Dodaj do ulubionych

pomooocy!:)

11.01.14, 13:34
Drogie Forumowiczki !

Poszukuje owerlocka.Prawie kupiłam bernine700D ale niestety po nowym roku jej cena znacznie wzrosła. Teraz jestem w kropce. Zależy mi aby owerlock był ciężki i jak najwięcej miał w sobie metalu. Nie szyje na akord , raczej dla swoich własnych potrzeb , artystycznych.
Czy ktoś z Was jest w stanie polecić mi jakaś dobra wypróbowana maszyne i sklep , najlepiejn na Śląsku , Katowice i okolice.
Obserwuj wątek
    • em88em Re: pomooocy doradzcie owerlocka! 12.01.14, 11:44
      podbijam...
      • kawka74 Re: pomooocy doradzcie owerlocka! 12.01.14, 12:55
        Mam overlocka Brother 1043 (albo 1034, nie pamiętam, to się nazywało chyba Limited Edition) - szyję na nim nie od święta, tylko niemal codziennie, od ponad roku, i nic mu nie jest. Kosztował chyba 1500 zł, ale to też musiałabym sprawdzić.
        • em88em Re: pomooocy doradzcie owerlocka! 12.01.14, 13:00
          Dziękuję , zorientuje się. a gdzie go kupiłaś? niestety nie umiem namierzyć żadnego konkretnego sklepu w oklicach śląska. Oglądałam BROTHER 3034D ale wydawał mi sie bardzo lekki, ale słyszałam że ładnie szyją.
          • kawka74 Re: pomooocy doradzcie owerlocka! 12.01.14, 13:12
            Znam tylko sklep warszawski, w którym kupowałam (mają też chyba sprzedaż wysyłkową, ale rozumiem, że wolałabyś stacjonarnie?).
            Nie wiem, czy Brother jest lekki, czy ciężki, wiem, że wytrzymał już bardzo dużo, a nie widać po nim szczególnego zużycia - a podejrzewam, że szyję więcej, niż Ty planujesz ;)
    • czeremcha4 Re: pomooocy!:) 12.01.14, 18:27
      W tym zakresie cen poleciłabym Merrylocka 689 - ma więcej możliwości niż owerloki wspomniane w tym wątku /dodatkowo - ściegi drabinkowy i łańcuszkowy/.

Kupiłam go wysyłkowo, ale ze sklepu w Chrzanowie - PHH ELEKTRON, Chrzanów, ul. Kroczymiech 40.

Jest bardzo popularnym sprzętem, przy czym nie spotkałam się z żadnymi negatywnymi opiniami.

Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka