Dodaj do ulubionych

iPod Video

13.11.05, 15:27
Kupilem sobie iPoda video i musze zdecydowanie wszystkim polecic. Za pomoca
dwoch darmowych programow mozna zamienic dowolne DVD na MPEG4 i nagrac je na
iPoda. Jakosc obrazu rewelacyjna (jak na ekranik rozmiarow wiekszego znaczka
pocztowego). Film zwykle zajmuje 600-700 MB, wiec mozna miec kolo 40 filmow w
danym momencie na iPodzie.
Obserwuj wątek
    • patryk_dabrowski Re: iPod Video 18.11.05, 17:36
      yo! mam pytanie. Kupiłem niedawno iPoda 20gb color, a tydzień później wyszedł
      video. Czy jest taka możliwość odtwarzania video na moim iPodzie, przez wgranie
      oprogramowania z video?
      • marekatlanta71 Re: iPod Video 19.11.05, 00:01
        O ile sie nie myle to nie, ale podobno jest juz wersja Linuxa na iPoda color:
        ipodlinux.org/Main_Page
        Pisza ze na razie stabilne wersje sa na iPody 1,2 i 3 generacji. iPody 4'tej
        generacji, Color itp. nie sa na razie oficjalnie supportowane, ale ludzie pisza
        ze dziala.
        • freddie Re: iPod Video 19.11.05, 12:07
          Linux na iPoda color nie działa, więc Twoja rada jest bezużyteczna.

Niestety nie ma odtwarzacza plików wideo na iPody nie-video :-(
    • bogmirek Re: iPod Video 19.11.05, 04:24
      Witam ,możesz podać jaki to program do konwersji i sposob w jaki to robisz- bo
      mi nie wychodzi dz bay
      • marekatlanta71 Re: iPod Video 19.11.05, 04:44
        1) DVD Decrypter 3.5.4.0 w modzie IFO
        2) Videora iPod Converter 0.91
    • bogmirek Re: iPod Video 20.11.05, 21:41
      Czesc wszystko gra dzięki.Jeszcze jedno jak wgrac jednoczesnie polskie napisy z
      filmem?
      • marekatlanta71 Re: iPod Video 20.11.05, 21:49
        A po co???? Nawet z lupa ich nie przeczytasz.... Player wbudowany w iPoda nie
        obsluguje subtitles.
        • escorpion Re: iPod Video 26.11.05, 03:33
          A ile czasu zajuje przekonwertowanie DVD? Czy mozna tez konwertowac AVI?
          • marekatlanta71 Re: iPod Video 26.11.05, 04:42
            DVD na moim PC'cie trwa kolo poltora godziny, ale to dlatego ze PC'et jest
            badziewny. Tak, mozna konwertowac tez AVI.
    • sofcik86 Re: iPod Video 28.11.05, 17:47
      To ja mam pytanie troche innego rodzaju ;) Mam zamiar kupic sobie IPoda Video 30 GB, ale w niemczech(wiadomo, cena o kilka setek nizsza), so... zastanawia mnie sprawa jezyka w menu. Jest do wyboru?

Pozdrawiam
      Sof
      • marekatlanta71 Re: iPod Video 28.11.05, 18:12
        Tak
        • sofcik86 Re: iPod Video 28.11.05, 18:23
          to dobrze, bo troche sie zmartwilem ewentualnymi problemami jezykowymi ;)
    • iamwhatiam Re: iPod Video 13.12.05, 22:34
      Słuchaj podałbyś mi linka z którego mogłabym ściągnąć za darmo program króty
      zmieniałby format pliku video? Bo wszystkie jakie ja widziałam były płatne.
      Jeśli mógłbyś to wyślij na maila: dominika.s2@op.pl
      Z góry dzięki!
    • bednar88 Re: iPod Video 29.12.05, 00:24
      A ja mam pytanie czy to prawda ze do iPoda Video nie jest dołączana ładowarka??
      Słyszałem ze ładuje się tylko przez port USB z komputera. Trochę bezsensu, bo
      jeśli wyjadę np. w góry na narty czy coś i nie będę miał dostępu do komputera
      to go normalnie nie naładuje:/ Czy to prawda? I czy trzeba coś dokupić żeby
      można go było naładować normalnie z gniazdka?? Jeśli tak to, co i ile by to
      kosztowało??
      • marekatlanta71 Re: iPod Video 29.12.05, 05:17
        To prawda :( Dodatkowa ladowarka to $30.
        • pinkashtray Re: iPod Video 29.12.05, 20:53
          ..choc w wersji amerykanskiej taka ładowarka dodawana jest do każdego zestawu
          Ipod'a Video!!!!
          • marekatlanta71 Re: iPod Video 29.12.05, 20:56
            Nie jest. Kupilem iPoda Video w sklepie Apple miesiac temu i nie bylo ladowarki.
            Uzywam tej od starego (3G), ale w sumie to wlasciwie jest niepotrzebna bo Video
            sie bardzo szybko z USB laduje...
            • pinkashtray Re: iPod Video 30.12.05, 00:01
              W kazdym zestawie ktory pochodzi ze Stanow ( mowa o Ipodzie Video) jest
              załączona ładowarka sieciowa oraz dodatkowo pokrowiec, jesli zakupiles Ipod'a w
              salonie w Polsce obawiam sie ze takowej ladowarki nie otrzymales.
              • marekatlanta71 Re: iPod Video 30.12.05, 00:50
                Zakupilem iPoda Video w USA w salonie Apple. Byl pokrowiec (badziewie),
                ladowarki nie bylo (i nie mialo byc) - opakowanie do Video jest rozmiarow
                opakowania do Shuffle - nie tak jak opakowanko do starego iPoda ktore bylo
                szescianem.
                • karbo007 Re: iPod Video 30.12.05, 01:12
                  Mój iPod również był zakupiony w Stanach i takze ładowarki sieciowej nie
                  dostałem:(
    • bednar88 Re: iPod Video 07.01.06, 19:19
      a wie ktoś jak przerobić plik MOV bo program Videora coś kręci przy tych
      formatach i wogle ich nie formatuje tylko odrazu wyświetla sie napis "
      rozpoczynam 2gie przejście czekaj dalej" zalezy mi na tym bo mój aparat kręci
      filmy w tym formacie. Noze wystarczy coś zmienić w ustawieniach?? nie wiem
      próbowałem wszystkiego i nic :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka