Dodaj do ulubionych

PÓŁPROFESJONALNA MASZYNA co kupić

07.08.12, 11:05
witam,

Poszukuję maszyny do szycia za około 500zł. To będzie moja pierwsza maszyna, ale nie musi być prosta w obsłudze. Zależy mi aby był to jak najbardziej profesjonalny sprzęt jaki mogę kupić za tą cenę. Wiem, że jest
bardzo niska kwota na pro maszynę ale jednak bardzo proszę o sugestie.
Chcę szyć w domu, ale eksperymentować z różnymi rodzajami tkanin, zarówno cienkimi jak i grubymi.
Wiem, że najlepszym sprzętem są stare, cięzkie, metalowe maszyny które interesują mnie tak samo bardzo jak i nowsze modele.
Bardzo proszę o podanie swoich typów z tych starszych i nowszych :-)
wystarczą mi nazwy i mały komentarz. Dokładne specyfikację sprawdzę sama!

Bardzo zależy mi na rzetelnej informacji bez sentymentów :-)

Obserwuj wątek
    • wilowka Re: PÓŁPROFESJONALNA MASZYNA co kupić 13.08.12, 21:31
      Jak zapewne sama wiesz, trudno o maszynę za 500 zł, która będzie miała choćby "półprofesjonalna " w nazwie. Przejrzyj ofertę Janome. Myślę że obecnie to sa najlepsze, w swoim segmencie maszyny. Ciche i sprawne :)
    • weronika2012 Re: PÓŁPROFESJONALNA MASZYNA co kupić 27.08.12, 14:50
      Polecam Husqvarna E10 .Jest prosta i nie do zniszczenia.
      Po prostu znakomita.
      Jest tu:

www.wiking-serwis.pl/Maszyny/Mechaniczne/Husqvarna%20E10-358992.html
      Polecam !
      • wilga52 Re: PÓŁPROFESJONALNA MASZYNA co kupić 28.08.12, 09:15
        Husgvarna jest w porządku, Kupiłam sobie 118 ale nie umiem skorzystać z automatu do obrabiania dziurek i robię po staremu, robię wszystko tak jak jest w przewodniku ale i tak mi nie wychodzi, może ktoś mnie nauczy. Jestem amatorką i samoukiem szyjącą kilkanaście lat. Moje maszyny to stare łuczniki.
    • ladyjm Re: PÓŁPROFESJONALNA MASZYNA co kupić 12.09.12, 08:42
      polecam lekturę tych postów:
      longredthread.wordpress.com/2011/12/26/jak-nauczyc-sie-szyc-na-maszynie-porady/
      szycie.blox.pl/html/1310721,262146,14,15.html?6,2011
      odradzam tanie maszyny arki radom i łucznika - badziewie! lepiej kupic uzywaną maszyne dobrej firmy na allegro albo w komisie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka