze wlasnie nivea 19.08.05, 11:42 No tak tylko u nas nie widziałam kosmetyków tej firmy. Wogóle wybór jest mały. Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 wiem, ze sa do kupienia w Polsce, 19.08.05, 11:54 moze nie sa zbyt popularne, ale sa napewno - widzialam je z polskimi napisami. Ale to nie znaczy, ze to co najlepsze dla mojego musi byc dobre dla Twojej Malej. Metoda prob i bledow - to chyba najepsze rozwiazanie. No i im mniej chemii w skladzie oraz nikomu niepotrzebnych dodatkow zapachowych itd. tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zbrojwskas sa bardzo dobre 19.08.05, 12:02 szczegolnie krem do buzi slicznie pachnie a firma Pe... ma u nas minusik Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: wiem, ze sa do kupienia w Polsce, 19.08.05, 12:03 A gdzie można je kupić??? Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 ha, tego to ja nie wiem:-( 19.08.05, 12:05 ale skoro Ci wszyscy jurorzy tak na nie glosowali, to musza byc (chyba) w miare dostepne?? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: szampon 19.08.05, 12:17 Teraz zwrócę uwagę. Wydaje mi sie, ze widziałam tylko kremik z tej firmy. Szamponu nie. Kremik był chyba w biało-niebieskiej tubce. Odpowiedz Link Zgłoś