Gość: klar IP: 80.51.120.* 23.01.04, 17:47 To moja pierwsza rada i nie wiem co powinienem przygotować. W jakiej formie; podpunkty? Czy trzeba się rozpisać. Co powinienem uwzględnić? Nie mam pojęcia jak to ma wyglądać. Proszę doświadczonych o POMOC. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: micka Re: Rada pedagogiczna. PRZYGOTOWANIE??????? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.01.04, 18:55 jesteś wychowawcą? jak nie, to właściwie nie potrzebujesz się przygotowywać (ewentualnie dyrekcja zapyta o uzasadnienie ocen niedostatecznych, wystawionych przez Ciebie) jeśli jesteś wychowawcą, to musisz przygotować informacje na temat: - ile uczniów liczy klasa - czy wszyscy są klasyfikowani (jeśli nie wszyscy, to: kto nieklasyfikowany, z - - jakiego przedmiotu, z jakiego powodu) - ile ocen niedostatecznych (kto, z jakiego przedmiotu) - ile ocen celujących (kto, z jakiego przedmiotu) - ogólna krótka opinia o klasie: czy klasa wychowawczo łatwa/trudna, czy są indywidualności, czy klasa ma sukcesy (jaki sukces, kto, z jakiego przedmiotu) - propozycje ocen z zachowania - to trzeba przygotować po konsultacji ze wszystkimi nauczycielami uczacymi w Twojej klasie (najlepiej dac im wczesniej listę klasy z rubrykami na przedmioty, nauczyciel danego przedmiotu wpisuje swoja propozycje ocen przy kazdym uczniu, po zebraniu opinii wszystkich nauczycieli Ty wystawiasz ocene, ktora wcale nie musi byc srednia ocen innych nauczycieli) - na radzie odczytujesz kolejno nazwiska uczniow i propozycje ocen, tu rada może mieć uwagi, ale ostateczna decyzja należy do Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Re: Rada pedagogiczna. PRZYGOTOWANIE??????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.04, 23:02 bardzo mnie zdziwilo Twoje pytanie przeciez to koledzy z pracy powinni Ci powiedziec nikt Ci nie pomogl? zmien szkole, u mnie byloby to nie do pomyslenia tak zostawic "nowego" poza tym dyrekcja tez nie bardzo my dostajemy gotowe kartki do wypelnienia ocen z zachowania nie czytamy, PO CO? podajemy tylko ile jakich nie robimy zadnych placht, wychowawca sam wystawia oceny z zachowania (przeciez jezeli byly z uczniem problemy, to wczesniej ktos mu to zglosil) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka to żart.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.04, 11:42 Pytający nie precyzuje nawet, o jaki typ RP pyta :) Klasyfikacyjna? Plenarna? Szkoleniowa? Inna? Do czego ma się przygotować? Jaką funkcję pełni? Równie dobrze może być to bibliotekarz, który ma na plenarnej przedstawić swoje działania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klar Re: to żart.... IP: 80.51.120.* 24.01.04, 23:30 To nie żart. Dziękuję za informację. Nie jestem wychowawcą. Aha, jest to rada klasyfikacyjna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micka Re: to żart.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.01.04, 15:55 Gość portalu: Majka napisał(a): > Pytający nie precyzuje nawet, o jaki typ RP pyta :) Klasyfikacyjna? Plenarna? > Szkoleniowa? Inna? na forum EDUKACJA, tuż przed końcem semestru pyta o RADĘ PEDAGOGICZNĄ z dobrym prawdopodobieństwm można założyć, że chodzi o radę klasyfikacyjną semetralną Odpowiedz Link Zgłoś
mbmm zajęcia dodatkowe 28.01.04, 14:37 Jesli prowadzisz jakieś zajęcia dodatkowe przygotuj sprawozdanie. Ile godzin przeprowadzono, cele zajęć, ilu uczniów uczestniczy, jakie sa zalecenia ( w mojej szkole standardowo brzmią: nalezy kontynuowac pracę...;) Odpowiedz Link Zgłoś