Dodaj do ulubionych

Do Beatanu pytanie o Asę Larsson.

11.06.12, 22:21
Beatanu, zdradź proszę, czy "W ofierze Molochowi" jest ostatnią-ostatnią częścią serii z Rebeką, czy ostatnią napisaną i można oczekiwać więcej?
Obserwuj wątek
    • beatanu Re: Do Beatanu pytanie o Asę Larsson. 12.06.12, 10:52
      Åsa Larsson od samego początku planowała sześć powieści u Rebeką Martinsson. W ostatnich wywiadach te plany potwierdza. "W ofierze Molochowi" jest więc przedostatnią częścią cyklu. O tym, kiedy ukaże się część ostatnia na razie nic nie wiadomo. To może potrwać parę lat...
      W każdym razie "W ofierze..." po polsku jeszcze w tym roku, przynajmniej takie są plany.
      • cynamoon6 Re: Do Beatanu pytanie o Asę Larsson. 12.06.12, 11:27
        Och, tylko sześć...
        Ale może to i dobrze, że nie chce być tasiemcową fabrykantką bestsellerów wink
        • beatanu Re: Do Beatanu pytanie o Asę Larsson. 12.06.12, 11:34
          > Och, tylko sześć...
          > Ale może to i dobrze, że nie chce być tasiemcową fabrykantką bestsellerów wink

Też uważam, że to dobrze. Ale to nie znaczy, że pani Larsson chce w ogóle przestać pisać. I niekoniecznie muszą to być kryminały.
          • cynamoon6 Re: Do Beatanu pytanie o Asę Larsson. 12.06.12, 12:10
            Tak myślę, że będzie pisać nadal.
            Bardzo chętnie przeczytałabym jej inne książki, te z poza serii. Ciekawe czy jest szansa, że kiedyś ukażą się u nas.
            Wygooglałam sobie opisy i są bardzo zachecające...
            • eo_wina Re: Do Beatanu pytanie o Asę Larsson. 15.06.12, 20:13
              Ojej, a ja jestem dopiero na poczatku przygody z pania A.L. smile I bardzo mi sie ona podoba smile
            • beatanu Re: Do Beatanu pytanie o Asę Larsson. 15.06.12, 23:34
              cynamoon6 napisała:
              > Bardzo chętnie przeczytałabym jej inne książki, te z poza serii. Ciekawe czy je
              > st szansa, że kiedyś ukażą się u nas.
              > Wygooglałam sobie opisy i są bardzo zachecające...

Hm. Te inne książki spoza serii to dwie nowele wydane jedynie w formie audiobooków. Jedna z nich napisana wspólnie z inną autorką. Nie słuchałam. Jakoś zupełnie o nich zapomniałam, może dlatego, że nie nauczyłam się słuchać prozy...
              • cynamoon6 Re: Do Beatanu pytanie o Asę Larsson. 16.06.12, 00:43
                W takim razie nie doczytałam. Myslalam, ze to regularne ksiażki. Na podstawie opisu ich treści wyobrazilam sobie dwa powieścidła, nawet grubsze od Czarnej ściezki, obiecujące ogromne czytelnicze zadowolenie wink
                Jak to audiobooki i w dodatku krotkie, to wcale mi juz tak nie żal smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka