chiara76 01.02.16, 09:30 Ja zaczęłam "Prawda i inne kłamstwa", autor Sascha Arango. Zdaje się, że sporo osób już ją czytało , ja sięgnęłam po nią z polecenia w innym miejscu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taka_prawda500 Bernard Minier - Paskudna historia 01.02.16, 12:15 Ciężko mi idzie początek. Odpowiedz Link
matt.cobosco Karine Giebel "Czyściec niewinnych" 01.02.16, 14:40 Książka jest owszem, wciągająca, ale ten nadmiar sadyzmu (wypalanie oczu, zakopywanie żywcem, strzelanie w kolana itd.) to już jednak nie na moją wrażliwość. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Bernard Minier - Paskudna historia 10.02.16, 22:23 A im dalej do końca tym książka lepsza, zakończenie rewelacyjne i nieoczekiwane Odpowiedz Link
mokrzyk247 Florystka 02.02.16, 08:12 Niby moja szanowna druga połowa mówiła mi, że to nie jest książka dla faceta - ale póki co, czyta się nieźle Odpowiedz Link
oregano1 Re: Florystka 26.02.16, 18:09 Ja zaczęłam czytać Bondę od tej właśnie ksiażki,zachwyciłam się."pochłaniacz" mniej mi się podobał za to "okularnik" perełka Odpowiedz Link
drilka Krystyna Kuhn - Zimowy morderca 02.02.16, 10:55 Ta książka, delikatnie mówiąc, nie jest moim faworytem. Dziwny dla mnie obraz Polski i Polaków przedstawiła autorka (np czy w pokoleniu 40-50-latków zdarzają się złote zęby?) Ale może jakieś moje kompleksy wyszły przy czytaniu Odpowiedz Link
dziku.grodowy Re: Krystyna Kuhn - Zimowy morderca 02.02.16, 22:02 Potwierdzam, dotrwałem do 2/3 ale nie udało się skończyć Odpowiedz Link
benedict.c Re: Co czytacie? Luty 2016 09.02.16, 11:37 Polecam Krąg ciemności! Trudno o bardziej przerażającą sytuację niż rejs oceanicznym liniowcem, na pokładzie którego grasuje seryjny zabójca. Podążając tropem bezcennego artefaktu, wykradzionego z niedostępnego tybetańskiego klasztoru, agent FBI Aloysius Pendergast i jego wychowanica Constance Greene wypływają supernowoczesną ?Britanią? w dziewiczy rejs. Zabójstwa, które zaczynają się wkrótce po opuszczeniu portu potwierdzają najgorsze podejrzenia Pendergasta ? złodziej znajduje się na pokładzie. Ale jak go odnaleźć pośród tysięcy pasażerów? Dlaczego kapitan ?Britanii? kieruje statek prosto na rafy, ku pewnej zgubie? Czy on także miał kontakt z złowrogim Agozyenem, którego kształt i wygląd pozostają zagadką? Kto ocali pasażerów zmierzających wprost do piekła na okręcie ogarniętym paniką? Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Co czytacie? Luty 2016 09.02.16, 17:26 Przerażający opis, na pewno się nie odważę książki przeczytać. Odpowiedz Link
pinos Re: Co czytacie? Luty 2016 11.02.16, 11:21 E, to Preston&Child i kolejny z tomów o Pendergaście nie jest źle a nawet jest nieźle Odpowiedz Link
echtom Katarzyna Puzyńska - Z jednym wyjątkiem 09.02.16, 21:55 Wracam do Lipowa po przerwie na niekryminały. Tylko dlaczego 740 stron? Odpowiedz Link
andaba Re: Katarzyna Puzyńska - Z jednym wyjątkiem 09.02.16, 22:02 O, to będziemy razem czytać, u mnie czeka w kolejce. Na razie czytam "Ludzi za ścianą" Odpowiedz Link
andaba Re: Katarzyna Puzyńska - Z jednym wyjątkiem 16.02.16, 16:24 No i doczekała świeczka wieczoru. Fakt, grube, ale idzie migiem. Na razie może być, jeszsze nie było uroczego Pawełka. Odpowiedz Link
echtom Re: Katarzyna Puzyńska - Z jednym wyjątkiem 22.02.16, 20:25 Trochę długie, ale jak zwykle dobrze się czytało. Cliffhanger na końcu (choć się domyślam), a na "Utopce" przyjdzie mi trochę poczekać. Odpowiedz Link
andaba Re: Katarzyna Puzyńska - Z jednym wyjątkiem 23.02.16, 10:09 Ha, a ja już przeczytałam. Katalogi on line, z możliwością rzucania się na nowości jak sęp na padlinę, są cudowne. Dzięki temu jestem prawie na bieżąco. Odpowiedz Link
echtom Re: Katarzyna Puzyńska - Z jednym wyjątkiem 25.02.16, 14:54 I z możliwością rezerwacji. Niestety, mam ograniczenie do 2 książek i czasem trudno jest się zdecydować. Odpowiedz Link
andaba Re: Katarzyna Puzyńska - Z jednym wyjątkiem 25.02.16, 15:10 Niech sobie córki założą konta, ja ma siedem kart do dyspozycji, mogę szaleć. W danej sieci dzielnicowych bibliotek można zarezerwować 10 książek na łebka, wypożyczyć 12. Ale bywało, że brałam więcej, bibliotekarki czytelników lubią i nie są chytre Odpowiedz Link
taka_prawda500 David Lagercrantz - Co nas nie zabije 10.02.16, 22:27 Po krótkiej przerwie na książkę niekryminalną, wracam do dobrej lektury Przeczytałam już ponad 300 stron, widać że inny autor pisał, ale nie czyta się źle. Tylko trochę mi zgrzyta zniknięcie policjantki, z którą w poprzedniej części spotykał się Blomkvist bez słowa komentarza. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: David Lagercrantz - Co nas nie zabije 14.02.16, 13:49 Do końca widać, że książkę kto inny pisał niż poprzednie tomy. Zła nie jest, ale czegoś zabrakło. Za mało redakcyjnego śledztwa, tak przecież szczegółowego w poprzednich częściach. Postaci spłycone do granic możliwości. Szkoda, bo intryga ciekawa i braki moim zdaniem tkwią w sposobie jej opisania. Odpowiedz Link
drilka Ninni Schulman - Nasza słodka tajemnica 13.02.16, 15:01 Wyczekana Magda Hansson i ... przemoc domowa. Dzieci żal... Ale książka dobra. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Ninni Schulman - Nasza słodka tajemnica 14.02.16, 13:52 Przede mną jeszcze 3 i 4 tom, nie mogę się doczekać Odpowiedz Link
taka_prawda500 Lars Kepler - Piaskun 14.02.16, 13:51 Po kolejnej przerwie na coś innego (poprzednio najnowszy tom Jeżycjady, teraz biografia Kuby Błaszczykowskiego) znowu zaczynam kryminał i od razu wciąga Odpowiedz Link
latarnik88 Mons Kallentoft Duchy Wiatru 14.02.16, 16:23 Kolejna tego autora,tym razem Malin Fors prowadzi śledztwo w sprawie zabójstwa pensjonariusza Domu Opieki.Ciekawe jak zawsze. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Lars Kepler - Piaskun 19.02.16, 20:21 Świetna Ciekawa jestem czy jest już napisana kontynuacja? Odpowiedz Link
my_little_own Re: Co czytacie? Luty 2016 14.02.16, 21:33 Witam na forum Aktualnie czytam "Nie oglądaj się" Karin Fossum a niedawno skończyłam Fabrykantkę aniołków Camilli Läckberg a w miedzy czasie czytam tez inne - wychodzące poza kryminalny nastrój biografie - polecam biografie Zofii Stryjeńskiej oraz biografie fryzjera królów i i króla fryzjerów - Antoine Odpowiedz Link
promocje90210 Re: Co czytacie? Luty 2016 16.02.16, 15:15 w matrasie jest promka bit.ly/1WpfHMC Odpowiedz Link
andaba J. Szwechłowicz - Ostatnia wola 16.02.16, 16:22 Początek moim zdaniem zerżnięty z Marczyńskiego, reszta ujdzie, choć nieco chaotyczne. Odpowiedz Link
taka_prawda500 James Patterson - Alex Cross musi zginąć 19.02.16, 20:23 Kolejny Alex Cross i znowu będą 3 lata przerwy Albatros coraz bardziej mnie wkurza, autor napisał jeszcze 4 tomy... to samo z Kobiecym Klubem Zbrodni, 5 lub 6 książek jest niewydanych. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: James Patterson - Alex Cross musi zginąć 25.02.16, 12:25 Patterson sam pisze teraz już tylko cykl z Alaxem Crossem. I te książki są najlepsze. Tylko że następnych na horyzoncie nie widać... Odpowiedz Link
drilka Bernard Minier - Paskudna historia 20.02.16, 08:47 Początek przypominał mi Cobena i Mickeya Bolitara (czytałam tylko jedną część) ale później było zdecydowanie lepiej. Ale i tak wolę Martina Servaza i mam nadzieję, że Minier do niego wróci. Odpowiedz Link
drilka Klaus Peter Wolf - Morderca z Fryzji Wschodniej 20.02.16, 08:53 Całkiem udana książka. Odpowiedz Link
taka_prawda500 J.Patterson M.Karp - NYPD Scenariusz mordercy 25.02.16, 12:23 Takie miałam wrażenie czytając, że to raczej współautor więcej napisał niż Patterson, na początku nudy, a i styl pisania inny... Odpowiedz Link
taka_prawda500 Dagmara Andryka - Tysiąc 25.02.16, 12:29 W ciekawym opisie wyczytałam trupa, więc uznałam że to kryminał. Na razie mało go przypomina, ale świetnie się czyta, w dziwacznym miasteczku koło Żarnowca dzieją się tajemnicze rzeczy. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Dagmara Andryka - Tysiąc 29.02.16, 20:55 Jest to kryminał, a przede wszystkim świetna książka obyczajowa. GORĄCO POLECAM !!! Odpowiedz Link
drilka Levi Henriksen - Śnieg przykryje śnieg 25.02.16, 12:56 Dużo zimy, malutko kryminału ale cieszę się, że przeczytałam tą książkę. Odpowiedz Link
andaba Re: Levi Henriksen - Śnieg przykryje śnieg 25.02.16, 13:43 Miałam wczoraj w rękach w bibliotece, ale odstraszyła mnie twarda okładka, bo byłam piechotą Ale nic straconego. Odpowiedz Link
drilka Viveca Sten - Gorączka chwili 25.02.16, 12:58 Ostatnio moja ulubiona seria więc nową musiałam mieć od razu. Odpowiedz Link
echtom Paula Hawkins - Dziewczyna z pociągu 25.02.16, 20:29 Wpadła mi w ręce przy katalogowaniu, wzięłam skuszona opisem na okładce (dziś zobaczyłam, że nr 1 wśród bestsellerów Empiku). Zaczyna się od mrocznych portretów psychologicznych dwóch kobiet, potem jedna znika bez śladu, a druga... jeszcze nie wiem. Odpowiedz Link
echtom Re: Paula Hawkins - Dziewczyna z pociągu 29.02.16, 18:56 Dziwna książka. Przez cały czas czekałam, aż wejdę w obiecany przez Kinga tryb "nie mogę się oderwać", ale w sumie akcja przyspiesza dopiero na ostatnich kilkudziesięciu stronach. Duży plus za portrety psychologiczne bohaterów, a właściwie bohaterek, bo cała historia została opowiedziana z perspektywy trzech kobiet. Odpowiedz Link
oregano1 Re: Co czytacie? Luty 2016 26.02.16, 18:11 Najnowszy Coben ,zaliczony-udało mi się wygrać. Odpowiedz Link
matt.cobosco Karin Fossum "Zabójstwo Harriet Krohn" 27.02.16, 14:55 Nie chciało mi się czekać aż się ukaże polskie wydanie i szybko wysłuchałem wersji szwedzkiej. Karin Fossum nie traci formy. Jest dobrze Odpowiedz Link
kot_kotando Re: Co czytacie? Luty 2016 01.03.16, 20:10 Prawdę mówiąc rozczarowałem się. Takie zachęcające recenzje, a książka okazała się niezbyt ciekawa. Odpowiedz Link
koronka2012 Re: Co czytacie? Luty 2016 06.03.16, 21:18 Wołanie kukułki. Dość przyjemna lektura. Odpowiedz Link
koronka2012 Re: Co czytacie? Luty 2016 15.03.16, 21:23 Skończyłam Jedwabnika. Miło dla odmiany poczytać coś o rzetelnej detektywistycznej robocie, po skandynawskich kryminałach to niemal idylliczne Odpowiedz Link
kot_kotando Re: Co czytacie? Luty 2016 11.04.16, 16:55 Polecasz? Ja już parę razy natknąłem się na nazwisko Galbraith, ale jak tylko widziałem w nawiasie dopisek J.K Rowling to przestawałem się tym interesować. Nie mogę pozbyć się myśli, że p. Rowling to tylko Harry Potter i nic innego jej nie może wyjść. Odpowiedz Link