Dodaj do ulubionych

Inwestycje w DG

06.02.03, 17:15
Mam pytanie co z inwestycjami na terenie DG? Coś było słychać o Brembo,
Hobas. Idzie to do przodu, trwa budowa czy już ruszyła produkcja?
Obserwuj wątek
    • keynes Re: Inwestycje w DG 06.02.03, 18:42
      No tak z tgo co piszecie to inwestycji co nie miara. I to wszystko na poważnie?
      Ho, ho! To nie jest tak źle.
      • Gość: pusie Re: Inwestycje w DG IP: proxy / 213.39.30.* 06.02.03, 22:20
        a kogo obchodza inwestycje w tym zasranym miescie
        • Gość: keynes Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.03, 23:45
          ok też może być, każde zdanie się liczy, zachęcam dalej
        • Gość: olo Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.03, 08:47
          Mnie interesują, bo dzięki temu może znajdzie się etat ciecia w którejś firmie
          i wtedy będziesz zarabiał pieniądze, kupisz sobie różowe okulary i zaczniesz
          przez nie patrzeć na to może smutne miasto ale nie "zasrane".
          A tak na poważnie. Rozpoczęła się budowa terminala w Sławkowie, w którym miasto
          mieć będzie 30 % udziałów. Tylko trochę daleko do pracy. A poza tym cisza.
          Dworzec będzie przez miasto budowany jeżeli i kolej wyrazi tą inwestycją swoje
          zainteresowanie. Własność terenu, udział własny itp.
          OLO
          • keynes Re: Inwestycje w DG 07.02.03, 18:34
            A o budowie terminala to nie wiedziałem. No to nieźle. To będzie takie centrum
            logistyczne?
            A te dwie firmy o których wspomniałem? Może wiadomo Ci coś więcej? Stoją
            chociaż hale?
            • Gość: olo Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.03, 19:29
              Nie wiem ale spróbuję się dowiedzieć.
              • Gość: keynes Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.03, 23:16
                z góry dzięki:)
                • Gość: keynes pusie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.03, 23:17
                  to kto ty w końcu jesteś pusie czy carmageddon?
                  • kelo Re: pusie 08.02.03, 18:15
                    Pewnie mulat. "pusie" to on pisze jako biały, a "carmagedon" jako czarny. To
                    coś jak rastamański babilon czy inne tam wieszczenia.
                    olo
                    • Gość: keynes Re: pusie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 23:52
                      :))
                      a może jakiś sfrustrowany jest, może potrzebuje rozmowy?
    • Gość: Krawiec Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 00:36
      Witam Dąbrowiaków antymalkontentów!
      Ja równiez kibicuje inwestycjom nie tylko w Dąbrowie ale w całym Zagłębiu. Olo
      poruszył kwestię Sławkowa , która wg mnie jest naszą racją stanu. Niestety z
      terminalu moga być nici ponieważ jacys inżynierowie już nie pamietam w jakim
      mieście wymyslili system jezdny wagonów przystosowujący sie automatycznie do
      szerokości toru - wobec tego na co komu szeroki tor. Ostatnio jednak słyszałem
      że kwestię sławkowa omówi podczas wizyty w Dąbrowie szef superresortu Hausner
      więc moze daj Bóg coś z tego fantastycznego projektu będzie. Trochę obawiam
      się "zaangażowania" Talkowskiego, który jako stary ekolog stawia na rozwój
      terenów zielonych i jak sie wydaje inwestycje zaczęte przez poprzednie władze
      ma głęboko w .... . Nie jestem specjalnym zwolennikiem lewicy ale działalność
      Lipczyka nawet mnie się podobała . Można się oczywiście spierać czy budowa
      małoopłacalnego aquaparku była słusznym posunieciem ale stawiajac właśnie na
      inwestycje stworzenie możliwosci załatwienia spraw w jednym miejscu a nie jak
      dotychczas w kilku ciasnych i obskurnych pod wzgledem obsługi i wygladu
      miejscach było dobrym posunieciem. Podobno Talkowski zapiera się i nie chcę się
      przenieść do skonczonego nowego urzędu miasta. Trudno mi cos powiedzieć o tym
      człowieku ale po tym co słyszę wydaje mi sie ,ze władze lokalne nie bedą
      walczyć o inwestycje typu i formatu Toyoty - obym sie mylił. Ale przyjdzie
      wiosna i lepsze czasy.... Pozdrawiam.
      • Gość: keynes Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 03:12
        Mam takie same zdanie na temat Talkowskiego (ponoć I sekretarza w czasie stanu
        wojennego). Nie wydaje się, że będzie miał tyle wigoru co Lipczyk. Sorry ale
        traktuję go raczej jako niewypał i symbol kolejnych lat stagnacji. Za Lipczyka
        coś się przynajmniej działo. Fakt aquapark to sprawa dyskusyjna ale lepsze to
        niż bezruch. Jak sobie przypomnę festyny Zaguły na stacji Jeta, to śmiech przez
        łzy. Trzeba tego "emeryta" przeczekać. Szkoda tylko czasu no ale cóż mozna
        teraz zrobić:))
    • Gość: olo Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.03, 08:27
      to napawa optymizmem. Co prawda należy do tego podejść ostrożnie ale ... gdyby
      się udało.
      www1.gazeta.pl/katowice/1,35019,1320883.html
      to z dzisiejszego dodatku katowickiego
      pzdr olo
    • Gość: olo Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.03, 07:02
      Dziś w "katowickiej" kolejne plany co do rozwoju regionu i DG. Baza
      turystyczna, szczególnie noclegowa na JURZE jest uboga. Gdyby wypalił opisywany
      pomysł byłaby to rewelacja dla wszystkich.
      olo
    • Gość: Darh Vader Re: Inwestycje w DG IP: *.infosystem.com.pl 28.03.03, 13:30
      Budowa Hobas idzie pełną parą jak tak się będą uwijać to
      za parę miesięcy będzie skończone.
      • Gość: klocek Re: Inwestycje w DG IP: 212.106.159.* 11.04.03, 03:27
        Inwestycie? Proszę bardzo; Centrum Administracyjne,AQUAPARK, Hala Widowiskowo-
        Sportowa,Nowe wysypisko śmieci i Zakład Przetwarzania Odpadów Komunalnych,
        Pogoria 4,Brembo, Hobas,terminal w Sławkowie,i chyba jednak będą budować GEANTA
        w centrum obok Huty Bankowa. Jest tego trochę. A ja bym jeszcze proponował
        Dworzec i wielką bibliotekę,która miała stanąć naprzeciw Pałacu Kultury.
        • Gość: olo Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 09:44
          Patrzę codziennie na ten plac i co raz mniej widzę tego Geanta tutaj. A co do
          Pogorii IV to nie uwzględniono w budżecie miasta na ten rok, żadnych pieniędzy
          na zalanie zbiornika.
          OLO
          • Gość: klocek Re: Inwestycje w DG IP: 212.106.159.* 12.04.03, 17:49
            też do końca nie wiem czy ten Geant bedzie zbudowany, ale ostatnio widziałem
            na tym placu jakies koparki i wjezdzały tam jakies ciężarówki. A co do miejsca
            to jest nienajlepsze bo, w samym centrum, ale mógłby powstac. Oczywiscie
            kupcy,sklepikarze pewnie beda protestować ,że upadną jak powstanie Geant ,ale
            wg.mnie nie odbierze on klientów zwykłym sklepom, a ludzie z Dąbrowy
            (ci ,ktOrzy robiA zakupy) w hipermarketach zamiast do Auchan i M1 w czeladzi
            (jest takich bardzo wielu) beda mogli w DG wydawac pieniadze i utrzymwac
            kilkaset miejsc pracy dla Dąbrowian. Tak mi sie wydaje.
            • Gość: olo Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 18:35
              To są złomiarze.
              • Gość: keynes Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 18:47
                Gość portalu: olo napisał(a):

> To są złomiarze.

Jacy złomiarze?
                • Gość: olo Re: Inwestycje w DG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 11:25
                  W tym miejscu od końca XIX w stała stalownia oraz odlewnia Huty Bankowa
                  (wcześniej chwilowo Dzierżyńskiego) więc zakopanego wszelkiej maści złomu nie
                  brakuje. Tę halę, która dość długo straszyła też rozebrali złomiarze. Piłowali
                  filary brzeszczotami, ciągneli ciężarówkami i poradzili sobie. Bywała tu
                  policja, straż miejska, grodzili stawiali tablice etc. W dalszym ciągu kopią i
                  coś znajdują.
          • Gość: rafi Re: Inwestycje w DG IP: *.piast.ds.polsl.gliwice.pl 13.04.03, 19:32
            Gość portalu: olo napisał(a):

> Pogorii IV to nie uwzględniono w budżecie miasta na ten rok, żadnych pieniędzy
            > na zalanie zbiornika.

Nie uwzgledniono dlatego, że nie jest to inwestycja miejska. Koszt budowy zbiornika mają pokryć: budżet państwa (tak, tak nasz drogi rząd :) oraz jakieś fundusze ekologiczne (ochrona środowiska). Miasto będzie mogło się wykazać przy zagospodarowaniu terenów wokół jeziora. Choć widząc poczynania Talkowskiego obawiam się, że stanie tam jakiś klub dla emerytów :)
            • Gość: klocek Re: Inwestycje w DG IP: *.telpol.net.pl / 172.16.7.* 30.06.03, 00:58
              No i co z tym Geantem? bo chyba nic. Mieli zezwolenie na budowe do dzisiaj.
              Rzeczywiscie pierwsze 8 miesiecy rządów Talkowskiego to totalny bałagan ,
              niezliczona ilość afer ,zastój w inwestycjach i kompromitujące pomysły.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka