eli2zero 26.03.06, 22:40 Dzięki Wam już wiem, jaki kupić overlock - 4 nitkowy, z transporterem różnicowym. Za tydzień jadę do Wrocławia, czy ktoś z Was może mi podać adresy sklepów z maszynami we Wrocławiu? To ma być tania maszyna. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kati072 Re: Chcę kupić overlock we Wrocławiu 27.03.06, 18:40 Husqvarna ma sklep na samym koncu Grabiszynskiej (w takim bialym duzym pawilonie ) Ja tam kupilam swoj w systemie ratalnym. Szarpnelam sie na firmowke ale troche zaluje.... moglam kupic taniej... kolezanka kupila Brothera i jest super. Odpowiedz Link
eli2zero Re: Chcę kupić overlock we Wrocławiu 27.03.06, 21:17 Przyznam się, że myślałam o całkiem taniej, może Łucznik? Odpowiedz Link
kati072 Re: Chcę kupić overlock we Wrocławiu 28.03.06, 15:06 sluchaj, jak chcesz tanią i to łucznik, to jest we Wrocławiu taki mały zakładzik gdzie facet naprawia, reguluje i sprzedaje roznorakie maszyny. Przewaznie stare dobre łuczniki... wiem ze ma tez owerloki (ale nie nowe). To jest dobry fachowiec, bo wiele moich kolezanek po fachu (takze i ja) u niego sie zaopartuje i naprawia sprzet. Zakład znajduje się prawie na rogu ul. Pomorskiej i Dubois. Uprzedzam - nie jest to nowoczesny sklep!!!. Ale facet daje gwarancje na swój sprzęt. Moja koleżanka tam kupiła łucznik z lat 70-tych i szyje jak sie patrzy! jest mega zadowolona (a była wcześniej posiadaczką nowej plastikowej ekstra maszyny , która popsuła sie po kilku miesiącach uzytkowania) Aha ... zobacz na Allegro... tam też można kupic rarytasik! Odpowiedz Link
dorcia72 Re: Chcę kupić overlock we Wrocławiu 13.08.06, 12:22 Bardzo polecam ten zakładzik na Pomorskiej niedaleczko sklepu zabawkowego. Moja stronka o MM Moje Allegro Odpowiedz Link
bunia_bunia polecam internetowy sklepik eti 28.03.06, 08:39 ja tam kupiłam maszyne do domku dowóż gratis wytargowałam cene niższą o 200 zł od tzw katalogowej no i zahaczyłam o pare gratisów, przydatnych przy szyciu także polecam .......... Odpowiedz Link
loolek Re: Chcę kupić overlock we Wrocławiu 14.04.06, 19:10 na allegro sa tanie overlocki, juz za 200 zł, ja tez się zastanawiam nad kupnem, a czemu mam być 4-nitkowy? i co to znaczy z transporterem różnicowym? Odpowiedz Link
eli2zero Re: Chcę kupić overlock we Wrocławiu 29.04.06, 18:03 Długo to trwało, ale obejrzałam "wszystko" i zdecydowałam się na 4-nitkowy u pana na Pomorskiej, chiński za 400 zł. Jest tak uroczo, jak pisała kati072. Pan maszynę sprawdził, naoliwił, dodał igły, nici i gwarantuje serwis. Jeszcze raz Wam dziękuję. Teraz idę uczyć się szyć :) Odpowiedz Link
mrynka Re: Chcę kupić overlock we Wrocławiu 26.08.06, 23:07 to gratuluje zobaczysz po jakimś czasie będziesz załować zakupu, w owerloku prawie najważnieszy jest transport różnicowy, a dobrze jak ma regulację szerokości i długości ściegu jaetem użytkownikiem takiego owerloka zresztą też u niego kupowałam i nic dobrego z tegop nie ma, rozciąga dzianinę i jest ciężki w regulacji, przepuszcza na zgrubieniach itd..... Odpowiedz Link