Dodaj do ulubionych

Źle się dzieje w państwie empik

19.09.11, 13:10
Zauważyłam, że od kilku tygodni brakuje nowości, owszem są podobno w magazynie i mogą zamówić. Polikwidowano w większości stoły, na których kiedyś były góry książek. Na półkach książkowych królują porozstawiane audiobooki i płyty muzyczne, ale i tak nie da się nie zauważyć gołych półek. Źle się dzieje w państwie empik, oj źle. Zauważyliście to samo co ja, czy czepiam się niesłusznie pustych półek?smile
Obserwuj wątek
    • zorija Re: Źle się dzieje w państwie empik 19.09.11, 14:31
      Ja tam za bardzo do empiku nie chodzę, wolę matras, ale ostatnio zajrzałam i faktycznie jakoś tak gorzej, nowości gdzieś wcięło.
      • meeegotka Re: Źle się dzieje w państwie empik 19.09.11, 15:21
        Oj, naprawde?
        Ja tam tez wole Matras, szczegolnie internetowy z odbiorem w punkcie, ale nie zauwazylam, zeby w moim Empiku jakos golo bylo.
    • kryminalna.ciocia.zosia Re: Masz rację - Empik kompletna padaczka!!! 19.09.11, 15:21
    • chiara76 Re: Źle się dzieje w państwie empik 19.09.11, 15:33
      w Empiku, do którego najczęściej chodzę (niestety nie do najbliższego bo ten był słabo zaopatrzony od początku) też jakichś pustek nie zauważyłam, ale my tam książek raczej nie kupujemy. Tam idę przejrzeć, co warto nabyć przez net. Ostatnio na fb zauważyłam natomiast jakąś akcję przeciwko Empikowi, ale nie wiem, o co chodzi, szczerze mówiąc...
      • nchyb Re: Źle się dzieje w państwie empik 19.09.11, 17:57
        ja z kolei dostrzegam, ze w "moim" empiku coraz mniej półek na czasopisma i książki, a więce na kubeczki i ine pierdółeczki. Ale regały z nowościami są, z bestellerami i polecanymi. Pustek nie widzę, tylko rozrost tych pozaksiążkowych...
        • chiara76 Re: Źle się dzieje w państwie empik 19.09.11, 18:07
          tam, gdzie chodzę na dole są artykuły papiernicze, płyty, filmy, gazety a na górze tylko książki. Stąd bywa, że często od razu idę od razu na górę.
          • negev56 Re: Źle się dzieje w państwie empik 19.09.11, 20:43
            No nie wiem, jak się dobrze przyjrzeć, to naprawdę żadnych nowości nie widać, żadnych...
            Przy okazji wizyty, przyjrzyjcie się półkom książkowym, nie ma w czym wybierać, kompletnie.
            Wizualnie z daleka a jakże, mnogość książek, zeszytów i duperel do dekupażu.
      • sesolello Re: Źle się dzieje w państwie empik 19.09.11, 22:39
        Nawet wsparłam tę akcję, bo nie kupuję w Empiku, książki są drogie, dziwnie ustawiane na półkach, rzadko jest tam coś wartościowego, a pracownikom płacą grosze :p I się wypięłam na nich, wolę iść do normalnej księgarni.
        • chiara76 prywata do sesolello 19.09.11, 23:09
          spróbowałam Cię znaleźć na FB, wysłałam nawet wiadomość , mam nadzieję, że osoba, którą "typuję" to Ty. Sprawdź FB, proszęsmile
    • jarka63 Re: Źle się dzieje w państwie empik 19.09.11, 21:33
      Moim zdaniem książek jest sporo (choć mniej niż kiedyś), ale tych, których szukam, zazwyczaj nie ma - tylko na zamówienie. Tragedia natomiast z płytami, bo podobno "nie schodzą".Jak mają schodzić, skoro ich nie ma?
    • noirangel Re: Źle się dzieje w państwie empik 19.09.11, 22:24
      U mnie nowości i bestsellery są. Wyeksponowane i dostępne. Gorzej z dostaniem czegoś sprzed kilku miesięcy.

Kupowałam w merlinie, kupowałam w Matrasie ale teraz najwięcej zakupów książkowych robię właśnie za pośrednictwem internetowego empiku. W zeszłym miesiącu miałam urodzinową obniżkę w merlinie i nawet z nią, wciąż mieli drożej niż w empiku. Matras mnie wkurza niemożnością płacenia za zamówiony towar przy odbiorze książek, chociaż kilka razy skorzystałam z ich "weekendowych przyjemności". No i często zaglądam do stacjonarnego matrasa, bo maja na niektóre książki 25 % obniżkę. A to dla mola kusząca opcja...wink
      • negev56 Re: Źle się dzieje w państwie empik 19.09.11, 22:52
        Ale czy to nie zabawne? Każda z nas widzi zupełnie coś innegosmile, stojąc przed ta samą półką, w końcu to sieciówka, więc mniej więcej mają to samo w swoich salonach. A ja dalej z uporem maniaka będę się upierała, że szachrują i sprytnie udają, że mają to, czego właśnie nie mająsmile.
        • chiara76 Re: Źle się dzieje w państwie empik 19.09.11, 23:04
          kiedy nie do końca się z Tobą zgodzę...naprawdę widzę różnicę pomiędzy lokalnym a takim w sporej galerii handlowej, do którego najczęściej zaglądam. W tym lokalnym od początku było dość ubogo, nawet wybór kartek mają tam bardzo skromny. W sumie, dawno tam nie byłam, ale to z innej niż tylko ubogość przyczyny.
          • fatyko Re: Źle się dzieje w państwie empik 20.09.11, 16:20
            Ciężko mi powiedzieć, bo mało uwagi zwracam na nowości, ale pojawiają się książki w niskiej (14,99) jak na Empik cenie, ostatnio trafiłem Turowa "Błędy odwracalne".
            • elmar43 Re: Źle się dzieje w państwie empik 20.09.11, 16:33
              U mnie w empiku lokalnym zawsze było kiepsko, ale byłam ostatnio w największym chyba warszawskim (na Marszałkowskiej) i wszystko było: i nowości i bestsellery. Miałam nawet wrażenie, że się poprawiło, bo wcześniej bywało różnie...
              • negev56 Re: Źle się dzieje w państwie empik 20.09.11, 17:22
                No to ja nie rozumiem o tymsmile, na 11 wypowiadających się osób, dwie twierdzą, że jest źle, a 9, że dobrze. Muszę wobec tego zweryfikować swoją niesłuszna postawę wobec salonów empiku, choć w dalszym ciągu nie widzę tego, co chciałabym zobaczyćsmile.
                • matt.cobosco Re: Źle się dzieje w państwie empik 20.09.11, 18:31
                  Ja korzystam z empik.com i do mojego "stacjonarnego" Empiku (Kraków, Rynek) chodzę tylko do punktu odbioru zamówień internetowych. Na półki "po drodze" nawet nie zwracam specjalnej uwagi. A sklep internetowy empikowy w porządku. Zawsze przychodzi to, co zamawiam i najczęściej bardzo szybko (rekord to dwa dni, a zazwyczaj koło czterech-pięciu).
                • kryminalna.ciocia.zosia Re: Źle się dzieje w państwie empik 21.09.11, 09:31
                  Może niewiele osób wypowiada się o Empiku w sposób niepozostawiający wątpliwości smile, ale jak czytam, mało kto tam kupuje i to jest, moim zdaniem, miarodajne podsumowanie tematu.
    • hawa.etc Re: Źle się dzieje w państwie empik 23.09.11, 21:28
      Ja tam bojkotuję Empik i kupuję tam tylko wtedy, kiedy naprawdę nie mam wyjścia, bo potrzebuję coś przeczytać na "wczoraj" i PRZYPADKIEM akurat tam mają (co zdarza się rzadko, bo pod dostatkiem empik ma tylko zeszycików za kilkadziesiąt złotych).
      • zielonamysz Re: Źle się dzieje w państwie empik 23.09.11, 21:59
        Ja mam to samo wrazenie,ze w Empiku ,przynajmniej tym w Zlotych Tarasach nie ma wielu ksiazek. Kryminaly sa ustawione frontem i jest ich niewiele. To manipulowanie powierzchnia gdyby staly bokiem byloby oki a tak cud na urna niby sa a ich nie ma. Poza tym o co pytam, tego nie ma.
        Full ksiazek jest na Marszalkowskiej. Tam sie przelewa. Wiec moze to zalezy od miejsca.Bo np a Auchanie w Piasecznie nedza.
        Niezly wybor jest Trafiku.

autorska-agencja.pl/index.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka