Dodaj do ulubionych

Siemianowice miasto upadłych Aniołów

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.01, 11:48
Siemianowice z miasta w którym zatrudnienie otrzymywało tysiące osób( nie
pytajcie ile, statystyki nie sa ważne, ważne że dużo) stało się sypialnią.
Jeszcze mój Ojciec pamięta jak w godzinach porannych na ulicach Siemianowic
krążyły tłumy przyjezdnych którzy spiesząc się z papierosami w ustach zmierzali
do miejsca swojego zatrudnienia.
Teraz mieszkancy Siemianowic okupują przystanki na kierunkach Katowice ,
Bytom, Chorzów.
Co się stało ,że z miastaczka w którym dobrze funkcjonował przemysł hutniczy,
górniczy zrobiono Tychy 2.
Miejmy nadzieję że masto to nie zrobi kolejnego kroku( choć wielu mówi że jest
na dobrej drodze)i stanie sie najniebezpieczniejszym miastem na Śląsku.
Duże bezrobocie , młodzi ludzie bez przyszłości rodzą flustrację i tym samym Ci
którzy mieli budować własną przyszłość pracując, zaczynaja kraść.
Kolejnym krokiem bedzie zamienienie sypialni w poligon doświadczalny dla
młodych złodzieji i morderców.
I już nie bedzie ludzi na przystankach nie bedzie nikogo( coś na wzór Hugo)
bedzie bieda i nowa nazwa Siemianowice Miasto Upadłych..... ( ale chyba nie
Aniołów)
Obserwuj wątek
    • Gość: Siemion Re: Siemianowice miasto upadłych Zakładów IP: 195.114.181.* 20.06.01, 11:03
      Proponuję by właśnie tak nazwać nasze miasto. Aniołów u nas dużo mniej, niż
      opryszków i bandytów. Co do bandytyzmu, to już się z naszego miasta dlugo robi
      dziki zachód. Spróbój po 23-ciej przejść się przez miasto. Glin zero, a
      małolatów z jabolami mnóstwo. efekt- rano w tych miejscach nie ma ani jednej
      sprawnej ławki i chuśtawki. A nasze przystanki autobusowe- piękne co nie?
      Dedykuję te wypociny też naszej straży miejskiej. Istnieje ona jeszcze? TO CO
      NAPISAŁEM TO JUŻ NAWET NIE JEST EFEKT FRUSTRACJI, ALE BEZRADNOŚCI. KTO OCHRONI
      NASZE ŻONY I MATKI WRACAJĄCE Z PRACY? PYTANIE POZOSTAWIAM BEZ ODPOWIEDZI. PA!!!
      • Gość: Siemian Re: Siemianowice miasto upadłych Zakładów IP: 10.0.0.* / 217.96.16.* 05.07.01, 14:24
        To prawda, że w Siemianowicach nie można spotkać pieszych patroli policyjnych,
        o Straży Miejskiej już nie mówią.
        A czy ktoś to kontroluje? Czy ktoś interesuje się tym, co robią służby miejskie
        w naszym mieście? Brak zainteresowania ze strony naszej małej społeczności
        spowodował kompletną bezczynność siemianowickich służb, które powinny dbać o
        pożądek i ład w mieście. Tymczasem panowie policjanci w parach wyprowadzają się
        na spacer w godzinach południowych.
        No właśnie. A czy ktoś zna swojego dzielnicowego? Ja nie. Wy prawdopodobnie
        również nie.
      • Gość: Aneczka Re: Siemianowice miasto upadłych Zakładów IP: *.netia.silesia.pl 19.07.01, 22:53
        Ostatnio zdarzyło mi się przejść o 2.00 przez Siem-ce. Brr...
        Nigdy więcej.
        Matka i żona
    • jankorusj-23 Re: Siemianowice miasto upadłych Aniołów 03.08.01, 10:58
      SIEMIANOWICE CZY JEST W OBECNEJ CHWILI-MIASTEM BEROTYNYCH,OSZYKANYCH
      LUDZI,PRZEZ OBECNE WŁADZE,NIESTY SYTUŁACJA SIĘ SZYBKO NIE ZMIENI -BEDZIE
      JESZCZE GORZEJ-BEROBOCIE OSIAGNIE 30%-A NIESTETY ZMIAM NIE WIADĆ KŁTNIE W
      RADZIE MIASTA SĄ NA PORZĄDKU DZIENNYM-PRZECIEŻ NIK Z WŁADZ MIASTA SIĘ
      NIEPRZYZNA ZE MIASTO JESZCZE TROCHE O STANIE NA KRAWEDZI BANKRUCTWA,GDYZ WPŁYWY
      DO KASY MIEJSKIEJ SKQRCZYŁY SIE DOTEGO STOPNIA ZE JESZCZE TROCHE TO BRAKNIE NA
      DLA CAŁEGO RADZĄDU I RADY MIASTA-O-A OSTANIE TO PIEŃDZE SZŁY NA BRUKI DO
      PARFII,A NIE DLA LIKWIDCJI BEROBOCIA W MIEŚCIE-PRZEZ WŁADZA JEST REKACH
      AWS/UW/P.O-A SLD OSTANIE LATA NIE MIALO WPŁYWU NA BUDZET MIASTA-NIC OPZYCJA W
      MIEŚCIE NIE MOGLA ZROBIĆ- PRZEŻ TAK SAMA SYTUŁACJA-JEST W
      CHORZOWIE,ŚWIETOCHOWICACH-BEROBOCIE ROSNIE,A WŁADZE DAA NA K.K-I TO NIE MAŁE
      PIENIĄDZE BUDZEU MIASTA.ZAPASZAM DO DYSKUCJII NA TEMAT SIEMIANOWIC
      ŚLĄSKICH.PODAJE SWQJ E-M. JANKORUSJ-23@POCZTA-GAZETA.(SLD)
      • Gość: Robert Re: Siemianowice miasto upadłych Aniołów IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 03.08.01, 21:42
        Zgadzam się w zupełności. Klasycznym przykładem degradacji naszego miasta są
        Michałkowice gdzie bieda aż piszczy.
      • Gość: Siemion Re: Siemianowice miasto upadłych Aniołów IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 22:20
        Pisałeś ten tekst przy wygaszonym monitorze i miałeś poprzestawiane klawisze na
        klawiaturze!?! Jeśli chodzi o sedno twojej wypowiedzi to nie wydaje mi się, że
        problemem Siemianowic jest AWS i Unia Wolności. "LSD" napewno sytuacji nie
        poprawi. U nas wszyscy w prezydium patrzą na to co ukraść z kasy dla siebie.I
        nie jest ważne czy są z LSD AWS czy innej złodziejskiej czelotki. Chłopie
        szkoła, książka,prasa. Za rok gwarantuję, że przejrzysz na oczy!!!!
        • Gość: jankorus Re: Siemianowice miasto upadłych Aniołów IP: 10.30.133.* 10.08.01, 12:38
          Gość portalu: Siemion napisał(a):

> Pisałeś ten tekst przy wygaszonym monitorze i miałeś poprzestawiane klawisze na
          >
          > klawiaturze!?! Jeśli chodzi o sedno twojej wypowiedzi to nie wydaje mi się, że
          > problemem Siemianowic jest AWS i Unia Wolności. "LSD" napewno sytuacji nie
          > poprawi. U nas wszyscy w prezydium patrzą na to co ukraść z kasy dla siebie.I
          > nie jest ważne czy są z LSD AWS czy innej złodziejskiej czelotki. Chłopie
          > szkoła, książka,prasa. Za rok gwarantuję, że przejrzysz na oczy!!!!

>za rok to nie bedzie siemianowic napewno-a wybory samorządowe dopiero są za rok
          (2002)09/10-taki jest przewidziny termin wyborqw-jesteść prawicowcem???
          • Gość: Siemion Re: Siemianowice miasto upadłych Aniołów IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.01, 00:16
            Zależy co rozumiesz przez słowo prawicowiec. Jeśli prawica według Ciebie to
            AWS, to nie. W Polsce nie ma prawdziwej prawicy. Wszyscy tylko się podszywają,
            bo to fajnie brzmi!
            • Gość: jankorus Re: Siemianowice miasto upadłych Aniołów IP: 10.30.133.* 11.08.01, 10:10

> Zależy co rozumiesz przez słowo prawicowiec. Jeśli prawica według Ciebie to
              > AWS, to nie. W Polsce nie ma prawdziwej prawicy. Wszyscy tylko się podszywają,
              > bo to fajnie brzmi!

1.to jak widzisz nasze miasto-jaka koncepcja rowoju????
              • Gość: Siemion Re: Siemianowice miasto upadłych Aniołów IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 13.08.01, 09:16
                Podstawa to inwestycja w młodzież. U nas naprawdę jest wielu inteligentnych
                młodych ludzi, ale po szkole średniej studiją w Ka-cach, Kr-wie, Wa-wie, idt.
                tyle się mówi o pracy dla młodych. a na przykład w przedszkolu mojej mamy 2
                kobiety już są na emeryturze, a dalej sobie pracują. Młode dziewczyny
                popedagogice muszą pracować w supermarketach. To obłęd. ja sam pracuję w
                Katowicach, bo u nas nie ma gdzie. Najbardziej mi szkoda "Hanki" to była nasza
                wizytówka. Od uratownia jej bym chyba zaczął. Druga rzecz to nasz PUP, który
                otwierają już dziewiąty miesiąc.Trzecia rzecz to bezrobotni,zamiast dostawać
                pieniądze za darmo to mogliby trochę społecznie popracować. W magistracie
                sami "starzy znajomi". Jedna wielka klika.
                • jankorusj-23 Re: Siemianowice miasto upadłych Aniołów 13.08.01, 10:04

> Podstawa to inwestycja w młodzież. U nas naprawdę jest wielu inteligentnych
                  > młodych ludzi, ale po szkole średniej studiją w Ka-cach, Kr-wie, Wa-wie, idt.
                  > tyle się mówi o pracy dla młodych. a na przykład w przedszkolu mojej mamy 2
                  > kobiety już są na emeryturze, a dalej sobie pracują. Młode dziewczyny
                  > popedagogice muszą pracować w supermarketach. To obłęd. ja sam pracuję w
                  > Katowicach, bo u nas nie ma gdzie. Najbardziej mi szkoda "Hanki" to była nasza
                  > wizytówka. Od uratownia jej bym chyba zaczął. Druga rzecz to nasz PUP, który
                  > otwierają już dziewiąty miesiąc.Trzecia rzecz to bezrobotni,zamiast dostawać
                  > pieniądze za darmo to mogliby trochę społecznie popracować. W magistracie
                  > sami "starzy znajomi". Jedna wielka klika.
                  1. WIEM OP PRZEKRZEKACH W PUP W CHORZOWIE,WIEM CO SIE DZIEJE W RADZIE MIASTA W
                  SIEMIANIOWICACH,GZIE RZAD MIASTA,ZMIEŁ SIE W RADĘ MIASTA,WIEM O WIELU SPAWACH O
                  KTQRYCH LEPEJ NIE MQWIĆ- JAKO CZLONEK SLD TO DOWIDYJE O RQZNYCH SPRAWACH,NIETYLKO
                  Z NASZEGO MIASTA,ALE MAST OŚCIENYCH,WOESZ DORZE JAK JEST -A BEDZIE W ROKU
                  NASTEPNYM JESZCZE GORZEJ-GZYZ DOTACJE DO MISTA SPADNĄ O 50-70% TO JEST NAPEWNO-
                  GDYZ NAS CZEKA DŁUGOTRAWŁY KRZYS-O TYM DOBRZE WIESZ!!!!!,TAKIE MIASTO JAK
                  SIEMIANOWICE TO PRZESTANIE WQGLE ISTENIEC TO JEST NAPEWNO,PRZECIEZ JUŻ NIE NIC,A
                  DOJDZIE ZE BRAKIE NA PŁACE W URZEDZIE MIEJKIM-JAK SIE NIE ZNAJDZIE INWESTRQW DO
                  INWESTOWANIA W SIEMIANOWIACH-CO OBECONA RADA NIC NIE ROBI ZEBY PRZYCIĄGNAC
                  IWESTRQW-DO ZAGRIOWANIA TERENQW POPRZEMYLOWYCH-JAK TERENY POKOPLONIE W MIEŚCIE-W
                  PRAZTYCE TO SIE NIC NIEROBI-MIESCE-ZEBY POPRAWIC LOS MIEKANCQW-CZAKA SIE NA
                  REWOLTE W MIEŚCIE?????-CZEKAM NA ODPOWIEDZ!!!!!!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka