Dodaj do ulubionych

Bardzo interesują mnie Wasze opinie :D

15.06.09, 00:16
Witajcie! :D

Mieszkamy w 130 tyś. mieście i myślałem o specyficznych usługach robienia zakupów na zamówienie w wybranym markecie z dostawą do domu, jeżdżąc dobrym rowerem z sakwami - łącznie 5 toreb.Chciałbym jeździć ok. od 6.00 do 15.00. Chciałbym pować bardziej ekologiczny transport - nie ma kosztów za paliwo i eksploatację auta.

Co sądzicie o tego typu usługach? Czy uważacie je za potrzebne? Czy skorzystalibyście z nich?

Jeżeli przeczytaliście, bardzo proszę, choćby o 1 słowo komentarza. Chętnie przyjmę krytykę.

Bardzo dziękuję za zaangażowanie!!! :D

Pozdrowienia !
Obserwuj wątek
    • le_szek Re: Bardzo interesują mnie Wasze opinie :D 15.06.09, 00:31
      Pomysł wydaje się całkiem niezły :)
      Co prawda godziny wydaja mi się trochę dziwne, zwłaszcza ten początek o 6 - ale
      pewnie chcesz mieć wolne popołudnia ;)
      • mamkube Re: Bardzo interesują mnie Wasze opinie :D 15.06.09, 11:15
        hehe...dokładnie leszek;-)

A tak na serio, to sa sklepy intenetowe spożywcze, ja chętnie z
        takiego korzystałabym w Dąbrowie, niestety nie znam jeszcze takiego
        u nas.
    • i_am_weasel Re: Bardzo interesują mnie Wasze opinie :D 15.06.09, 22:52
      Pomysł zgoła niegłupi, tylko te godziny 6-15 mnie niepokoją. Większość osób
      które nie mają zbyt wiele czasu na zakupy w tych godzinach akurat prawdopodobnie
      pracuje, a Ci co nie pracują pewnie pójdą sami do sklepu :) Inną kwestią jest
      minimalny koszyk zakupów - wątpię czy będzie Ci się chciało jeździć tylko po
      bułki :) ... Niemniej świeże pieczywo o 6:30 - ja się na to piszę :)
      • marek0s OK... Zgoda ! :D 15.06.09, 22:59
        Zgadzam się z Wami, co do godzin. W takim wypadku zmieniam godziny pracy od 6.00 do 20.00 :)
        Wakacje to taki specyficzny w życiu period, w którym luksusu czasu jest pod dostatkiem.

Zachęcam do oceny !!!!

*** BARDZO DZIĘKUJĘ ZA WPISY POPRZEDNIE :):):):):):):):)
    • kelo Re: Bardzo interesują mnie Wasze opinie :D 17.06.09, 09:01
      Po pierwsze:
      czas.
      Jest sporo miejsc nowozamieszkanych gdzie nie ma sklepu "pod ręką". Większość osiedli jest wyposażona w super i hipermarkety oraz małe sklepiki. Tam gdzie tych sklepów pod ręką nie ma, robi się zakupy po drodze i na zapas. Pozostają do kupienia rzeczy zapomniane po drodze. Takie, o których przypomina się nam w ostatniej chwili i nie ma kogo po nie wysłać, a potrzebne są za 10-15 min. Jeżeli przypomni się komuś o maśle w Antoniowie, a ty mieszkasz na Mydlicach to nijak nie dojedziesz tam w 15 min. Nawet na dobrym rowerze. Musiałbyś mieć kurierów w tej dzielnicy. Ale to przed Tobą.
      Po drugie:
      ceny
      Musiałbyś mieć konkurencyjne ceny, a takie są tylko w hurcie. Co, jeśli zamawiający zleci Ci zakup w Auchan bo tam najtaniej? Co będzie, jeśli w tym samym czasie dostaniesz zlecenie od stałego klienta?
      Po trzecie:
      klient
      Jako target ustawiłbym sobie rencistów i emerytów. Im się nie spieszy i zlecenia można przyjmować dzien wcześniej. Z uwagi na małe zasoby pieniężne wiedzą czego chcą na kilka dni wcześniej. Może wygoda i chęć pogadania z panem Markiem warta będzie kilku groszy więcej za masełko. A jeszcze jak pan Marek przy okazji do apteki podskoczy.
      Po czwarte:
      Życzę powodzenia
      • rosaliaa Re: Bardzo interesują mnie Wasze opinie :D 17.06.09, 13:52
        mi się wydaje, że więcej klientów znajdziesz raczej w godzinach popołudniowych i
        nocnych - w tym temacie skojarzył mi się dowóz alkoholu, którego zabrakło na
        imprezie, nad tym też chyba warto pomyśleć..

nie mam pojęcia jak to się przyjmie w dąbrowie, zwłaszcza że to dość wielkie
        miasto i rzeczywiście na jednym rowerze jedna osoba raczej go nie obsłuży -
        jeśli oczywiście będziesz mieć odpowiedni ruch..

cena usług też gra istotną rolę, a o tym nie piszesz..
        ja jako osoba wychowująca dzieci, siedzącą w domu, pewnie nie skorzystam... mam
        sklepy pod nosem - więc myśląc tymi kategoriami lepiej uderzyć do "mocno"
        pracującej części miasta, tzw. karierowiczów :D pomysł z emerytami też jest
        dobry, takim osobom ciężko samemu robić zakupy
        życzę powodzenia

ps. myślę, że trzeba by zacząć od strony internetowej :D koniecznie się pochwal
    • marek0s Dziękuję z całego serca :D 18.06.09, 00:18
      Jestem bardzo głęboko wzruszony Waszym zainteresowaniem i pomocnymi radami. Dziękuję !!! :D
      • reivena Re: Dziękuję z całego serca :D 22.06.09, 10:43
        Nie cierpię robić zakupów i może bym skorzystała z twojej oferty.
        Chciałabym, żeby ktoś mnie wyręczył. Może lepiej było by kupić
        samochód na gaz, bo co z zakupami w deszcz, czy w okresie zimowym?
        • rosaliaa Re: Dziękuję z całego serca :D 02.07.09, 09:45
          i jak - działasz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka