Dodaj do ulubionych

ufarbować ciuch

12.02.06, 16:52
Nie wiem,czy to dobre miejsce na to pytanie ale moze wiecie gdzie w warszawie
można zanieść ubranie do ufarbowania?
Podobno jest coś takiego jak farbiarnia ale zupełnie nie wiem gdzie tego
szukać
Obserwuj wątek
    • antresolka Re: ufarbować ciuch 19.02.06, 00:03
      ja to sobie sama farbowałam ubrania. Kupiłam farbę w sklepie z akcesoriami plastycznymi i tyle :) (musisz tylko odpowiednio dobrać kolor do wyjściowego- jak z farbą do włosów) ot, filozofia.
      -farby zagraniczne ok. 12-15 zł- wrzucasz ubranie i pudełeczko z farbą do pralki, nastawiasz program. Finito. Przy kolejnych praniach tkanina nie farbuje!
      -farby polskie ok.1,50- eh....tu jest juz gorzej bo trzeba gotowac farbę, ubrania, potem płukać... zresztą szybko schodzi, farbuje przy kolejnych praniach. Nie polecam.
      • rojew84 Re: ufarbować ciuch 19.02.06, 10:40
        no właśnie ja kupiłam taką polska farbe, gotowałam i strasznie się z tym
        meczyłam a spodnie lniane wyszły mi w łaty....okropne.I stwierdziłam,że muszę
        je oddac do farbiarni bo inaczej juz nic z nich nie będzie.Ale może warto
        spróbować z tymi farbami do pralki?
        Zależy ile kosztuje ufarbowanie w farbiarni.Wie ktoś?
    • mag-ia Re: ufarbować ciuch 25.02.06, 20:09
      Ja farbuję zawsze sama tymi farbami za 1,50 pln i jestem bardzo zadowolona;
      kolor idealnie chwyta, nie schodzi, odcienie są bardzo ładne. Może plamy na
      spodniach wyszły w wyniku struktury materiału, mogła być jakaś nierówna - jak
      mieszałaś przez całe gotowanie, to nie ma szans na plamy.
      Ale to mieszanie faktycznie uciążliwe, da się wytrzymać wyłącznie z muzyką i
      kimś do rozmowy.
      • julia.com Re: ufarbować ciuch 12.03.06, 17:47
        Ja farbowalam polskimi (za 1 zl) w pralce, bardzo ladnie wyszlo.
    • anaimie Re: ufarbować ciuch 27.04.06, 09:42
      Witam :)
      Czy mogę prosić o szczegóły farbowania w pralce? - Jak postępować, żeby nie było
      problemu z zafarbowaniem kolejnego prania ;)
      Pozdrawiam
      • jonowo Re: ufarbować ciuch 27.04.06, 16:27
        Należy koniecznie nastawić /dla bezpieczeństwa dwa razy!/ program samego
        płukania po skończeniu farbowania. Te farbki polskie też sie nadają do
        farbowania w pralce!!! Program 95st. farbke należy wysypać na ubranie /zeby
        cała znalazła sie w pralce i nie ubrudziła szufladki/ i wrzucić, nastawić
        program bez prania wstępnego, ale np z dodatkowym płukaniem, potem ręcznie
        wypłukac w occie i płynie do płukania o jakimś przyjemnym zapachu....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka