i_am_weasel 02.06.08, 09:31 www.polskatimes.pl/50,37922.htm Macie jakiś pomysł jak to objechac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kelo Re: DG-Katowice Remont za remontem 02.06.08, 09:40 Podobnie jak pytany, w artykule, kierowca mam prawo jazdy od niedawna i nie pamiętam tej drogi bez zwężeń. Dlatego też nie tęsknię do normalności, bo nie wiem jak wygląda normalność ;). To samo dotyczy drogi 94 Olkusz - Kraków. Zacząłem nią jeździć trzy lata temu gdy zaczynano remont. Kończą remont w Przeginii i zastanawiam się, czy dane mi będzie przejechać całą drogę bez widoku biało czerwonych słupków, czy też zaraz zaczną kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: DG-Katowice Remont za remontem 02.06.08, 11:02 Swego czasu jeżdżąc codziennie do Katowic objeżdżałem remontowane wiadukty przez Sosnowiec (koło dworca, pod wiaduktem, zaraz za wiaduktem w lewo) - Stawiki - Szopienice - Bagienną w Katowicach. Czas przejazdu był porównywalny ze staniem w korku od reala w Sosnowcu, jeżeli teraz z powodu remontu nawierzchni jedzie się dłużej, może to być niezłą alternatywa. Druga możliwość to przejazd przez Zagórzę, Niwkę, Modrzejów i Mysłowice - ale tego nie testowałem, nie wiem, ile czasu można na tej trasie rano stracić, zwłaszcza w Mysłowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
arturkowski Re: DG-Katowice Remont za remontem 02.06.08, 22:59 trzecia możliwośc objazdu to: drogą na Bytom przez Czeladź-Siemianowice (w Bańgowie w prawo na Katowice) czwarta przez Sosnowiec - Milowice Podobno otwierają wiadukt pod koniec czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: DG-Katowice Remont za remontem 02.06.08, 23:35 Obawiam się, że objazdy przez Bańgów i Milowice mogą być bardziej czasochłonne niż stanie w korkach :( Dojazd do centrum Katowic od Siemianowic albo od Bogucic jest dość uciążliwy. A jeśli wiadukt otworzą pod koniec czerwca - będę w szoku o_O Przecież mieli go kończyć w październiku, takie by mieli przyspieszenie? Odpowiedz Link Zgłoś
arturkowski Re: DG-Katowice Remont za remontem 04.06.08, 11:12 www.gddkia.gov.pl/article/serwis_dla_kierowcow//index.php data likwidacji remontu 30.06.2008 godz.15 Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_weasel Re: DG-Katowice Remont za remontem 04.06.08, 13:23 Ciekawe tylko czego... Nie podejrzewam żeby wymienili całą nawierzchnię w 4 tygodnie albo żeby ukończono most za Ikeą... Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: DG-Katowice Remont za remontem 10.07.08, 12:32 arturkowski napisał: > www.gddkia.gov.pl/article/serwis_dla_kierowcow//index.php > data likwidacji remontu 30.06.2008 godz.15 Przyznać się, kto w to uwierzył? Dzisiaj most w dalszym ciągu zamknięty... Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_weasel Re: DG-Katowice Remont za remontem 10.07.08, 13:50 Ja już w nic nie wierze... Co prawda most jest już gotowy, ale ciągle brakuje kilku lamp :-) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: DG-Katowice Remont za remontem 10.07.08, 14:44 I pasów, o ile dobrze widziałem. Jak na DK1 robili zjazd do terminala w Sławkowie, już po zrobieniu wszystkiego (łącznie z namalowaniem pasów) zwężenie było jeszcze przez dobre dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
arturkowski Re: DG-Katowice Remont za remontem 02.06.08, 23:05 co do artykułu to poprzedni remont nawierzchni był w 1996 lub 1997 i tez byly super maszyny co mogly układac asfalt nawet jak lało następny do remontu będzie wiadukt nad przejazdem do rozdzienia w kierunku katowic jezdnia rownolegla do DK86 juz sie zapada przy wjezdzie i zjezdzie z wiaduktu Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: DG-Katowice Remont za remontem 10.06.08, 14:50 Dzisiaj wracałem z Katowic DK86 i nie jest najgorzej - aczkolwiek jechałem w międzyszczycie (około 11). Na szczęście są dwa pasy dostępne, nie trzeba (na razie przynajmniej) przejeżdżać na drugą nitkę drogi, a to zawsze powoduje największe trudności kierowcom (pamiętam, jak zmniejszyły się poranne korki w stronę Katowic w czasie remontu wiaduktu koło ikei, kiedy zabrali się za wiadukt w stronę Warszawy i jadąc do Katowic nie trzeba było zmieniać nitki). Za to jak ładnie postępują prace na węźle murckowskim :) Odpowiedz Link Zgłoś