GoĹÄ: magi IP: *.router.media-com.com.pl 14.05.03, 10:34 Jaką pogodę na weekend przewiduje nasz forumowy meteorolog? czy będą możliwe wypady w plenerek??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaner Re: Jaka pogoda, kolego B.? 14.05.03, 10:35 Niee bedzie lalo przez caly weekend bedzie ohydnie i wogole :) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jaka pogoda, kolego B.? 14.05.03, 12:01 A jaką byś chciała koleżanko Magi???? Bo moge zobaczyć co dałoby się zrobić!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magi Re: Jaka pogoda, kolego B.? IP: *.router.media-com.com.pl 14.05.03, 12:11 Czy może być znów z piątku na sobotę burza, a w sobotę - piękna pogoda? Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jaka pogoda, kolego B.? 14.05.03, 12:41 Gość portalu: magi napisał(a): > Czy może być znów z piątku na sobotę burza, a w sobotę - > piękna pogoda? hmmmm. Myśle że dałoby sie coś załatwić.Z deszczem może pojść łatwo ale z burzą może być dużo gorzej. Będzie zimno a nocami (piątek, sobota)mogą być przymrozki. Tak więc o burze może być bardzo bardzo ciężko i raczej ich nie załatwie ale co do ładnej pogody w sobote to zrobie co w mojej mocy i postaram się zrealizować zamówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_1 Re: Jaka pogoda, kolego B.? 14.05.03, 14:34 a co przewidujesz na jutro, bo w katowicach sa juwenalia i wazne jest czy bedzie padac? i jaka temperatura? Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Re: Jaka pogoda, kolego B.? 14.05.03, 16:01 No właśnie.Ja się wybieram,a że podobno akademiki pozamykali(wynajęli nawet ochronę by obcy nie mogli wejść) to zamierzam bawić całą noc pod chmurką Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jaka pogoda, kolego B.? 14.05.03, 18:39 A witam. No niestety. Nie mam dobrych wieści. Będzie chłodno i padać.Temperatura jutro ok 9-13 st. Już dzisiejszej nocy zacznie padać ale nie mocno. Będzie padać jutro z tym ze w godz popołudniowych mocniej.Tak będzie do ok 21-22.00.póżniej bedzie padać już mniej do piątkowego poranka. pozdrawiam. Dyżurny meteorolog forum tyskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_1 Re: Jaka pogoda, kolego B.? 15.05.03, 18:27 bastruk czy nie mogles sie dzis akurat pomylic?? czemu pada? chyba nic nie bedzie z wyjazdu do katowic;-((( a co zapowiadasz na piatekowy wieczor? Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jaka pogoda, kolego B.? 15.05.03, 21:25 pawel_1 napisał: > bastruk czy nie mogles sie dzis akurat pomylic?? czemu pada? chyba nic nie > bedzie z wyjazdu do katowic;-((( a co zapowiadasz na piatekowy wieczor? Ogólnie ładnie no może nie bedzie super słonecznie ale nie bedzie lało sie z nieba. Padać może coś jutro rano ale tylko toche-jak juz to może tylko pokropić przelotnie coś. Ale cały dzien i wieczór już bedzie fajny (tzn jak wczesniej napisałem nie super słoneczny ale nie będzie się lało z nieba na głowe) W miarę ciepło ok 13 st ale piątkowy wieczór i noc zimne brrrrr bardzo zimne. Możliwe przymrozki. sobota powinno być słonecznie i cieplejsza ok 20 st!!!!!!! A Magi może coś z tych burz ci załaatwie na niedziele ale nie obiecuje ale spróbuje Pozdrawiam ciepło. dyżurny meteorolog forum tyskiego Odpowiedz Link Zgłoś
glempa Re: Jaka pogoda, kolego B.? 15.05.03, 23:11 to mam nadzije ze sie sprawdzi Twoja prognoza, bo chcialem sobie pograc w pilke w weekend. niech moc bedzie z Toba Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: basturk Re: Jaka pogoda, kolego B.? IP: 80.51.254.* 15.05.03, 23:51 Co do jutra napewno i soboty też a co do niedzieli to nie wiem czy bedzie pogoda, bo Magi chciała grzmoty więc jej espróbuje skombinować.Może sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Radex Brrrrrr IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 16.05.03, 00:04 Dopiero w domowym cieple przestałem się trząść.A na Ligocie to normalnie rozpacz jeśli chodzi o pogode.Mieliśmy takie plany grillowe:-( Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: pogoda na jutro 22.05.03, 23:54 Rozpoczynam codzienny (mam nadzieję) temat poświęcony pogodzie na następny dzień: na jutro czyli piątek 22 maja 2003 od jutra cieplej, 20-21 st, zachmurzenie takie sobie tzw umiarkowane bez opadów Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_1 Re: pogoda na jutro 23.05.03, 13:57 mam nadzieje ze wytrwasz w swoim postanowieniu bo twoje prognozy sa najlepsze. z czego wynika to zainteresowanie pogoda? hobby? Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: pogoda na jutro 23.05.03, 16:44 Hobby. Bo jak narazie nie pracuje. A gdzie będe pracował to nie wiem. Też mam taką nadzieję że wytrwam i fajnie że się przyjął ten wątek. Będzie to trudne z uwagi na zbliżającą się obrone pracy dypl ale się postaram. Pogoda na jutro: temperatura ok 26 st (to jeszcze nie nasz rekord ale jak spojrzeć na nasze ostatnie kilka tygodni to można uznać że to rekord), słonecznie i mało chmurek co też może zdziwić ale prawdopodbnie będzie większy wiatr bo ruszy się halny. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: LukaZ23 Re: pogoda na jutro IP: *.rtk.net.pl 23.05.03, 18:20 jak narazie to jest niezły upał Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jaka pogoda, kolego B.? 24.05.03, 20:42 Witam. Pogoda jak marzenie. Dawno,dawno takiej nie było. A jutro podobnie, z tą małą, maleńką różnicą że może się wypiętrzyć jakaś chmura burzowa po południu lub wieczorem i może co nie co popadać. Ale tą możliwość szacowałbym na jakieś 25% i nie więcej. temperatura podobna tj ok 26 st. No i po południu podobnie jak dziś powinien dmuchać ciepły halny z gór. Za to napewno po jutrze to jest w poniedziałek 26.05 już napewno bedzie sie błyskać i lać ale szczegóły jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Jaka pogoda, kolego B.? 24.05.03, 20:43 Jak dla mnie moze lac, lac i lac przez caly czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magi Re: Jaka pogoda, kolego B.? IP: *.router.media-com.com.pl 24.05.03, 22:24 Eeee , nie słuchaj Kanera! Ten pies ogrodnika widocznie jest uziemiony/udomowiony i nie chce, żeby inni korzystali z pieknej aury! Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jaka pogoda, kolego B.? 25.05.03, 10:42 Chyba chcesz żeby zaktualizować wątek o "..potoku tyskim i Gostynce" o kolejne zdjecia???? Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Na noc i jutro. -bedzie ciekawie 25.05.03, 17:54 Tak jak pisałem wczesniej-wczoraj. Jest ciepło, dmie sobie halny z gór i było w super słonecznie-było bo teraz jak wspomniałem zauwazyć można wypiętrzające się chmury burzowe o których pisałem wczoraj. Późnym wieczorem i w nocy może pogrzmieć i popadać. Co do jutra: Tak jak pisałem wczoraj. Czekają nas burze no i oczywiście jak w takiej sytuacji bywa silny wiatr podczas nich i ulewny deszcz. Tepmeratura ok 28 st z tym że później po południu na skutek burz spadnie do ok 18-20st. Ale słońce też będzie głównie rano, do południa bo później zaczną się jak wspomniałem wypiętrzać chmury burzowe. Tak więc Magi, lubisz burze to będziesz je miała. (Nawiasem mówiąc ja też je lubie) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: LukaZ23 Re: Na noc i jutro. -bedzie ciekawie IP: *.rtk.net.pl 25.05.03, 17:56 Też lubie burze . Ale jak narazie nie zanosi sie na burze , upał cały dzień był i trwa nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Na noc i jutro. -bedzie ciekawie 25.05.03, 18:01 No własnie i dlatego dawałem te 25% że dzisiejszego dnia będzie burza.Jak narazie niektóre się już ładnie wypiętrzyły i późnym wieczorem oraz w nocy może coś z nich być. Ale na jutro już daje 100% ze będzie padać i grzmieć. Szczegóły w poście wczesniejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Na noc i jutro. -bedzie ciekawie 26.05.03, 12:52 hmm no i w koncu byla w nocy burza czy nie ?? Tak pieknie sie blyskalo i straszylo ale chyba bokiem kajs przeszlo :) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Na noc i jutro. -bedzie ciekawie 26.05.03, 19:45 Była z tym że w Bielsku a o nas tylko zahaczyła i troch popadało. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Na noc i jutro. -bedzie ciekawie 26.05.03, 19:50 No i dzisiaj po burzy. Podobnie jak nocą- o nas zahaczyła tylko. Jutro podonby typ pogody zreszta tak jak temperatura. TVN dodatkowo zapowaida możliwość wystąpienia trąb powietrznych. Przez Tychy jeszce chyba nie przeszła (o ile pamiętam). Ale była całkiem nie daleko bo rok albo dwa ale raczej chyba dwa lata temu nad Kostuchną. No i nieco dalej nad Żywiecczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Jaka pogoda, kolego B.? 26.05.03, 23:32 Wtorek obłoki zanikające. Max: 75° F. / 24° C. Wtorek wieczór i noc możliwy deszcz. Min: 55° F. / 13° C. Środa obłoki zanikające. Max: 73° F. / 23° C. Środa wieczór i noc obłoki zanikające. Min: 51° F. / 11° C. Czwartek obłoki zanikające. Max: 71° F. / 22° C. Czwartek wieczór i noc pogodnie. Min: 50° F. / 10° C. Piątek pogodnie. Max: 71° F. / 22° C. Piątek wieczór i noc obłoki zanikające. Min: 48° F. / 9° C. Sobota obłoki zanikające. Max: 75° F. / 24° C. Sobota wieczór i noc obłoki zanikające. Min: 48° F. / 9° C. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jaka pogoda, kolego B.? 27.05.03, 08:51 uhuhu. Czyżby i ciebie zainteresowała meteorologia???? Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jaka pogoda, kolego B.? 27.05.03, 09:28 No to sie wykazałeś i doceniamy to. Swoją drogą meteorologia jest bardzo barrdzo ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Na jutro i małe ale 28.05.03, 00:17 Dzisiejszej nocy może coś popadać. tak samo jutro-niewykluczona też burza. Temperatura ok 23 st. Ale to wszytsko może sie zmiienić bo od rana jakieś dziwne rzeczy dzieją się w pogodzie-atmosferze i bardzo szybko sie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: na jutro ale już bez ale 28.05.03, 23:45 Teraz sie błytska i słabiutko grzmi i zdaje sie że to już druga burza któa nas chyba tylko zahaczy. Ale ostatnie 3 dni były troche dziwne jak chodzi o sytuachje meteorologiczną zmieniała się szybciej niż wszyscy sądzili.Ale to juz koniec tego zawirowaniw pogodzie. Jutro temperatura podobna ok 22 st. Ale więcej słońca. Padać nie będzie. (PS na wschodzie i północy zwłaszcza na Mazurach jest bardzo sucho-mają tam 3 st zagr pożarowego w lasach. Dla nich bedzie jeszcze gorzej bo ma tam być w najbliższych dniach słonecznie, sucho z średnią temperaturą 25-26 st. U nas sucho nie ma, zresztą u nas to suszy w przeciwieństwie do wschodniej Polski i pólnocno-wschodniej wogóle nie niewystępuje. Tam zdarza się jak rok czy dwa lata temu że przez minimum miesiąc a często i dwa albo na niektóerych obszarach tamtych rejonów i przez 3 m-ce nie spada ani jedna kropla deszczu i w tym roku też tak u nich bedzie bo tak tam jest tylko pozostaje pytanie przez ile??!! Niewiarygodne nie??? ale prawdziwe!! My za to często cierpimy na jego nadmiar i narzekamy. Dlatego więc nie narzkajmy bo mieszkamy na południu i u nas juz tak jest i tego nie zmienimy. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jaka pogoda, kolego B.? 29.05.03, 22:53 Jutro pogoda jak marzenie! podobnie do dzisiaj. Pełno słońca, zero chmur ale jak to u nas bywa wiatr. No i dobrze bo bedzie chłodził zwarzywszy że szykuje sie upał- bedzie ok 26-27 st. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: basturk brrr zimno. Jutro + 6 st w dzień.Będzie padać i IP: 80.51.254.* 05.10.03, 22:14 wiać tak średnio czyli pogoda podobna do dzisiejszej.deszczu spadło dziś i wnocy i w czoraj bardzo dużo. Jutro poinformuje ile go spadło. Trzymajcie sie ciepło kaloryferów Odpowiedz Link Zgłoś
magi104 Re: brrr zimno. Jutro + 6 st w dzień.Będzie padać 05.10.03, 22:24 Dlaczego w tym miejscu?? Przeniosłeś październik do wiosny???? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Bebebe 01.06.03, 22:55 Dawno o pogodzie nie było?Taki arcyciekawy temat a tu zero wpisów Basturku;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Bebebe 02.06.03, 12:07 PO prostu Pan B. obserwowal pogode przez Łykend azeby dac dam wiarygodna prognoze na nastepny tydzien :) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: WRÓCIŁEM!! 03.06.03, 12:30 Witam po długiej nieobecności ale nie miałem internetu przez 4 dni :( i nie mogłem wpisać ani jednego postu. A se mysle Pocztą Polską moga iść długo więc poczekam aż naprawią. I naprawili. Jutro padnie nasz rekord. Bedzie ok 31 st a po jutrze jeszce cieplej-ok 32 st. Przyrode poobserwowałem i wiem że bedzie tak jak wcześniej gdzieś pisałem. czerwiec bedzie upalny ale z burzami. Jutro Dużo słońca jutro ale jak to u nas bywa z wiatrem. ALe nie długo będzie- powinien być duży pokaz sił natury w postaci duyzej burzy. Kwestia paru dni. Myśle że po jutrze już powinno coś być. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Na noc i jutro 04.06.03, 22:29 Noc bez ani jednej chmurki tak jak dzisiejszego dnia z temp ok 15-16st. Jutro dzień do ok. późnego popołudnia powinien być taki jak dziś. Czyli słoneczny ciepły-gorący no i oczywiscie, jak zwykle będzie wiatr. Popołudniu lub wieczorem powinno grzmieć i padać i to niełsabo. Temperatura podobna do dzisiejszej- ok 30 st ale tylko teoretycznie bo praktycznie dzięki naszemu codziennemu wiatrowi temperatura odczuwalna będzie nizsza- ok 26 st. dzięki temu nie będzie też duchoty jak jest gdzie indziej. Jutro tj. po 3 dniach znowu powinno padać i grzmieć u nas. W innych regionach kraju zwłaszcza na wschodzie (zwyczajowo) nie padało już dość długo ok 2-3 tygodnie i tam jest bardzo bardzo sucho.Oni na deszcz oczekują bardzo więc może się wreszccie doczekają. W kazdym bądz razie u nas bedzie padać i grzmieć jutro późnym popołudniem, wieczorem i w nocy z czwartku na piątek (troche zdradziłem). Na sobote i niedziele (przynajmniej do południa) jako że jest referendum postaram sie załatiwć fajną pogodę i ciepłą. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: UWAGA UWAGA UWAGA ostrzeżnie 05.06.03, 15:02 ZPM IMGW O/KRAKOW prog.nr 010846/2003 OSTRZEZENIE O BURZACH --------------------- Biuro Prognoz Meteorologicznych IMGW w Krakowie ostrzega, ze w nocy z 05/06.06.2003 na poludniu wojewodztwa slaskiego i malopolskiego oraz jutro 06.06.2003 na terenie wojewodztw swietokrzyskiego, slaskiego, malopolskiego i podkarpackiego wystapia burze. Miejscami burze beda gwaltowne i towarzyszyc im beda intensywne opady deszczu, mozliwy grad. Wiatr w porywach moze dochodzic do 90 km/h. Dyzurny synoptyk: Witold Wiazewski www.imgw.pl/wl/internet/ostrzezenia/ost.jsp?miasto=krakow dyżurny forumowy meteorolog basturk Odpowiedz Link Zgłoś
umk__historia Nad Bałtykiem cieplutko 05.06.03, 21:53 Na pólnocy cieplutko - tylko woda w Bałtyku jeszcze troche za zimna :-( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magi Gdzie ta burza?? IP: *.router.media-com.com.pl 05.06.03, 22:09 Czekam, czekam, czekam... Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Gdzie ta burza?? Bedzie będzie 05.06.03, 22:55 Spokojnie spokojnie dotrą. Moze sie troche opóóźniają ale dotrą. Pokaz sił natruy napewno bedzie. Dziś wieczorem były już całkiem blisko bo w górach w okolicach Cieszyna po stronie czeskiej też i na opolszczyźnie (zdjecie z radrów meteorologicznych na obszarze czech które obejmują nas). Do nas jeszzce nie dotarły. W nocy te burze zanikają ale idzie front z zachodu (oczywiscie chłodny) który spowoduje burze (gdyż kiedy powietrze chłodniejsze spotka się z gorącym-obecnym to efektem muszą być burze i deszcz tym silniejsze im różnica między powietrzem chłodnym i goracym jest większa)Ten front chłodny powinnien dotrzeć jeszce w nocy. Może się opóźnić bo wyż który zapewniał nam przez ostatnie 4 dni słoneczną i gorąco pogodę jest jeszce mocny i ustępuje pomału. Ale napewno dotrze -najpóźniej jutro.Więc pokaz sił natury na 98% będzie bo chyba w pogodzie nic nie ma pewnego na 100%. więc to ostrzeżenie nadane przez IMGW (dla nas z Krakowa) jest aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Gdzie ta burza?? Bedzie będzie 07.06.03, 00:13 No i były dzisiaj i deszcz tesh był. nie były bardzo silne bo różnica temperatur była nieduża-kilka stopni. Zdaje sie że czerwiec będzie taki jak pisałem kiedyś-ciepły-gorący ale burzowy a lipiec-powtórka z `97 prawdopodobnie. pogoda na dzisiejszą noc: może jeszce nieco popadać w nocy ale tą możliwość oceniam na jekies 40%. noc będzie ciepła - ok 15-16 st pogoda na jutro: słonecznie z małą ilością chmur.Padać nnie bedzie. Znowu zrobi się cieplej -ok 26-27st. powinien tesh wiać nasz wiatr. Tak jak obiecałem zamówiłem na jutro ładną (ciepło-gorącą) pogodę i w niedziele do południa.Bo po południu "przy dobrych" wiatrach załatwie jakąś burze. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jaka pogoda, kolego B.? 08.06.03, 09:19 Witam. Zgodnie z obietnicami n areferendum zamówiłem wczoraj świetną pogodę i dziś do południa moje zamówienie tesh będzie zrealizowane gdyz tesh powinno być super słonecznie. Później po południu mogą sie rozwinąć chmury burzowe i może jakaś zahaczyć o nas. temperatura wyyysoka -ok 28-29st. ________________________________________________ Zgodnie z moimi wcxześniejszymi prognozami czerwiec będzie gorący i burzowy. Lipiec będzie deszczowy i chłodny (oczywiście będą też dni cvieplejsze ale ich bedzie mało) Tegoroczny lipiec będzie podobny do lipca z 97 roku..... Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jaka pogoda, kolego B.? 09.06.03, 10:07 Jeśli chodzi o temp to dziś bedzie podobnie do wczorajszego dnia tj ok 27-28 st. będzie tesh jak zwykle u nas wiatr. W czasie burz bo te będą dzisiaj i miejscami nawet mogą być gwałtowne wiatr będzie bardzo silny a opady intesnywne. Tak wieć średnio co trzy dni mamy burze. Sorki ze dopiero dziś pisze ale nie mogłem wczoraj. ________________________________________________ Zgodnie z moimi wcxześniejszymi prognozami czerwiec będzie gorący i burzowy. Lipiec będzie deszczowy i chłodny (oczywiście będą też dni cvieplejsze ale ich bedzie mało) Tegoroczny lipiec będzie podobny do lipca z 97 roku..... Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jaka pogoda, kolego B.? 09.06.03, 20:09 Cóż burza była ale nie wielka. Deszcz padał ale też to nie była ulewa. Za to porządna burza przeszła nad niektórymi wioskami Podhala (to była ta sama chmura burzowa co była u nas-tylko w miarę jak przesuwała się na wschód przybierała na sile dzięki ciepłu i rosła nie tylko w siłę ale i rozmiarami). Tam był tesh grad a nwet trąba powietrzna. Na jutro: Gorąco ok 28 st. Słonecznie, no i oczywiście z wiatrem jak to u nas bywa. ________________________________________________ Zgodnie z moimi wcxześniejszymi prognozami czerwiec będzie gorący i burzowy. Lipiec będzie deszczowy i chłodny (oczywiście będą też dni cvieplejsze ale ich bedzie mało) Tegoroczny lipiec będzie podobny do lipca z 97 roku..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Radex Re: Jaka pogoda, kolego B.? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 21:20 Odkąd ktoś wspomniał o wiatrach w Tychach nastąpił u Ciebie zauważalny ciąg powtarzania,że tak oczywiście jest;) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jaka pogoda, kolego B.? 10.06.03, 19:20 No bo rzeczywiscie tak jest. Nie pisał bo myślałem że jest to oczywiste bo wystarczy tylko troche obserwacji a jednak widze ze nie i dlatego tak pisze. Na jutro: Temperatura wysoka: 30-31 st!!! Słoneczne zresztą podobnie jak dziś ale po południu i pod wieczór powinno padać i grzmieć. W czasie burz może mocno wiać i padać intensywnie ale bedzie to miało charakter lokalny tzn- podobnie jak ostatnio -podczas gdy u nas padało i grzmiało ale nie zamocno jak wspomniełem w poście wczesniejszym którymś to z tej samej chmury burzowej nad Podhalem przeszła mała traba powietrzna która i tak poczyniła spore szkody oraz silna ulewa o wydajności rzędu 30-40 l/m2. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Na dzis i dzisiejszą noc-ostrzeżenie 12.06.03, 10:31 Witam. Na niebie prawie bezchmurno troche małych chmurek ale to skutek wilgoci po wczorajszych burzach i nie wykluczone że ona zaowocuje wieczorem jakąś burzą ale to jest jakieś 40% szansy. Na dziś Słonecznie i gorąco ok 30 st. I tak jak napisałem wyzej-nie wykluczone że wieczorem ta wczorajsza wilgoć po burzach da znać. Na dzisiejszą noc: początkowo pogodnie ale po północy i jutro rano powinno padać i grzmieć lokalnie burze będą intensywne z bardzo ulewnym deszczem i silnym wiatrem a nawet gradem. Noc bardzo ciepła ok 20-21 st www.imgw.pl/wl/internet/ostrzezenia/ost.jsp?miasto=warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: basturk Re: Jaka pogoda, kolego B.? IP: 80.51.254.* 14.06.03, 02:05 Jutro słonecznie ok 26st.będzie wiał nasz wiaterek.Ale po jutrze bedzie padać i brzmieć. Tak więc dalej co drugi dzień bedziemy mieli deszc i burze. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jaka pogoda, kolego B.? 14.06.03, 20:43 No i mija ten pikny dzień.Doprawdy pikny. Jechałem dziś na rowerze i podziwiałem nasze lasy dęby świerki modrzewie, buki sosny, brzozy... (te po wschodniej stronie jeziora-okolice zameczku) Spotkałem min. tesh żmije. Na jutro. podobnie jak dziś. Słonecznie z naszym wiaterkiem, ale (no włśnie pojawia się ale) może zagrzmieć coś i popadać. A wiec to byłoby kolejnym potwierdzeniem czerwecowej tradycji-że pada i grzmi co dwa-trzydni. ok 23 st. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Na dziś i nieco fotek z przed roku 16.06.03, 00:21 Witam i pogode przedstawaiam na jutro tzn na dziś 16 czerwca. Pamiętacie jaka rok temu była ulewa?? Zresztą w całym województwie. Akurat Polacy dostawali 0:4 na MŚ z Portugalią. Niebo zapłakało. Osiedle M zalało, Rynekj tesh, Potok tyski wylał, jezioro tak samo, poziom Gostynki zblizył się do poziomu z 97 roku, wiele dróg było zalanych całkowicie: oto troche zdjeć z tamtego okresu ale niestety są tylko z e Starych Tychów bo dużo wiecej się "działo" w nowej części tychów www.bil.pl/ulewa.htm Jutro znaczy dzisiaj będzie nieco chłodniej ok 22 st. Słońce będzoe ale deszcz przelotny (ale intensywny) tesh oraz jakaś burza może się trafić a w czasie niej mocniej bedzie dmuchać. Przyznam sie że wczoraj nie dokońca sprawdziła sie moja prognoza-widać nie taki stary ze mnie jeszce baca. Jak zapowiedziałem było słońce, był wiatr, temperatura tesh sie sprawdziła ale burzy ale nie padało. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jaka pogoda, kolego B.? 16.06.03, 22:03 Jutro pogodnie słonecznie z naszym wiaterkiem i ok 23 st, ale pojutrze tj 18 czerwca będą ulewy i silniejsze burze. Tak więc tradycji ciąg dalszy-co drugi dzień opady i burze. Dzisiaj popadało i pogrzmiało tak jak pisałem wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jaka pogoda, kolego B.? 16.06.03, 22:05 Jutro pogodnie słonecznie z naszym wiaterkiem i ok 23 st, ale pojutrze tj 18 czerwca będą ulewy i silniejsze burze. Tak więc tradycji ciąg dalszy-co drugi dzień opady i burze. Dzisiaj popadało i pogrzmiało tak jak pisałem wczoraj. Witam i pogode przedstawaiam na jutro tzn na dziś 16 czerwca. Pamiętacie jaka rok temu była ulewa?? Zresztą w całym województwie. Akurat Polacy dostawali 0:4 na MŚ z Portugalią. Niebo zapłakało. Osiedle M zalało, Rynekj tesh, Potok tyski wylał, jezioro tak samo, poziom Gostynki zblizył się do poziomu z 97 roku, wiele dróg było zalanych całkowicie: oto troche zdjeć z tamtego okresu ale niestety są tylko z e Starych Tychów bo dużo wiecej się "działo" w nowej części tychów www.bil.pl/ulewa.htm Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jaka pogoda, kolego B.? pozornost (uwaga) 17.06.03, 16:43 Witam. Jutro cieplej niż dzis ok 24 st i w pierwszej części dnia słonecznie. Później zacznie się poważnie chmurzyć i ok 16-19.00 przejdą nad nami burze, lokalnie gwałtowne z bardzo ulewnym deszcem i b.silnym wiatrem.(czuje w kościach że jutro bedzie niezły pokaz sił natury) A na lipiec radze przygotowac parasole i ... worki z piaskiem. Pamiętacie jaka rok temu była ulewa?? Zresztą w całym województwie. Akurat Polacy dostawali 0:4 na MŚ z Portugalią. Niebo zapłakało. Osiedla zalało min M, Rynek tesh, Potok tyski wylał, jezioro tak samo, poziom Gostynki zblizył się do poziomu z 97 roku, wiele dróg było zalanych całkowicie: oto troche zdjeć z tamtego okresu ale niestety są tylko z e Starych Tychów bo dużo wiecej się "działo" w nowej części Tychów. www.bil.pl/deszcz.htm Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magi Re: Jaka pogoda, kolego B.? pozornost (uwaga) IP: *.unregistered.media-com.com.pl 18.06.03, 20:23 Ja pamiętam tę ulewę sprzed roku; Piłsudskiego płynęła rzeka, jacyś ludzie w maluchu utknęli w wodzie na wysokości niedokończonej budowy ZSM, nie mogli po prostu wysiąść, bo poziom wody był wyższy niż podłoga w samochodziku, więc musieli ewakuować się oknami.... Co zrobili potem, nie wiem, bo sama ewakuowałam się do domu; w sumie nie wiem, czemu mi tak było śpieszno: bardziej mokra już być nie mogłam. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jaka pogoda, kolego B.? 20.06.03, 10:22 Gość portalu: magi napisał(a): > Ja pamiętam tę ulewę sprzed roku; Piłsudskiego płynęła > rzeka, jacyś ludzie w maluchu utknęli w wodzie na > wysokości niedokończonej budowy ZSM, nie mogli po prostu > wysiąść, bo poziom wody był wyższy niż podłoga w > samochodziku, więc musieli ewakuować się oknami.... Co > zrobili potem, nie wiem, bo sama ewakuowałam się do domu; > w sumie nie wiem, czemu mi tak było śpieszno: bardziej > mokra już być nie mogłam. ;) Wow tego to nie niewiedziałem że Piłsudskiego tesh przypominała rzeke. Ciekawe jak wyglądała bodowlanych Al Bielska Amrii Krawiej albo Grota Roweckiego. Ja pamiętam że na Sikroskiego spłynęło razem z ziemią zbocze z boiska obok kościoła Karoliny, ta ziemie pokryła całą nitkę jezdni jedną i chyba druga tesh no i oczywiscie było tam duuuużo wody a oziom Gostynki był prawie taki sam jak w 97 roku. Widziałem tesh w TV osiedle M tam niexle tej wody tesh było. Jestem tesh ciekaw teh jak wyglądały przejazdy pod mostami i widuktami. Ja by łem suchy w ten dzień bo oglądałem mecz w tym czasie. Nawet nie pooszedłem na prakty wtedy żeby go obejrzeć. Ale jak wszyscy oglądali ten mecz to nad grą naszych zapłakało nawet niebo. No i nieźle płakało chyba powiem że nawet ryczało. Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: Jaka pogoda, kolego B.? 18.06.03, 21:36 Drogi Basturku, kiedy bede mogl sie poopalac--ale tak solidnie Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Do x-mana i wszystkich opalaczy 19.06.03, 21:09 Jak na moje oko bedziesz mógł sie poopalać już tak za tydzień -już powinno sie dać (wielkiego upału nie bedzie ale lepsze to niż nić, tak naprawdę gorąco to będzie pod koniec czerwca ale nie na długo gdyż lipiec jak pisałem wcześniej będzie "pod psem"- ogólnie będzie chłodno i deszczowo (przynajmniej u nas na południu-gdyż na mój nos będzie powtórka z 97 roku.) Ale oczywiscie nie oznacza to że ani jednego dnia ze słońcem i ciepłego nie będzie bo takowe będą ale bedą należały do rzadkości. W lipcu słońca będzie dużo na wschodzie kraju i północy(ale tej bardziej na wschód czyli Podlasie i Mazury. Sierpień powinnien być unormowany w miarę to znaczy będzie ciepło ale bez rekordów temperatury i słonecznie ale z deszczem w normie. TAK WIEC OPALANIE TAKIE SOLIDNE PROPONUJE ODŁOŻYĆ NA SIEPIRŃ ALBO WYJECHAĆ NA WSCHÓD KRAJU BO TAM DESZCZU JEST OGÓLNIE MAŁO. Może sie zdarzyć że kolejność tego może być odwrócona tzn lipiec w miarę normalny a sierpień pod psem z powtórką z 97 roku. Ale możliwość tą oceniam na 25% co oznacza ze wariant pierwszy z lipcem pod psem i w miarę normalnym siepniem oceniam na 75%. PS można kupić tesh samoopalacz :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magi Na wschód!!! IP: *.unregistered.media-com.com.pl 20.06.03, 23:29 Na wschód powiadasz? No a my się właśnie wybieramy w tamtym kierunku. A dokładnie do Chełma, gdzie zachodzi przedziwne zjawisko pogodowe: tzw Góra Chełmska (w centrum miasta) "odpycha" deszcz; coś ma w sobie takiego, że większość burz omija miasto. Co to jest nawet zwykli tubylcy nie wiedzą, ale co tam: ważne , że zawsze mamy tam udaną pogodę! Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Na wschód!!! 20.06.03, 23:48 Zgadza się na wschodzie Polski z reguły jest najmniej deszczu.Co roku tam mają większe lub mniejsze susze podczas gdy u nas nie ma tygodnia żeby nie padało lub grzmiało a jeżeli już tydzień bez opadów się zdarzy to można uznać to za swięto. generalnie najwięcj deszczu (największe roczne sumy opadów-fachowo tak sie to zwie)w Polsce są na północy-pas mniej więcej od Szczecina po Gdańsk i u nas na południu-od Zgorzelca po Bieszczady. lipiec jak pisałem wcześniej będzie "pod psem"- ogólnie będzie chłodno i deszczowo (przynajmniej u nas na południu-gdyż na mój nos będzie powtórka z 97 roku.) Ale oczywiscie nie oznacza to że ani jednego dnia ze słońcem i ciepłego nie będzie bo takowe będą ale bedą należały do rzadkości. W lipcu słońca będzie dużo na wschodzie (zresztą tam jest go najwięcej) kraju i północy(ale tej bardziej na wschód czyli Podlasie i Mazury. Sierpień powinnien być unormowany w miarę to znaczy będzie ciepło ale bez rekordów temperatury i słonecznie ale z deszczem w normie. Może się zdarzyć że pogoda w lipcu i sierpniu będzie odwrotna tzn lipiec w normie a w sierpień deszczowy z powodzią ale tą możliwość oceniam na ok do 25%. co oznacza ze daje 75% na deszcowy chłodny i z powodzią na południu lipiec i w miarę spokojny sierpień. TAK WIEC OPALANIE TAKIE SOLIDNE PROPONUJE ODŁOŻYĆ NA SIEPIRŃ ALBO WYJECHAĆ NA WSCHÓD KRAJU np Chełm albo inne miasta na wschodzie BO TAM DESZCZU JEST OGÓLNIE MAŁO. jutro powijno być pogodniej chociaż wcześnie rano może cos popadać. temperatura podobna do dzisiejszej ok 17 st. no i oczywiscie bedzie wiał wiatr. Odpowiedz Link Zgłoś
tych Re: Na wschód!!! 20.06.03, 23:51 Wieczorem proszę jutro bez opadow, bo mi nie pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Na wschód!!! 20.06.03, 23:53 Oki. Zamówie Ci jutrzejszy wieczór bez opadów. Klient nasz Pan Odpowiedz Link Zgłoś
tych Re: Na wschód!!! 20.06.03, 23:56 3mam za słowo i z góry Thank You Very Much! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magi Re: Na wschód!!! IP: *.unregistered.media-com.com.pl 21.06.03, 00:00 Wow! Jutrzejsze popołudnie bez opadów?? Byłoby super. Jeszcze jedna osoba i wychodzi hurt! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Na wschód!!! 21.06.03, 00:04 Bedzie rabat 50% a co mi tam bedzie 100% mam dobry humor :) Takim forumowiczom sie nie odmawia Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Na wschód!!! 21.06.03, 00:07 Zaraz, zaraz, bo zaczne zaraz dopłacać do tego interesu i bede płatnikiem netto Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Zamówienie zrealizowane. Padało ale już nie pada 21.06.03, 21:41 Jutro dużo więcej słońca i cieplej- w porywach do 22st!! Dziś jak momentami zaświeciło słońce było góra 16-17 st. Teraz jest ok 10 st ale zgodnie z zamówieniem już nie pada-(niektórzy forumowiczowie sobie zażyczyli no i spełniłem- nie pada) Pzdr od dyżurnego forumowego meteorologa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magi Re: Zamówienie zrealizowane. Padało ale już nie p IP: *.unregistered.media-com.com.pl 21.06.03, 23:54 W ciągu popołudnia tyle razy padało, że myślałam , że w końcu nasz meteo się pomylił; ale nie: rzeczywiście WIECZOREM nie padało. Dzięki! PS: To był pierwszy wieczór tego lata... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: basturk Na jutro uwaga upał i burze IP: 80.51.254.* 22.06.03, 16:28 jutro przeżyjemy "termiczny szok" ale chyba pozytywny do wieczora. Jutro w dzień bardzo upalnie nawet 31 st!!!!!! słonecznie i będzie wiał halny, natomiast wieczorem i zwłaszca w nocy nocy mogą przejść bardzo gwałtowne burze z lokalnymi ale bardfzo silnymi wiatrami i oberwaniami chmur, a nawet lokalnie też możliwy grad. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magi Re: Na jutro uwaga upał i burze IP: *.unregistered.media-com.com.pl 22.06.03, 22:49 Wow! Brzmi obiecująco! Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: Na jutro uwaga upał i burze 23.06.03, 17:41 jak na razie wszystko sie zgadza...ale mam nadzieje ze tej burzy i gradu nie bedzie Basturk skad bierzesz te informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: ostrzeżenie i wyjasnienie mojego hobby 23.06.03, 20:50 Jak narazie wszystko idzie zgodnie z planem. A i burze tesh powinny być -na ok 98,9% - www.imgw.katowice.pl/ na tej stronie trzeba dać dane radarowe a później kliknąć: Czechy (mapa zbiorcza, uaktualniana co 1 godz.) z animacją. Na moje potwierdzenie : Odpowiedz Link Zgłoś
basturk ostrzeżenie i wyjasnienie mojego hobby 23.06.03, 21:03 Jak narazie wszystko idzie zgodnie z planem. A i burze tesh powinny być -na ok 98,9% - www.imgw.katowice.pl/ na tej stronie trzeba dać dane radarowe a później kliknąć: Czechy (mapa zbiorcza, uaktualniana co 1 godz.) z animacją. Na moje potwierdzenie : Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: ostrzeżenie i wyjasnienie mojego hobby 24.06.03, 00:17 "kazdy ma jakiegos bzika, kazdy jakies hobby ma"....hehe mnie to raczej nie pociaga, ale pewnym chmurom bede sie przygladal uwarzniej ;-) nad gorami sie juz błyska-dojdzie do nas? chyba tak, bo wiatr w nasza strone Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Cóż, m.in. wyjaśnienie nocnej sytuacji 24.06.03, 13:58 No własnie każdy ma jakiegoś bzika. W moim wypadku trafiło akurat min na to. Cóż wczorajsze burze dosłownie tylko musnęły Polskę co było widać w nocy z okien nad Beskidami tak jak pisałeś i nocnych deszczy i wiatru tesh u nas. O ile jeszce wczoraj w godzinach popołudniowych i wcesnowieczornych burze te kierowały się prosto na nas o tyle już w godzinach wczesnonocnych tak ok godz 23.00 zmieniły kierunek na bardziej południowo-wschodni i skierowqały się na pd-wsch Czechy i Słowacje i dalej Węgry. Cóż tego sie nie spodziewałem ale tak to jush bywa w pogodzie. Ale na swoje pocieszenie mogę dodać że burz spodziewał się tesh IMGW w swoich wczorajszych ostrzeżeniach i nie przewidział tego że zmienią kierunek na bardzej pd-wsch. A mogło być w nocy u nas to co w Niemczech jak czytaliście a jak nie no to: info.onet.pl/749428,12,1,0,120,686,item.html Więc może to i lepiej że tylko musnęły, bo w nocy bez burzy wiatr jush naprawdę był spory więc trudno przewidzieć jaki byłby w czasie burzy ale napewno byłby duuużo większy tak więc minimum poleciało by sporo drzew. Na potwierdzenie tego mojego nocnego wyjaśnienia jak ktoś chce to moze prześeldzić to: www.imgw.katowice.pl/ dalej trzeba kliknąć w dolny lewy róg na dane radarowe i później na: Czechy (mapa zbiorcza, uaktualniana co 1 godz.) z animacją i pozostaje tylko zaznaczyć interesujący zakres godzin np. od 18.00 Odpowiedz Link Zgłoś