18.08.05, 11:42
Myjecie dzieciom glowki szamponem? A czy splukujecie? Woda z wanienki, czy
czysta? I jak czesto (myjecie, nie splukujeciewink
Obserwuj wątek
    • xemm1 Re: szampon 18.08.05, 11:58
      myjemy codziennie, z tymze szamponikiem nivea tak co drugi dzień- no chyba ze
      sa upały i główka przeokrutnie sie poci
      spłukujemy czystą wodą
      PozdrawiaMY
      • mmala6 Re: szampon 18.08.05, 12:01
        podobnie jak Xemm
    • zbrojwskas Re: szampon 18.08.05, 12:01

Ja myje glowke za kazdym razem- szaponem a splukuje oddzielna woda i myje cialko tez szamponem bo na inne ma uczulenie a probowalam wszystkiego.
      kapiel co 2 dni plus oliwka , w upaly kapie codziennie,
      rano i w poludnie myje buzinke i raczki.
    • olga04 Re: szampon 18.08.05, 12:44
      myję główkę co dwa dni, jak się mocno poci to codziennie szamponem nivea i
      spłukujemy osobną czystą wodą, kąpie ją w dużej wannie więc spłukujemy
      prysznicem całe ciałko, myję ja kremowym mydełkiem z nivea i nie oliwkuje
      wogóle.

pozdro Renia
      • sylwiawm Re: szampon 18.08.05, 14:27
        Jej to tylko ja nie myję szamponem?
        Kąpię codziennie. Najczęściej sama woda, czasami oilatum. Oliwką balsamuję wink w
        razie potrzeby.
        • mmala6 a czym myjesz? 18.08.05, 14:29
          sama woda? Bo Oilatum chyba za tluste do wloskow...
          • mama_olka Re: a czym myjesz? 18.08.05, 14:35
            To Matek ma juz wloski? Bo Olkowi wszystkie sie wytarly i jeszcze nie
            odrosly...My sie kapiemy w oilatum (polecam) i lysa glowke mu myje te sama
            woda.Albo mydelkiem dla dzieci.
            • mmala6 Re: a czym myjesz? 18.08.05, 14:40
              dobrze,ze Matus czytac nie potrafi, bo by sie obrazilwink))na zdjeciach za bardzo
              nie widac ale ma wloski!wytarte tylko z tylu taki maly placuszekwink)nie wyglada
              to elegancko dlatego "tlumacze" mu, zeby zaczal siadac, to mu odrosna a on nicwink

Co do Oilatum, to uzywalam jak byl noworodkiem, potem mydelko i oliwka.Ale
              wlasnie zamierzam znowu kupic Oilatum,bo ma suchawa skore w niektorych
              miejscach.CZemu tylko to skubane Oilatum jest takie drogie?wink)
              • sylwiawm Re: a czym myjesz? 18.08.05, 14:44
                Podobno szamponu powinno używać sie dopiero od 6 miesiąca. Tak nam w szkole
                rodzenia mówili. Zresztą nie chce wprowadzac za dużo chemii, bo to takie
                delikatne ciałko.
              • mama_olka drogie ale warte swojej ceny 18.08.05, 14:59
                no i przepraszam Matusia ale na zdjeciach faktycznie nie widac.
                • mmala6 wiem, ze warte;-)) 18.08.05, 15:32
                  jest rewelacyjne.Moj maz ma tendencje to suchej skory i jak na poczatku sie
                  kapal z malym pare razy (Matus strasznie plakal przy kapieli) to potem sie sam
                  zachwycal ,ze ma skore jak "pupcia niemowlecia"wink))
            • sylwiawm Re: a czym myjesz? 18.08.05, 16:50
              My wodą z oilatum myjemy włoski i nie są tłuste.
              • inaas polecam johnsona płyn i szampon 2w1 18.08.05, 17:29
                to się chyba nazywa "top to toe" ,można go stosować od pierwszych dni,nie
                szczypie,nie wysusza,dla mnie super!
                • sylwiawm Re: polecam johnsona płyn i szampon 2w1 19.08.05, 11:12
                  Ja boję sięurzywać kosmetykow Jonhson's. W ciąży posmarowałam się oliwką i tak
                  mnie uczuliło, że teraz już mam awersje do tych kosmetyków. Wczoraj kupiłam
                  Nivea. Można go stosować od urodzenia. Dzisiaj premiera. Zobaczymy. Jak będzie
                  kiepski to może skuszę sie na jonhsona jak polecasz.
                  • viviene12 ja slyszalam ze wlasnie nivea 19.08.05, 11:23
                    bardzo czesto uczula. J&J zreszta tezsad Chyba jednak trzeba samemu dojsc, co
                    komu pasuje - metoda prob i bledow. My uzywamy od poczatku wszystkiego firmy
                    Bübchen - maja super wyniki w eko-testach a my oboje z mezem mamy wrazliwa skore.
                    • sylwiawm Re: ja slyszalam ze wlasnie nivea 19.08.05, 11:42
                      No tak tylko u nas nie widziałam kosmetyków tej firmy. Wogóle wybór jest mały.
                      • viviene12 wiem, ze sa do kupienia w Polsce, 19.08.05, 11:54
                        moze nie sa zbyt popularne, ale sa napewno - widzialam je z polskimi napisami.
                        Ale to nie znaczy, ze to co najlepsze dla mojego musi byc dobre dla Twojej Malej.
                        Metoda prob i bledow - to chyba najepsze rozwiazanie. No i im mniej chemii w
                        skladzie oraz nikomu niepotrzebnych dodatkow zapachowych itd. tym lepiej.
                        • viviene12 buebchen 19.08.05, 12:00
                          www.sklep-bambino.pl/loyalty.php
                          • zbrojwskas sa bardzo dobre 19.08.05, 12:02
                            szczegolnie krem do buzi slicznie pachnie
                            a firma Pe... ma u nas minusik
                        • sylwiawm Re: wiem, ze sa do kupienia w Polsce, 19.08.05, 12:03
                          A gdzie można je kupić???
                          • viviene12 ha, tego to ja nie wiem:-( 19.08.05, 12:05
                            ale skoro Ci wszyscy jurorzy tak na nie glosowali, to musza byc (chyba) w miare
                            dostepne??
    • sylwiawm Re: szampon 19.08.05, 12:17
      Teraz zwrócę uwagę. Wydaje mi sie, ze widziałam tylko kremik z tej firmy.
      Szamponu nie. Kremik był chyba w biało-niebieskiej tubce.
      • zbrojwskas tak blekit to ta firma raczej 19.08.05, 12:24

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka