natali101 10.03.06, 16:40 wiem,że każdy gra na swoje konto ale moze jednak to nie tajemnica.jaki jest koszt wyposażenia lokalu ok 30-50m już w całość czyli meble plus towar?chodzi mi o warszawę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mike68 Re: up. 18.03.06, 17:59 też się dołączę, co jest potrzebne-niezbedne w takim lokalu?? czy kasa fiskalna obowiazuje ?? jestem vatowcem na zasadach ogólnym ale w innej branży i nie w mazowieckim Odpowiedz Link
delissa11 Re: proszę o pomoc 19.03.06, 23:41 Nie wiem czy moja podpowiedz bedzie Ci pomocna gdyz pochodze z Lublina,ale ja wyposazenie i zatowarowanie sklepu o pow.35m wydalam ok.6500zl.Jednak stojaki robilismy samodzielnie z mezem(wyszlo calkiem niezle)wieszaki po czesci dostalam od kolezanki(byly pozostaloscia po jej sklepie)reszte(ok.500szt.)kupilam po 40gr./szt-sa calkiem niezle.Lade kupilismy z ogloszenia(stan bdb.)Pomysl na aranzacje wnetrza byl moj.Dodatkowy koszt to srodki zapachowe(odswiezacze,kadzidla itd.)-nie jest to nieodzowne ale klienci czuja roznice i pewnie nie raz zrobi Ci sie milo gdy klient stwierdzi"ale tu ladnie pachnie-wcale jak nie w szmateksie).Na poczatek kupilam 700kg.towaru-90%wieszaki reszta kosz.Moje doswiadczenia pewnie niewiele Ci pomoga bo Warszawa rzadzi sie innymi prawami ale moze za moim przykladem pojdzie ktos z Twojej okolicy i uchyli rabka tajemnicy.Nie wiem dlaczego inni forumowicze tak niechetnie odpowiadaja na pytania osob zaczynajacych ten interes.Czyzby mieli obawy....Zycze Ci powodzenia i cierpliwosci. Odpowiedz Link
mike68 Re: pno a jak z tą kasa fiskalną ?? 21.03.06, 18:35 coś słyszałem że jest jakiś limit obrotu 20tyś zł/rok coś śmieszny ten limit obrotu bo sam ZUS zassa połowę :) 700kg towaru na poczatek wieszaki ?? przecież to kolejne minimum 10tyś zł no ja mam lokal wąski bo 2,5x8 metrów / czynsz 200zł/mc / i uzywam go tylko jako nic - po prostu go mam a że jest w centrum to dlatego coś chce stworzyć - problem w tym że ja już mam działalność a chciał bym żeby żona się tym zajmowała ale płacić ZUSowi tyle kasy to mija się z celem chyba. a żona na czarno = niebezpiecznie Odpowiedz Link
sp520 Re: pno a jak z tą kasa fiskalną ?? 09.05.06, 23:10 Witam To niech zona wezmie na siebie jak zaczyna to bedzie płacic mniejszy zus Odpowiedz Link