Dodaj do ulubionych

getin bank -windykacja

IP: *.chello.pl 14.07.09, 14:48
znak ktoś zasady działania windykatorów z getin banku? Interesuje
mnie temat z punktu potencjalnego stanowiska pracy - tj. zarobków,
etc. Proszę o solidne info, bez bicia piany.
Obserwuj wątek
    • Gość: k Re: getin bank -windykacja IP: *.getin.3s.pl 16.07.09, 15:33
      Praca jest ok. dużo lepsza niż w Ultimo zarobki w granicach 2000
      brutto podstawa + Ew. premie
      • Gość: denim Re: getin bank -windykacja IP: *.chello.pl 16.07.09, 16:50
        ale 2000 zł podstawy do ręki, czy to już wszystko co można zarobić?
        Bo powiem szczerze że samo 2000 szału nie robi - zwłaszcza w
        windykacji!
        • justa.justa1986 Re: getin bank -windykacja 16.07.09, 20:41
          napisałam 2000 plus premia, skoro 1400zł na rękę ( podstawy ) szału dla Ciebie
          nie ma no to życzę powodzenia. Teraz naprawdę jest ciężko pracą ( chyba że ktoś
          wybrzydza ) w Ultimo masz 1500 zl Brutto - 1100 zł netto
          • Gość: denim Re: getin bank -windykacja IP: *.chello.pl 16.07.09, 21:11
            1400 zł dla doświadczonego windykatora to ma być "złapanie boga za
            nogi"??? I może się okazać, że progu 1400 zł nie da się przeskoczyć,
            dlatego że dłużnicy wiedzą jak reagować na "windykatorów" bankowych.
            Teoretycznie masz zapieprzać dla banku i narażać tyłek za śmieszne
            pieniądze które są upokarzająco niskie.
            Lepiej przyjąć lewe zlecenie i zająć sie dużym długiem z którego
            można wyciągnąć roczną pensję w takim banku.
            • justa.justa1986 Re: getin bank -windykacja 16.07.09, 21:56
              a nie mowie ze zlapanie boga za nogi chodzi o to ze jak z praca kiepsko to nie
              można wybrzydzac a Twoj w tym glowa żeby dłużnik Ci splacał i żebyś miał swój
              odzysk a jak dłużnik umie Cie omamić to Twoja sprawa. Podstawa to podstawa
              wszędzie będziesz miał mało, windykacja opiera się na odzyskach i premiach
              głównie a nie na podstawie.
              • Gość: denim Re: getin bank -windykacja IP: *.chello.pl 16.07.09, 22:05
                zadaję konkretne pytania - jaka podstawa i jaka prowizja. Poza tym,
                nie wiem jakie masz doświadczenie w windykacji terenowej, ale układ
                jest prosty: dostajesz długi które windykujesz, lub dostajesz
                dłużników którzy kopią cię w tyłek.
                I żadne zaangażowanie nie pomoże - chyba, że chwycisz łom lub pałe i
                pójdziesz w kierunku, którego żaden bank nie zaaprobuje.
                Zwindykatorów zrobili akwizytorów - przez ludzi którzy godzą sie na
                takie warunki niestety, dziś "specjalistą" jest małolat po studiach.
                Żałosne niestety - i to jest powodem dla którego musimy zapieprzać
                za 1400zł.
                • justa.justa1986 Re: getin bank -windykacja 16.07.09, 22:32
                  ja mowie o windykacji " stacjonarnej" znaczy przy tel. z premia różnie w getin z
                  tego co wiem jest 1200 zł brutto max, w ultimo różnie ale tam ciężko wyrobić
                  swoje 100 % wiec licz się ze średnia 400 - 500 zł na ręke chyba ze popracujesz
                  ze 2 lata narobisz sobie znajomych którzy podsyłają Ci sprawy bo tak to
                  zapomnij. Jak już mówilam kazdy lapie sie za to co jest jeśli jest mu potrzebna
                  kasa czy sie do tego nadaje czy nie to inna sprawa.
                  • Gość: denim Re: getin bank -windykacja IP: *.chello.pl 16.07.09, 22:41
                    to jaka kasa dla terenowego w Getin? Podstawy na rękę?
                    • justa.justa1986 Re: getin bank -windykacja 17.07.09, 07:47
                      Nie wiem ile ma terenowy
                      • Gość: Akifarg Re: getin bank -windykacja IP: *.zarys.com.pl 18.11.09, 14:01
                        W tej chwili maja rozbudowywać dział windykacji terenowej i
                        wprowadzać premie po osiągnięciu pewnego procentowego pułapu podobno
                        1400zł brutto . Czy ktoś wie jak to wygląda procentowo ?
                        • Gość: igor Re: getin bank -windykacja IP: *.siedlce.vectranet.pl 18.11.09, 16:38
                          1400 brutto!!!???
                          Jakby tyle mi zaproponowali to chyba bym ich śmiechem zabił.
                          Poniżej 2000 to ja bym nie zszedł a jak chcą to niech biora
                          studencinę który jak dłużnik noga tupnie to popuści w majtki.
                          Albo niech wezmą jakiegoś dresa który po pierwszym kontakcie
                          dostanie zarzuty za nękanie lub straszenie. Dłużnicy nia sa już tacy
                          głupi
                          Do tej roboty naprawdę trzeba rozsądnych ludzi w których dłużnik
                          zobaczy partnera i chętniej zapłaci.
                          W Eurobanku jak miałem rozmowę to z tego co pamiętam to na początek
                          zaproponowali mi 2500 brutto a po okresie próbnym 2800 + premie
                          oczywiście więc niech Getin się nie wygłupia. A jak będzie
                          zatrudniać ludzi po 1400 na łapę to już widzę ich motywację do
                          pracy, chyba że są rozsądne premie - naprawdę rozsądne mam na myśli
                          przy normalnym trybie pracy drugą wypłatę.
                          • Gość: akifarg Re: getin bank -windykacja IP: *.zarys.com.pl 19.11.09, 09:39
                            Chyba się nie zrozumieliśmy, pisząc minimalna premia 1400zł
                            brutto miałem na myśli tylko premie bez podstawy i to mnie
                            interesuje jak procentowo. Czyli dostaje powiedzmy do ściągnięcia +-
                            2mil i ile musze ściągnąć aby otrzymać minimalna kwotę premii czyli
                            1400brutto ?????
                            • Gość: igor Re: getin bank -windykacja IP: *.siedlce.vectranet.pl 19.11.09, 19:50
                              a ile podstawy i jakie auto ma do dyspozycji terenowy?
                              • Gość: Bolek ale nie ten Re: getin bank -windykacja IP: *.verio-web.com 27.11.09, 21:13
                                Dam ci rower na wlasnosc ale nie dzwon, nie pisz, nie nachodz mnie.
            • Gość: goowno Re: getin bank -windykacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.15, 13:38
              wredna gady - windykatorem gnido chcesz zostać!!!! To tak, jakby powróciły obozy koncentracyjne - to własnie wy gnidy zgłosilibyście się pierwsi na oprawców.
          • Gość: WIND. Re: getin bank -windykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 20:48
            O CZYM TYBARANIE PISZESZ, ZAMIAST PIEPRZYĆ STAWKI W WINDYKACJI TO
            WEŹ MIOTŁĘ I ZAJMIJ SIĘ ZAMIATANIEM ULIC.
            W INDYKACJI W GETINIE STARY WINDYKATOR ZARABIA 12TYS NA REKĘ, A TY
            ZASRAŃCU IDZIESZ TAM ZA INKASENTA ZA 1800ZŁ
            • Gość: :-) Re: getin bank -windykacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.05.10, 22:07
              Dejwid co tam się dzieje 1800 ??
              • Gość: :-) Re: getin bank -windykacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.10, 18:14
                co tam w GB ??
                • Gość: ?? Re: getin bank -windykacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.10, 19:07
                • Gość: ?? Re: getin bank -windykacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.10, 19:07
                  :-)
                  • Gość: ? Re: getin bank -windykacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.10, 15:13
                    jaki jest stan ??
      • Gość: Nie zgadzam sie Re: getin bank -windykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 13:56
        placa 1400 zl netto + premii dorobisz 200 zl
        • Gość: DEJWID KOPERFILD Re: getin bank -windykacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.10, 20:17
          nic sie nie zmienia nic się nie zmienia nic..
        • Gość: bzdury Re: getin bank -windykacja IP: *.cable.net-inotel.pl 12.11.10, 23:16
          to się ubawiłem :) ale bzdury :)
      • Gość: Adam Re: getin bank -windykacja IP: *.gemini.net.pl 18.02.12, 13:45
        No nie wiem, bo oferują mi 2400brutto plus premie, kartę Multisport i prywatną opiekę medyczną.
    • Gość: bankrut Re: getin bank -windykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 20:25
      A co wyście kur wa myśleli ? Że ty jeden z drugim nawet du py za
      biurka nie ruszysz , zadzwonisz , postraszysz wilka lasem i dłużnik
      od razu odda a ty spijesz śmietankę ? Zeby zarobic to się trzeba
      natyrac albo miec wykształcenie . A jak nie masz a marzą ci się
      cudze pieniądze to jazda do roboty i orac w pocie czoła .Jak cię
      pare razy dłużnik zje bie jak szmaciarz konia albo będziesz wiał z
      podwórka przed jego psami to wtedy zobaczysz jak te pieniądze
      smakują .
      • Gość: szymek getin bank -windykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 08:31
        Świeta racja kolego , kur wa nauczyli sie studenciny myslec , ze
        windykacja to taki prosty chleb , pracuje w tej branzy od 9 lat ,
        przezylem swoje , coraz wiecej złodziei i oszustów , wyłudzaczy i
        kombinatorów , jest momentami naprawde ciezko , nigdy niewiesz kogo
        zastaniesz w domu , nigdy nie przewidzisz co moze sie w zapitej
        rodzinie po zamknieciu drzwi wydarzyc , a jak biegasz z portfelem
        pelnym kasy po melinach to dopiero jest adrenalina , dam rade
        wszystkim tym ktorzy chca w tym fachu robic -przedewszystkim
        logstyka , odpowiedze podejscie do dluznika , nie na zasadzie
        kazdemu mowie o komorniku , trzeba psychologicznie w miare szybko po
        wejsciu wybadac po gestach i tych kilku słowach dluznika i tak go
        omamic , aby zostal przekonany ,z e to wlasnie tobie odda zalegle
        pieniadze , zdaraly sie sytuacje ekstremalne nie zadko dodam , pogon
        z siekierą dluznika za mna , noże , pały , kije o psach spuszczanych
        nie wspomnę , ale zawsze kazdy rozsadny windykator nie opuści i
        bedzie probował odzyskac kase do konca wszelkimi prawnymi bądz mniej
        prawnymi srodkami . Chce nadmienic jeszce jedno , kazdy windykator
        jest inny , nie ma 2 takich samych windykatorów . Odnosnie zarobków
        to o ile dobrze wiem nowy dyrektor GETIN banku d/s windykcji jest
        byłym dyrektorem EUROBANKU , ponoc dobry w tym co robi , podstawa w
        GETIN baku to 3 tys brutto + 1,5 % brutto od sciągnietej kasy , w
        EUROBANKU płacą lepiej na start masz na umowe o race po okresie
        probnym 2800 brutto i pierwsza premia okolo 1400 zl brutto raczej
        dla dobrego windykatora w zasiegu ręki , w kredyt banku sytuacja juz
        nie jest tak dobra jak przed 3-4 laty , krótko mowiac jest kaszanka
        ci ktorzy tam haruja wiedzą o czym mowie , do tego ta porąbana
        działalnosc .Jedno jest pewne , niemal w kazdej obecnie promujacej
        sie firmie windykacyjnej w polsce podejscie jest niemal jedno ,
        przyjąc i naobiecywac a w efekcie finalnym wycisnąc jak cytryne i
        wyje bać .Nigdy w naszym kraju nie bezie dobrze niezalerznie od
        fachu jaki wybierzemy , dla kazdego pracodawcy pracownik-wół roboczy
        to najlepszy interes do momentu kiedy sie nie zmeczy -potem kolejny
        itd.
        • Gość: akifarg Re: getin bank -windykacja IP: *.zarys.com.pl 20.11.09, 11:07
          Bankrut i Szumek wrzućcie na luz, pracuje w windykacji dłużej niż
          Szumek. I nie narzekam tak jak wy jak wam się nie podoba i tak
          strasznie narzekacie to zawsze możecie zostać piekarzami . Żebyście
          nie mieli wątpliwości to wam powiem ze pracuje w terenie i nie
          jestem żadnym studentem. Zapytałem ile należy zwindykować
          procentowo aby otrzymać tą premię 1400zł a wy się za bardzo
          podniecacie .
        • Gość: ?? Re: getin bank -windykacja IP: 78.8.137.* 21.11.09, 18:11
          "ponoć dobry" ..:-))))) jak był dobry to czemu podziękowali ???
          bo.... ??
          • Gość: denimek Re: getin bank -windykacja IP: *.chello.pl 27.11.09, 13:34

"dobry" ???

kto "dobry" - bo na pewno nie Popławski, który wie o windykacji
            mniej więcej tyle, co piszą tutaj "przedmówcy"...

Spie...ł robotę w Eurobanku i mamy tego dowody: ostatnie wpadki
            jego "wyszkolonych podwładnych" nagłaśniane medialnie ukazują poziom
            całej windykacji zarówno w Euro jak i Getin Banku.

Żałosne, no ale jak szefem windykacji jest taki pajac, to czego
            oczekiwać od wyszkolonych przez niego pajaców?
            • Gość: Kucia. Re: getin bank -windykacja IP: *.chello.pl 27.11.09, 19:55
              Nie wiem kto gdzie tam przeszedł, ale jeżeli chodzi o getin to moim zdaniem jest
              to idealne miejsce do stawiania pierwszych kroków jako windykator( przykład
              mojej osoby, która pracowała w firmie typu provident i miał do czynienia tylko z
              pseudo windykacją). Wg mnie praca jest wymagająca i dla ludzi którzy potrafią
              się wypruć żeby osiągnąć wynik, co tez nie gwarantuje sukcesu. Byłem w
              poniedziałek na rozmowie, myślę ze to co oferuje jest całkiem całkiem...wracając
              do kwestii finansowych powiedziałem Pani na rozmowie ze oczekuje 2000,00 tys na
              ręke i chyba na kolana jej nie rzuciłem. ROzmawiając z wieolma osobami
              zwiazanymi z finansami i windykacja to usłyszałem tylko jeden minus, ze w
              getninie biorą tylko ci którzy gdzie indziej nie dostaną- ale ile w tym prawdy,
              nie wiem
              • dziad2009 Re: getin bank -windykacja 18.12.09, 09:32
                Kucia jak przebiegala rozmowa? ktry to juz etap rozmowy byl?
                • Gość: ? Re: getin bank -windykacja IP: 78.8.136.* 28.01.10, 19:29
                  dejwid co tam słychać ?
                  • Gość: Hehehe Re: getin bank -windykacja IP: *.chello.pl 28.01.10, 22:06
                    na pewno ci odpisze:-)
                    • Gość: gość Re: getin bank -windykacja IP: 78.8.142.* 29.01.10, 17:04
                      szkoda..... :-)
            • Gość: cut Re: getin bank -windykacja IP: 213.251.189.* 03.02.10, 18:20
              Witam, w zasadzie nie zna Pana Pop...go, ale nasłuchałem sie o tym człowieku
              całkiem sporo. Niestety dla niego nie były to dobre recenzje. Bardzo delikatnie
              ujmując ma zła opinię. Co do zarzadzania w dziale windykacji GB, wdrożył takie
              zasady w życie firmy, ze ludzie zajeżdżają się na maxa zeby przy zrobieniu 100%
              targetu dostać marne grosze. Przyznam szczerze, ze sa faworyzowani ludzie,
              zwłaszcza ci z EB. A pewna pani kierownik działu wind w GB nie ma bladego
              pojęcia o zarządzaniu grupą. Dzień w dzień jest opierniczanie ludzi za co sie da
              i ciągłe zastraszanie. Traktowanie grupy dorosłych ludzi jak niedorozwojów...
              Dosłownie jak mobbing. Atmosfera jest juz tak zageszczona, ze kwestią czasu
              bedzie poteżna burza! Pytanie tylko czy po nie zaswieci słońce... A to
              powiedzenie o wyciskaniu człowieka jak cytrynę to święta prawda... Wyciśnie sie
              a potem wyrzuca i przyjmuje nowych...
              • Gość: gość Re: getin bank -windykacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.02.10, 20:10
                a.. czyli stawia na TAK TAKI :-))...norma...
              • Gość: Janka Re: getin bank -windykacja IP: 80.50.130.* 11.04.10, 13:44
                No to ja czekam, aż ktoś już zostanie wyciśnięty jak cytrynka:)
                Skończyłam studia i szukam pracy, więc idealny moment żebym kogoś
                zastąpiła i mnie ktoś teraz powyciska:)
                • dozynkowa Re: getin bank -windykacja 13.11.10, 17:35
                  No to się "Janka" doczekałaś.
                  Dawidek właśnie tonie we własnoręcznie wyciśnietym z windykatorów soku. Do swoich wielkich sukcesów zawodowych dopisuje aktualnie kolejny: doprowadzenie do utworzenia w prywatnym banku związków zawodowych. Brawo Dawid Popławski! Nie znam czynnych zawodowo menedżerów o podobnym dorobku.
                  • Gość: bzdury Re: getin bank -windykacja IP: *.cable.net-inotel.pl 14.11.10, 20:46
                    Założyć związki zawodowe to nie problem.
                    W Euro też było blisko.

Wróćmy do tematu za 3-5 miesięcy. Ciekawe, czy będzie jeszcze o czym pisać.
                    • Gość: pisoflove Re: getin bank -windykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 23:27
                      Tak mnie zaciekawil ten temat, bo akurat z tego co wiem juz 4 miesiace po utworzeniu zwiazkow w Getinie i musze przyznac, ze radza sobie calkiem niezle.

Pozdrawiam
                      • Gość: bzdury Re: getin bank -windykacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.05.11, 23:54
                        Tzn. jak? Rozbudowali struktury członków? Co załątwili? Co osiągneli?
                        Pokój z telefonem?
                        • Gość: badipopi&friends Re: getin bank -windykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 20:23
                          heh pokój? całe CC z mnóstwem telefonów
                          życzmy im wszystkiego co najlepsze
                          • Gość: ech :) Re: getin bank -windykacja IP: *.cable.net-inotel.pl 07.08.11, 23:44
                            oj już nie długo :)
      • Gość: windykator Re: getin bank -windykacja IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.10, 23:28
        skąd wyście się urwali jak nie umiecie sobie poradzić z kimś kto
        jest agresywny ,to do miotły,łopaty a nie do windykacji.
      • Gość: $$$$$$$ getin bank -windykacja IP: *.multimo.pl 14.02.10, 16:07
        dobra odpowiedz z tymi psami, tez tak windykatorow sasiad pogonil. policja
        przyjechala bo go zlapal pies za reke, ale nic nie zrobili, bo gosciu wlazl na
        posesje i jeszcze sie wczesniej odgrazal. hehe.
        • Gość: adamek Re: getin bank -windykacja IP: *.home.aster.pl 09.03.10, 23:06
          Getin ostatnio odwalił niezły błąd i wysłał listy windykacyjne do właścicieli
          lokat ;-) więcej na
          www.alertfinansowy.pl/alerty/news/1420-windykator-z-getin-noble-puka-do-drzwi-wlascicieli-lokat.html
          • Gość: krisek Re: getin bank -windykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 13:50
            zajrzyj tutaj
    • bbaacc87 Re: getin bank -windykacja 21.04.10, 14:25
      Moja mama wzieła pożyczkę z tego banku, przez pewnien czas spłacała
      raty regularnie, ale od jakichś 2 miesięcy nasza sytuacja finansowa
      się znacznie pogorszyła i mama nie jest w stanie płacić rat na czas,
      ale mimo wszystko je spłaca tylko, że z opóźnieniem ... Codziennie
      wydzwaniają (akurat gdy mama jest w pracy i nie może odebrac a potem
      oni mówią, że specjalnie nie odbiera tefelonów)z winykacji i
      domagają się spłaty rat (termin spłat to 15 dzien kazdego miesiąca)
      i mama nie zapłaciła jeszcze za kwiecień. Juz kilka razy miałam
      okazję odebrać od nich telefon - ich stosunek pozostawia wiele do
      życzenia, często te panie są wręcz chamskie ... a przedwczoraj pani
      z windykacji straszyła moją mame, że na jakąś listę ją wpisze czy
      coś takiego ... A przeciez mamy płacić tylko 604 zł miesięcznie, i
      płacimy ale nie zawsze w terminie. Jak mamy się w stosunku do tych
      pań z windykacji zachować? Czy one faktycznie prawnie moga coś
      zaszkodzić mojej mamie?

...
      "Zrozumcie, że język może ukryć prawdę, ale oczy - nigdy! Ktoś wam
      zadaje niespodziewane pytanie, nie zdradzacie się nawet drgnieniem,
      błyskawicznie bierzecie się w garść i wiecie, co należy powiedzieć,
      żeby ukryć prawdę, i wygłaszacie to niezmiernie przekonywająco, i
      nie drgnie na waszej twarzy żaden muskuł, ale - niestety - spłoszona
      pytaniem prawda na okamgnienie skacze z dna duszy w oczy i już
      wszystko stracone ..."
      • Gość: ABC Re: getin bank -windykacja IP: *.icpnet.pl 30.11.10, 19:49
        Cóż - to prawda, windykatorzy GETIN Noble Banku to osoby, które nie są w stanie odpowiedzieć nawet na pytanie "czy istnieje możliwość wysłania przelewu z konta, na którym nie ma wystarczających na ten przelew środków" (wystarczy tak lub nie - oni odpowiedzieć nie są w stanie ;-))

Potrafią za to niezależnie od momentu, w którym zadzwonimy dawać ostateczny termin "za 2dni".

Wg mnie to działanie wbrew interesom samego banku. Jeśli deklaruję wpłatę za 3 dni, bo wtedy będę miał przelew - logika nakazuje przejawić jakąkolwiek chęć współpracy.
        Zapomnijcie jednak o tym w rozmowach z Getin Noble Bankiem.

W rozmowie padają też pytania o to dlaczego jest opóźnienie, stwierdzenia, że jest się niepoważnym, że banku nic nie obchodzi i wpłaty mają być na czas, padają niegrzeczne delikatnie mówiąc zdania, brak jakiejkolwiek kultury osobistej.

Wypada współczuć takim windykatorom - umysły mają zapewne wyprane na odpowiednich szkoleniach opracowanych przez zwyrodnialców dla ludzi na zwyrodnienia podatnych....

Ciekawy, jak tacy ludzie patrzą w lustro... jeśli wogóle mają odbicie :)
        • Gość: ~ bzdury Re: getin bank -windykacja IP: *.cable.net-inotel.pl 09.12.10, 04:23
          ... a łyżka na to niemożliwe ;-)))

Brałeś kredyt, deklarowałeś spłaty w terminie i teraz beczysz na forum ... brawo :-)))) ale ubaw.
          Jest ci źle, nic ci się nie udaje, nie masz chęci do życia ... tak 3maj :-))))))
    • Gość: WIND. Re: getin bank -windykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 20:37
      TAK PRACA PO 12 GODZIN ZA 1800 ZŁOTYCH.
      LATANIE Z KP PO 100ZŁ I TAK MUSISZ UZBIERAC 80 TYS.
      POSZUKAJ SOBIE LEPSZEJ OFERTY NIZ GETIN
    • Gość: piotrek Re: getin bank -windykacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.09.10, 19:47
      na próbnym przez 3 m-ce 2000 zł netto i tyrasz jak wół później 2000 zł netto + premia max do 2000 zł za odzyskane należności . Info z Łodzi z przed około dwóch tygodni .
      • Gość: gosc Re: getin bank -windykacja IP: 109.243.246.* 04.10.10, 20:54
        slyszeliscie o forum branzowym pracownikow windykacji?: polskiwindykator.waw.pl
      • Gość: khjh Re: getin bank -windykacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.10.10, 19:57
        oj dejwid podnieś coś ?? pozdro dla romka :-))
      • Gość: bzdura Re: getin bank -windykacja IP: *.cable.net-inotel.pl 12.11.10, 23:10
        widocznie ktoś sprytnie zniechęca, by nie mieć konkurencji.
        jest grubo lepiej :) znam ludzi z Łodzi.
        • Gość: bzdury Re: getin bank -windykacja IP: *.cable.net-inotel.pl 13.11.10, 23:36
          Co??? Zabrakło konkretów, żby coś konkretnego odpowiedzieć. :)))
          Kundelki zawsze najgłośniej skomlą!! CO?!!!!!!!!!!
          Chłopaki z Łodzi piją twoje głębokie w "d" niezdrowie cha ha ha ha ..... ha
          • Gość: bzdury Re: getin bank -windykacja IP: *.cable.net-inotel.pl 14.11.10, 20:43
            Gdybyś był dobrze zorientowany lub miał na ten temat cokolwiek do powiedzenia, nie ograniczyłbyś się do "d" i "ch ha ha".
            Chcesz konkrety? To rusz własne "D". Jak jesteś taki dobry, to bez problemu je zdobędziesz. Nie masz ich? Smuteczek :)
            Chętnych do pracy jest sporo. Konkurencja też działa - tylko w tym roku 3 akcje rekrutacyjne z banków (nie piszę o kancelariach, czy np. Kruku). No, ale to chyba wiesz konkreciarzu :)
            Nikt z osób zatrudnianych "z Łodzi" nie odszedł i jest komplet. Kolejka rezerwowych też jest. Na ogłoszenia chętni odpowiadają i tak 1 lub 2 CV na 5 jest OK.
            Chłopaki z KB, aż się palą żeby wskoczyć do Getinu i co ... zatkało?
            Dlaczego nie wiesz takich rzeczy? Prześmiewco.
            Skomplesz kundelku, a te tylko to potrafią - ofiary własnego losu. Chcesz konkretów?!
            Rusz własne tłuste "D". Jeżeli jest cokolwiek warte, to może się dowiesz. Osobiście nie sądzę, że stać cię na więcej niż wypociny typu "cha ha ha".
            Z chłopakami z Łodzi to zdrowie piję, ale JA i w "d" mamy takie latlerki jak ty.
            Słodkich snów o niczym.
            PS (Chyba, że znasz tego jednego, któremu nie przedłużono umowy. Pozdrów tego cieniasa. Jakiś ślepieć zatrudnił go w zeszłym roku :))))
            • Gość: Bruce Lee Re: getin bank -windykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.10, 09:12
              Chłopaki z KB pala sie aby przejsc do Getinu na etat? tys chyba człowieku na głowe upadł? działalność daje wolność a etat to kierat za gów** pieniądze. Ja sie pale ale...do podpisania umowy o wspólprace na działalności z EB (tam maja z tego co sie zdążyłem zorientowac dwa spore działy windykacji terenowej, etat i DZIAŁALNOŚĆ). Dają naprawde świetne stawki i jak ktos chce/umie pracować to zarobi w miech tyle co na np na etacie w getinie w trzy - cztery przy wymaxowanej premi. Ale skorś taki guru...to z pewnościa to wiesz. LOL.
              • Gość: ~ bzdury Re: getin bank -windykacja IP: *.cable.net-inotel.pl 09.12.10, 04:35
                Chłopaki z KB ... to tłuką stare długi i gówna nie do odzyskania. Skoro tak się palisz do działalności to to wiesz. Widzę że kreujesz się na cytat "Guru".
                Miłej działalności w EB życzę. Jakoś szału tam nie widzę. Pozdrowionka dla Łukasza.
                Stawki % za odzysk, to były godne ale jakoś w Żaglu i spore parę lat temu, nie w KB. Teraz "Guru" to chyba doskonale wiesz, że szału nie ma.
                Życzę sukcesów i sporej kasy ... jak po 2 latach wskoczysz na pełen zusik i trzeba będzie wymienić zajechaną furkę to oczka się otworzą. Znam takich jak ty, co po jakimś czasie tłuką naraz zlecenia z kilku banków, żeby mieć jakiś porządny grosz. Wypasiona premia + podstawa, często lepsza o extra fakturki obciążonej sporymi kosztami, kreską lub leasingiem na furkę + paliwko, części, przeglądy, ubezpieczenia, telefoniki, zusiki, us itp. No chyba, że wyczarujesz tyle kosztów, że idziesz na stracie :) ... za koszty i tak zapłacisz.
                Wolność = działalność? Idealista :))))))))))))))))
                Etat =kierat ;)))) jak siedzisz za biurkiem tak ...ale ty ponoć w teren uderzasz ;))))))))))))
                • Gość: mikus Re: getin bank -windykacja IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.10, 21:37
                  z eb teraz chłopaki uciekają, sciągają ich tam ci co już przeszli do getinu. W eb teraz jest mega czarna d..a , kajzerka sobie nie radzi i nie ma poszanowania wśród podwładnych.

Ci co przechodzą do getinu z eb to dostają lepsze warunki niż ci co przychodzą do pracy z ulicy.
                  • Gość: win Re: getin bank -windykacja IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.11, 11:49
                    Jakoś z EB nikt nie otchodzi tylko się wszyscy trzymają jak tam nie pracujecie to nie pier......
                    • Gość: bzdury Re: getin bank -windykacja IP: *.cable.net-inotel.pl 01.03.11, 00:11
                      brachole gole nadal w eb?
                      chyba nie!
                      spieprzają. dopiero zobaczysz jak was przeczeszą france :)
                    • Gość: xxxxx Re: getin bank -windykacja IP: 77.223.201.* 15.04.11, 22:12
                      Szkoda tylko, że od początku tego roku w ciągu 2 m-cy z EB z jednego terenu odeszło 6 dobrych fachowców - i sami odeszli...
                • Gość: znajacy temat Re: getin bank -windykacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.12.10, 09:48
                  ZASTANAWIAM SIĘ KIM TY JESTEŚ W TYM GB. DOSKONALE ZNASZ KB I GB JEDEN WNIOSEK. KRET!!!!. KAŻDY SZANUJĄCY SIĘ TERENOWY W POLSCE NIE WAŻNE Z JAKIEGO BANKU NA HASŁO KRECIK Z GB WIE O KOGO CHODZI :):):)
                  • Gość: mikus Re: getin bank -windykacja IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.10, 10:50
                    nigdy nie zdaniesz kim jestem bo jestem twoim koszmarem, nie napisałem że gb nie przyjmuje ludzi z ulicy, ale przyjmuje ich za mniejasza kasę niż ludzi z np eb lub kb. Współpraca z dajwidem jest ok i jestem zadwolony z pracy z gb w porównianiu do pracy we wczesniejszych bankach.

Zapraszam do pracy w gb
                    • Gość: znajacy temat Re: getin bank -windykacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.12.10, 22:53
                      MOJA ODPOWIEDZ BYŁA DO GOŚCIA KORY PODPISUJE SIĘ JAKO BZDURY A ZE Z DYREKTOREM OW DOBRZE WSPÓŁPRACUJESZ TO OK I TAK TRZYMAJ BO JAK SIĘ POSTAWISZ I BĘDZIESZ MIAŁ NAJLEPSZE WYNIKI TO I TAK JESTEŚ PRZEGRANY A Z CIEKAWOŚCI ILE MASZ CELI DO ZREALIZOWANIA 5-6 ? TO JE REALIZUJ BO PEWNIE BĘDZIESZ MIAŁ KOLEJNE A JAK JUZ WYCZYŚCISZ PORTFEL TO ZACZNIESZ PRACE NA REZERWACH!!! JAK PRACOWAŁEŚ W EB TO WIESZ O CZYM MOWIE
                  • Gość: ~ BZDURY Re: getin bank -windykacja IP: *.cable.net-inotel.pl 11.12.10, 11:30
                    NIE JESTEM ANI Z KB ANI Z GB. ŻEBY COŚ WIEDZIEĆ WYSTARCZĄ ZNAJOMI :)
                    KOMBINUJ DALEJ WSZECHWIEDZĄCY :) TRAFISZ TAK JAK W TOTKA, CZYLI WCALE :)))))
                    • Gość: obserwator Re: getin bank -windykacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.12.10, 22:58
                      KOLEGA MA RACJE JEŻELI JESTEŚ TAKIM WINDYKATOREM JAK ANONIMOWO PISZESZ NA FORUM TO MOŻNE NIE WYJEŻDŻAJ W TEREN TYLKO SIĘ MÓDL O ŚCIĄGALNOŚĆ BO W KLIKU POSTACH SIĘ SPRZEDAŁEŚ KIM JESTEŚ. I RACJA KAŻDY SZANUJĄCY SIĘ WINDYKATOR WIE KTO TO JEST KRET W GB:):):)
                      • Gość: marian44 Re: getin bank -windykacja IP: *.ip.jarsat.pl 11.12.10, 23:07
                        Witam,
                        panowie tak sobie czytam co tutaj piszecie to doszedłem do wniosku, że macie tam "fajną' atmosferę pracy.
                        Czyli nie ma kompletnie zmian, wszystko przeniesione z EB tak jak było za moich czasów.

Pozdrawiam
                      • Gość: ~ bzdury Re: getin bank -windykacja IP: *.cable.net-inotel.pl 12.12.10, 19:38
                        .... a znasz jakiegoś porządnego terenowego, biorącego premię, który nie wyjeżdża w teren? Nie ośmieszaj siebie, chyba że ci na tym koniecznie zależy.
                        Nie znam żadnego kreta z GB bo nie jestem z GB. Zresztą ch... z nim. Co on ma tutaj do rzeczy, nie łapię.
                        Poza tym nigdzie nie pisałem że w GB jest zajebiście i super. Pisałem tylko, że nie jest tak źle jak ktoś tam wypisywał. Znam kilku którzy pracują i pomimo kilku celów dają radę. Łatwo pewnie nie jest, ale premię biorą.
                        Czy ja gdzieś pisałem jakim to jestem windykatorem? Proszę zacytuj, bo jakoś nie zauważyłem. Skąd ta złość? Chyba jednak coś cię boli :)))
                • Gość: anonim jak wszyscy Re: getin bank -windykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 00:46
                  "bzdury" dzieki za pozdrowienia.
                  Czytam te posty i widze same znamienitosci,a ja wśród nich - dajcie spokój:-)
                  Nie mniej jednak zapraszam do współpracy drodzy rodacy '-) :
                  To coś dla pracujących na etat w windykacji lub prowadzących działalność na rzecz innego banku/firmy windykacyjnej, którzy chcą dorobić ....... ,a jak chca to mnie znajdą w EB.
                  Oferuje portfel z którego da sie jeszcze wycisnąć dobrą fakrure i nie pisze tu o kilku tysiacach złotych na niej, bo na działalności faktycznie z takim dochodem szału nie ma ;-).
                  pozdro dla wszystkich z branży.
            • Gość: @@@@ Re: getin bank -windykacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.12.10, 10:04
              ŚMIESZY GOSTKU JESTEŚ!!! ALE BRAWO ZA WIERNOŚĆ DLA PRZEŁOŻONYCH TO SIĘ CHWALI!!! A Z TA KOLEJKA TO NIE PRZESADZAJ. BO GB ZATRUDNIA LUDZI BEZ DOŚWIADCZENIA ( CHYBA ZE BYŁEŚ KURIEREM ALE TO CO INNEGO SZACUN) !!!!!!!!!
              • Gość: ~ BZDURY Re: getin bank -windykacja IP: *.cable.net-inotel.pl 11.12.10, 11:38
                ZNAK KILKA OSÓB Z GB I PISANIE ŻE SĄ BEZ DOŚWIADCZENIA JEST ŚMIESZNE.
                SWOJE KOMPLEKSY LECZYSZ NA FORUM :) ŻAŁOSNE!!!
                • Gość: @@@@@ Re: getin bank -windykacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.12.10, 22:42
                  PO PIERWSZE TO TY CHCESZ SIĘ DOWARTOŚCIOWAĆ:) PO DRUGIE WIDAĆ JAKIE IDA OGŁOSZENIA W NECIE Z OFERTAMI ( WYMAGANIA PRACA W TERENIE KURIER) PO TRZECIE JA NIE MUSZE NAPISAŁEM ZE SA LUDZIE BEZ DOŚWIADCZENIA BO TEZ ZNAM KILKU ZAJE.... TERENOWYCH KTÓRZY TAM PRACUJĄ A PO CZWARTE NIE MUSZE LECZYĆ KOMPLEKSÓW BO ICH NIE MAM W PRZECIWIEŃSTWIE DO CIEBIE :)
                  • Gość: ~ bzdury Re: getin bank -windykacja IP: *.cable.net-inotel.pl 12.12.10, 19:19
                    Jak zawsze tłumaczą się słabiaki :))))))))))))))
                    Najpierw siebie poczytaj, a później się odgryzaj. Masz pretensje do samego siebie.

Pisz o swoich ideach, a nie o cudzych domniemanych. Inni poradzą sobie bez ciebie.
                    • Gość: gosc Re: getin bank -windykacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.10, 14:17
                      Gosciu jak czytam twoje wpisy to jednym słowem można cie określić PUSTAK.
                      PS
                      Nie mam nic wspolnego z GB
                      • Gość: wikilis Re: getin bank -windykacja IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.10, 18:13
                        ogólnie wiekszość windykatorów to pustaki
                        • Gość: ~ bzdura Re: getin bank -windykacja IP: *.cable.net-inotel.pl 16.12.10, 00:14
                          Ilu ich znasz?
                      • Gość: ~ bzdury Re: getin bank -windykacja IP: *.cable.net-inotel.pl 16.12.10, 00:11
                        Za trudne było :) ... nie trafiło :)
                        Tego też nie złapiesz fiSTASZKU :)
                  • Gość: nowy Re: getin bank -windykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 14:14
                    witam - ktos wie jak wyglada rozmowa na terenowego - jak sie przygotowac?
                    • Gość: qqq Re: getin bank -windykacja IP: *.xdsl.centertel.pl 03.03.11, 00:02
                      umyć ząbki , wziąć ze sobą mentosy i koniak.
                      • Gość: Apis Re: getin bank -windykacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.03.11, 08:39
                        Mam pytanie do osób zajmująch sie windykacja w getinBanku czy windykator terenowy może przyjmować zaległe pieniądze? Jestem umowiony z windykatorem na spłatę całości kredytu ok 30tys zł czy mogę mu spokojnie dać te pieniądze? Jakie dokumenty powinien mi wystawić? I jak długo czeka sie na decyzje i zwrot odsetek karnych?
                        • unhappy Re: getin bank -windykacja 21.03.11, 13:49
                          > Mam pytanie do osób zajmująch sie windykacja w getinBanku czy windykator tereno
                          > wy może przyjmować zaległe pieniądze? Jestem umowiony z windykatorem na spłatę
                          > całości kredytu ok 30tys zł czy mogę mu spokojnie dać te pieniądze?

Nie. Pieniądze przelej na wskazany przez wierzyciela (na piśmie, któremu możesz dać wiarę) numer konta.

> I jak długo czeka sie na decyzje i zwrot odsetek ka
                          > rnych?

To ty najpierw płacisz a potem się umawiasz? Ciekawe.
                        • Gość: Porada Re: getin bank -windykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 14:15
                          Zawsze możesz zadzwonić do banku i zapytać czy taki pracownik istnieje.

Oczywiście pracownik terenowy, może odebrać pieniądze od Ciebie, ale musi wystawić pokwitowanie, potwierdzenie zapłaty. Lecz przy takiej sumie bezpieczniejszy przelew internetowy. Na podany numer konta w wezwaniu do zapłaty, monicie, czy też innym dokumencie który jest najaktualniejszy i możesz oczywiście potwierdzić nr konta przez telefon na infolinie czy jakiś inny departament banku

Z doświadczenia wiem, że w pierwsze czeka się na decyzję, a nie odwrotnie. Nie wierzy się pracownikom banku, bo oni są nastawieni na premie za wyniki finansowe i wiem ze wprowadzają w błąd byle by uzyskać wpływ pieniędzy od Dłużnika. Jeśli chodzi o takie sytuacje, najpewniej dogadać się z bankiem , negocjować i jeśli chodzi o umorzenie odsetek karnych, podpisać ugodę która gwarantuje Ci to, wtedy masz papier/potwierdzenie na to, że tak się stanie. A jeśli tak nie będzie to masz czym się bronić w sądzie, bo to już by było działanie bezprawne banku.

Także jak nie oddałeś jeszcze pieniędzy, to walcz o pisemną ugodę z bankiem, która będzie podpisana przez obie strony.

Pozdrawiam

• Gość: dłużnik Re: getin bank -windykacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.11, 13:32
                            A ja chciałabym wiedzieć jakim potworem trzeba być, żeby pracować w windykacji w GB. Akurat mam tam kilka kredytów i niestety z przyczyn losowych nie jestem teraz w stanie spłacać kredytów. I jak do tej pory nigdy nie spotkałam się z takim chamstwem u nikogo, codziennie wydzwaniają, grożą, kompletnie nie słuchają tego co się do nich mówi. Tylko jeden z windykatorów był ok., a reszta po prostu odczłowieczona. Czy wszystkich tam traktują jak złodziei, no po prostu nie rozumiem. Nigdy nie chciałabym mieć do czynienia z takim człowiekiem na stopie prywatnej. I co, ci ludzie później wracają do rodzin po tych wrzaskach i awanturach i potrafią tak po prostu kochać innych? A może tam pracują sami młodzi nastawieni na karierę? Sama mam wyższe wykształcenie ekonomiczne, ale powiem szczerze, że wolałabym sprzątać ulice, niż tak gnoić ludzi przez telefon, ludzi, którzy najczęściej i tak już mają dość. Gratuluję pracy.
                            • Gość: mini ludzie Re: getin bank -windykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.11, 00:42
                              Tak szczęśliwy mam los że pożyczają ode mnie . Jak wlazłem w te forum to widzę jak prosić są i ludzie .Układają ich na szkoleniach jak Himmler Hittler-Jugen.Robią z nich debili dla pieniędzy i mówią im że człowiek to szmata.
                              Tak to widzę ,wszystko dla pieniędzy,a do grobu ani koszuli nie zabierze.
                              Czytam.Wdowa dwoje dzieci ,a taki szmacia..Ż każe licytować ubranka dla dzieci.ZeroooO.
                              cenie bardziej złodzieja[bo głupi ] i jak mi ukradnie to go zrozumiem.
                              Całe szczęście że życie kończą wszyscy goli.
                              Wy wszyscy jesteście bardzo widzę zestresowani ,bardziej od dłużników,czego się boicie :złych wyników,że za mało zarabiacie,czy szefa.On też pójdzie goły.pozdrawiam
                              • Gość: qqq Re: getin bank -windykacja IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 00:23
                                ty unhappy:
                                ja już widziałem wpisy i twoje porady i mam taką małą prośbę:
                                jeżeli nie jesteś windykatorem GB to dlaczego opiniujesz nasze procedury?
                                po 2: jeżeli jesteś niedouczonym prawnikiem i wiesz wszystko o ugodach to powodzenia ale to tacy ludzie jak ty powodują że człowiek zamiast spłacać kombinuje, odsetki rosną, potem komar i co? ty podwijasz ogon a człowiek ma kolosalne kwoty do spłaty.
                                \rozbrajają mnie wpisy ludzi, którzy zamiast mówić dłużnikom co mają robić rzucają internetowe slogany albo co gorsza wciskają biednym ludziom informacje o ich prawach. Jeżeli ktoś jest winien 30 tyś to niech to spłaci a nie korzysta z usług takich profesjonalistów jak ty bo jeszcze tobie będzie musiał zapłacić!!! pracuję w tym fachu kilka ładnych lat, ugody to znikomy promil wszystkich wypowiedzianych kredytów. Osoby je opiniujące nie narażą się, wstrzymując naliczanie odsetek - to jest zysk banku!!! Pamiętajcie o tym.
                                • Gość: marian44 Re: getin bank -windykacja IP: *.ip.jarsat.pl 20.04.11, 08:43
                                  Witam,
                                  kolego nie ma powodu obrażać kogoś swoimi wpisami !!!
                                  W celu doradzania jest to forum.
                                  Kolega unhappy jak się "dobrze" wczytasz to nikogo nie przekonuje do nie zapłacenia zaległych kwot.
                                  Każdy z nas ten kto wziął kredyt może sobie "swobodnie wpłacać kasę" w oddziale banku.
                                  Tylko jest jedno ale, tak jak wcześniej kiedyś pisałem windykator GB nie będzie miał wyrobionego "planu" na KP i to pewnie jest powód Twojej irytacji.

Pozdrawiam
                                  • Gość: nick'i Getin Bank - windykator terenowy IP: 80.50.125.* 22.04.11, 12:17
                                    siema, otrzymalem wlasnie propozycje pracy jako windykator terenowy w Getin Banku, prosze o udzielenie odpowiedzi na zadane pytania przez osoby ktore wczesniej na takim stanowisku i w tym banku pracowaly: charakter pracy (co nalezy do glownych obowiazkow, czas pracy, praca w weekend), narzedzia pracy (co otrzymuje, jaki samochod, czy jest limit na paliwo, czy auto posiada gps'a) i oczywiscie wynagrodzenie( jaka umowa, wynagrodzenie NETTO na starcie, wynagrodzenie NETTO po 3 m-cach, czy jest premie -jakiej wysokosci i za co), prosze o powazne odpowiedzi, dzieki, pozdrawiam
                                    • follow_white_rabbit Re: Getin Bank - windykator terenowy 22.04.11, 14:28
                                      liczysz na odpowiedź na forum?
                                      no gdybyś podał maila to może
                                      • Gość: nick'i Getin Bank - windykator terenowy IP: 80.50.125.* 23.04.11, 20:30
                                        ok Neo, podaje maila: kuba3553@wp.pl, napisz OCB tylko powaznie do tego podejdz, z gory dzieki
                                      • Gość: cc Re: Getin Bank - windykator terenowy IP: *.unknown.vectranet.pl 26.04.11, 16:45
                                        A gdzie się mieści windykacja telefoniczna GB.W jakim mieście?
                                        • Gość: pracownik Re: Getin Bank - windykator terenowy IP: *.static.tkt-net.pl 12.05.11, 00:25
                                          we wroclawiu
                                          na grabiszńskiej
                            • Gość: Sandra Re: getin bank -windykacja IP: *.internetunion.pl 31.01.12, 10:26
                              Najwięcej zawsze ma do powiedzenia ten, który nie płaci. Najłatwiej nabrać kredytów, nie płacić i winić wszystkich poza samym sobą.
    • Gość: pracownik Re: getin bank -windykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 18:55
      nie polecam pracy w getinie, lepiej iść na zmywak do restauracji i spokój
      • Gość: nick'i Re: getin bank -windykacja IP: 80.50.125.* 14.05.11, 00:29
        "pracownik" dlaczego tak sadzisz, opowiedz jezeli miales doswiadczenie, napisz OCB
        • Gość: zainteresowany Re: getin bank -windykacja IP: *.internetia.net.pl 02.11.11, 20:52
          Witam. Dostałem propozycje pracy jako windykator, w mailu nie było doprecyzowane o jakiego typu windykatora chodzi. Prawdopodobnie windykacja stacjonarna tj. przez telefon. Proszę mi przybliżyć ten temat. Jak wygląda rozmowa i testy? jakich zarobków można się spodziewać? na kogo podczas rozmowy i w ewentualnej pracy w oddziale uważać? Proszę o profesjonalne podejście do wątku. Mój mail: swiatelektroniki@gmail.com
          • Gość: dłużnik Re: getin bank -windykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 18:59
            Jeśli masz ochotę pracować posługując się faszystowskimi metodami, doprowadzając biednych ludzi, którzy spóźniają się z zapłatą miesiąc do kompletnej ruiny psychicznej, to jest idealna praca dla Ciebie.Jeśli masz odrobinę empatii spieprzaj czym prędzej.Wem, co mówię, uwierz mi.
    • Gość: J.P Re: getin bank -windykacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.11.12, 18:21
      Proszę o kontakt
      tel. 500509232
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka