rojew84 12.02.06, 16:52 Nie wiem,czy to dobre miejsce na to pytanie ale moze wiecie gdzie w warszawie można zanieść ubranie do ufarbowania? Podobno jest coś takiego jak farbiarnia ale zupełnie nie wiem gdzie tego szukać Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antresolka Re: ufarbować ciuch 19.02.06, 00:03 ja to sobie sama farbowałam ubrania. Kupiłam farbę w sklepie z akcesoriami plastycznymi i tyle :) (musisz tylko odpowiednio dobrać kolor do wyjściowego- jak z farbą do włosów) ot, filozofia. -farby zagraniczne ok. 12-15 zł- wrzucasz ubranie i pudełeczko z farbą do pralki, nastawiasz program. Finito. Przy kolejnych praniach tkanina nie farbuje! -farby polskie ok.1,50- eh....tu jest juz gorzej bo trzeba gotowac farbę, ubrania, potem płukać... zresztą szybko schodzi, farbuje przy kolejnych praniach. Nie polecam. Odpowiedz Link
rojew84 Re: ufarbować ciuch 19.02.06, 10:40 no właśnie ja kupiłam taką polska farbe, gotowałam i strasznie się z tym meczyłam a spodnie lniane wyszły mi w łaty....okropne.I stwierdziłam,że muszę je oddac do farbiarni bo inaczej juz nic z nich nie będzie.Ale może warto spróbować z tymi farbami do pralki? Zależy ile kosztuje ufarbowanie w farbiarni.Wie ktoś? Odpowiedz Link
mag-ia Re: ufarbować ciuch 25.02.06, 20:09 Ja farbuję zawsze sama tymi farbami za 1,50 pln i jestem bardzo zadowolona; kolor idealnie chwyta, nie schodzi, odcienie są bardzo ładne. Może plamy na spodniach wyszły w wyniku struktury materiału, mogła być jakaś nierówna - jak mieszałaś przez całe gotowanie, to nie ma szans na plamy. Ale to mieszanie faktycznie uciążliwe, da się wytrzymać wyłącznie z muzyką i kimś do rozmowy. Odpowiedz Link
julia.com Re: ufarbować ciuch 12.03.06, 17:47 Ja farbowalam polskimi (za 1 zl) w pralce, bardzo ladnie wyszlo. Odpowiedz Link
anaimie Re: ufarbować ciuch 27.04.06, 09:42 Witam :) Czy mogę prosić o szczegóły farbowania w pralce? - Jak postępować, żeby nie było problemu z zafarbowaniem kolejnego prania ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link
jonowo Re: ufarbować ciuch 27.04.06, 16:27 Należy koniecznie nastawić /dla bezpieczeństwa dwa razy!/ program samego płukania po skończeniu farbowania. Te farbki polskie też sie nadają do farbowania w pralce!!! Program 95st. farbke należy wysypać na ubranie /zeby cała znalazła sie w pralce i nie ubrudziła szufladki/ i wrzucić, nastawić program bez prania wstępnego, ale np z dodatkowym płukaniem, potem ręcznie wypłukac w occie i płynie do płukania o jakimś przyjemnym zapachu.... Odpowiedz Link